30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

BIG BEN: Tak koho teda ksakru volit?

„Sympatizuji s programem SPD, tak povedu kandidátku SPO,“ oznámil slavný komik Ringo Čech. A než jsme se stačili tomuto jeho nejnovějšímu vtipu zasmát, už svou kandidaturu s vážnou tváří stvrzoval.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Vaňura 4.10.2017 17:30

Hitlera jsme přežili, invazi milionů barbarů ale nepřežila

ještě žádná civilizace v 5000 let známé historii.

Po invazi barbarů do mykénského Řecka zůstala z původního obyvatelstva přibližně jedna DESETINA!

P. Vaňura 4.10.2017 17:24

Ano, matematika je úplný nesmysl a realitu netřeba

brát v úvahu.

Víte třeba o tom, že A. Lincoln, republikán, zvítězil jen proto, že rozhádaní demokraté proti němu postavili celkem TŘI kandidáty, což při jednokolovém většinovém systému znamenalo, že demokraté prohráli, ač celkově dostali mnohem více hlasů, než Lincoln. To se jim nelíbilo natolik, že vyvolali občanskou válku, kterou nakonec prohráli také!

D. Šimáček 4.10.2017 17:22

Re: Proč volit Piráty, když je možno volit rovnou Komunisty?

a jakže se realisté staví k připrchlíkům?

D. Šimáček 4.10.2017 17:20

Re: Uprchlíky si musíme vybírat

blbost u muslů si nikdo nemůže být jistý, kdy je popadne náboženské poblouznění a začnou se řídit slovy proroka mohameda (pedofila , pouštního lupiče a vraha) takto prý nejdokonalejšího muslima, jehož žádný pravověrný musla nesmí kritizovat!

P. Vaňura 4.10.2017 17:17

Program NSDAP najdete třeba zde. Tak si ho přečtěte,

než budete žvanit.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Program_NSDAP

Jediné, v čem se shodují s SPD je odpor proti imigrantům. Třeba ovšem vědět, že v případě Německa 20 let se jednalo konkrétně o Židy z východní Evropy, nikoliv o černochy či Araby. Takže se jednalo o antisemitismus.

M. Kolář 4.10.2017 17:15

Hezky napsáno

Docela pozorně napsáno. Mně z toho vychází jako +/- nejvolitelnější TOP09..

P. Vaňura 4.10.2017 17:03

Lžete Vy

Pokud vím, Eritrea leží v Africe a "pomoci Itálii" znamená téměř výlučně přijímat Afričany! A mezi "válečné uprchlíky" řadíte také Tunisany, Pákistánce, Bangladéšany, Marokánce atd???

J. Kopis 4.10.2017 17:03

Uprchlíky si musíme vybírat

Můžou přijít muslimové, ale prověření, říká šéf ODS Fialahttp://www.info.cz/volby/volby-2017/uprchliky-si-musime-vybirat-muzou-prijit-muslimove-ale-provereni-rika-sef-ods-fiala-16990.html

J. Kulheim 4.10.2017 16:48

Nikdy bych nemohl volit např ČSSD.

-Byt Stanislava Grosse--Tajný policejní tým Mlýn---Podnikání Šárky Grossové---- Kluci Kočkovi--Podezřelé zakázky na policejním prezidiu-"Mlátička" Pavel Přibyl--Střet zájmů ministra Zgarby---Spekulace s pozemky za ministra Zgarby---Mlékárny Madeta, Jan Fencl,

Jaroslav Palas--Skandál kolem soudce Jiřího Berky. Ten záměrně nechával krachovat firmy včetně Union banky.-Útěk a směnky Radovana Krejčíře, Babiš volal Grossovi v i v noci--Diag Human---Dálnice D47---Podezřelé smlouvy na ministerstvu pro místní rozvoj sociální demokraté Jaromír Císař a Petr Lachnit---Zpronevěra fondu z EUnáměstek ministra pro místní rozvoj Petr Forman ---Podvod na ministerstvu financí---Prověrky NBÚ---Čepro---IPB 150 až 200 miliard korun, ---Arbitráž s CME--Skandály Karla Srby tajemník Jana Kavana--Internet do škol--Tunelování podniku Liberta, Barbora Snopková, ministr financí Ivo Svobodovi, --Stanislava Grosse byla „bordelmamá Barková“-Pavel Přibyl, Michal Kraus a František Rigo odjeli spolu v záři 2001 do Ghany, --

Pět na stole v českých", Útěk a směnky Radovana Krejčíře, ---Byt Stanislava Grosse, --Tajný policejní tým Mlýn, -- Rátha s Kralovičovou,-- Miloslav Vlček dotaci, která skončila v soukromém hotelu v Harrachově.Tomáš Melich mecenáš Sociální demokraci,

Vlivný politik ČSSD Miloslav Mrština vlastnil v Náchodě několik let vykřičený dům, Tomáš Melich , OKD Sobotka, FK Marila Příbram. Linka Paroubek - Ďuričko - Starka - Pitr – Mrázek,,Kluci Kočkovy, Bohumír Ďuričko, František Mrázek:, biolíh exčlenové ČSSD, B.Ďuričko (krycí jméno Lipan), který na křtu Paroubkovy knihy zastřelil V.Kočku ml.--- Paroubkův přítel Jan Dostál, který byl štědrým sponzorem Paroubkovy exmanžely.

P. Zdenek 4.10.2017 16:47

Re: Proč volit Piráty, když je možno volit rovnou Komunisty?

Protože piráti chtějí: - Zvýšit minimální mzdu

- Zavést nepodmíněný příjem

- Ponechat EET

- Zavést sektorovou daň pro banky

- Omezovat produkci skleníkových plynů

J. Kulheim 4.10.2017 16:40

Re: Budete volit stranu, jejíhož bývalého

Tolerantní být nemusíte. Současný předseda má za sebou bohatou kariéru na vysoké škole. Byl rektorem a předsedou všech rektorů vysokých škol. Nepostavil si vilu z náhrad na cestování. Nekoupil si dům na Floridě, nestřílelo se na křtu jeho knihy.

V ČR pracuje pouze 30% lidí v produktivní sféře. Ostatní žijí z jejich peněz. Minulost této strany je podstatně čistější než minulost jiných stran, které jsou v parlamentě. Tato strany byla u řešení nejpalčivějších problémů v devadesátých letech a v průběhu posledního vládnutí mělasnahu řešit problémy,které nás dostihno v příštích letech. V době propadu celosvětové i naší ekonomiky investovala víc než současná vláda.

J. Kulheim 4.10.2017 16:29

Re: pane Kulheime

Ani jeden není žádný velký lídr. Ale kde je vzít, když nejsou k mání nikde. V každém případě jsou lepší než lídři ostatních stran. Oba jsou slušní lidé. Osobnost je V.K. ml Pro mne jsou tyto vlastnosti dostatečné. Myslím, že pravicoý volič by těžko volil Hulváta Paroubka, nesvéprávného Sobotku nebo vykutáleného Babiše.

Pan Robejšek je vzdělaný člověk, ale nikdy v politice nedělal. Navíc neznám nikoho jiného z této strany.

J. Kombercová 4.10.2017 16:20

Re: Piráty určitě ne

Bartoš, pane Moravo. Taky jsem ráda, že se ozval.

P. Kuliš 4.10.2017 15:30

Re:

Vážený pane Kulheime,

nečetl jste zjevně dosti pozorně text pana Kurase, z něhož je (a to již nikoli pouze a jen mezi řádky) jasně čitelné a pochopitelné, že pan Kuras se již vůbec netají svou podporou strany SPD a názorům pana Okamury, pro které zde již velmi aktivisticky agituje.

Pozn: Ten, kdož se namísto věcných argumentů k obsahu diskurzu sníží jen ke komentování osoby diskutéra se sám usvědčuje z argumentační impotence.

M. Prokop 4.10.2017 15:08

Re: Proč volit Piráty, když je možno volit rovnou Komunisty?

Slovo "liberálové je v poslední době ukradeno zelenými socany, původnímu významu odpovídají nejvíce Svobodní.

M. Prokop 4.10.2017 15:07

Re: B. Kuras má na rozdíl od nás dvojí občanství,

Těch Syřanů mezi připrchlíky nebylo nikdy moc a teď ještě méně.

A vracení těch ostatních, tam se zase soudruh Juncker seknul o řád.

R. Morava 4.10.2017 15:05

Re: Piráty určitě ne

Reakce okolí má i pozitivní aspekty - sebereflexi. V případě legitimování se Bárta chová skutečně jako dítě, když mu někdo rozkope hračky, v tomto případě účes. Zatěžuje soudy kravinama a takto by se choval i v parlamentu. Na zbytečnosti ale není čas.

R. Morava 4.10.2017 14:58

Re: Proč volit Piráty, když je možno volit rovnou Komunisty?

Jak by jste Piráty specifikoval vy? Já bych použil slovo liberálové. Ti ale mají v dnešním světě blíž ke socialistům, než ke konzervativcům. Protože mne v něčem konzervatismus oslovuje, jsou z mého pohledu Piráti takoví vzdálení bratři Zelených neomarxistů. Takoví černí anarchisté. Takže s panem Aldou souhlasím.

E. Erat 4.10.2017 14:48

SSO, od zrady ODS pouze SSO.

R. Morava 4.10.2017 14:41

Re: Proč volit Piráty, když je možno volit rovnou Komunisty?

Za hlavní problémy Evropy považuji narůstající deficit demokracie a relativizaci hodnot.

Socialističtí liberálové bojují totalitou pro většiny za svobodu menšin. Tam je špatně všechno. U libertarianů, se o svobodě mluvit dá. Svobodní nemají nejhorší program, a jsou to libertariáni. Zdá se mi ale že libertariáni už z principu, především kvůli relativizaci hodnot nedokážou ubránit demokracii ani svobodu. Jejich filozofie zdá se není účinná v obraně proti nepřátelům demokracie jako je Islam, a různé -ismy. Proto si myslím, že pravicový volič potřebuje vic konzervatismu, a ten Svobodní nemají. Realisté jsou dle mne mnohem zajímavější pravicová strana. Přesto je z různých důvodů ještě volit nebudu.

M. Jelínek 4.10.2017 14:25

Hezky napsano

Bidim to na volnu Okamury .. uz dlouho premyslim o tom ... zbytek je nevolitelny

J. Václavíková 4.10.2017 14:18

Re: B. Kuras má na rozdíl od nás dvojí občanství,

Nelžete, nemáme pomáhat migrantům zejména z Afriky, ale naopak válečným uprchlíkům, což jsou převážně Syřané.

S. Donát 4.10.2017 14:17

Re: Piráty určitě ne

Bartoš, pane Moravo, Bárta, to byly VeVerky.. A ohledně toho legitimování - jsem rád, že se ozval.

S. Donát 4.10.2017 14:16

Re: Proč volit Piráty, když je možno volit rovnou Komunisty?

Svatá prostoto... Pirátům vyčítám ledacos, ale kryptomarxistická strana, to se mi jeví jako hodně hloupé tvrzení...

R. Morava 4.10.2017 13:51

Re: Budu volit ODS.

Tak ODS je i Klaus mladší kterého bych volil. Kdyby Fiala ještě víc zahodil korektnost a přitvrdil, dobra... Ti nejhorší z ODS jsou snad pryč, ale stejně jim nedůvěřuji.

Přesto souhlasím, že ODS je z lepších. Já bych volil Realisty, ale jak plyne i z tohoto článku v Londistánu, letos je ještě volit nebudu.

Co se týká Pirátů dost se panu Kurasovi divím, nevěřil bych jim nos mezi očima. Takže budu asi volit SPD.

P. Švejnoch 4.10.2017 13:43

Re: Proč volit Piráty, když je možno volit rovnou Komunisty?

Já, coby donedávný volič SSO odpovídám takto: Protože se nedokázali jasně postavit k problému nelegálních migrantů. Minimálně v počátcích migrační krize. Jak je to aktuálně, nevím - přestal jsem Svobodné poté sledovat).

Pokud se nestane nic mimořádného, budu také volit Realisty.

J. Chaloupka 4.10.2017 13:34

B. Kuras má na rozdíl od nás dvojí občanství,

takže si může vybrat: buď tu zaprděnou Českou republiku (ovšem dosud bílou), nebo VB obsazenou Pakistánci (a dalšími stánci a barevnými všech odstínů). Nebo může odjet do některé země Commonweltu, např. Kanady nebo Austrálie nebo jinam. Prostě může mnohem více, než my, co jsme neemigrovali nikam, ale teď máme pomáhat migrantům zejména z Afriky.

Ačkoliv nejsem věřící, tak souhlasím s křesťanským: miluj svého bližního atd. Ovšem nikdo nedefinuje, kdo je "můj bližní"? Rozhodně to není ani Asiat ani Afričan.

J. Chaloupka 4.10.2017 13:27

Budete volit stranu, jejíhož bývalého

předsedy (jakmile se domohl moci) tak ho napadlo požádat o obecní byt? Budete volit stranu , jejíž současný předseda žil celý život z peněz daňových poplatníků? A to nemluvím o minulosti této strany. Všimněte si, jak jsem tolerantní - jak řekl klasik.

M. Prokop 4.10.2017 13:21

Re: Piráty určitě ne

Jsou to děti.

A. Alda 4.10.2017 13:21

Proč volit Piráty, když je možno volit rovnou Komunisty?

Kryptomarxistickou stranu netřeba volit v případě, je-li možno volit pravou marxistickou stranu. Je prost nesmyslné volit Piráty nebo Zelené nebo Socdemáky apod., když zde kandiduje Komunistická strana.

Já jsem léta volil Lidovce. Ale to už teď nedokážu, takže budu volit Realisty.

A proč lidé, kteří o sobě tvrdí, že jsou pravicoví, nevolí Svobodné, to vůbec nechápu.