Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Orientální recepty
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
![]() |
L 13.3.2008 18:33Tak jsem se tím nechala inspirovat a vyrobila k večeři něco na dané téma. Jen mě zaskočila ústřicová omáčka - já čekala, že poteče. |
![]() |
LENKA S 13.3.2008 11:27PROSBA NA KAROLÍNU KAROLÍNKO, JÁ TVOU KACHNU V MEDOVÉ OMÁČCE VYZKOUŠELA UŽ DVAKRÁT A VŽDY S VELIKÝM ÚSPĚCHEM. CHUTNALA NÁM TŘEM(PETRA ODMÍTLA( NEVĚŘILA, ŽE JE TO DOBRÉ) MOC A MOC. ALE NĚJAK SE MI STÁLE JEŠTĚ NEPODAŘILO TO, O ČEM PÍŠEŠ. JÁ MÁM VŽDY TY PORCE SPÍŠE DUŠENÉ, NIKOLIV KŘUPAVÉ. DĚLAL JSEM TO VŽDYCKY JEN Z PŮLKY KAČENY A PCTIVĚ TO DUSÍM TY 4 HODINY V LITIŃÁKU. MŮŽEŠ MI PROSÍM SDĚLIT, KOLIK TOHO VÍNA DÁT, ABY SE OPRAVDU UDĚLALA TA SPRÁVNÁ KŘUPAVÁ KŮŽIČKA? DÍKY DOPŘEDU A VŠEM, KDO SE BOJÍ EXPERIMENTOVAT, TUHLE " MEDOVOU " KACHNU DOPORUČUJU. CHUŤ JE ZNAMENITÁ A RÝŽI K TOMU ANI NEVAŘÍM. MUŽ JI SKOUSNE JEN S KOUSKEM CHLEBA, JÁ ZAS JEN TAM BEZ. KACHNIČKU PROTO PO DOKONČENÍ VYKOSTÍM A JÍME LŽÍCÍ JAK NEANDRTÁLCI. ŠŤÁVIČKA ZMIZÍ NEJDŘÍVE. MŇAM. YGO, ZKUS TO, NEBUDEŠ LITOVAT. UŽ TEN KAROLÍNIN "KAČENÍ " RECEPT KDYSI NA MLSOTNÍKU BYL A JMENOVAL SE KACHNA V MEDOVÉ OMÁČCE, TAKŽE TAM NAJDEŠ VÍCE PODROBNÝ POPIS INGREDIENCÍ. STOJÍ TO ZATRO OCHUTNAT. I MÍ RODINNÍ KONZERVATIVCI JEDLI JAK NEZAVŘENÍ. |
![]() |
Bláža 13.3.2008 9:56Jůůů, jééé, To je ono! Tisknu, přečtu doma pozorně, máme to dnes i s cestopisem :)) |
![]() |
YGA 13.3.2008 9:05Já vám nevím v jídle jsem velký zpátečník. Ze sladkokyselých omáček můžu pouze rajskou a moravské zelí (ovšem ty miluju). Zkrátka tato cizokrajná krmě (ač v mistrovském Karolílině podání) jde šíííírokým obloukem kolem mne. Prosím, milí moji gurmánší zvířetníci - nekamenujte mne, ale moje kačení prsíčka (teda né moje |
![]() |
terra-san 13.3.2008 10:55Re: Já vám nevím YGO, proč by tě měl kdokoliv kamenovat? Vždyť taková p o m a l o u n k u pečená kačenka je přímo báseň psaná na vodu! Kdybys viděla, jak tu slintám už při pouhé představě... |
![]() |
Li 13.3.2008 14:11Re: Re: Já vám nevím A což ještě husička |
![]() |
Eva B. 13.3.2008 14:26Re: Re: Já vám nevím terroviiiiii copak dělají stříbrné čičinky????? |
![]() |
L 13.3.2008 14:30Re: Re: Re: Já vám nevím Zdržují se mimo jídelní lístek. |
![]() |
terra-san 13.3.2008 15:13Re: Re: Re: Já vám nevím Kromě toho, že se zdržují mimo jídelní lístek |
![]() |
Jakub S. 13.3.2008 12:26Já teda vím. Takové kačení prsíčka sou jedna báseň! Nejkrásnější. V té chvíli bez konkurence. Co je protivá temu veškerá pézie. Pouhá nadstavba! Nejedl sem už ani nepamatuju. (Mám pech, od dětsví byly kolem mě samé vynikající kuchařky...) Tradiční kuchyně se m u s í udržovat, učit, předávat. To je vaše povinnost a právo a radost snáď, přece! |
![]() |
Tak příště 13.3.2008 13:03Re: Já teda vím. Takové kačení prsíčka sou tradiční vaření z Kerkonoš??? Taky tuhle krmi vařím mooooc ráda, ale je o hodně chudší, byl to u nás chudičký kraj. Masíčko se tam moc nevyskytovalo, ale když už, tak to bylo vynikající. Zato brambory se dělaly na všechny možné způsoby. |
![]() |
YGA 13.3.2008 14:20Re: Re: Já teda vím. Takové kačení prsíčka sou To u nás se zase vařilo hodně masa - protože my se taky hodně nadřeli na poli. Ono se řekne - Jižní Morava - zasadíš štýlko z motyky a vyroste ti jabloň - ale to bylo právě naše prokletí. Každého kousku země bylo škoda, aby se neobdělal - proto lidé zde byli strašně zedření - furt na poli. Ano - měli peněz asi více než jinde, ale půdě a hospodářství obětovali celý život |
![]() |
Věra 13.3.2008 15:49Re: Re: Re: Já teda vím. Takové kačení prsíčka sou Až přišli komunisté a všechno ukradli. Hlavně, že se na tom nenadřeli. |
![]() |
zana 13.3.2008 18:45Re: Re: Já teda vím. Takové kačení prsíčka sou sem s bramborama na všecky možné způsoby Čínu mám ráda (díky, Karolíno), ale brambor je brambor |
![]() |
Vave 13.3.2008 6:41Teda Karolínko! A máš mě na svědomí: dneska mě bude honit čínská mlsná celý den! |
![]() |
L 13.3.2008 6:44Re: Teda Mě taky a ještě ke všemu nevím, co k večeři. |
![]() |
Li 13.3.2008 7:37Re: Re: Teda Tak to jsme dvě |
![]() |
L 13.3.2008 7:40Re: Re: Re: Teda Já musím spotřebovat ten Gotaj a zbytek ovčího sýra, co je doma. Musí to být něco rychlého, jednoduchého a snadno ohřívatelného. Copak se s tolika omezeními dá něco vymyslet? |
![]() |
Zdena b.p. 13.3.2008 7:44Re: Re: Re: Teda Jsme čtyři. (jestzli dobře počítám) Karolíno, díky. Oblizuji se a mám tu jen jablka. |
![]() |
veram 13.3.2008 8:24Re: Re: Re: Re: Teda To je nás víc |
![]() |
Karolína 13.3.2008 8:40Re: Re: Re: Re: Re: Teda Obojí je nádhera! A obojí naprosto odlišné prostředí, kultura, jídlo, lidé, prostě všechno! Zkusím něco sesmolit a pohledat k tomu fotečky. Přeci jen je to už 20 let, co jsem tam byla. Jen je mi stále více a více líto, když vidím, jak se Čína mění před očima a to staré, původní, tak krásné, starobylé, typicky čínské, mizí a je nahrazováno novou západní architekturou před přicházejícími sportovními svátky!!!! Je to smutné. Smutné je, kolik překrásných chrámů a staveb zmizelo pod vodou nové přehrady, nějak to vždycky, když sleduji nějakou reportáž v poslední době, špatně snáším! Ale pokrok se asi nedá zastavit a oni jsou tak strašně strašně odhodlaní dobýt ten svět a všem dokázat, jak jsou perfektní a co všechno v krátké době dokážou! Je mi z toho občas dost smutno a ani si nejsem jistá tím, že se lidem v těch novotách bude líp žít, nežli v těch starých domečcích, kde uprostřed bylo ohniště na dvorečku a vykonávat potřebu se chodilo do společných latrín na rohu ulice. |
![]() |
Bubu 13.3.2008 8:09Re: Teda Teda Karolíno, ty jsi ale mlsná osoba! (Aby nedošlo k mýlce, myslím to jako poklonu.) Posnídala jsem, ale sliny mi tečou jak Barbuše nad voňavým syrečkem. |
![]() |
Paja 13.3.2008 0:53Potrebuji recept z datli Mam cca kilo a pul datli - prave fainove z Emiratu - mate nejaky bezva recept? |
![]() |
Hana W 13.3.2008 3:34Re: Potrebuji recept z datli Ani bych to nenazyvala receptem - ale mam moc rada dobre datle nadivane ostrejsim tuzsim syrem. Jako zdibicek parmezanu nebo tuzsi ovci syr. Ty dve chuti se dobre prolinaji. |
![]() |
Jakub S. 13.3.2008 10:29Re: Re: Potrebuji recept z datli Datle se sýrem - na sóvas! Ti Jižani teda provokujou, a to eště tak dlouho po válce. No ze staré sympatie k nim to časem zkusím -su pro léčbu šokem... purkuapa? A co fast-food nestvůrnosti? Baštíš, baštíte tam ve velkém, často, taky? Fast food: rychložrádlo... ale já v tom slyším dycky němčinu - skoropokrm. |
![]() |
terra-san 13.3.2008 10:38Re: Potrebuji recept z datli Pájo - mám a nemám A Karolína podle všeho zná své čínské pappenheimské velice dobře. Díky, třeba se budu někdy inspirovat, i když to není úplně náš šálek čaje. Zkusit se má všechno, ne? Zvlášť, když je to takhle se znalostí věci...přímo od pramene. |
![]() |
Jakub S. 13.3.2008 12:30Mně to trochu připomíná pejska s kočičkou. Neprávem, že? A na poměrech u ničeho tady extra nezáleží? |
![]() |
terra-san 13.3.2008 13:00Re: Mně to trochu připomíná pejska s kočičkou. Neprávem, že? Jakube, já jsem tu namátkou vypsala všechno, co do tajinu může přijít. Ne musí
|
![]() |
Kaštan 13.3.2008 13:33Re: Potrebuji recept z datli Datle jsou s peckama nebo bez? Pokud bez, budeš to mít jednodušší. Jinak vypeckovat, zakoupit libovější na tenko pokrájenou slaninu v delších pruzích. Datle do slaninky zabalit, párátkem slaninový kabátek upevnit, aby nespadl. Pak pěkně hodit do pánve na vyšší vrstvu oleje. U kamarádky jsem to dostali coby předrkm, byla toho celá mísa, která se ukázala pro naši větší splečnost naprosto nedostačující... |
![]() |
Kaštan 13.3.2008 13:41Re: Re: Potrebuji recept z datli Jo a zapomněla jsem pochopitelně dodat, smažíme do křupava |
![](http://1gr.cz/u/IWEB30.gif)
![](http://m.1gr.cz/u/free.gif?r=-yBqBKDuSx5K3b9&p=HYHVLG5s%7cfE0Cw2p9K1%7cOpDJ-mNtOLFYDo7G4m%7cjOD3WHaK7%7cm2eGM3yIb1&x=pJoIzz)