2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
RomanL 26.2.2007 12:37

Re: Teroristé se nemohou dostat k balistickým raketám.

Dělostřelecké granáty a střely z palných zbraní létají podle vás prosím po jaké křivce?

Radim 26.2.2007 12:34

Re: Pane Hercíku, je to lež

Protoze vedi, ze z Evropy se zadnych penez nedockaji a nechcou ztracet cas.

Rejpal 26.2.2007 12:19

Re: Re: Jak jsem se přestal bát a začal mít rád bombu (radar)

Tak si přečti dokumentaci SBX radaru, tu jsem nepsal já. :-P

http://www.fas.org/blog/secrecy/2007/02/spacebased_xband_radar_sbx_sou.html

xxx 26.2.2007 12:17

Kdybych si měl vybrat, tak raději ty rakety.

Informací mraky, ale ty podstatné žádné nebo typu "zřejmě " apod. Jedno je jisté, jestli to tu postaví, smlouva bude ze strany našeho státu nevypověditelná , což je logické. To znamená dvakrát měř, jednou řež.

gerontusinza 26.2.2007 12:15

Pane vy jste to čemu se říká trouba.Re: Skvělý článek !

Přesto bych vám nebránil dát hlas v referendu. Ale jinak chápu vaše nadšení, Taky zelený militaristický mozek, není-liž pravda? Inu tak si vy-liž(Y)

Rejpal 26.2.2007 12:14

Re: Re: P.S.

...no a?  to jsem četl taky, mluvil jsem s odborníky a ani oni mi nedokázali říct, proč je v dokumentaci k SBX radaru tak široké ochranné pásmo (ne pro radar, pro to, co s ním přijde do styku) - chci vysvětlení

S/kept/icus Max/imus 26.2.2007 12:13

Také tu byl jeden exot, co tvrdil, že jíst DDT po lžičkách je naprosto neškodné

;-D

gerontusinza 26.2.2007 12:12

Ano pane Hercíku, souhlasím s vámi a hlavně se závěrem.

"Svůj vlastní názor by si měl ale každý udělat sám a k tomu musí mít pravdivé a nezkreslené informace. A přesně takové informace požadujme od svých politiků..."

 jenže jejich povinností je i nás nechat rozhodnout. Nepovažuji naše politiky natolik za svéprávné, aby rozhodovali za mne. Proto chci referendum. A na názory bezcharakterního idiota se zeleným mozkem (premier) a na názory negramoty tzv. zeleného "ekologického" charakteru (hádejte) nejsem zvědavý. Lituji, lháře , podvraťáky  ale hlavně lidi  bez charakteru (včetně  nižšího IQ) ve vedení státu za sebe rozhodovat nemíním nechat.  Hezký den.

Rejpal 26.2.2007 12:12

Pane Hercíku, je to lež

Proč nám znovu opakujete, že radar má chránit nás, když ani sami Američané toto netvrdí. Už ze z povahy tohoto systému vyplývá, že na zásah rakety směřující na Evropu, nebude dost času. Koordinace družicového systému, XBR radaru a protiraketových prostředků není tak rychlá a nemá takový dosah, aby zasáhla raketu směřující na nás v odpovídající fázi letu. Ani USA to netvrdí. Proto jsou reakce ostatních členů NATO tak rozpačité.

Kdyby byla pravda to, co říkáte, proč by se o radaru jednalo za zády spojenců v NATO? Proč by USA nepožádali své spojence o spolupráci? Proč by to celé (cca 1 mld. dolarů) platily USA ze svého? USA nejsou charitativní spolek na ochranu cizích zájmů.

Charlie 26.2.2007 12:09

Re: Jak jsem se přestal bát a začal mít rád bombu (radar)

Když už mi někdo po 150  řekne, že radar je škodlivý (jako nějaký blbec Rejpal) tak mu přestávám prostě věřit. ;-)

Fikulda 26.2.2007 12:09

Re: Re: Re: Re: Re: Fikuldo, nemohl byste se odstěhovat na území milovaného Velkého bratra Vy?

Možná jsem to pochopil,zcela opačně než to bylo myšleno.Ale bylo to nad moje síly.

Charlie 26.2.2007 12:07

Re: P.S.

Naváděcí radar systému BMD (půjde buď o typ FBX-T firmy Raytheon nebo GBR-P) má plochou fázovanou anténu, která se (v případě FBX-T) neotáčí a paprsek je tak vychylován elektronicky pouze v omezené výseči, s maximálním potlačením bočního vyzařování. Navíc je svazek poměrně úzký a nebude zamířen níže, než 2 – 10° nad horizont. Protože je účelem tohoto zařízení určovat přesnou dráhu letící nepřátelské střely a navádět na ni antiraketu, poběží radar na plný výkon zřejmě až poté, co bude nějaká střela odpálena.

Charlie 26.2.2007 12:05

Skvělý článek !

Skvělý článek, do skály ho tesat a pak tím šutrem blby levičácký po palici mlátit ! 

R^>-

Marat 26.2.2007 12:04

Re: Re: Zvrácené myšlení

"demokrate",jestli vy jste demokrat,tak já jsem svatý Petr.

Rejpal 26.2.2007 12:02

P.S.

Proč v této tak seriózní a rádoby věcné analýze není slovo o tom, že kolem námořní verze radaru XBR (SBX) je bezpečná zóna 20 km. Pozemní verze má mím výkon ještě vyšší. Očekával bych vysvětlení.

Pavel 26.2.2007 12:00

Re: Re: Re: Zvrácené myšlení

Jenže pokud bude chtít východ expandovat, tak určitě ne raketami. Zatím co evropa vymírá díky nové době a novému životnímu stylu, který nám přinesla revoluce, tak na dálném východě je tomu přesně naopak. Může to trvat deset, dvacet let, možná více, možná méně, ale stejně proti východu nic nezmůžeme. Myslím že Evropa vzhledem k svému myšlení má osud spečetěn. Tak jak už v dějinách jiné na svou dobu vyspělé civilizace zanikly rukou méně vyspělou, tak i nás převálcují barbaři z východu. Leda bychom byly ještě barbarštější a pustily jim tam nějakou atomovku preventivně.

Je ale i jiná varianta. Určitá skupina muslimů věří, že z nebes přijde mesiáš a navždy změní svět. Možná právě proto se vyrábí rakety a bomby.

jirka.s. 26.2.2007 11:56

Re: Re: Re: Re: Fikuldo, nemohl byste se odstěhovat na území milovaného Velkého bratra Vy?

No, konec konců, je to tvůj problém. Mášli touhu se přiřadit k septikovi, tož si posluž!

pufalik 26.2.2007 11:53

co se rozčilujete?

Není to jedno do jaké sféry vlivu padáme? Naše vojsko, nepočítám letce v Anglii 2.sv.válka, generála Šnajdárka 1.sv.válka, cizinecké legie ani polní špitál v Kosovu, nebojovalo od středověku, protože to vždy padlo na předposranost vlády, tak proč si nezajistit aspoň tuto malou ochranu, bohužel jen před raketovým útekem, nikoliv před lidskou blbostí.

Fikulda 26.2.2007 11:53

Re: Latinofil? :-)))

Konečně, jsem to pochopil, všechny chyby jsou schválně.A argumenty mám, já jsem si to tady prožil.

jirka.s. 26.2.2007 11:52

Re: Že by už Alzheimer, septiku?

Viz výše - Petr Robejšek:Proč základnu pořebujeme. Netuším, jakým řízením osudu se vzedmulo tvé IQ až do výše 75 a tudíž jsi našel tento citát B.F., ale každopádně jsi ho už citoval v 9.53 u výče jmenovaného článku!  Jen tak dál, septiku!

Pavel 26.2.2007 11:49

Re: Re: Re: KONEČNĚ ROZUMNÝ ČLÁNEK!

Samozdřejmě, že systém Patriot je míněn jako součást protiletecké obrany. Pokud jde o Rakety SCUD, nebo rakety vyvíjené Íránem, tak ani jeden typ nebude v dané výšce dostatečně dlouho, aby je antiraketa mohla zničit (pokud poletí na naše území).

Rejpal 26.2.2007 11:48

Jak jsem se přestal bát a začal mít rád bombu (radar)

Všude je plno řečí o tom, jak je to úžasně výhodné, nikde oficiálně ani slovo o problémech. Můžete 100x diskutovat o tom, že to není tak růžové, jak to vypadá a po 100000té to převálcují novinydalším článkem o výhodách. Zřejmě je to první naprosto neškodný radar na světě.

Když už mi někdo po 150 za večer řekne, že jogurt XY je nejlepší, tak mu přestávám prostě věřit.

Fikulda 26.2.2007 11:45

Re: Re: Re: Fikuldo, nemohl byste se odstěhovat na území milovaného Velkého bratra Vy?

Hezký. No, tak jsi se tady broučku vyblinkal a zalez zpátky do díry.

jirka.s. 26.2.2007 11:43

Re: Karle 22,

No tak se s námi poděl s těmi svými! Nevzali tě snad do pionýra.? Skutečně by mne ty tvoje "zkušenosti" zajímaly, když s tebou fotr ještě v sedmdesátém roce mlátil o plot!

Fikulda 26.2.2007 11:42

Re: Re: Zvrácené myšlení

Já nevím, jak se na svobodu díváš ty, ale pro mne to znamená to co jsem napsal.Nikde jsem se nezmýnil o tom, že chci aby tady bylo deset milimonů Američanů.Jenom tvrdím, že pokud můžeme udělat něco prpti expanzi Východu,tak bychom to udělat měli.

Pavel 26.2.2007 11:39

Re: Takže nějakou tu raketu necháme přilítnout a nebudeme nic dělat?

Hledáte v mé reakci něco, co tam vůbec není. Já jsem proti matení lidí řečma, jak nás ten systém ochrání. Proč nikdo natvrdo neřekne, že pokud nechceme aby se na nás všichni vy... jako při mnichovu, tak tady američanům ten radar postavit musíme.

JS 26.2.2007 11:39

Re: Re: Pry chtel cistit hajzly

Proc nejdes cistit hajzly na Ukrajinu?

jirka.s. 26.2.2007 11:38

Re: Re: Fikuldo, nemohl byste se odstěhovat na území milovaného Velkého bratra Vy?

Fikuldo, Vy jste ještě nečetl Sebrané septikovy spisy? Tady máte ukázku:

Když s.e.r.e.t.e. při zdi vy, tak s.e.r.o.u. všichni, že. Reálně blbý AeroKarle,Plzáku žvaníte z cesty,:   Vylezla z něj slizká nechutnost jako vždy.:   Nic tak nepotěší jako dementní názorový oponent, který se ode mě distancuje.    Říká pes uvázaný na řetězu v USA :   Tak jste si zase ulevil, Marate:  To jen h/a/j/z/l/í/c/i Vašeho druhu rádi pomlouvají, aby si obhájili sami před sebou vlastní připosranost.       Celá zasraná kolaborantská famílie, ještě že se ten biologický odpad nerozmnožil.   USA jsou pořád vlkem ,   J. Horáku, Vy jste prostě duší řiťolezec a ustrašený kolaborant,:   Ubohé i na Vás Fake Čechu: / Udělala byste lépe, Hltačko pyje, kdybyste pochopila, co je odpovídající příměr       Nejste nedůvtipný, ale zcela blbý.:   Milá úchylačko,:   Zajímavé Doležal své s/r/a/č/k/y na NP zveřejňuje denodenně a:   Naučte se pořádně číst a psát ujetý primitive:   Zdementnělý uštěkaný pes se opět dožaduje nakopnutí :-)))

 USA jsou pořád vlkem ,   J. Horáku, Vy jste prostě duší řiťolezec a ustrašený kolaborant,:   Ubohé i na Vás Fake Čechu: / Udělala byste lépe, Hltačko pyje, kdybyste pochopila, co je odpovídající příměr       Nejste nedůvtipný, ale zcela blbý.:   Milá úchylačko,:   Zajímavé Doležal své s/r/a/č/k/y na NP zveřejňuje denodenně a:   Naučte se pořádně číst a psát ujetý primitive:   Zdementnělý uštěkaný pes se opět dožaduje nakopnutí :-)))

demokrat 26.2.2007 11:35

Re: Takže nějakou tu raketu necháme přilítnout a nebudeme nic dělat?

Norsko je proti základnám u nás a Polsku, takže jsou zbabělí a zaslouží si komunismus ?. Proč se Norové necítí ohroženi, aby stavěli raketové základny a my se musíme bát ?

demokrat 26.2.2007 11:31

Re: Zvrácené myšlení

v ir9ku, Afghánistánu a Kosovu je také pohoda pod US správou a dokonce za přítomnosti US vojáků, jako chceme tady.