2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Radim 26.2.2007 10:44

Re: Nebudu vyvracet x-krát vyvrácená propafandistické bláboly, takže jen

Drahy Septicu Maxime, odpurci radaru prave argumentuji bezpecnost. Nebo jste pro radar?

RL 26.2.2007 10:42

Re: Vyšetřit se nechte Vy,

Nebylo mnoho...??? Víte vůbec kolik jich tu bylo??? Koukám, že asi néé...jinak by jste nemohl vypustit takové nesmysly.  Raději si nejdřív zjistěte kolik jich tu bylo a pak plácejte svoje nesmysly. 200 technniků a radarových specialistů spolu se strážnými ještě nikdy nikoho neokupovali, zato sovětské tankové divize, které byli u nás dislokovány by se silou těžko přemohli. Je vidět, že vůbec nerozumíte vojenským záležitostem a šířite svoje laické bludy. Jen pro informaci.....jedna taková sovětská divize měla 15 000 mužů.

Brmboš 26.2.2007 10:38

Re: Re: Proc by me melo zalezet

Bouchne možná i bez radaru, ale s radarem na sto procent. No doufejme v lepšího prezidenta USA a těšme se na rozloučení s tím co páchá jen neštěstí po světě. Možná, že bude i jiná řeč o tzv. společné obraně. Toto je partner pro ty co jsou u moci a docela se k nim hodí.

RL 26.2.2007 10:36

Re: Re: Raději jste se zapojit neměl.

A ještě dovětek pánové......četli jste článek......??? Pokud ano, tak vám musí být jasný, že tato základna by proti Rusku byla jen vyhazování peněz. I Putin to narozdíl od vás ví.

Eva 26.2.2007 10:36

Re: Re: Bravo

Systém se netýká raket středníh doletu, proti těm existuje několik obraných systémů,ale pouze ICBM

MLOK1 26.2.2007 10:36

KONEČNĚ ROZUMNÝ ČLÁNEK!

Díky za dobrý článek s rozumnými argumenty!

       Plků od různých "kecálistů" s nulovou informační hodnotou tu už byl nadbytek.

Smarty 26.2.2007 10:35

Re: Já jsem agent CIA

Bond, James Bond, těší mne.:-D

Brmboš 26.2.2007 10:33

Re: Raději jste se zapojit neměl.

Ještě dodatek proč ne proti USA to je teď za Bushe hrůza co páchají za zvěrstva.

Finrod Felagund 26.2.2007 10:33

Re: Re: Skvělý článek

Já to kritisuji z hlediska, kterému troufám si říct rozumím, tedy otázek právě té strategie a geopolitiky, tedy že nejdůležitější účel takové základny je podle mého názoru právě v těsnější vazbě na USA, která nikdy není dost těsná, vzhledem k tomu, co máme za sousedy blízké i vzdálenější.

Skept/icus Ma/ximus 26.2.2007 10:33

Vyšetřit se nechte Vy,

možná Vám po následné intenzivní léčbě dojde, že počet vojáků v dnešní době není důležitý.

Ostatně vojáků SSSR tu také nebylo mnoho a přesto to nebylo období svobody. Hádejte proč? ;-P

Eva 26.2.2007 10:33

Re: Zajimavy clanek ale ...

Drobná pozámka k autorovu textu.

na jednom místě článku se ptáte: jak to víte? stejně se ptám i já : jak to víte ? Článek je na hranici demagogie.

Navíc si myslím, že je potřeba se pokusit dokázt tvrzeí, že , že radarovou stanici lze zničit pouze ICBM.

Charlie 26.2.2007 10:31

Re: Teroristé se nemohou dostat k balistickým raketám.

Balistická raketa je raketa, ktorej let po spotrebovaní palív pokračuje podľa zákonov balistiky po balistickej dráhe rýchlosťou menšou než prvá kozmická rýchlosť. Balistická dráha tvorí oblúk rušenej elipsy medzi dvoma miestami povrchu Zeme.

Brmboš 26.2.2007 10:31

Raději jste se zapojit neměl.

Je pravdou, že jste posbíral úctyhodný počet argumentů povětšinou však známých. Na ten nejdů ležitější jste však zapomněl. Proč má naše země stavět na svém území základny proti Rusku

Karel 22 26.2.2007 10:29

Historicky je dokázáno, že USA nám nikdy nepomohly

8-o8-o8-o Tohle tvrzení je ovšem v rozporu s historií. Kdyby v 1. světové válce nevstoupily USA do války, nemusela Dohoda vyhrát. O 2. světové válce platí totéž. A nezapomínejme ani na Marshallův plán po válce. To, že jsme se ho nezůčastnili, za to děkujme bolševikům. V roce 53 jsme za to zaplatili měnovou reformou. Co se týká narušení vztahů s ruským medvědem - měli bychom se zbavit zbytečné předposranosti. Putin potřebuje tvrdou měnu za naftu. To co tvrdí o raketách je určeno ruským mužikům, kterým se tak zvedne jejich národní hrdost. Když už kromě stakanu vodky nemají co do žaludku, tohle je přece taky zahřeje. Mají "nepřítele" a svého "cara", který je silný. Víc nepotřebují. Mimochodem - ty jejich rakety jsou na nás už dávno namířeny.

RL 26.2.2007 10:27

Re: Přesně

S vaším přístupem nebude žádné za 100 let.

L 26.2.2007 10:26

Pry chtel cistit hajzly

Zadost o vizum byla odmitnuta, protoze zadatel pry by mohl treba chtit cistit hajzly. To prece nende, aby si nekdo chtel jen tak cistit podelane hajzly jak se mu zachce.  A poplatek za zadost o vizum automaticky propada ve prospech chytrejsiho.

Hajzly cistit nemuze, ale radary by se mu  meli libit, protoze USA je nejlepci a nejchytrejsi.

historik 26.2.2007 10:25

Re: Je to jenom další oblbování

Stěžujete si, že USA nám nikdy nepomohly. A vždy to bylo proti Rusku, respektive, jak píšete, proti Sovětům. Kdo tedy je náš nepřítel? Ten, kdo nás napadl nebo ten, kdo nám "jen" nepomohl? Na Rusku závisíme energeticky. Nechcete být závislý na USA. Proč se nechcete zbavit závislosti na Rusku? "Neoblbujete" svým článkem náhodou vy nás?

JAB 26.2.2007 10:24

Re: Je to jenom další oblbování

Hystericky lžete. Američané chtěli přijet do Prahy, 1945, ale Smrkovský to za komunisty v ČNR odmítl. A roku 1968 dostávali uprchlíci preferenční status. Pomíjím válečné dodávky, bez US automobilů a dalšího by ani Rusové do Prahy nedojeli a poválečnou UNRRA. Nemluvě o tom, že nezávislost ČSR byla deklarována v USA roku 1918 dříve než v Praze. 

RL 26.2.2007 10:21

Re: Je to jenom další oblbování

Četl jste vůbec co autor v článku píše???? Mě připadá, že asi ne. Pokud vím USA to konzultují v NATO nic nedělají jednostrnně to jen pár hlupáků hledá každou skulinku jak omluvit svoji zbabělost.

Skeptic/us Max/i/m/us 26.2.2007 10:20

Přesně

Když jim to budeme zamítat tak 100 let, třeba je napadne, že o okupanty nikdo nestojí, stejně jako o ilegály ;-D

RL 26.2.2007 10:19

Re: Proc by me melo zalezet

Jestli jsi četl článek tak náš radar není pro jejich obranu vlastního uzemí USA. A myslím, že pokud žiješ v ČR tak by tě mělo zajímat, jestli tu bouchne atomovka nebo ne.

RL 26.2.2007 10:17

Re: Nebudu vyvracet x-krát vyvrácená propafandistické bláboly, takže jen

My se vzdáváme svobody tím, že přijmeme radarovou základnu??? A odkud jste to vzal??? 200 vojáků nás bude řídit a okupovat.....a nechcete náhodou vyšetřit?? Doporučoval bych nějakého psychiatra......paranoia je dost závažná věc.

Ske/ptic/us Max/im/us 26.2.2007 10:10

Nebudu vyvracet x-krát vyvrácená propafandistické bláboly, takže jen

"Those who desire to give up freedom in order to gain security, will not have, nor do they deserve, either one."

Benjamin Franklin

Tedy:

"Ti, kdo se touží vzdát svobody v zájmu bezpečnosti, nebudou mít a nezasluhují ani jednoho."

L 26.2.2007 10:08

Proc by me melo zalezet

Kdyz dam zadost o vizum do USA, musim predem zaplatit a oni ji zamitnou a penize nevrati. Duvodem k zamitnuti je to, ze bych mozna chtel uklizet hajzly nekde v supermarketu na cerno.

Tak at me nekdo vysvetli, proc by zrovna mne melo zalezet na tom, ze jim tam bouchne atomofka zrovna nad nejakym supermarketem, ve kterem bych, podle jejich nazoru, tak rad uklizel na cerno ty hajzly.

Cato 26.2.2007 10:05

Je to jenom další oblbování

Nelze pominout základní skutečnost, že se jedná o jednostranný akt USA, mimo bezpečnostní struktury EU a NATO, kterých jsme členy, o vytvoření cizího vojenského území na našem teritoriu, nad kterým nebudeme mít kontrolu, nebo to bude formálně kontrolovat někdo tak nekriticky oddaný Velkém Bratrovi jako autor.

Veškerá rizika a následky s tím spojené, přímé i nepřímé, ve vztahu k , narušení vztahů s Ruskem, na kterém závisíme energeticky, nebo jen vytvoření dalšího cíle pro teroristy ponese samotná ČR bez šance na jakoukoliv náhradu od USA.

Historicky je dokázáno, že USA nám nikdy nepomohly, když jsme je potřebovali, naopak nás v Teheránu  zašantročili Sovětům, v 68 ani neuvolnili víza pro naše uprchlíky, nevidím, že by se tam něco změnilo proč by nám najednou měli začít pomáhat teď?

Z toho vyplývá, že jako základna USA,  RADAR V ČR NESMÍ BÝT  

kNEDEL 26.2.2007 9:53

Re: proč jednoznačně?

jsem toho názoru,že bychom amíkům měli umožnit postavit radar ve VVP Brdy a oni prozměnu nechají na Kubě postavit pár mob.jednotek ss.24 a budou mít jistotu že si neublíží velmoci,ale pouze se bude likvidovat darebný terorista!Ale co s amíkama vždyť jsou největší teroristé hergot no nevím?!aby se jim neotočili do faterlandu,to by byl průser!ale s tou kubánskou základnou by to bylo dobrý ?!ne!!

Rik 26.2.2007 9:47

Re: Re: Bravo

Prosím Vás, přečtěte si to ještě jednou!

briza 26.2.2007 9:39

Zajimavy clanek ale ...

Tvrzeni, ze tento system ochrani kohokoliv v Evrope neni pravda. Pokud by to bylo pravda proc chteji Polaci jeste system Patriot (???), ale hlavne system neni z principu schopen zasahovat rakety letici na "nizke" draze? Dalsi demagogie se autor dopousti pri tvrzeni, ze by se ICBM by se mohly dostat do rukou teroristu kdyz micha dohromady tvrzeni, ze teroriste (Hizballah) uz balisticke rakety (Katusa) maji a Iran vyviji rakety doletem schopne zasahnout Evropu. Ono je jaksi neco jineho mit jednoduche zbrane kratkeho doletu letici po balisticke krivce (coz dela mimochodem kazdy minomet) a mit veskerou infrastrukturu a know-how k odpaleni ICBM.

Mard 26.2.2007 9:37

Re: Re: Bravo

No předvčerejší zkouška komsmické rakety Iránem mě přesvěčila, že s radarem a antiraketami se nedá moc váhat.

vi 26.2.2007 9:37

Ba jeto bída!

Všude sám radar, ale že kardinál Vlk označil v nedělních otázkách V. Moravce čestného předsedu ODS a prezidenta republiky za lháře ( pardon, za člověka, který říká skutečné nepravdy)jako by všem novinám a publicistům uniklo? Že by i s společně s močí? Ale tak senilní snad všichni nejsou.