5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

ANALÝZA: Jak to, že Zeman přesto vyhrál?

Tuhle otázku si jistě klade kdekdo. Za zavřenými dveřmi se sponzoři Zemanova soupeře ptají po kvalitě svého vlastního úsudku a produktu, který prodávali. To jsou podnikatelské, a proto věcné úvahy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Schwarz 31.1.2018 17:42

Re: Jak to?

A vy jste, milá dámo, v jakémže "mainstreamovém médiu" slyšela označení "havloidi, sluníčkáři atp.?". Tohle jste mohla číst nanejvýš na internetu a to ještě většinou v diskusích pod články. Kdežto označování Zemanových voličů za vesnické křupany se základním vzděláním a voličů Tomia Okamury za nácky jste mohla slyšet denně v prime time.

J. Schwarz 31.1.2018 17:36

Re: Jak to?

Já mám dojem, že se rozhodují racionálně. Jen posuzovatelé neberou v úvahu všechny proměnné. Je "racionální" nechat si naplivat do ksichtu nebo nechat sprostě urážet vlastní manželku za, řekněme, dvacet tisíc korun? Jak se to vezme, že. Plivanec si přece utřete a manželky taky neubude, kdežto na dvacet tisíc budete týden makat. Nebo je "racionální" dotyčného vzít bejkovcem po tlamě, ikdyž vám za to hrozí od naší "justice" téměř doživotí? Inu, to záleží na tom jak si ceníte vlastní důstojnosti. "Výzkumníci" většinou berou za dané / nejspíš soudíc podle sebe / že vlastní důstojnost má nulovou hodnotu. A v tom je problém jejich "analýzů, ať vypadají sebevíc hlubokomyslně a vědecky.

S. Ševeček 31.1.2018 6:40

Re: Jak to?

explicitní.