30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

BIG BEN: Tak koho teda ksakru volit?

„Sympatizuji s programem SPD, tak povedu kandidátku SPO,“ oznámil slavný komik Ringo Čech. A než jsme se stačili tomuto jeho nejnovějšímu vtipu zasmát, už svou kandidaturu s vážnou tváří stvrzoval.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Brzák 4.10.2017 10:35

Re: Vážený pane,

souhlas - chci-li změnu, musím riskovat.

M. Malovec 4.10.2017 10:31

Vážený pane,

už nikdy nebudu volit menší zlo, jen aby se tam nedostalo zlo větší. Tentokrát to hodím třeba pidistraně, před čímž varujete, ale budu s jejím programem bytostně souhlasit. Byť třeba tentokrát ještě propadne. Pro mne jsou to Realisté a Svobodní.

H. Gene 4.10.2017 9:56

Re: Bludný kruh hlouposti

On taky někdo navrhuje počet těch darmožroutů snížit!

Pfro některé méně chápavé - odpovězte si nejprve na otázku, koho myslím těmi darmožrouty.

M. Šejna 4.10.2017 9:47

mizerný matematik a ekonom Kuras

pan Kuras napsal toto: "zvýšení zahraničního dluhu o 1,7 bilionu korun, který bude muset jednou někdo zaplatit". Touto větou sám sebe označil za ekonomického a matematického nedouka, protože tuto skutečnost označil za neúspěch současné vlády.

Zahraniční dluh Česka opravdu stoupl o 1,7 bilionu. Není to ale státní dluh. Je to dluh všech českých občanů, firem a státu vůči zahraničí. Takže ten dluh zaplatí konkrétní dlužníci. Těžko se mohl státní dluh vůči zahraničí zvýšit o 1,7 bilionu Kč, když celkový státní dluh je v současnosti okolo 1,61 bilionu Kč.

Zahraniční dluh se zvýšil z toho důvodu, že se před ukončením intervenci ČNB vyplatilo půjčit si v zahraničí. Pokud si firma půjčila v zahraničí 1 milion euro například v prosinci 2016, zadlužila se částkou 27 milionu Kč. Dnes už by dlužila jen 25,9 milionu Kč, aniž by splatila jedinou korunu (euro). Proto si v posledním roce většina dlužníku radši půjčila v cizině, než v Česku.

J. Vintr 4.10.2017 9:42

Smůla je

že v politice lze zcela beztrestně slibovat naprosto cokoliv. A lidská paměť je krátká. Navíc v koaličním systému se lze při nesplnění slibů vždycky vymluvit na koaliční partnery. A to už nemluvím o tom, že není problém vytvořit politickou stranu čistě za účelem zmatení a odlákání voličů. Takže jediné, čím si můžete být celkem jisti je to, že váš hlas hozený do urny přinese volené straně příspěvek od státu.

V. Klepetko 4.10.2017 9:38

Re: Jak volit?

Jenže to dopadne jinak. Levičáci budou volit Piráty, pravičáci, po velkém váhání a s velkým odporem, ODS.

My ostatní se rozhodneme sami:-)))

P. Smatlak 4.10.2017 9:36

Bludný kruh hlouposti

A hlavně chtějí všichni snižovat daně,ze kterých jsou placeni státní úředníci a státní zaměstnanci nebo se platí silnice a nemocnice,školy a školky a je toho na román.Když se sníží daně tak kdo a z čeho se to vše bude platit.Je to populismus na entou a divím se,že to podporují i ti kteří by bez daní neměli ani výplaty.Jediné s čím bych souhlasil je to aby se neplatila ta spousta humanistů a humanitárních zaměstnanců a různých žvanilů a radilů.A ,že jich je jako nasrá-no to si pište.

P. Chládek 4.10.2017 9:35

Stejně poutavý program jako SPD mohla mít svého času NSDAP, v jejímž čele stál zaprdenej skřet ne nepodobnej Pitomiovi. Kuras se nam zblaznil...

B. Rameš 4.10.2017 9:12

Je to celkem těžké,

protože jsem postupně zjistil, že jediný, komu se dá opravdu věřit, a to ještě jen za střízliva, jsem já sám... Nevíte někdo o nějakém přehledu, kolik svých programových bodů kdy jaká partaj skutečně splnila?

V. Klepetko 4.10.2017 9:09

Re: Benjamin Kuras je dobrý člověk a publicista

"podpořit svým preferenčním hlasem"

V. Klepetko 4.10.2017 9:06

Benjamin Kuras je dobrý člověk a publicista

ale bídný politik. Jeho naděje, že by se mu nám snad podařilo vnutit Tomia, jsou naprosto bláhové a například i představa o povolební spolupráci Tomia a Pirátů - to je fantasmagorie za hranicemi dobra a zla...

Ale když pominu všechny ty úlety, tak bych chtěl poděkovat autorovi za tento odkaz na Platformu a za seznam:

http://platforma-parlament.cz/clenove

Ať už budeme volit kteroukoliv stranu z těch, za které tito lidé kandidují, měli bychom je podpořit svým hlasem!

A dobří spisovatelé, zpěváci, baviči nechť bavi, zpívají a píší knihy, ale ať se proboha nes.erou do politiky:-))))

M. Valenta 4.10.2017 9:05

Panu Kurasovi se muselo něco stát,

neboť jinak by zde nemohl zcela vážně nabízet k volbě Pitomia s papouškem Kakadu.

A. Alda 4.10.2017 8:47

Jak volit?

Levičáci ať si volí Komunisty, pravičáci ať si volí Svobodné. My ostatní a zmatení budeme volit Realisty.

P. Švejnoch 4.10.2017 8:46

Naprosto nesouhlasím

s tezí, že nemám volit podle programu strany, ale podle toho, zda je ta která strana volitelná.

To je naprostá pitomost, jinak to nelze říct.

P. Kuliš 4.10.2017 8:46

Donedávna byl Benjamin Kuras velmi sympatický svými názory a jeho články měly hlavu a patu a také nepostrádaly odlehčující humorný nadhled. Bohužel poslední dobou se z tohoto pána (možná zčásti vlivem věku, ale spíše jen zapšklostí a mrzoutstvim nikde pořadně neusazeného věčného pendlera a polobrexitovaného Pražáka ze Zl(ond)ína ) stává naprosto zmatečný a agresivní volební aktivista témeř stalinského střihu, který svůj zjevně již značně zkreslený pohled na dění v české kotlině považuje za jediný správný. Když se pan Karas nebude vyjadřovat k dění v Čechách vůbec a přestane místním diktovat, co a jak si mají myslet, poslouží tím sobě, vlasti i světu lépe, než když bude páchat svou demagogickou osvětu .

P. Hlosta 4.10.2017 8:29

Veřejnoprávní prostor ovládá mafie!

Kdo je příznivce Realistů, jistě si už dávno povšiml, že těm není dáván prostor ve veřejnoprávních médiích. Tam je dán i bizarním straničkám, ale Realistům ne. Jednoduchou úvahou lze dojít k tomu, že kdyby byl dán prostor Realistům, museli by získat dost hlasů k parlamentní účasti a snad i k vládní. Správně tedy mafiáni Veřejnoprávního prostoru cítí to nebezpečí od Realistů.

Jejich favorité, jako ČSSD i Komunisté, co chodí pravidelně do jejich pořadů hlásat své "myšlenky", určitě jsou stejného kadlubu jako autor tohoto článku, protože se snaží voliče přesvědčit, že smysl má dát jedině hlas tam, kde je jistota, že ta strana bude slyšet ve veřejnoprávním prostoru. Je možno ve veřejnoprávním prostoru slyšet i Cibulku s jeho bizarními hláškami, co nejsou ani myšlenkou, ale Realisté, jakoby nebyli, nejsou slyšet vůbec, "novináři" se o ně nezajímají, ač Realisté myšlením předčí každou svou konkurenci.

Jsem už přesvědčený, že Realisté neuspějí ve volbách, ale i přesto jim dám svůj hlas, ať se to autorovi líbí či ne. Ve veřejnoprávních médiích je zakopaný pes nezvolitelnosti rozumu do vlády tohoto státu. Jakoby mafie byla ta, co určí kdo vládnout má a kdo má držet hubu. Jakoby?!

P. Maleček 4.10.2017 8:24

Re: Okamura - Hitlerem řízlý bezohledný asijský despota

Nenazvu vás žádným z vámi uvedených přízvisek, když tak slepejšem, to proto, že nepíšu že je Okamura Hitlerem řízený, ale řízlý, tj. že mají v manipulaci s davem hodně společného.

No a dodávám, že to co nejen já o Okamurovi říká i jeho bratr, vč. toho že varuje před jeho bezohlednou mocichtivostí, pro kterou je schopen přivést nejen své voliče do pěkného maléru.

To nemluvě o tom, že Okamura na dálku smrdí tím, že se díky svých zkušenostem s cestovkami sám přiživuje na návozu islámských víc nájezdníků než nešťastníků do EU. Však čím víc tu jich je, tím pro Okamuru a třeba Zemana tím líp.

B. Lukáš 4.10.2017 8:19

Re: Okamura - Hitlerem řízlý bezohledný asijský despota

Okamurovi voliči "myslící" sice hlas nedají, bohužel ale "nemyslících" je víc. Týká se rovněž jeho programu prosazení referenda, který má výraznou podporu u voličů naivních a "nemyslících". Pokud návrh referenda bude v PS odsouhlasen , bude se referendum konat jen jednou, max. dvakrát. Pak již nebude demokracie , ale "samoděržaví" a pan Okamura a jeho skalní příznivci budou muset být oslovováni " Velkomožný pane"..

P. Hlosta 4.10.2017 8:18

Re:

Taky mně překvapil autorův závěr, kde vymlouvá čtenáři volbu Realistů. Po zamyšlení se proč, mi vychází úmysl bránit Realistům v získávání hlasů, stejně jako to dělá ČT i veřejnoprávní rozhlas. Jinak, jak píšete je to pěkně popsáno, ale ten závěr....

;-)

O. Musil 4.10.2017 7:56

Realita

Autor pozapomněl na zdaleka nejpravděpodobnější variantu, totiž že si ČSSD "uvědomí", že v opozici svůj program ve prospěch občanů nemůže prosadit a že se tedy ještě obětuje a s tím zlým Andrejem to nějak vydrží. Lidovci dtto.

Což mi ovšem neřeší otázku, koho volit. Vlastně řeší, je to totiž skoro jedno.

O. Musil 4.10.2017 7:50

Re: U politiků je veliký rozdíl mezi sliby a

No právě, program si každá strana nechá napsat, aby vypadal pěkně. Jenže koho pak volit? Nakonec možná TOP09, protože si nedovedu představit zasedání parlamentu bez Mirka Kalouska (žert).

R. Tichý 4.10.2017 7:49

Ano, je skoda, ze nevznika konglomerat pravicovych stra na nejakem uzkem spolecnem pruniku.

P. Klíma 4.10.2017 7:39

Ano článku!

O. Musil 4.10.2017 7:33

Re: Okamura - Hitlerem řízlý bezohledný asijský despota

Popravdě jsem se s příznivci samorostlého Tomia pokusil nějak diskutovat, ale je to jako mluvit s Jehovisty. Oni prostě věří všemu, co velký vůdce řekne, například sem údajně po nocích vláda tajně vozí plné vlaky a autobusy muslimů (o tom se samozřejmě nesmí nikde psát), kteří zde páchají jakousi nepopsatelnou trestnou činnost (o tom se tuplem nesmí psát). Navíc ti dobří lidé opravdu doufají, že je Okamura před těmi všemi zlými teroristy ochrání, ostatně Tomio k tomu využil i posledního masakru (Nechci budoucnost, kde si nebudeme jisti bezpečím).

Tolik můj malý okamurovský průzkum.

D. Polanský 4.10.2017 7:08

U politiků je veliký rozdíl mezi sliby a

realitou, spíš to nakonec nebude o programech, ale o důvěře v tu kterou stranu.

V. Šťastný 4.10.2017 6:39

Mno,

ODS se u mě odepsala nejpozději tehdy, kdy Topolánek podepsal Lisabonskou smlouvu a hlasy ODS byla ratifikována, ačkoli před tím tvrdil, že to nikdy neudělá. Alespoň pro mě může člověk nebo nějaký spolek ztratit důvěru jen jednou, pak už mu zkrátka nevěřím a tudíž nevolím.

Okamurovce popsal výstižně pan Maleček a já s ním souhlasím.

Piráti jsou pro mě obtížně čitelní, protože si vždycky poměrně rozumnými názory vybudují něco, co bych i schválil, aby to záhy zbořili prohlášeními, že migranty musíme přijímat nebo servilním podlézáním EU.

Mě osobně nezbyde, než se rozhodnout mezi Svobodnými nebo Realisty, hlas pro ně, ať už propadne nebo ne, je zároveň moje čisté svědomí, že jsem udělal to nejlepší, co souzní s mým přesvědčením a názorem.

J. Nový 4.10.2017 6:37

Re: Okamura - Hitlerem řízlý bezohledný asijský despota

Tento článek asi neměl sloužit k tomu, abyste tady začal dštít zlobu a odpor k nějaké straně.

A kdo že je podle vás "myslící člověk"? Ten kdo sdílí váš názor?

No jo, vlastně váš názor je ten jediný správný, že? Jen to vaše okolí nechce chápat.A to "Hitlerem řízený" jste si taky mohl odpustit, ne?

Až čekám, že mne nazvete rasistou, nacistou a xenofobem. Ale nevadí, na to jsem si již v diskuzích za posledních několik let, zvykl.

A to, že svým voličům lže? Tak to je první politik za 27 let po revoluci. Jak je to možné? :-)

L. Němec 4.10.2017 6:35

TOP 09 vyhraje volby

protože lidi maj rádi Čtvrtníčkův humor, ženskejm imponuje Míra Kalousků svojí (prc)gumovostí a ta štramanda ve vedení je pro chlapy učiněnej turamed.

P. Maleček 4.10.2017 5:40

Okamura - Hitlerem řízlý bezohledný asijský despota

Stačí Okamuru chvíli na živo poslouchat (samozřejmě i přes elektronická média), aby si si každý jakž tak příčetný člověk uvědomil, že poslouchá chorobného despotu, tvrdě jdoucího za maximem své osobní moci a majetku.

Ostaně jak předvedl v tomto volebním období, kdy svou parlamentní partaj rozboural tím, že pro sebe ždímal (je ošklivé napsat že kradl) její provozní peníze.

Okamura je pro maximalizaci své osobní moci a hromadění majetku ochoten bezohledně nalhat komukoliv cokoliv, zvláště pak mentálně slabší většině ČR voličstva. Je faktem, že mu současná multikulti a genders zpitomělá, socialisticky despotická EU i ČR korupcí prožrané parlamentní prý demokratické partaje nahrávají na smeč.

V tomto je jeho kritika oprávněná. Ale myslící člověk mu nemůže dát svůj hlas, protože si tim nad sebou vyrábí despotu, který ho nejdřív připraví o svobodu, pak majetek a nakonec bude-li se proti němu vzpouzet i o život.

J. Kopis 4.10.2017 5:12

ODS je už obehrana deska