21.5.2024 | Svátek má Monika


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Hamburger a Cola forever, o to m 4.7.2008 15:58

Re: Re: V Česku je překvapivý počet tupců

Souhlasím. A dodám, že teze pana Adlera o české závisti se dá trpce úsměvným způsobem přeonačit: Komunistická vláda usilovala o naplnění těch největších a nejkrásnějších ideálů (kterých chtěla dosáhnout i prostřednictvím kultury), a všichni ti, co byli proti, (třeba za normalizace) byli jen závistivci... 

Kecal 4.7.2008 15:56

Socky jenom,dávej,dávej.

Kdo chce doopravdu dělat jakoukoliv kultůru ten jí dělat bude.Vychcandíra bude jen natahovat ruku.

karas 4.7.2008 15:19

Re: Kultura je buď dobrá a nebo špatná.

Jen tak mimochodem: Kalovarský filmový festival se vždy obešel bez dotací? Myslím, že byly doby kdy i pan Bartoška lkal.;-P

hrabě krzan 4.7.2008 15:13

pane F. ČECHU

Nemohu si pomoci,ale Vy tím že ve svých příspěvcích používáte slovo klausobijec se degradujete na HOVADO úrovně pánů Zaorálka,dr.Ratha,Filipa a dalších spasitelů bez nichž normální lidé (češi) nejsou schopni vlastního myšlení

Vodička-sapér 4.7.2008 14:59

Re: Re: Nedivme se počínání buranům z Buranova, kterých je plná ODS a příště je už nevolme!

Já  si  ještě  pamatuju,  že  se  říkalo,  když  člověku  kručelo   z  hladu  v  břiše: "Člověče, já ti mám  hlad,  jako  herec!" To  kdyby  řekl  někdo,  dnes, v  Praze,  v  éře  milionových  grantů,,z  tak  ho  mají  všichni  lidi,  za  trapně  neinformovaného   cvoka!

Patron Divný 4.7.2008 14:49

Re: Re: Re: Re: V Česku je překvapivý počet tupců

Jo, takže v MDP je to inscenace světového formátu.

Tady jde o něco úplně jiného, milý nemo.

nobody 4.7.2008 14:37

Re: Re: Re: V Česku je překvapivý počet tupců

Hnm, podle vás je ta hra všude stejná, divadlo jako divadlo .. stejně jako namalovanej rybník je stejnej od mý nevlastní tetky jako od Antonína Slavíčka a měl by v aukci stát stejně. Pozoruhodné ;-D

nobody 4.7.2008 14:34

Re: Re: Re: Anticharta a pan Suchý

Ale jo, v rudiho právu toho bylo napsáno spoustu. Pomaleji pro vás, já nijak nezpochybňuju, že něco takovýho napsalo ;-)

Kajda 4.7.2008 14:00

Re: Re: Re: Re: V Česku je překvapivý počet tupců

Přesně tak. A teď si vemte, že MDP uvádějí na svých dvou scénách 20 představení měsíčně celkem. Víc by prý nezvládly. Proto tak řvou, protože miliony dotací za leháro, to by se mi taky líbilo a kdyby mi ten cukrkandl chtěl někdo vzít, také bych řvala jako pominutá.:-)

M. Bauman 4.7.2008 13:58

Re: Re: Anticharta a pan Suchý

faksimile stránek z RP lze na Internetu najít (např. Revolver Revue) a asi před dvěma roky byly i na Neviditelném Psu i se jmény lidí uvedený v RP v abecením pořadí.

Jaja 4.7.2008 13:53

Re: Nedivme se počínání buranům z Buranova, kterých je plná ODS a příště je už nevolme!

Pane, tady nejde o kulturu ale o penízky. A věřtě, že o velké penízky, Komedianti nejsou žádní socani. Užívání v thajsku něco stojí. Před zloději na ulici je šance se ubránit. Před těmito chmatáky ale neutečeš. Ze zákona tě svými pařáty oberou a ještě prohlásí, že jsi buran. Fuj.

Kajda 4.7.2008 13:53

Re: Re: Milí pánové -

Naprostý souhlas.R^ Aještě jednu připomínku - mí rodiče dostali lístky na představení do divadla v Dlouhé (dříve J.Wolkera) na hru, jejíž název raději zapomněli. Tolik vulgarit a nechutností prý v divadle ještě nezažili (o přestávce odešli domů). A toto divadlo patří mezi největší křiklouny  s nataženou rukou.:-/

zk 4.7.2008 13:50

Re: Re: Re: Zlatá kaplička nad Vltavou

Tak za prvé, pane Pišto. Oslovujeme pátým pádem, takže vážený pane Eismane. Za druhé, je mnoho věcí, na které stát, tzn. my všichni platíme. Některé věci jsou velmi nutné, některé méně, některé věci, které stát platí jsou i zbytečné. Kultura do nich zamozřejmě nepatří. Ale proč říkat, že divadlo, které je tzv. komerční, je špatné? Když navíc hraje stejný repertoár jako tvz. divadlo neziskové. Proč nějaký starý hrad nebo zámek nemůže vlastnit soukromník, který se o něj vzorně stará, umožňuje prohlídky návštěvníkům stejně jako zařízení státní? Peníze panovníka panovník nerozděloval, ale ty muzikanty a herce zaměstnal, když chtěl!! Zrovna tak je zaměstnávali i jiní šlechtici, takže to nebyly peníze z daní. Vaše poslední věta dokazuje, že nevíte, která bije. Když by "ti hlupáci zaměstnali ty fidlaly" tak je neplatili ze státního, ale ze svého, víme?

Patron Divný 4.7.2008 13:48

Re: Kultura je buď dobrá a nebo špatná.

Synonymem slova "neziskovka" je "rozhazovačka".

zk 4.7.2008 13:44

Re: Re: Re: Re: Suchý je podnikatel a Semafor je sro

Na Suchého se vám nesmí sahat?:-D:-D

zk 4.7.2008 13:43

Re: Re: to Pišta

všichni radní jsou z ODS????

nobody 4.7.2008 13:39

Re: Anticharta a pan Suchý

Důvěřuj ale prověřuj ;-) samo nazvánije žurnála obvykle nestačí.

František I. 4.7.2008 13:39

Re: Re: inspekoru Colombovi

Pánové, jak dlouho víme, že narudlého Blbočecha nelze brát vážně?

Tož se zasmějme, a jděme dál...;-D

zk 4.7.2008 13:37

Re: Re: Re: V Česku je překvapivý počet tupců

Právě, protože soukromník se snaží nemít takové náklady a neživí žádné zbytečné zaměstnance. Jenže státní firma, což v tomto případě je např. MDP, té je jedno, jak velké náklady má, když peníze dojdou, začnou řvat a protestovat a peníze se zase někde najdou. Tohle si soukromý majitel nemůže nikdy dovolit!!

lola 4.7.2008 13:37

Re: Re: Bez těch,kteří platí daně někteří umělci zemřou ale naopak to neplatí!

vážený,co to je: "Kaplického národní knihovna " ?

Jaja 4.7.2008 13:35

Re: Re: Dotace komediantům prezentujícím vulgarismy a ubohosti nejsou žádnou podporou umění.

Je nějaké lepší řešení  jak  udělat pořádek  s těmito uměleckými chmatáky ?  Tak sem s ním.  Ale neotálet.  Zítra díky jejich rozmnožovací schopnosti může být pozdě.

zk 4.7.2008 13:34

Re: Zlatá kaplička nad Vltavou

No, kdyby nepřispěl i stát, tedy R-U monarchie, divadlo by nestálo. To, že si ho postavil národ úplně sám, je jedna ze "starých českých bájí a pověstí". Národ je podporoval, protože to divadlo chtěl. Také teď, když divák chce představení vidět, jde a zaplatí si ho. Tak se alespoň pozná, která divadla umí přitáhnout diváka a která ne. Je zajímavé, že dvě divadla, která hrají podobné nebo stejné hry, mají různý počet diváků. To nebude dotacemi. "Kulturou" se ohánějí vždycky ti, kteří k ní mají daleko, že Pišto? Právě proto, že stát nikdy není ten moudrý hospodář, tak by žádné dotace neměl rozdávat. Soukromý vlastník, když chce provozovat galerii, divadlo nebo muzeum, umí s tím zacházet lépe než stát. A komedianti s nataženýma rukama nejsou herci, ale žebráci. Když se neuživí svým uměním, ať jdou dělat něco jiného nebo hrát tam, kde je budou obdivovat a platit.

Kajda 4.7.2008 13:33

Re: Re: V Česku je překvapivý počet tupců

Přesně tak. Podle teorie F. Čecha, když hru Charlieova teta dávájí v divadle Na Jezerce, tak divákům kazí vkus a podbízejí se. Když však tuto samou hru za mnohem vyšší náklady uvádějí v Městských divadlech pražských, potom je to kulturní počinek pro povýšení duše národa. Ten člověk vážně neví, která bije. 

M. Bauman 4.7.2008 13:30

Anticharta a pan Suchý

Pan Adler píše:

„Jen tak pro příklad: kdyby třeba takový Jiří Suchý přidal svůj autogram k těm, kteří pomlouvali Chartu (a chartisty), aniž by ji četli, přišel by o spoustu starostí, nebyl by dneska tak prošedivělý a mohl by si za vlády jedné strany dělat málem všechno, co by ho napadlo. On místo toho, aby tenkrát šel do Národního divadla, drze popřel, že by vůbec byl v Praze, a sdělil, že právě hraje pro hornictvo na Ostravsku. Na výzvu, aby se o týden později dostavil do Divadla hudby, vyhodil dva posly z Pragokoncertu ze dveří.“ ….

Mám dotaz:

Proč se tedy v Rudém Právu dne 12.2.1977 objevilo pod titulkem Spontánní odezva m.j. věta: „ … Z hudební oblasti podepsalo provolání  (proti Chartě) 128 umělců… z celé republiky, mezi nimi Jiří Suchý…“

Mám J. Suchého rád, i když s ním ve věci dotací nesouhlasím, ale článek pana Adlera s takovýmito faktickými  omyly diskvalifikuje celý článek, i kdyby byl pro někoho pravdivý.

zk 4.7.2008 13:27

Re: Re: Re: proč sponzorovat ?

Zásah:-D:-D:-D

zk 4.7.2008 13:24

Re: Kultura je buď dobrá a nebo špatná.

Naprostý souhlas. To se to rozhazuje, když se na to nemusí vydělávat a slovo zisk je sprosté slovo!!!!!8-o;-€

Kajda 4.7.2008 13:23

Re: Pan Martínek

No já nevím, ale mně spíš jako spolek padlejch holek přijdou komentátoři (moderátoři) na ČT. Tolik koktání a přežbleptů se hned tak nevidí.

zk 4.7.2008 13:22

Re: Re: Suchý je podnikatel a Semafor je sro

V čem je třeba nesrovnatelné divadlo R.Brzobohatého nebo pana Hrušínského s divadlem Archa, například?

Kajda 4.7.2008 13:21

Kultura je buď dobrá a nebo špatná.

V Instinktu je tento týden výborný rozhovor s Jiřím Bartoškou.

Na otázku -  "Sledujete válku pražských divadel o dotace, o peníze?" - pan Bartoška odpověděl:

"Sleduju a přišlo mi to takový... no, trochu silný slova. Že prý se tady bojuje o duši národa! Tak jsem se šel na představení některých těch divadel, co dostávají každý rok dotace a teď by měly mít menší, podívat. Že by tam šlo o duši národa? Nemůžu říct.""Mám tomu, co říkáte,  rozumět tak, že jste proti dotacím"?To ne! Nestudoval jsem celou tu věc, nevidím do toho, nemám v ruce porovnání, jaký model funguje v Rakousku, jaký ve Francii, takže to vidím opravdu hodně z dálky. Anebo hodně -konkrétně. Nedávno jsem se potkal třeba s Vencou Kotkem, který dělá Cimrmany, a on říká: Mám pět zaměstnanců, víc si dovolit nemůžu. A to je origiálí nezaměnitelné divadlo, podobně jako je třeba i Divadlo Na Zábradlí. A vedle toho například Městská divadla pražská, což jsou dvě scény, s repertoárem, který jde zaměnit s kdejakým divadlem, dostávají rok co rok desítky miliónů korun, zaměstnávají 27 herců a k tomu celou administrativu. A oni argumentují: Jsme "neziskovka", z podstaty nemůžeme vytvářet zisk. A co? Co je mi po tom? Z toho vyplývá jenom jedno: lehce nabyl, lehce pozbyl.  

Takže pane Adlere a vy všichni "bojovníci" za duši národa už konečně přestaňte fňukat a raději si vyhrňte rukávy a začněte už konečně dělat taky něco jiného nežli natahovat dlaň!!

"

zk 4.7.2008 13:18

Re: Pan Martínek

vy pana Martínka znáte nebo jen usuzujete z textu pana Adlera?