2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ske/pticus M/aximus 26.2.2007 11:29

Latinofil? :-)))

To je vážně dobré ;-D

Mimochodem je to prostě jen přezdívka a schválně s chybou ;-P

Ostatně nemáte argumenty Vy a proto se chytáte takovýchto prkotin.

Fikulda 26.2.2007 11:27

Re: vyborna analyza

Děkuji. Ale latiník mne zařadil mezi hlupáky

zdeněk 26.2.2007 11:27

Re: Re: KONEČNĚ ROZUMNÝ ČLÁNEK!

Patriot je slabý systém už na SCUDy, je určen primárně na letadla(a byl na to i určen).

systémy na obranu vlastního území  v této kategorii jsou hlavně  S-300 a hlavně S-400, je pravda že problém s jejich pořízením je hlavně politický.

Anonym 26.2.2007 11:27

Proč?

Velmi oceňuji pokus autora o vysvětlení technickcýh aspektů radaru populárně naučnou formou. Bohužel však podle mého názoru zůstal v půli cesty, neboť celá řada technických zajímavostí uvedena není. Zato větší část článku jsou odpovědi na dotazy, a to v rovině více než spekulativní. (Jeden příklad za všechny: Z čeho vyplývá autorovo přesvědčení, že v případě vojenského - ne teroristického - útoku je cílem civilní  obyvatelstvo? Takový závěr odporuje závěrům téměř všech studií, které byly na toto téma odborníky zpracovány!). Škoda.

Proč se na těchto stránkách faktologie  tak hrubě spojuje s agitací pro nebo proti něčemu?

Prosím tedy tohoto (nebo třeba i jiného odvážného autora), aby zpřístupnil další technické detaily zařízení a nečinil závěry politckého či ideologického rázu, což vždy obsah hlavního článku zbytečně devalvuje.

I tak díky, neboť česká politická garnitura (bez ohledu na to, zda je levá či pravá) prokazatelně považuje jakékoli informace faktologického druhu za zbytečné házení perel sviním. Bohužel zapomínají, že ať je to jakkoli, již několik století patří český národ k těm vzdělanějším, a tudíž je podle mého názoru tím více třeba snášet argumenty na úrovni  spíše technické než ideologické.

Sk/epti/cus Ma/ximus 26.2.2007 11:24

Karle 22,

princip je stejný, zdůvodnění a počty přítomných vojsk nedůležité. Důležitá je sféra vlivu a strategická pozice ve středu Evropy.

Skutečně je mi lhostejné, jaký má kdo důvod kolaborovat. Pro mě je takový důvod za současné situace neomluvitelný. Ostatně, kdo měl kdy dobré zkušenosti s komunisty? 8-o

zdeněk 26.2.2007 11:24

Re: Re: Re: Bravo

Jenže já si právě myslím že stačí ty sytémy proti raketám středního doletu, Irán zrovna žádné rakety dlouhého doletu nemá a podle mě pokud by chtěl zaútočit tak jiným způsobem než si pořizovat rakety s tak dlouhým doletem. Ty rakety které má (3000km-4000km) na ty by S-400 stačil.

Fikulda 26.2.2007 11:23

Re: Fikuldo, nemohl byste se odstěhovat na území milovaného Velkého bratra Vy?

Ještě dovětek.Používáš rádoby latinské jméno,tváříš se jako latinofil a přitom o všech filech říkáš, že jsou pakáž.Ty, se synku zmůžeš jenom na urážky.

Charlie 26.2.2007 11:22

Re: Raději jste se zapojit neměl.

Základna není proti Rusku ale proti všem raketám, které by útočily na svobodný, civilizovaný, demokratický západní svět. K tomuto světu patří i ČR i když se vám to nelíbí.

radek 26.2.2007 11:20

Re: Re: KONEČNĚ ROZUMNÝ ČLÁNEK!

No moc si neodporuje, to jenom vy nevíte, co je to ICBM. ICBM = intercontinental balistic missile = mezikontinentální balistická střela. Jinak mimo atmosféru (resp. na okraj atmosféry, kde mají operovat ty interceptory) vystupovaly i ty hloupé SCUDy s prodlouženým doletem, které střílel Irák na Izrael. Pokud vím, tak vrchol jejich dráhy byl ve výšce někde kolem 80-100 km.

Radarová základna s radarem GBX a systém Patriot spolu nijak nesouvisí (každá baterie Patriot má svůj naváděcí radar), leda že by ty Patrioty tvořily součást protivzdušné obrany toho radaru.

Karel 22 26.2.2007 11:16

Takže nějakou tu raketu necháme přilítnout a nebudeme nic dělat?

Radar je úplným minimem, které můžeme udělat. Pokud chceme udělat ještě méně, to jest NIC, jsme jen banda líných zbabělců, kteří by si zase zasloužili KOMUNISMUS: Ale se vším všudy - tedy třeba i konec diskuzí na internetu.

justMe 26.2.2007 11:15

vyborna analyza

Vyborna analyza, navic srozumitelna... jenze kdyz se cesky Honza rozhodne, ze cerne kolecko je bily ctverecek, nepohne s nim ani par pivovarnickych volu :-(

Sk/epticus Max/imus 26.2.2007 11:15

Re: Re: Fikuldo, nemohl byste se odstěhovat na území milovaného Velkého bratra Vy?

Nebudu Vám to vymlouvat, zařadil jste se sám. ;-P

L 26.2.2007 11:15

Pry chtel cistit hajzly

Dekuji za porozumeni me skvele logiky. Nyni me napada, ze, kdyz me pry to cisteni hajzliku pro ty chytraky z USA tak bavi, jak si mysli urednici na USA velvyslanectvi, kteri tomu nejlepe rozumeji, ze mozna by se nejaky ten podelany hajzlik nasel i na te radarove zakladne.

To by bylo ono. Konecne bych mohl cistit hajzliky pro ty USA chytraky.

Ske/pti/cus Ma/ximus 26.2.2007 11:13

Dělejte raději ramena na někoho jiného, třeba Vám to zbaští i s navijákem :-)

Pro Vaše poučení:

Nejde o to kolik jich tu je, ale kolik lidí a techniky mají v zádech.

Jinak ta požadovaná čísla máte třeba zde:

http://armada.vojenstvi.cz/povalecna/sovet.vojska/3.htm

Co se týče okupace cizího území základnou USA, tak si přečtěte něco notoricky známého o historii "pronajmutí" Guantanáma.

to je jedno 26.2.2007 11:12

Re: Re: Re: Re: nebezpecna argumentace

dobry den soudruzi, tak uz jste zase na sichte, jogurt, rohlik, caj a hned diskuse, ale jen pet minut pred osmou, jinak sef by byl tuze prisny.

tak troubove a hyba j zpatky ke stroji a vytvaret hodnoty :-D

Karel 22 26.2.2007 11:12

KOLABORANT?

Opravdu chcete srovnávat přítomnost 100.000 rusů s tankama s posádkou 200 lidí kolem jednoho radaru? Uvědomte si, že za komunistů zabavovali lidem i psací stroje a vy si vesele plkáte na webu a nazýváte kolaboranta někoho, kdo má s bolševiky špatné zkušenosti.

Pavel 26.2.2007 11:10

Re: Zvrácené myšlení

Záleží, jak se na tu svobodu člověk dívá. Nicméně proti teroristickým atentátníkům nám nepomůže ani to, kdyby tu na jednoho čecha byl po zuby ozbrojený američan.

Pavel 26.2.2007 11:07

Re: KONEČNĚ ROZUMNÝ ČLÁNEK!

Jak včem, spíš si ten článek odporuje. Na jednu stranu vyzdvihuje protiraketový deštník a na druhou stranu říká, že Írán rakety typu ICBM nepotřebuje, že je skopen zasáhnout Prahu mezikontinentální střelou. A jestli alespoň trochu autor zná to o čem píše, tak ví, že protiraketový deštník ničí rakety mimo atmosféru. Vzhledem ke vzdálenostem je pro ČR tento systém z hlediska obrany bezcenný. Jinou věcí je politické spojenectví, s tím souhlásím. Radarovou základnu ano, ale pouze se systémem Patriot.

Harpyje 26.2.2007 11:06

Re: Vyšetřit se nechte Vy,

"Ostatně vojáků SSSR tu také nebylo mnoho..." ;-D;-D;-D To se tvrdí ve Vašich universitních kruzích?

Fikulda 26.2.2007 11:05

Re: Fikuldo, nemohl byste se odstěhovat na území milovaného Velkého bratra Vy?

Nemohl.Potvrzuje se, že nevíš o čem je řeč.A máš pravdu jenom ty. Všichni ostatní jsou hlupáci. 

Fikulda 26.2.2007 11:02

Re: Vyšetřit se nechte Vy,

Protože, tady bylo a je tolik blbců jako ty!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ske/ptic/us M/aximus 26.2.2007 11:00

Fikuldo, nemohl byste se odstěhovat na území milovaného Velkého bratra Vy?

Mně se tu žije docela dobře bez USA i Ruska a nemám pocit, že těmto dvoum velmocem cokoli dlužím a už vůbec ne, že se mně či komukoli jinému bude žít lépe, když si je nastěhuji domů.

Vy jste jen další z kolaborantů, kterému nesedl jeden pán, tak sem tahá druhého. Germanofilové, rusofilové i amerikanofilové jsou stejná pakáž. :-/

čárli 26.2.2007 11:00

Re: Raději jste se zapojit neměl.

Pane Brmboši, asi neumíte číst. Proti Rusku to nemůže fungovat.

Arccos 26.2.2007 10:51

Tak!

Kdybych měl napsat rozbor tohoto problému, napsal bych ho přesně takto. Nejsem autorem, ale podepisuji!!!

Fikulda 26.2.2007 10:51

Zvrácené myšlení

V dnešní době, je velikou módou  nadávat a jinak ošočovat Ameriku.Ale ať se to někomu líbí nebo nelíbí, právě to, že Američané jsou a  mají na to ,nám tady umožňuje na ně svobodně nadávat, svobodně vyjadřovat svoje názory, cestovat po světě, mít informace jaké chcete a hlavně tady používat NET bez omezení. Kdo chce tvrdit, že to není pravda, tak neví o čem je řeč , nebo jenom lže. Celý svůj život , jsem prožil ve stínu českých  komunistů , sovětských základen s instalovanými raketami a s dočasně dislokovanými sovětskými vojsky.Z cela odpovědně mohu říci , že klidně budu spát já i moje vnoučata s Amerikou za zády! Zatím jenom Amerika je schopná zajistit v současné době klid a demokracii. Ale všichni , musíme počítat s tím, že každá sranda něco stojí.Ani Amerika a už vůbec né Rusové a ostatní, nedělají nic zadarmo.Ještě jednou opakuji, raději mít za vraty Američany,(ne vše co dělají se mi líbí), než ruská vojska ,nebo islámské sebevrahy.   Pokud , někdo považuje život v naší republice, za tak nesnesitelný a omezený, může se vystěhovat třeba na Kubu nebo do Severní Koreje.Tam je přece pohoda !

MLOK1 26.2.2007 10:49

Re: Pry chtel cistit hajzly

Skvělé, milý "L", prostě skvělé!!!

Již dlouho jsem TAK VTIPNÝ příspěvek, co napsal "L" navíc napsaný opravdu brilantní češtinou nečetl!!!

Finrod Felagund 26.2.2007 10:48

Re: Re: Re: Raději jste se zapojit neměl.

tak jistě, protože takových základen by v Evropě muselo být několik tisíc, aby to proti Rusku nějak pomohlo...

Finrod Felagund 26.2.2007 10:47

Re: Raději jste se zapojit neměl.

Protože je Rusko nebezpečné a nebere rok 1989 jako definitivu.

Dasek 26.2.2007 10:46

Re: Vyšetřit se nechte Vy,

USA hodlají po výstavbě radaru také uzavřít neprodyšně hranice ČR pro naše občany a vybudovat rušičky českého vysílání rádia Moskva a rádia Peking ? Povídejte ...;-P

RL 26.2.2007 10:45

Re: Re: Re: Proc by me melo zalezet

Co to melete.........bez radaru určitě u nás dřív nebo později něco bouchne.....s radarem budeme mít aspoň 50% šanci a to je lepší než nic. Jestli si myslíte, že nás Islámští fanatici vynechají tak to jste už mohl vidět, že zbabělců si váží ještě míň než nepřátel.