19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

ANALÝZA: Jak to, že Zeman přesto vyhrál?

Tuhle otázku si jistě klade kdekdo. Za zavřenými dveřmi se sponzoři Zemanova soupeře ptají po kvalitě svého vlastního úsudku a produktu, který prodávali. To jsou podnikatelské, a proto věcné úvahy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Hanke 31.1.2018 8:41

Re: Zeman

Omyl. Ti strašpytlové s vymytým mozkem volili želé Drahoše. A jak vidno mediální masáž nefungovala. Většina voličů nebyli hlupáci

Mimochodem, kdyby Drahoš zašil své ženě hubu dratví, aby ji nemohla otevřít, dopadl by rozhodně lépe. Inu když si vzal blbku, jeho neštěstí......

S. Donát 31.1.2018 14:54

Re: Zeman

Ano, jednodušší lidé si mohou myslet, že to byl ten hlavní důvod :)

J. Schwarz 31.1.2018 18:59

Re: Zeman

Milá Jitulko, já tu nechci ani muslimy, ani černochy, protože je ZNÁM!!! A jsou za humny! Zato vy máte strach z Ruska, z Putina, ikdyž k ruským hranicím je to tisíc kilometrů a mezi námi a Ruskem leží dvě země, z nichž jedna je členem NATO a Eurozóny. Poslední zkušenost s Ruskem, pokud nějakou máte, je minimálně 30 let stará. Tak kdo tu je "lehce ovlivnitelný, ustrašený Čech"? Já tu vidím lehce ovlivnitelnou, ustrašenou Češku, co by si raděj hrála na neohroženou Němku.

Perryman 31.1.2018 7:48

Pana Robejska mam rad, Realisty jsem volil z velke casti kvuli jeho osobe. Ale uznavam ze uz ve volbach do parlamentu byli nepresvedcivi. Vyber pana Hynka za kandidata na prezidenta to uz dorazil zcela.

F. Svoboda 31.1.2018 10:25

Re:

Velké +

V. Němec 31.1.2018 7:33

Tak

Zemana máme vyřešeného a teď pane Robejšku něco o Evropské komisi a komisarech!(Jak to bolševicky zní!)

Tam je zakopaný pes!

J. Vobr 31.1.2018 7:29

ROBEJŠEK DOBRÝ !!!

Tu-ááá.

J. Svoboda 31.1.2018 7:18

Já na prosazování informované volby nerezignuji.

V. Kotas 31.1.2018 7:09

Duchovní elita by potřebovala především vylézt

z té bubliny grantů, dotací, státního cecíku, chlapců co spolu mluví, do reálného života. A uvidíme, kolik se jich svým uměním uživí a teprve poté, se dostanou k té podpoře.

D. Polanský 31.1.2018 6:48

Byl bych ticho,

kandidát Realistů Hynek (v prvním kole jsem mu dal hlas) pěkně dlouho lavíroval než nakonec podpořil Zemana, když už si to málem ani nikdo nevšiml, efekt by to mělo hned po prvním kole. Upozornil jsem proto hned po prvním kole volební štáb p. Hynka, že by se měl p. Hynek jasně postavit za Zemana. Ale kdepak, kličkující odpověď, že si ještě bude ujasňovat koho vlastně podpoří, že Drahošovi a Zemanovi položí otázky... Prostě alibista. Mně tohle autorovo tlachání nepřesvědčilo. Chybí jasné činy. Realisti (volil jsem je do poslanecké sněmovny) již můj hlas nedostanou.

S. Ševeček 31.1.2018 6:55

Re: Byl bych ticho,

viděl jsem ho po volbě v tv. Fajn. Názory jasné, srozumitelné, kompaktní, ale je opět tím měkkým intelektuálem, neschopným zvládat válečnou vřavu politiky - jako snad všichni Realisté.

F. Svoboda 31.1.2018 10:27

Re: Byl bych ticho,

Díky, aniž jsem přečetl váš příspěvek, tak před chvílí jsem napsal totéž.

S. Ševeček 31.1.2018 6:39

Menšina se stále příliš

velkým vlivem.

K. Drobková 31.1.2018 6:29

Jo, jo ........

Pronásledovaní nejsou, ale nepochybně jsou menšina; menšina se stále menším vlivem...... no, Realisté se svým výsledkem ve volbách ( 0,71 %) jsou menšinou s vlivem téměř nulovým.

V. Lunák 31.1.2018 0:31

Mentore,

abych navázal na, snad, pointu článku: menšina, jak bylo potvrzeno ve volbách, jste především vy a to, že se stylizujete do pozice pronásledované menšiny dokládáte téměř každým vaším proroctvím, jako například tímto.

S. Ševeček 31.1.2018 6:43

Re: Mentore,

"proroctvím"?

- pokud je tento článek proroctvím, pak už se naplnilo.

K. Krejčů 31.1.2018 0:22

To

že někoho zvolí většina, neznamená, že volila správně. Příroda je mocná.

J. Pospíšil 31.1.2018 0:49

Re: To

Pane Krejčů, fakt víte, co je správně? A víte, že je to správně pro vás nebo je to správně pro všechny?

Ve volbách se fakt nerozhoduje o tom, kdo je správný kandidát, ve volbách voliči prosazují svůj názor na to, kdo má zastávat funkci. Ne, aby byl v té funkci správně, ale aby v té funkci byl.

Nikdo neví, podle čeho se se ve skutečně rozhodují voliči. Někteří, aby posunuli vývoj ve směru své představy, jak má svět vypadat, někteří podle toho, kdo je větší fešák, někteří podle toho, co si přečetli, že mají dělat vzdělaní a pokrokoví lidé, někteří podle toho, co jim řekl o tom člověku kamarád, který ho viděl, některým dokonce kandidát potřásl rukou.

Demokracie je způsob, jak jednoduchým kriteriem rozhodnout, bez zkoumání toho proč, jeden ze dvou v tomto případě, bude funkci zastávat. Je to založeno na prosté myšlence, že někdo vybrán být má a že je lepší počítat hlasy než rozbíjet hlavy.

Fakt nejde o žádnou, jakkoli konstruovanou, správnost.

S. Ševeček 31.1.2018 6:50

Re: To

k rozhodování lidí: Lidé se řídí obecně rozšířenou PŘEDSTAVOU o tom, co je správné.

Podstatou opia Intelektuální elity je jejich pyšná představa, že jsou schopni Lidstvo změnit. fatální omyl.

J. Svoboda 31.1.2018 7:21

Re: To

Rezignace na informovanou volbu vede ke tragédiím.

K. Krejčů 31.1.2018 9:00

Re: To

V r.1933 si Němci demokraticky zvolili Hitlera - no - tam snad ještě nejsme. Nicméně příznivci Zemana nám hned po volbách předvedli, jak si demokratické přesvědčování představují (byl to tuším direkt a levý hák).

K. Pavlik 31.1.2018 0:10

Jak to?

Odpoved je velice jednoducha. Pokud existuje jedina rozumna moznost tak ji lide vyuzili.

Z teorie her- pokud existuje pouze jedina moznost tak se holt udela. Z bridge (karetni hra)- pokud je jedina rozumna moznost vsadit na to ze kral je singl no to holt musite zavrit oci a udelat to.

L. Novák 31.1.2018 2:55

Re: Jak to?

Rozumná možnost? Bylo prokázano (a snad i udělena Nobelova cena za Ekonomii ?), že lidé se často vůbec nerozhodují racionálně. Jak fungují Zemanovy sra*komety, jsme tady i jinde viděli všichni. Ano, zdůrazňuji FUNGUJÍ. Drahoš jich nepoužil a proto prohrál. Pravda, jenom "o chlup".

J. Krásenský 31.1.2018 5:49

Připomínáte " Zemanovy sra*komety",

ale skromně zapomínáte na vlastní a mainstreamové sra*komety, které tu pět běží, jak i autor článku připomíná, i Drahoš jich použil, i fake-news, a nezafungovaly tak, aby byl Drahoš zvolený. Vaší úvaze chybí doklad toho, co si představujete jako racionální rozhodnutí a to je zásadní chyba. A rozhodně nestačí tvrdit, že volba Drahoše byla racionální rozhodnutí. A co se "ekonomie" týče, je vůbec otázkou nakolik to je věda a nakolik formování většinového mínění se zdánlivě složitým matematickým aparátem, která bývá "generálem po bitvě" při zdůvodňování proč se to vlastně stalo a proroka, který to předvídal vynášejí do nebes až to další nepředvídatelné události.

J. Svoboda 31.1.2018 7:27

Re: Připomínáte " Zemanovy sra*komety",

Dovolím si nesouhlasit. Volebně úspěšné kampaně byly založeny na triviálních heslech typu - Stop regulačním poplatkům, Bude líp, Stop Kalouskovi - Zeman na Hrad, Stop migraci a Drahošovi.

Pětiletá mainstrímová masáž je vaše bublina, která nakonec s rozhodováním voličů nesouvisí.

Pěkný den.

J. Krásenský 31.1.2018 19:18

Re: Připomínáte " Zemanovy sra*komety",

Pětiletý mainstreamový hnojomet je realitou, kterou zřejmě nevnímáte, možná pro vlastní zaujatost nebo pro dlouhodobý stav. To je Váš problém.

J. Svoboda 31.1.2018 20:31

Re: Připomínáte " Zemanovy sra*komety",

Nějak nevyvracíte to, co jsem napsal. Takže problém bude spíš u vás.

Pěkný večer.

L. Písařík 31.1.2018 7:45

Re: Jak to?

O chlup? 150 tisíc není chlup, jsou to přes 4% hlasů a ty rozhodly. Voliči znají Zemana a vědí co očekávat. Drahoš, 3 měsíce před volbami vytažený z klobouku jako králík a navíc neschopný prezentace svého programu, to musel prohrát a navíc, nemohu se zbavit podezření dirigence ze zákulisí. Zeman je svůj.

B. Brousková 31.1.2018 9:55

Re: Jak to?

"Jsou to přes čtyři procenta hlasů" !? Skutečně ? 2,73% určitě nejsou přes čtyři procenta., ale to není podstatné. Co je důležité je skutečnost že pražská kavárna či havloidi, neboli sluníčkáři atd. kupodivu žijí i v dalších městech Mimochodem odkud se vzaly všechny tyto humorné přívlastky , když media kopala proti Miloši Zemanovi.? Brno, České Budějovice, Liberec, Plzeń, Hradec Králové , Pardubice. Tam mají kupodivu většinu voliči, kteří jistě také "znají Zemana" a nevolili ho A v Praze určitě nežijí Televize Nova, Prima, Barandov, Lidové noviny a Dnes čili Mladá Fronta to nejsou media? Pan Soukup majitel Primy , který pravil , že "píská rovinu" jí pískal vedle Miloše Zemana. Náhoda nebo snad Prima není medium ? Drahoš prohrál hlavně proto, že od počátku tahal za kratší konec. A vyhrát by mohl jen opravdu s obrovským štěstím., protože většina voličů ho neznala a znát nemohla. Miloš Zeman je opravdu svůj ale hlavně jsou "svoji" jeho skalní voliči, Troufám si tvrdit, že i kdyby Miloš Zeman se v přímém přenosu vykálel ve studiu na stůl. Franta co kdysi připomínal Marii nebo Marie co připomínala Frantu , či Zdeněk Troška to budou komentovat, že už bylo na čase aby někdo těm havloidům ukázal, co si o nich myslí opravdoví vlastenci a že to bylo velice vtipné a zemanovsky originální. Esesáci měli za Hitlera heslo " Mou ctí je věrnost " Věrnost je krásná vlastnost, jenom se nesmí změnit ve fanatizmus. Marta Semelová by mohla na toto téma pořádat přednášky. A troufám si tvrdit, že Marie co kdysi připomínala Frantu je na tom podobně.

B. Brousková 31.1.2018 10:07

Re: Jak to?

Oprava. Pan Soukup je majitelem televize Barrandov. Je pod mou rozlišovací schopnosti , tato media která prý medii nejsou, od sebe rozlišit.