22.5.2024 | Svátek má Emil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mejla 4.7.2008 8:44

Dotace komediantům prezentujícím vulgarismy a ubohosti nejsou žádnou podporou umění.

Ať jdou pracovat.

bořek 4.7.2008 8:35

Re: Re: Suchý je podnikatel a Semafor je sro

Mohl byste to upřesnit?Proč jsou nesrovnatelné.Pokud jde o nálepkování MODRÁ,to nemá s kulturou nic společného.Jde pouze o trapný výkřik.

Květoslav 4.7.2008 8:32

Pořád stejné triky

Jakmile někdo chce obhajovat dotace 80 pražských divadel, vytáhne na plakát pana Suchého. On Jiří Suchý hraje ve všech těch divadlech? Pokud ne, kdo tam hraje? Co tak úžasného tam hraje?

Mimochodem, Semafor nebyl nějaká abstraktní hyprkultůra pro intelektuální dotovanou elitu, ale masová zábava. Proto byl a je populární.

Ale pokud chcete dotovat Semafor, fajn. Jedno divadlo, klidně. A těm 79 zbývajícím poraďte, aby se uživily samy, popřípadě aby angažovaly Jiřího Suchého.

drak 4.7.2008 8:31

Re: Zlatá kaplička nad Vltavou

:-D Pišto, perfektně napsáno!!!;-OR^R^R^

PROKOP BUBEN 4.7.2008 8:19

Re: Suchý je podnikatel a Semafor je sro

Není možno srovnávat nesrovnatelné.....I když je Bílá - TAK MODRÁ.....

MeKu 4.7.2008 8:09

Re: Re: Re: Zlatá kaplička nad Vltavou

Na Národní divadlo se samozřejmě vybíralo mezi národem, ale kupodivu na jeho výstabu přispěl i panovnický dům habsburgský. To vše ale není o provozu (ani na oficiálních stránkách ND o tom není ani Ň). Takže lze předpokládat, že bylo vytvořeno nadání (obvyklý to postup v těch dobách) ze kterého bylo na provoz přispíváno. Též program zlaté kapličky neodpovídal představám dnešních krasoduchů, protože na repetoiru byly kusy z nichž si jistí V+W dělali srandu. No a po 48 převzal nadání výměnou za financování stát, dávaly se kusy, že se divili když přišel divák, což se ovšm saturovalo klasikou. Bohužel, cesty "zpět" asi není.

Eisman 4.7.2008 7:55

Re: Zlatá kaplička nad Vltavou

Vážený pane Pišto,

je velký rozdíl dát dobrovolně dar na Národní divadlo nebo nestouně vymáhat peníze z daní lidí. Pokud byste to dokázal pochopit, nemohl byste chtít, abychom my platili divadlo, které se Vám líbí. Pokud se Vám opravdu líbí, nemusíte dávat žádný dar, stačí, když si zaplatítek za vstup tolik, aby divadlo mohlo existovat bez dotací. 

dzanny 4.7.2008 7:39

Pan Adler asi nebude ekonom,

ba odvážím se tvrdit, že i s prostým selským rozumem bude na štíru, též je možné, že žije někde v dotovaném ghettu. Myslím větu:

"Nic proti tomu, zisk není žádné sprosté slovo, ostatně, zisk svým

způsobem popohání vývoj lidstva, někdy dokonce směrem kupředu."

Milý pane - zisk není nějaká tolerovatelná, ale přec jen ošklivost, zisk ŽIVÍ, on ten druhý, jakoby morálnější sektor, bez kterého se jako ten první nemá obejít (že by bez divadel?) je na tom prvním závislý jak kojenec na prsu. A celá polemika je o tom, zda mají lidé věnovat plody své práce na divadla dobrovolně nebo ne.

ll 4.7.2008 7:15

Suchý je podnikatel a Semafor je sro

Jako Kratochvíl a Ta fantastika.

ll 4.7.2008 7:14

Autor míchá hrušky a jablka

Snad by se měl  o financování pražských divadel prvně něco dovědět. A co se týče plakátů. Viděli jste grafickou výzdobu  "kulturní" fronty včetně vystrčených nahých zadků? To je vskutku kultůra.

Míra 4.7.2008 6:36

Za pár let...

budou po Praze pomníky Jiřího Suchého a mocipáni se budou klanět a pět ódy, to už je nebude nic stát. To už je holt u nás v Čechách zvykem. Jestli chtěl někdo vidět, jak se bojuje s noblesou, měl si zajít do Semaforu na Děti kapitána Granta.

LJG 4.7.2008 6:35

Re: Re: Zlatá kaplička nad Vltavou

Inu, Národní divadlo bylo jen jedno a hrály se v něm věci na kterým rozumělo 90 % Čechů. Teď se vybírá na mnohem víc divadel (kolik vlastně?) a umění je v nich tak vysoce symbolické, že mu rozumí jen 10 %. Tak Češí remcají.

cb 4.7.2008 6:20

Re: Zlatá kaplička nad Vltavou

To ten nemecky "humanista" nikdy nerekl, to si vymysleli divadelnici.

lola 4.7.2008 6:13

proč sponzorovat ?

já opravdu nevidím žádný důvod proto, abych ze svých daní sponzoroval"intoše", který provozuje, jak sám tvrdí tkz.nekomerční divadlo.A to ještě navíc neznám /asi nejsem intoš / tu pravou hranici mezi komercí a nekomercí.Já pouze poznám ,co se mi líbí, a co už ne.Moc nevěřím tomu,že vůbec někdo má patent na to, aby exaktně definoval umění jako axiom.    

Jan 4.7.2008 6:10

Adlare, Adlere

"Zákazník je neustále lačný novinek a ty vytváří právě jednotlivci, ano, i celé kolektivy, které ty novinky hledají, případně vytváří, i kdyby se na tom měly prodělat kalhoty. "

A proč si to ten lačnící zákazník nezaplatí, když je tak lačný?

A nebo , že by spíče šlo o lačnost prodavače neprodejného?

Pišta 4.7.2008 6:06

Zlatá kaplička nad Vltavou

Kdysi se národ skládal po krejcarech na to, aby si postavil Národní divadlo. Jak že bylo to heslo? Národ sobě? Dodnes nám z těch dob zůstal pozdrav " nazdar". Původně zněl: "Na zdar Národního divadla".  Jak mohl být národ tak hloupý, když komediantům, místo aby je poslal makat do dolů ještě stavěl dívadlo, aby se měli kde flákat a vyšklebovat se pracujícím. Že by tenkrát nebyla ODS a nějaký moudrý pan Richtr? Když se někdo odvolává na "kulturu", je to vždycky podezřelé. Stát nemá peníze, protože se strkají do nějakých zbytečných galerií , divadel, starých barabizen a jiných blbostí, kam rozumný a pokrokový člověk nejde ani náhodou.  Už jeden známý německý humanista řekl, že když zaslechne slovo kultura, sahá po revolveru. Určitě ho taky otravovali nějací chamtiví komedianti s nataženýma rukama lačnýma cizích peněz.  Ještě , že máme moudrou stranu a vládu.Ta jim zatrhne nenažraný tipec. Richtr na Hrad!