17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

BIG BEN: Tak koho teda ksakru volit?

„Sympatizuji s programem SPD, tak povedu kandidátku SPO,“ oznámil slavný komik Ringo Čech. A než jsme se stačili tomuto jeho nejnovějšímu vtipu zasmát, už svou kandidaturu s vážnou tváří stvrzoval.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Morava 4.10.2017 14:58

Re: Proč volit Piráty, když je možno volit rovnou Komunisty?

Jak by jste Piráty specifikoval vy? Já bych použil slovo liberálové. Ti ale mají v dnešním světě blíž ke socialistům, než ke konzervativcům. Protože mne v něčem konzervatismus oslovuje, jsou z mého pohledu Piráti takoví vzdálení bratři Zelených neomarxistů. Takoví černí anarchisté. Takže s panem Aldou souhlasím.

M. Prokop 4.10.2017 15:08

Re: Proč volit Piráty, když je možno volit rovnou Komunisty?

Slovo "liberálové je v poslední době ukradeno zelenými socany, původnímu významu odpovídají nejvíce Svobodní.

P. Zdenek 4.10.2017 16:47

Re: Proč volit Piráty, když je možno volit rovnou Komunisty?

Protože piráti chtějí: - Zvýšit minimální mzdu

- Zavést nepodmíněný příjem

- Ponechat EET

- Zavést sektorovou daň pro banky

- Omezovat produkci skleníkových plynů

J. Jurax 4.10.2017 19:55

Re: Proč volit Piráty, když je možno volit rovnou Komunisty?

No, rozhodně budou mít blíž k Antifě než ke konzervativcům ...

R. Morava 4.10.2017 14:41

Re: Proč volit Piráty, když je možno volit rovnou Komunisty?

Za hlavní problémy Evropy považuji narůstající deficit demokracie a relativizaci hodnot.

Socialističtí liberálové bojují totalitou pro většiny za svobodu menšin. Tam je špatně všechno. U libertarianů, se o svobodě mluvit dá. Svobodní nemají nejhorší program, a jsou to libertariáni. Zdá se mi ale že libertariáni už z principu, především kvůli relativizaci hodnot nedokážou ubránit demokracii ani svobodu. Jejich filozofie zdá se není účinná v obraně proti nepřátelům demokracie jako je Islam, a různé -ismy. Proto si myslím, že pravicový volič potřebuje vic konzervatismu, a ten Svobodní nemají. Realisté jsou dle mne mnohem zajímavější pravicová strana. Přesto je z různých důvodů ještě volit nebudu.

R. Morava 4.10.2017 13:07

Piráty určitě ne

Pokud jste četli jak se Bárta vzteká když ho legitimují policajti, což se při jeho image divit nemůžem, těžko se od něj dá čekat seriozní jednání a domluvu. V dřívějších vyjádřeních se Bárta choval hodně vítačsky a u pirátů byla paní slečna Ingrid Romancová což je nešťastná figurka která chce bojovat se světem svými aktivitami udávání xenofobů (ona to myslí dobře, ale).

Takže u Pirátů....Boj proti nelegálnímu převaděčství migrantů, pomoc migrantům mimo hranice Evropy. Účinné kádrování migrantů před příchodem........to mi připadá stejně důvěryhodné jako Stalinův smysl pro spravedlnost.

M. Prokop 4.10.2017 13:21

Re: Piráty určitě ne

Jsou to děti.

Š. Hašek 4.10.2017 17:50

Re: Piráty určitě ne

Celkem velice trefně řečeno.

A děti, jak to ostatně bývá, mají i odpovídající program - zde tak nějak "zakuklená mládež Gottwaldova".

S. Donát 4.10.2017 14:17

Re: Piráty určitě ne

Bartoš, pane Moravo, Bárta, to byly VeVerky.. A ohledně toho legitimování - jsem rád, že se ozval.

R. Morava 4.10.2017 15:05

Re: Piráty určitě ne

Reakce okolí má i pozitivní aspekty - sebereflexi. V případě legitimování se Bárta chová skutečně jako dítě, když mu někdo rozkope hračky, v tomto případě účes. Zatěžuje soudy kravinama a takto by se choval i v parlamentu. Na zbytečnosti ale není čas.

J. Kombercová 4.10.2017 16:20

Re: Piráty určitě ne

Bartoš, pane Moravo. Taky jsem ráda, že se ozval.

S. Donát 4.10.2017 20:50

Re: Piráty určitě ne

Pane Moravče, policista musi mit zákonný důvod, aby mohl někoho legitimovat. Ty důvody jsou jasne definovány. A dredy na hlavě mezi ne opravdu nepatří.

M. Moravcová 4.10.2017 12:03

Panu Kurasovi

díky za pěkný přehled a rozbor stran. Perfektní.

M. Moravcová 4.10.2017 12:01

ODS - nemám na vybranou

Někteří viditelní členové ODS mi sice lezou krkem, ale to musím překousnout a překroužkovat.

Š. Hašek 4.10.2017 17:51

Re: ODS - nemám na vybranou

Podívám se na to. Moc optimismu nemám.

J. Kulheim 4.10.2017 10:56

Budu volit ODS.

ODS za 27 let existence udělala chyby. Myslím, že chyby dělá každý i strany, které nedělají nic. ODS byla hlavním tahounem přechodu socialistického hospodářství na hospodářství tržní. Zasloužila o vznik demokratického politického systému. Je to jediná Parlamentní strana, která hájí pravicové hodnoty a snaží se řešit problémy těch nejpotřebnějších. Hlas pravicového voliče těžko někdo získá za koblihu nebo za příslib ráje na zemi za peníze plátců daní.

Byla hybnou silou transformace v devadesátých letech. To se nedalo dělat „nanečisto“ a potom realizovat. ODS je vyčítáno všelico, ale faktem je, že je to jediná strana, která měla snahu udělat reformu systému financování a organizace zdravotní péče, vzdělávacího systému, důchodového systému. Ministr zdravotnictví MUDr Julínek byl jediným ministrem tohoto rezortu, který měl koncepci a měl snahu udělat systémová opatření k řešení organizace a financování zdravotní péče. Padl Julínek i ODS v důsledku lživé propagandy ČSSD, KSČM, lékařské komory a odborářů. Lékaři chtěli socialistické zdravotnictví, tak ho mají. Poplatky byly počátkem systémové změny. Reforma důchodového systému je nevyhnutelná. ČSSD má právo navrhované řešení zrušit, ale nenahrazuje to ničím novým.

Jsem přesvědčený o tom, že pravicový volič ocení chování i způsob argumentace pana Fialy. V současnosti se slušnost považuje za slabost. Je pravdou, že v současné době musí jít někdy slušnost stranou. Petr Nečas jednal s oponenty slušně a dopadl špatně. Kdyby nechal svou ochranku konat, mohla politická mapa ČR vypadat jinak.Nemusel se nechat tahat po soudech a ODS nemusela padnout tak hluboko.

Pan Fiala není to Bůh, ale člověk z masa a kostí. Ti, kteří hledají spasitele, se musí poohlédnout jinde. Já na zázraky nečekám. Pravicový politik si to musí odpracovat, tak jako V.K. ml. Myslím, že zakladatelé Svobodných nebo Realistů si to neuvědomují.

Rozdrobená pravice je vodou na mlýn budovatelům socialismu a táhne pravicovou politiku do nicoty.

J. Dvorská 4.10.2017 11:09

Re: Budu volit ODS.

Má slova !

M. Moravcová 4.10.2017 12:09

Re: Budu volit ODS.

souhlas

M. Šejna 4.10.2017 13:03

pane Kulheime

já sice ODS nikdy volit nebudu, ale respektuji Vaši politickou preferenci.

Osobně se domnívám, že Fiala coby šéf ODS je pro ODS špatná volba a že voliče Fiala nepřitáhne. Je nemastný a neslaný

Mnohem více dokáže mluvit k věci a zajímavě pan Stanjura - v současnosti šéf poslaneckého klubu ODS. Je to i bývalý ministr dopravy a Fiala mu nesahá svými politickými schopnostmi ani po kotníky.

J. Kulheim 4.10.2017 16:29

Re: pane Kulheime

Ani jeden není žádný velký lídr. Ale kde je vzít, když nejsou k mání nikde. V každém případě jsou lepší než lídři ostatních stran. Oba jsou slušní lidé. Osobnost je V.K. ml Pro mne jsou tyto vlastnosti dostatečné. Myslím, že pravicoý volič by těžko volil Hulváta Paroubka, nesvéprávného Sobotku nebo vykutáleného Babiše.

Pan Robejšek je vzdělaný člověk, ale nikdy v politice nedělal. Navíc neznám nikoho jiného z této strany.

J. Chaloupka 4.10.2017 13:27

Budete volit stranu, jejíhož bývalého

předsedy (jakmile se domohl moci) tak ho napadlo požádat o obecní byt? Budete volit stranu , jejíž současný předseda žil celý život z peněz daňových poplatníků? A to nemluvím o minulosti této strany. Všimněte si, jak jsem tolerantní - jak řekl klasik.

J. Kulheim 4.10.2017 16:40

Re: Budete volit stranu, jejíhož bývalého

Tolerantní být nemusíte. Současný předseda má za sebou bohatou kariéru na vysoké škole. Byl rektorem a předsedou všech rektorů vysokých škol. Nepostavil si vilu z náhrad na cestování. Nekoupil si dům na Floridě, nestřílelo se na křtu jeho knihy.

V ČR pracuje pouze 30% lidí v produktivní sféře. Ostatní žijí z jejich peněz. Minulost této strany je podstatně čistější než minulost jiných stran, které jsou v parlamentě. Tato strany byla u řešení nejpalčivějších problémů v devadesátých letech a v průběhu posledního vládnutí mělasnahu řešit problémy,které nás dostihno v příštích letech. V době propadu celosvětové i naší ekonomiky investovala víc než současná vláda.

J. Kulheim 4.10.2017 16:48

Nikdy bych nemohl volit např ČSSD.

-Byt Stanislava Grosse--Tajný policejní tým Mlýn---Podnikání Šárky Grossové---- Kluci Kočkovi--Podezřelé zakázky na policejním prezidiu-"Mlátička" Pavel Přibyl--Střet zájmů ministra Zgarby---Spekulace s pozemky za ministra Zgarby---Mlékárny Madeta, Jan Fencl,

Jaroslav Palas--Skandál kolem soudce Jiřího Berky. Ten záměrně nechával krachovat firmy včetně Union banky.-Útěk a směnky Radovana Krejčíře, Babiš volal Grossovi v i v noci--Diag Human---Dálnice D47---Podezřelé smlouvy na ministerstvu pro místní rozvoj sociální demokraté Jaromír Císař a Petr Lachnit---Zpronevěra fondu z EUnáměstek ministra pro místní rozvoj Petr Forman ---Podvod na ministerstvu financí---Prověrky NBÚ---Čepro---IPB 150 až 200 miliard korun, ---Arbitráž s CME--Skandály Karla Srby tajemník Jana Kavana--Internet do škol--Tunelování podniku Liberta, Barbora Snopková, ministr financí Ivo Svobodovi, --Stanislava Grosse byla „bordelmamá Barková“-Pavel Přibyl, Michal Kraus a František Rigo odjeli spolu v záři 2001 do Ghany, --

Pět na stole v českých", Útěk a směnky Radovana Krejčíře, ---Byt Stanislava Grosse, --Tajný policejní tým Mlýn, -- Rátha s Kralovičovou,-- Miloslav Vlček dotaci, která skončila v soukromém hotelu v Harrachově.Tomáš Melich mecenáš Sociální demokraci,

Vlivný politik ČSSD Miloslav Mrština vlastnil v Náchodě několik let vykřičený dům, Tomáš Melich , OKD Sobotka, FK Marila Příbram. Linka Paroubek - Ďuričko - Starka - Pitr – Mrázek,,Kluci Kočkovy, Bohumír Ďuričko, František Mrázek:, biolíh exčlenové ČSSD, B.Ďuričko (krycí jméno Lipan), který na křtu Paroubkovy knihy zastřelil V.Kočku ml.--- Paroubkův přítel Jan Dostál, který byl štědrým sponzorem Paroubkovy exmanžely.

R. Morava 4.10.2017 13:51

Re: Budu volit ODS.

Tak ODS je i Klaus mladší kterého bych volil. Kdyby Fiala ještě víc zahodil korektnost a přitvrdil, dobra... Ti nejhorší z ODS jsou snad pryč, ale stejně jim nedůvěřuji.

Přesto souhlasím, že ODS je z lepších. Já bych volil Realisty, ale jak plyne i z tohoto článku v Londistánu, letos je ještě volit nebudu.

Co se týká Pirátů dost se panu Kurasovi divím, nevěřil bych jim nos mezi očima. Takže budu asi volit SPD.

Š. Hašek 4.10.2017 17:53

Re: Budu volit ODS.

Jistě souhlas, pane Kulheime.

Jen mi vysvětlete, proč se mi v těch desetiletích více a více třese ruka s lístkem pro ODS. Věkem to nebude.

J. Kulheim 4.10.2017 18:54

Re: Budu volit ODS.

Možná je to proto, že chcete, aby svoboda jednotlivce byla byla větší. Ono se to nedaří a myslím, že budeme rádi, když se už nebude ztrácet. Ono to není jednoduché.

V celém světě, včetně USA. Kdysi bylo normální, že základní sociální jednotkou byla rodina. Rodinu rozbíjí uejména sociální stát, který slibuje, že se o všechny lidi bude starat od kolébky do hrobu. Jestliže se "stát" má o lidi starat potřebuje k tomu peníze a musí lidem odebrat kus jeho svobody. To se dělá salámovou metodou do té doby až ze salámu zbyde šňůrky na které visel.

M. Malovec 4.10.2017 10:31

Vážený pane,

už nikdy nebudu volit menší zlo, jen aby se tam nedostalo zlo větší. Tentokrát to hodím třeba pidistraně, před čímž varujete, ale budu s jejím programem bytostně souhlasit. Byť třeba tentokrát ještě propadne. Pro mne jsou to Realisté a Svobodní.

R. Brzák 4.10.2017 10:35

Re: Vážený pane,

souhlas - chci-li změnu, musím riskovat.

Zastupitel Mč 4.10.2017 11:21

Re: Vážený pane,

Přesně tak! Jen s tím, že riziko volby pidistrany se snižuje se znalostí jejich dosavadnímu počínání. Z tohoto důvodu preferuji a budu volit Piráty, - na komunální úrovni (kupř. v matičce Praze) dokazují, že umí plnit sliby a vstup mezi zákonodárce si zaslouží!

M. Prokop 4.10.2017 11:27

Re: Vážený pane,

U Pirátů bych se plnění jejich slibů spíš bál. Klasický populismus.