5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

ANALÝZA: Jak to, že Zeman přesto vyhrál?

Tuhle otázku si jistě klade kdekdo. Za zavřenými dveřmi se sponzoři Zemanova soupeře ptají po kvalitě svého vlastního úsudku a produktu, který prodávali. To jsou podnikatelské, a proto věcné úvahy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Novák 31.1.2018 12:16

Zeman nevyhrál "přesto", ale "proto"!

Ne navzdory všeobecné kampani Antizeman, ale právě díky ní. My Češi jsme "očkovaní sérem na propagandu" a ti zkušení (tedy ne mlamojové a frikulíny - ti naletí i na Pankáče Orlického) vždycky začnou dumat, PROČPAK nám tak vnucují toho/co nám tak vnucují?

J. Kombercová 31.1.2018 12:20

Re: Zeman nevyhrál "přesto", ale "proto"!

A když si ho nechci vnutit, ale beru jako realitu, že mi zbyl a nechci volit Zemana, zbývá mi jen možnost tedy toho zbylého volit nebo nejít k volbám.

A když jdu a tomu zbylému (nicméně, takových nás bylo hodně) hlas dám, stejně dostanu mezi oči od jeho prosazovačů, viz níž Rudy Hofman. Že jsem se na to nevykašlala. :) No, nevykašlala, protože jsem pana Zemana na Hradě nechtěla. Ale protože jste nám ho zvolili, uznávám, že pan Zeman bude možná dalších pět let prezidentem ČR,

V. Novák 31.1.2018 14:02

Re: Zeman nevyhrál "přesto", ale "proto"!

Ano, bylo vás antizemanů mezi Drahošovci 47%...

L. Novák 31.1.2018 14:04

Re: Zeman nevyhrál "přesto", ale "proto"!

Jo, to bude určitě přesné číslo... :-D

S. Donát 31.1.2018 14:48

Re: Zeman nevyhrál "přesto", ale "proto"!

ČT se přeci nemýlí :)

H. Lukešová 31.1.2018 12:25

Re: Zeman nevyhrál "přesto", ale "proto"!

Jestli bude kandidovat za 5 let mladý Klaus, tak to hodím jemu. Je inteligentní, vlastenecký a také nechce naši zemi zaplavit muslimskými migranty.

L. Novák 31.1.2018 13:53

Re: Zeman nevyhrál "přesto", ale "proto"!

Nebude. Komunistické sra*komety použijí osvědčené metody a nakydají na něj špínu, proti níž se nedokáže bránit. Tak, jak to předváděla Zemanova parta.

V. Kotas 31.1.2018 14:33

Re: Zeman nevyhrál "přesto", ale "proto"!

Jak je zatím vidno, tak Klaus junior, moc nevoní ani ODS, natož pražské kavárně, mejstrýmu.

J. Uzel 31.1.2018 12:15

To si Netzer smlsne!

Někdy mám pocit, že si s ní Robejšek dopisuje.

A. Alda 31.1.2018 11:32

Do doufejme, doufejme...

Především mám námitku proti tomu, že je označujete za "inteligenci".

Inteligentní člověk se dokáže poučit - to právě je ta inteligence: schopnost poučit se. Oni se zatím ale nijak nepoučili.

R. Lávička 31.1.2018 11:29

JAKO REKLAMA

na zboží které nikdo nechce kupovat. Čím více se mi ho snaží vnutit tím na něj začínám být alergický.Pak vsadím na to co už znám i s těmi nedostatky o kterých vím,ale nemohou mne překvapit. Tak je to i s politikou.Před listopadem 89 nás média masírovala o špatném západu až se to tady komunistům rozpadlo. Dnes média dělají to samé, ale zapomněla, že občané mají taky paměť. Ne vše co nám nabízí je pro mnohé stravitelné zvláště proto, že si informace nacházejí jinde,jinak a sami.A to je dobře že u nás zatím nezačala fungovat cenzura internetu a sociálních sítí jak na západ od nás.Ale hlásači absolutní pravdy se to budou snažit změnit na to vemte jed. Příští volby prezidenta to poznáme sami. Pěkný den všem lidem dobré vůle

V. Student 31.1.2018 11:03

Ano!

Pane Robejšku, už teď zvažuji, koho "hodím do urny" za pět let. Jste jeden z abonentů. Ale vím o vás jen to, že umíte dobře mluvit, vystihnout podstatu problému, a dokonce se zdá, že jste upřímný. To je důležité, ale je to málo. Tak prosím: buďte v politice více vidět (pokud možno), ať se o vás ví co nejvíc!

J. Kombercová 31.1.2018 11:23

Re: Ano!

Kdo není v tv, jako by nebyl.

H. Lukešová 31.1.2018 12:33

Re: Ano!

Ještě je zde mladý Klaus, ten pro ODS získal v Praze nejvíce hlasů a pak topkařská levicová část ODS, která má blíže k TOPce, Stanu či k Pirátům, mladého Klause zařízli. Dnešní ODS je nevolitelná, nemá s pravicově konzervativním zaměření nic společného.

I. Novák 31.1.2018 13:45

Re: Ano!

Pan Robejšek má v mnohém pravdu. Bohužel i on patří k intelektuálům žijících ve své bublině, kteří nemají ponětí o poměrech a pochodech v prostém životě.

Tyto volby nebyly o kvalitě kandidátů.Ty by , snad, dokázala objektivně posoudit jen nepatrná část voličů. Byl to souboj dvou demografických vrstev naší společnosti. Bez jakékoli racionality. Stačí si porovnat území kde který kandidát zvítězil a najít pro každou převažující znaky. Jen člověk žijící v některém z těch vítězných regionů p. Zemana může pochopit podprahovou averzi ke převažující vrstvě (dříve třídě)převážně žijící v regionech vítězství jeho konkurenta. Není to o závisti a mdlém rozumu, jak se někteří mudrlanti snaží prezentovat.

Jedná se o podprahový pocit ze zkušenosti jak se tato novodobá vrstva chová a jak mění k jejich nelibosti dosavadní zažité zvyklosti všude tam, kam pronikne. Dá se to přirovnat k ostražitosti a odporu k imigraci z jiné kulturní oblasti. Proto tato zatím převažující vrstva nikdy volit kandidáta protistrany volit nebude, naopak se zmobilizuje a přijde k volbám, pokud hrozí jeho vítězství.

L. Novák 31.1.2018 14:12

Re: Ano!

Myslím si, že je to taky o komunitě, v níž člověk žije. Ve městě probíhá výměna názorů a informací mnohem rychleji, než na venkově, kde není tak snadný přístup k levnému připojení na Internet, pokud je vůbec. A tomu taky odpovídá rozložení voličů obou kandidátů. Drahoš zvítězil ve velkých městech, Zeman na venkově. Viz mapa:

http://jdem.cz/ds4ea5

J. Schwarz 31.1.2018 18:37

Re: Ano!

To je ovšem překvapivý závěr! Nejsou to právě lidé na vesnicích, co jsou odkázaní na mainstreamové zprávy a veřejnoprávní média, zatímco obyvatelé měst mají přístup na servery plné "fake news" generovaných putinovými internetovými trolly? Vám vychází, že měšťák je génius už jen proto že žije ve městě, neboť ani záplava zákeřné nepřátelské propagandy ho nezviklá, zatímco vesničan je gumák, který setrvává ve svých předsudcích přes vysilující úsilí nejlepších synů a dcer humanitních kateder. Pravda bude nejspíš prostší. Intelektuálové a vůbec "lepší lidé" vidí že prachy mohou dostat od "vyspělého západu", pokud tento uslyší co slyšet chce. A pro tyto prachy a falešná "přátelství" jsou ochotni převrátit životy zdejších lidí. I když tyto "elity" tvrdí jak jsou "doma všude" , jak se všude dokáží dobře uživit a jak jsou schopné, stejně jim není hanba kvůli zisku a poplácání po zádech od "vyspělého západního soudruha" rozvrátit životy lidí co se stěhovat nechtějí a je jim dobře tady. "Elity" jsou prostě sobci a nechutné svině, jakkoli se tváří jako vzory čisté morálky.

J. Čapková 31.1.2018 10:49

Snad jen o fotkách

Zcela jedno jestli byl Zeman vepředu nabo vzadu. Nabídka byla jen o Zemanovi a Drahošovi, tak jako v amerických volbách byla Clintonová nevolitelná, tak nevolitelný byl pro mnohé Drahoš.Ostaní neměli žádnou šanci. Jak ráda bych byla dala hlas panu Hynkovi, volbu bych ale neovlivnila. A jsem mu vděčná, že své hlasy dal Zemanovi, určitě to měl dobře promyšlené. Já už příště volit nebudu ale doufám, že se realisti budou realisovat, držím jim palce.

J. Kombercová 31.1.2018 11:25

Re: Snad jen o fotkách

Proč nebudete volit? Uvidíme, paní Čapková.

Také na mě Drahoš "zbyl".

M. Pesat 31.1.2018 10:44

evidentne si soudruzi

evidentne si soudruzi neprecetli vcerejsi clanek Pavla Kosorina a pokud precetli tak se jeho radou neridi. Ano, soudruzi, je po volbach, je nutno roztocit kola petiletky a soutezit o odznak brigady kapitalisticke prace. Cest :-)

J. Kombercová 31.1.2018 11:31

Re: evidentne si soudruzi

Stručně: Tudle nudle. :)

Z. Lapil 31.1.2018 10:24

Snad jenom o fotkách

"Zeman zasunut vzadu a jeho oponent vpředu.". Před prvním kolem byl přímo na tomto serveru odkaz na nějaké tipování vítěze nebo něco takového. Fotka tam byla a la Stalinův pomník: Zeman vpředu uprostřed a po stranách každý další menší a vzdálenější ti ostatní.

Obrázek "Zeman vzadu" jsem nikde nepostřehl. Sice si o sobě myslím, že podobné podprahovky automaticky hlídám, ale uznávám, že jsem coby nadšený drahošovec nebyl nezaujatá osoba.

R. Brzák 31.1.2018 12:37

Re: Snad jenom o fotkách

Malinkatý rozdíleček - serverů je stovky (byť neviditelný pes je ze všech nejdůležitější!!), televize uvádějící duel prezidentských kandidátů čtyři, z toho jen jedna veřepjmoprávní - tedy údajně nestrannná...

taky jsem volil profesora Drahoše, ale zavírat oči před realitou nebudu...

F. Houžňák 31.1.2018 16:03

Přečtěte si tohle, přímo od EU-pramene,

takové EU-Rudéprávo, oficiální tisk Evropské Únie, jak to tam porno-Janda pěkně vysvětlil, co jsou Češi za svoloč a jak Drahoš chce hlavně prosazovat lidská práva. Určitě se vám to bude líbit. https://goo.gl/R3vBZH .

Z. Lapil 31.1.2018 16:35

Re: Přečtěte si tohle, přímo od EU-pramene,

Musím hodně spoléhat na překladač, ale moje trocha angličtiny nenaznačuje, že by převracel smysl.

V článku je o Drahošovi a lidských právech psáno: "obnovil (by) zaměření české zahraniční politiky na lidská práva", ale "bude nadále prosazovat restriktivní postoje k migrační politice v evropské debatě".

Což jsem - hlavně o těch imigrantech - tvrdil já a vy jste ze mě dělal zaslepeného.

Připadá mi, že jste obrátil a podporujete mě textem člověka, který se vám pranic nelíbí, uveřejněném v plátku, který se vám nelíbí ještě víc. Což je evidentní hloupost, takže vám teď vůbec nerozumím.

F. Houžňák 31.1.2018 17:05

Ale vůbec ne, to jenom na ilustraci, jak

EU-tiskoviny lžou, citujíce nenávistné zástupce pravdylásky. A koho na "vyspělém Západě" považují za ty správné zástupce českého národa, a jak se o nás oficiálně vyjadřují. Jistě jste si dobře všiml urážlivých obratů a nálepek jako "prokremelský troll", "známý jako těžký opilec", který pronáší "protiislámské nenávistné řeči". A taky sám dobře víte, že co Drahoš pod tlakem svých poradců vykládal, že on jako restriktivní postoje, nemá se skutečností moc resp. nic společného, jeho skutečný postoj byl vyjádřen před presidentskokandidátstvím v oné výzvě. Co je nejspíš pravda, to jsou ta lidská práva, přičemž je samozřejmě třeba hledět na to, kdo je v rámci lidskoprávní definice Evropské Únie považován za člověka s právy (přistěhovalci, muslimové) a kdo za podčlověka s povinnostmi (domácí, nemuslimové). No a od Drahoše si zjevně na vyspělém Západě slibovali, že jim všechno odkývá, a řekl bych, že nejspíš věděli proč. Ale to je nakonec jedno, zaplaťpámbu nevyhrál a nemůže s námi experimentovat. Já vás nechci o ničem přesvědčovat, jak už jsem byl psal, jenom jsem myslel, že by vás to mohlo zajímat. Za rok si povíme, jak to bylo s jeho angažovacími sliby.

F. Svoboda 31.1.2018 10:22

Jeden z důvodů, byť nepatrných,

protože i ten váš chytrák Hynek tak dlouho lavíroval s podporou jednoho z kandidátů, až pitomě doporučil volit Zemana. To vám píši jako bývalý volič vaší strany - bohužel s vámi již nikdy více !!!

P. Jášek 31.1.2018 10:05

Jestli to nebude tím,

že tzv. elity nejsou až takové, za které se považují.

Každá skupina má své stránky a potřebuje denně na ně něco "vyplknout" aby bylo dost klikanců a z toho dost reklam. Takže na nějaké myšlenky těch, co kdysi byli považovani za elity, zapomeňte! Jo, a nejčtenější "noviny" jsou Blesk!

Vzpomínám si, jak se L. Mňačka po převratu ptali novináři ve Vídni na tzv. Západní kulturu:

"Milý pane, musíte si uvědomit, že toto je město, kde existuje spousta rodin které doma nemají ani jednu knihu!" A to bylo v r. 91!

P.S. poslední díl Prostřeno a Výměny manželek byl, prý, naprosto super. :-)

J. Kombercová 31.1.2018 11:33

Re: Jestli to nebude tím,

Železný měl pro své diváky všeobjímající název: Nováci.

Tím se omlouvám všem Novákům, kteří s nováckými Nováky mají jen společné jméno.

P. Jášek 31.1.2018 12:08

Re: Jestli to nebude tím,

No, kdyby aspoň Nováci...