30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

BIG BEN: Tak koho teda ksakru volit?

„Sympatizuji s programem SPD, tak povedu kandidátku SPO,“ oznámil slavný komik Ringo Čech. A než jsme se stačili tomuto jeho nejnovějšímu vtipu zasmát, už svou kandidaturu s vážnou tváří stvrzoval.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Alda 4.10.2017 13:18

Žel...

asi máte pravdu.

R. Morava 4.10.2017 13:07

Piráty určitě ne

Pokud jste četli jak se Bárta vzteká když ho legitimují policajti, což se při jeho image divit nemůžem, těžko se od něj dá čekat seriozní jednání a domluvu. V dřívějších vyjádřeních se Bárta choval hodně vítačsky a u pirátů byla paní slečna Ingrid Romancová což je nešťastná figurka která chce bojovat se světem svými aktivitami udávání xenofobů (ona to myslí dobře, ale).

Takže u Pirátů....Boj proti nelegálnímu převaděčství migrantů, pomoc migrantům mimo hranice Evropy. Účinné kádrování migrantů před příchodem........to mi připadá stejně důvěryhodné jako Stalinův smysl pro spravedlnost.

M. Šejna 4.10.2017 13:03

pane Kulheime

já sice ODS nikdy volit nebudu, ale respektuji Vaši politickou preferenci.

Osobně se domnívám, že Fiala coby šéf ODS je pro ODS špatná volba a že voliče Fiala nepřitáhne. Je nemastný a neslaný

Mnohem více dokáže mluvit k věci a zajímavě pan Stanjura - v současnosti šéf poslaneckého klubu ODS. Je to i bývalý ministr dopravy a Fiala mu nesahá svými politickými schopnostmi ani po kotníky.

V. Pokorný 4.10.2017 12:54

Re: Panu Kurasovi se muselo něco stát,

Je to určitě lepší volba než Sobotka, Filip nebo Babiš a Fiala z ODS, dodávám já.

M. Moravcová 4.10.2017 12:09

Re: Budu volit ODS.

souhlas

M. Moravcová 4.10.2017 12:06

Re: Panu Kurasovi se muselo něco stát,

K ničemu nevybízí, jen popisuje skutečnost.

M. Moravcová 4.10.2017 12:03

Panu Kurasovi

díky za pěkný přehled a rozbor stran. Perfektní.

M. Moravcová 4.10.2017 12:01

Re: Jeden problem

Babiš už bude v teplákách

M. Moravcová 4.10.2017 12:01

ODS - nemám na vybranou

Někteří viditelní členové ODS mi sice lezou krkem, ale to musím překousnout a překroužkovat.

J. Kulheim 4.10.2017 11:53

Re: Panu Kurasovi se muselo něco stát,

Vám je odporný mě také. Ale já respektuji, když ho naši spoluočané zvolí do parlamentu, je potřeba to respektovat.

Koaliční vládnití je těžké. Politici jsou od toho, aby našli po volbách řešení a aby vznikla vláda. Musí hledat průniky programů a na nich stavět.

J. Nový 4.10.2017 11:52

Re: Okamura - Hitlerem řízlý bezohledný asijský despota

Co k tomu napsat? Jakmile někteří lidé pokládají svůj názor za ten jediný správný ty s jiným názorem za nemyslící nebo naivní, bývá pak další diskuze zbytečná.

Jen mám do budoucna obavy, aby menšina těch myslících a moudrých nevymyslela něco, čím by mohla ovládat většinu a přitom se tvářit, že jde o demokracii. Občas mám pocit, že se něco takového plíživě blíží Evropskou unií.

J. Nový 4.10.2017 11:48

Re: Okamura - Hitlerem řízlý bezohledný asijský despota

Pokud preferujete třeba Babiše, já to respektuji, i když si o tom myslím své.

M. Valenta 4.10.2017 11:40

Re: Panu Kurasovi se muselo něco stát,

Takové věci lze nalézt v každém programu.

S. Donát 4.10.2017 11:32

Re: Panu Kurasovi se muselo něco stát,

Ano, když si přečtu jejich program, s částí věcí slouhlasím. Jenže pak ten křikloun otevře hubu a začne mluvit a ten způsob, jakým svoje myšlenky prezentuje je mi tak odporný, že prostě nemůžu.

M. Prokop 4.10.2017 11:30

Re: Bludný kruh hlouposti

Těch úředníků je prostě moc a škodí.

Snížit daně i počet úředníků a jejich agend.

Školku si má zaplatit každý sám, na zdravotnictví platíme pojištění a investice do silnic tahle socansky vyžírkovská vláda stejně snížila.

M. Malovec 4.10.2017 11:29

Re: Vážený pane,

Bohužel pidistrana je pidistranou protože je (na zakázku? nebo podle lživého průzkumu (na zakázku) ignorována médii a na ČT nezvána k diskuzi. Kdo ignoruje takové ovlivňování výsledků voleb?

J. Kulheim 4.10.2017 11:27

Re: Podle čeho volíte vy,

Pane Švejnou, omlouvám se za to, že jsem přehlédl nadpis vašeho příspěvku. Budu volit také podle programu strany a podle zkušeností. Jsem pravicově myslící člově a vím, že pravicový program je hůř prosaditelný a pravicového voliče je těžší nahnat do houfu a na koblihu nenaletí. Pro mne důležité, aby strana dávala naději na určitou míru svobody odpovídat sám se třeba mýlit a nést za svoje omyly také odpovědnost. Nechci nést odpovědnost za omyly pánů Sobotků, Babišů, Filipů ap.

M. Prokop 4.10.2017 11:27

Re: Vážený pane,

U Pirátů bych se plnění jejich slibů spíš bál. Klasický populismus.

Zastupitel Mč 4.10.2017 11:21

Re: Vážený pane,

Přesně tak! Jen s tím, že riziko volby pidistrany se snižuje se znalostí jejich dosavadnímu počínání. Z tohoto důvodu preferuji a budu volit Piráty, - na komunální úrovni (kupř. v matičce Praze) dokazují, že umí plnit sliby a vstup mezi zákonodárce si zaslouží!

J. Kulheim 4.10.2017 11:16

Re:

Pane P. Kuliši, vaše reakce nmá hlavu ani patu. Nereagujete k věci, jenom kydáte na autora. Pan Kuras nikomu nediktuje, co a jaksi mají myslet. Vy diktujetejestli by měl psát.

"Když se pan Karas nebude vyjadřovat k dění v Čechách vůbec a přestane místním diktovat,..."vůbec a přestane místním diktovat, co a jak si mají myslet, poslouží tím sobě, vlast..."

ČÍM POSLOUŽÍTE VY SVĚTU A VLASTI? Podle mého názoru byste nejvíce prospěl, když budete diskutovat k článku nebo nebudete psát nic.

P. Švejnoch 4.10.2017 11:16

Re: Podle čeho volíte vy,

Podle programu a podle toho, do jaké míry jsem schopen uvěřit, že jej ta která strana myslí vážně.

A Vy, pane Jene Kulheime?

J. Dvorská 4.10.2017 11:09

Re: Budu volit ODS.

Má slova !

J. Kulheim 4.10.2017 11:06

Podle čeho volíte vy,

pane Petře Švejnochu?

J. Kulheim 4.10.2017 11:04

Re: Panu Kurasovi se muselo něco stát,

V Okamurovém programu je řada věcí se kterými lze souhlasit. V koaliční vládě není schopná žádná strana prosadit všechno co je napsáno v programu před volbami.

Je to určitě lepší volba než Sobotka, Filip nebo Babiš.

Ś. Svobodová 4.10.2017 10:58

Re: Panu Kurasovi se muselo něco stát,

Přečtěte si to prosím ještě jednou.

Ś. Svobodová 4.10.2017 10:57

Re: Je to celkem těžké,

Je to na volební kalkulačce s inventurou hlasování: https://volebnikalkulacka.cz/

J. Kulheim 4.10.2017 10:56

Budu volit ODS.

ODS za 27 let existence udělala chyby. Myslím, že chyby dělá každý i strany, které nedělají nic. ODS byla hlavním tahounem přechodu socialistického hospodářství na hospodářství tržní. Zasloužila o vznik demokratického politického systému. Je to jediná Parlamentní strana, která hájí pravicové hodnoty a snaží se řešit problémy těch nejpotřebnějších. Hlas pravicového voliče těžko někdo získá za koblihu nebo za příslib ráje na zemi za peníze plátců daní.

Byla hybnou silou transformace v devadesátých letech. To se nedalo dělat „nanečisto“ a potom realizovat. ODS je vyčítáno všelico, ale faktem je, že je to jediná strana, která měla snahu udělat reformu systému financování a organizace zdravotní péče, vzdělávacího systému, důchodového systému. Ministr zdravotnictví MUDr Julínek byl jediným ministrem tohoto rezortu, který měl koncepci a měl snahu udělat systémová opatření k řešení organizace a financování zdravotní péče. Padl Julínek i ODS v důsledku lživé propagandy ČSSD, KSČM, lékařské komory a odborářů. Lékaři chtěli socialistické zdravotnictví, tak ho mají. Poplatky byly počátkem systémové změny. Reforma důchodového systému je nevyhnutelná. ČSSD má právo navrhované řešení zrušit, ale nenahrazuje to ničím novým.

Jsem přesvědčený o tom, že pravicový volič ocení chování i způsob argumentace pana Fialy. V současnosti se slušnost považuje za slabost. Je pravdou, že v současné době musí jít někdy slušnost stranou. Petr Nečas jednal s oponenty slušně a dopadl špatně. Kdyby nechal svou ochranku konat, mohla politická mapa ČR vypadat jinak.Nemusel se nechat tahat po soudech a ODS nemusela padnout tak hluboko.

Pan Fiala není to Bůh, ale člověk z masa a kostí. Ti, kteří hledají spasitele, se musí poohlédnout jinde. Já na zázraky nečekám. Pravicový politik si to musí odpracovat, tak jako V.K. ml. Myslím, že zakladatelé Svobodných nebo Realistů si to neuvědomují.

Rozdrobená pravice je vodou na mlýn budovatelům socialismu a táhne pravicovou politiku do nicoty.

Ś. Svobodová 4.10.2017 10:55

Re:

Vůbec se nezbláznil. Článek je naprosto racionální úvahou co dělat, aby zvítězily v těchto volbách stany hájící naší zem před kvótami. Jinak budeme mít další 4 roky koalici ČSSD, ANO a KDU, stejně jako doteď.

Ś. Svobodová 4.10.2017 10:51

Re: Bludný kruh hlouposti

Sjednotit daně a snižovat daně jsou rozdílné věci. Snižovat by chtěla oDS a SPD, Piráti sjednotit.

R. Brzák 4.10.2017 10:38

Re:

Ne snad, že bych chtěl volit moravského kamikadze - ale oni mají v programu referendum -a to je lék na politický marasmus. Srovnávat to s NSDAP...pokud znáte program NSDAP, zkuste ty dva programy srovnat, když hovoříte, že "stejně poutavý mohla mít"