8.7.2024 | Svátek má Nora


Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Laurencikova 3.7.2024 7:13

Tváří v tvář této zvrácené politice EU, je zcela pochopitelný výrok německého politika, Bjoerna Hoecke, že "EU musí zemřít, aby Evropa zila". Hoecke, to je ten, kterého stále v Německu tahají po soudech a chtějí zbavit občanských práv za výroky jako když řekne český politik: "Česko, pro tebe všecko". A jak říkám já, kdo má rád Evropu, ten musí být proti této EU. Takže pánové a dámy, kdo jste při smyslech, volte patrioty. Volte politiky, kteří chtějí nastolit opět normální pomery. Pro orientaci - to jsou ti, kterym se dnes dávají nálepky "extrémní pravice".

P. Holeček 3.7.2024 7:32

Jestli myslíte takové patrioty jako AfD, kteří berou peníze z Ruska, tak to je jen jiná parta kolaborantů a vnitřních nepřátel

V. Kučer 3.7.2024 9:39

Současné vedení EU hájí zájmy Ruska grýndýlem a migračním paktem a ani za to peníze z Ruska neberou.

P. Holeček 3.7.2024 9:46

Možná berou... Občas kápne i něco od Kataru

L. Zídek 3.7.2024 10:34

Z Kataru kape na migraci hodně. Já jsem proti migraci a nic jsem z Ruska ještě nic nedostal. To je skandál !Že , bystrý Holečku ?

R. Langer 3.7.2024 11:37

Však to je v pořádku, to berou ti, co jsou PRO MIGRACI, tak proč se rozčilujete? ;-D

P. Holeček 3.7.2024 17:39

Co to meleš?

R. Langer 3.7.2024 11:30

Já bych řekl, že BEROU. A hodně. ;-)

L. Beneš 3.7.2024 8:58

Proimigrační politika je spojena s debilizací. Co jiného, než projevem totální politické debility je předvedení návrhu oblečení pro český olympijský tým. Bizarní oblečky předvádí na fotografiích a videu mj. také muž "tmavé pleti". Dříve se říkalo černoch. Závodí snad za Česko v trojskoku či vrhu koulí také nějaký černoch? Že by se i pro tyto discipliny nakupovali sportovci z exotických destinací jako pro fotbalové týmy? Tvůrce přehlídky zařazením černého manekýna patrně podlézavě zareagoval na kritiku, jež se svého času snesla ze zahraničí na české filmaře za to, že ve filmu o Janu Žižkovi se neobjevila žádná "hodně opálená" tvář (jak pronesl o pres. Obamovi Ital Berlusconi).

D. Laurencikova 3.7.2024 9:09

Dnes je to tak, že všude musí být cernoch a "people od colour". V nemeckych reklamách jsou už hlavně černoši a samé patchwork rodiny. Černoch nebo černe dítě je v každém katalogu v popředí. Fa. Tchibo si jednou dokonce dovolila katalog, kde byla jenom jedna jediná běloška v pozadí, s černým dítětem na rukách. Něco jako chůva. Neuvěřitelné!

L. Beneš 3.7.2024 9:12

Co byste nechtěla? Lidé si většinou dělají černé kafe. Café au lait pijí rádi jen někteří.

D. Laurencikova 3.7.2024 9:38

Kafe s mlekem pije v Nemecku vetsina lidi. Ale od toho odhlednuto, tento katalog, ktery u mnohych vyvolal otazku, jestli uz jsou Nemci zasadne cerni, nebyl zadnym zvlastnim prodejnim slagrem.

D. Laurencikova 3.7.2024 9:09

Dnes je to tak, že všude musí být cernoch a "people od colour". V nemeckych reklamách jsou už hlavně černoši a samé patchwork rodiny. Černoch nebo černe dítě je v každém katalogu v popředí. Fa. Tchibo si jednou dokonce dovolila katalog, kde byla jenom jedna jediná běloška v pozadí, s černým dítětem na rukách. Něco jako chůva. Neuvěřitelné!

P. Dvořák 3.7.2024 7:13

Hnedle mi bude sedmdesát, ale ze svého okolí jsem nikdy neslyšel, že by chtěl být dnes mladý. Se vším všudy.

To o něčem vypovídá.

D. Laurencikova 3.7.2024 7:18

Máte stoprocentní pravdu. Výroky typu: "Ještě že už jsem starý/stará", slyším sama poměrně často. Na straně druhé, pro mladé je tento blázinec normalita. Oni tím netrpí.

D. Laurencikova 3.7.2024 7:18

Máte stoprocentní pravdu. Výroky typu: "Ještě že už jsem starý/stará", slyším sama poměrně často. Na straně druhé, pro mladé je tento blázinec normalita. Oni tím netrpí.

P. Dvořák 3.7.2024 7:51

Netrpí. Tak jako netrpí zvířata, která se již narodila v kleci v ZOO. Jiný život nepoznali - jedni ani druzí.

Moje matka byla ročník 1933. Já si vzpomínám jak celá šedesátá až osmdesátá léta si do toho všeho marasmu, který s sebou ta doba nesla, často povzdechla "Škoda že dnes nejsem mladá."

A. Samková 3.7.2024 10:28

Jsem narozena v druhé polovině šedesátých let. V rodině jsme byli anti-komunisté, ale žili jsme dobře navzdory všem těžkostem (rodiče problémy v práci, skromné poměry). Rok 1989 byl úžasný, slibovali jsme si nástup normálních časů. Teď bohužel zjišťuji, že se v těch "normálních časech" cítím mnohem hůř než dřív. Dnešní reality je pro mě taková úzkostná sci-fi projekce. Jdeme proti samotné podstatě života, proti přežití všeho dobrého. Z EU jde jedna pohroma za druhou. Výprodej našeho státu je už za hranou. Jaký vztah budou mít černoši a Arabové k naší zemi, půdě, tradicím, kultuře? Když jsem v roce 2015 slýchávala ty argumenty, že "nebohé migranty tady nikdo neviděl, nikdo z nich sem nechce, protože jsme chudí apod., tak proč se jich tolik obáváme", smutně jsem říkala "ono všeho dočasu, bránit se musíme právě dokud není pozdě". A vida, už je to tady, bohužel. Tlaky Brusele stoupají, nástrojem budou - jak jinak - peníze, pokuty, sankce. Trápí mě to neskutečně. Kecy o evropských hodnotách jsou výsměch zdravému rozumu. Ano, jsem ráda, že nejsem mladá. Moje děti narozené v devadesátých letech to vidí jinak, současné poměry jim starosti mnoho nedělají - jestli je to dobře nebo špatně, nevím. Ale spíš se kloním k tomu, že z toho nic dobrého nevzejde.

L. Beneš 3.7.2024 9:09

Oni ti mladí jsou jednak poněkud bezstarostní, jak je pro mladý věk obvyklé, a za druhé nebyli dosud konfrontováni se všemi těmi problémy (nejen zdravotními), jež s sebou vyšší věk přináší. Jinak souhlasím.

D. Laurencikova 3.7.2024 9:43

Hlavne nebyli konfrontovani s zivotni zkusenosti a nemaji o zkusenosti starsich zajem. Dnes je dokonce mozne, chtit odebrat starym volebni pravo, aby ten krasny novy svet mladym nekazili.:-/

R. Langer 3.7.2024 11:40

Ale takhle komanči mluvili vždycky, to přece není vůbec nic nového... ;-)

D. Laurencikova 3.7.2024 13:15

Odhlednuto od toho, ze zadne skutecne volby neexistovaly si v zadnem pripade nevzpominam, ze by komanci chteli nekoho zbavit volebniho prava. Dokonce i za mym muzem, disidentem, prisli s urnou az k nemocnicnimu lozi, aby je volil. Nevolil je presto. Ptali se proc a on na to: "Protoze vas nemam rad".

R. Langer 3.7.2024 15:33

Ne, komanči nikoho volebního práva nezbavovali. Oni ty, kteří by chtěli volit někoho jiného rovnou zavřeli, nebo jinak zlikvidovali. Potom už volili všichni správně. Myslel jsem, že je to všeobecně známo. ;-)

R. Langer 3.7.2024 15:34

... ale čest výjimkám. R^

D. Laurencikova 3.7.2024 18:32

To slo, volit nekoho jineho nez "kandidaty Narodni fronty?" Nevzpominam si. Byla jsem u voleb jednou, to mi bylo osmnact. Od te doby ne a nikdo mi nic neudelal. Musim poctive priznat, ze jsem byla dost v pohybu a asi nebylo snadne behat za mnou s volebni urnou. Presto: Clovek take nesmi byt sam sobe dozorcem a cenzorem. ;-)

V. Humble 3.7.2024 6:53

Vidlaci nechapou pro se tohle deje. Chcete napovedu? Zapadni svet stoji pred vekym ekonomickym pruserem a zaroven se zezlo vladnuti se predava do Asie. Nekdo si dava zalezet aby se spodni vrstva mlatila mezi sebou at uz kvuli nabozenstvi nebo odlisne kulture a tedy i nazory. Nebudou pak mit hloupe napady jako ventilovat agresivitu na ty nahore co to zpusobili.

M. Kocián 3.7.2024 6:43

Myslím, že jsou jen dva způsoby, jak zastavit pronikání islámu. Buďto ho prohlásit za zhoubnou ideologii podobně jako nacismus a fašismus (a nebylo by při tom špatné spláchnout i krajně levicové názory popírající lidská práva a svobody), nebo stanovit, že žádné náboženství nedává jeho vyznavačům právo nedodržovat zákony nebo získávat na společnosti nějaké výhody (což by se mělo rozumět samo sebou, ale není tomu tak) a důsledně to dodržovat.

J. Strakoš 3.7.2024 6:32

Pořád tvrdím, že aby se u nás migranti objevili stačí drobné nastavení předpisu, že mají dostávat stejné dávky jako v Německu. Většinou slyším kritiku, že je to nesmysl a že by to nešlo. Lidé, kteří to tvrdí uvažují selským rozumem a předpokládají, že i ostatní tak budou uvažovat. Obávám se, že se pletou.

Teď se objevuje, že už to z Brusel nařizují Polsku, tak uvidíme, kdy to dorazí k nám.

M. Kocián 3.7.2024 6:45

V tom případě by mohla být česká byrokracie konečně alespoň trochu užitečná - že má někdo na něco nárok u nás zdaleka neznamená, že to dostane v geologicky únosné době.

P. Dvořák 3.7.2024 7:09

Zachovejte chladnou mysl.

Jestliže má někdo zájmový na něco nárok u nás, vždycky to znamená, že to dostane přednostně.