8.7.2024 | Svátek má Nora


Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Lukavsky 5.7.2024 7:26

Asi záleží na tom co si představujete pod pojmem luxus. Naši papaláši nesměli dávat najevo že si žijí lépe, ano. Ale žili si lépe. Jedna známá musela na okresní palác KSČ něco vyřídit a šokovalo jí, že tam měli v bufetu párky, tak si jich koupila kilo a prodavačka jí je nevraživě navážila. Tenkrát byly párky "podpulťák". A poukazy na auta? "systém, kde je zachováno soukromé vlastnictví, ale bohatství je koncentrováno v rukou malé části populace." je kapitalizmus. V každé společnosti se etabluje malá skupina bohatých co "v tom umí chodit". Problém je jestli zbohatnou tím, že např. vyrábí "trhák" nebo dělají po čem je poptávka, nebo zda se umí "přicucnout". Bohužel to druhé je dneska "in". J.L. end

P. Hák 5.7.2024 8:17

Jak jsem psal - nežili si ani tak, jako západní vyšší střední třída. Přitom bohatství v zemi by jistě stačilo na to, aby mohli mít mercedesy, vily s bazény a dovolené v Karibiku. Stačilo jen více utáhnout šrouby, prostředky k tomu měli.

P. Hák 3.7.2024 16:59

K té Africe: nejvíce se projevilo rozvrácení Libye, která poměrně účinně blokovala italskou trasu. A to fakt neudělali wagnerovští žoldáci...

Nevím o tom, že by Brusel Polákům zakazoval bránit se proti migrantůn přicházejícím z Běloruska. Byl by nějaký odkaz? Že migranti z Německa jsou v pořádku, věřím. Jsem zvědav, zda se Poláci podrobí.

P. Brich 3.7.2024 16:04

Cvičme se ve vyvěšování vlajky na půl žerdi.

https://necenzurovanapravda.cz/2024/07/spanelsko-tri-marocti-vetrelci-ubili-k-smrti-muze-ktery-se-predtim-snazil-zabranit-znasilneni-15lete-divky-video/

Rakušan s podporou naší nejlepší vlády od dob Přemyslovců podepsal migrační pakt, který zajistí, že i na našich ulicích bude veselo!!;-€EU;-O

J. Jurax 3.7.2024 16:46

Klid. My se semkneme!

To je vyhlášený eurorecept na řešení takových problémů.

P. Hák 3.7.2024 17:00

A dáme si na fejsbůky nějakou vlajku! To pomáhá!

K. Zelený 3.7.2024 15:41

Mým oponentům ale i ostatním zde se projevivším:

Ciwe vy si snad myslíte, že jste nějací mistři hutných zkratek či hloubkoví znalci evropské migrační politiky či čo?! Ve skutečnosti jste, minimálně v tomto případě, nemyslící konzumenti vašemu ustrojení lahodící siláže. Jeden příklad: Ten údajný citát eurokomisařky Ylvy Johanssonové vnesli do českého prostředí vaši soudruzi Bureš a Okamura, Kuraš to od nich opajcoval a uplacíroval v takovém „seriózním“ tisku jako je TO, Pravý prostor a teď čokl.

Nejblíže tomu je věta z projevu Ursuly von Leyen ze 16. července 2019: „Young people have aspirations, they want to work, they want to have a future – and it is our job to let them achieve this.“ A tak je to, obávám se, se všemi těmi „informacemi“ v tom lhářově spisku. Samozřejmě se mohu mýlit a ve skutečnosti to bývalému, vykopnutému, šéfovi Frontexu, nyní zdatné posile lepenistů, Ylva Johanssonová fakt řekla. Pokud mi lhář Kuraš dodá důvěryhodný pramen, pokorně se mu omluvím a zaplatím mu v „jeho“ oblíbené branické kavárně šálek dobré brazilské kávy. A vy zatím žvejkejte a travte.

H. Lukešová 3.7.2024 15:53

Vy čtete Pravý prostor, který je na seznamu proruských dezinformačních serverů?

https://www.nelez.cz/

K. Zelený 3.7.2024 16:00

Nečtu. Kurašův článek s inkriminovanou větou nalezl na tomto hnojišti vyhledávač.

J. Jurax 3.7.2024 16:32

Takže jste ten článek z onoho hnojiště musel číst. Nebo jste jen vzal výrok bez četby kontextu?

K. Zelený 3.7.2024 16:40

Ciwe proč bych musel? https://1url.cz/d1iz7

J. Jurax 3.7.2024 16:56

Ciwe třeba abyste si rozšířil obzory :-)

K. Zelený 3.7.2024 17:45

"Rozšiřování" obzorů verbálním hnojem ponechám zdělancům vašeho typu.

J. Jurax 3.7.2024 19:27

Chybujete! Zůstanete hlúpý!

K. Zelený 3.7.2024 20:12

Tag určitě, akorát jste si tenhle finální vítězný nevyvratitelný sofistikovaný argument měl schovat na pozdní večer, třeba jako včera, ale třeba se ještě pochlapíte. Když tak si nařiďte na tu předpůlnoc budík!

J. Farda 3.7.2024 17:14

Ve zdejším hnojišti? Tak se ještě pochlubte, ze kterého hnojiště jste sem vylezl exhibovat! Inšallah!! ;-)

K. Zelený 3.7.2024 17:44

Vidím, že vám je edukace zapotřebí jako praseti drbání: 1. Hnojiště je Pravý prostor, jak průměrně inteligentnímu jedinci dojde po přečtení otázky a odpovědi ve vlákně.

2. Inšallah je arabsky "Když Bůh dá" nebo volněji "Děj se vůle Boží" takže vaše užití tohoto slova nedává smysl.

J. Farda 3.7.2024 18:35

Takže z Pravého prostoru - to plně vysvětluje Vaše židofobii vůči panu Kurasovi. Dík rovněž za vysvětlení významu výroku Inšallah, takže Vám ještě pro potěšení z poučování připojím ještě další - Allahu Akbar. Teď už je výrok Inšallah na místě? ;-)

K. Zelený 3.7.2024 20:04

Vy si podejte packy s Juraxem a zatančete si chorovod nedovtipných. Kolikrát bych vám musel napsat, že Pravý prostor nečtu ani z něj nečerpám aby vám to došlo?

Soryjako ale ani dalším okřídleným arabským rčením jste smysluplnosti vašeho příspěvku nepřispěl.

J. Jurax 3.7.2024 16:30

Mladí lidé mají aspirace, chtějí pracovat, chtějí mít budoucnost – a naším úkolem je umožnit jim, aby toho dosáhli, citujete paní z Leyenu.

Netuším ovšem, zda se tato ušlechtilá slova týkala právě ilegálních imigrantů.

Pakliže však ano, pak dotyčná cudně zamlčela, jaké aspirace ti připrchlíci opravdu mají a zda jsou v Evropě opravdu ochotni a schopni pracovat a jak. A proč by mělo být úkolem právě občanů EU na své náklady jim ty aspirace plnit a budoucnost zajišťovat u sebe doma. A zda jsou připrchlíci schopni a ochotni za to být náležitě vděční a s pokorou se přizpůsobí Evropě a jejím zákonům psaným i nepsaným, nebudou provokovat a destabilizovat společnost, natož zvyšovat kriminalitu. O "přínosu" islámu se radši ani nezmiňuju.

A paní z Leyenu si patrně nepoložila otázku, proč tihle připrchlíci své aspirace nerealizují ve svých rodných zemích, aby je svou pilnou prací zvelebili a měli tam budoucnost. Proč se tak úporně snaží, aby mohli svou prací a schopnostmi zvelebovat právě země EU? A pokud si takovou otázku položila, odpověď tají.

Mimochodem, ciwe, jak mám v kontextu Vašeho příspěvku rozumět výroku "Nejblíže tomu je věta z projevu Ursuly von Leyen ..."? Nejblíže čemu? Tomu, co mu ve Vašem textu předchází?

K. Zelený 3.7.2024 16:50

Asi pro vás a vaše druhy budu muset psát pomaleji a polopatičtěji: Meritum mého příspěvku je zpochybnění údajného citátu Ylvy Johanssonové. Tento jsem pomocí vyhledávačů našel jen tam, kde jsem uvedl výše. Nejvíce se blížící věta tomuto citátu, kterou jsem našel, je ta, kterou ve své reakci uvádím, od Ursuly vod der Leyen a netýkající se, jak správně netušíte, migrantů, ale mládeže. Sorry že jsem vám zavdal příčinu se na dva odstavce zbytečně rozvášnit na téma migrantů.

Ještě něco potřebujete dovysvětlit?

J. Jurax 3.7.2024 17:17

Ehm ... „Migranti přicházejí z lásky a vaší prací je vítat je. Evropa je stárnoucí kontinent, a ať se vám to líbí nebo ne, musíte je vítat.“, pravila prý Ylva Johanssonová.

Opravdu máte za to, že nejvíce se blížící věta tomuto citátu, kterou jste našel, je ta od Ursuly vod der Leyen. Která se ovšem netýká migrantů, kdežto výrok pani Johanssonové jednoznačně ano. A protože diskutujeme pod článkem o migraci, proč vlastně citát pí Leyenové uvádíte, když se problému netýká?

Musím konstatovat, že Vaše argumentace se ubírá klikatými cestami, jež zjevně ne vždy chápu.

K. Zelený 3.7.2024 17:51

Stěrače, ostřikovače a že nechápete se nehlásí. Zkuste vyhledávačem najít lháři citovaný výrok Ylvy Johanssonové, jak jsem se pokusil já. Vyhledávač mi jako nejbližší / nejpodobnější našel to, co jsem uvedl i pojal jsem, i vzhledem k dataci, podezření, že si ho lháři přetvořili k obrazu svému. Pokud mi toto podezření nálezem pramenu k výroku Ylvy Johanssonové vyvrátíte, náleží vám odměna slíbená mnou lháři Kurašovi.

J. Jurax 3.7.2024 15:32

Ceterum autem censeo unionem europaeam esse delendam!

Chceme-li jako Evropané přežít.

H. Lukešová 3.7.2024 14:44

Vrchní rabín pařížské Velké synagogy vyzývá Židy, aby opustili Francii.

K. Novak 3.7.2024 14:57

Zidi byli nejvetsi podporovatele imigrace. Bud se neco nepovedlo, nebo to byl zamer.

H. Lukešová 3.7.2024 15:10

Ne, nebyli. Zase lžete, nacibolševiku. Malér je v tom, že se "středový" Macron spolčil s krajní levicí, která je za jedno s muslimy, kteří nenávidí Izrael. Hlavními zastánci antisemitismu jsou muslimové a levičáci. Čím je kdo více doleva, tím je větší antisemita. Alespoň dnes to platí s nade vší pochybností.

K. Novak 3.7.2024 15:40

Macron je loutka Rothschildu, tedy Zidu.

H. Lukešová 3.7.2024 15:44

Ne, není. Macron podporuje palestinské teroristy, ne Izrael.

J. Jurax 3.7.2024 16:55

Nedodržujete patřičnou terminologii. Správně ve stylu dobového plátku Der Stürmer byste měl psát "židobolševických plutokratů".

Dobového plátku v tom smyslu, že do jeho doby mentálně patříte.