29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
VerkaVerkovata 17.8.2006 22:56

Re: Re: Re: Re: Když jsme u těch personálních veletočů,

Lituji, němčinu neovládám. Jako druhá mateřská řeč mi byla vnucena ruština. Německy si přečtu jen bulvární články o nějakém mordu. Entschuldigen Sie, bitte.;-D;-D

VL 17.8.2006 19:10

Re: relativita času

Trochu jsem se prohrabal internetem, podle Wikipedie byl u 10 SS Panzerdivision u tanků jako střelec. Dojemné líčení, že si do konce války nevystřelil tedy není příliš pravděpodobné, v takovém případě by skončil u zdi.

V Drážďanech asi také příliš nepobyl. Zájemcům o historii této jednotky doporučuji buď http://www.frundsberg.org/unithistory.htm případně http://www.feldgrau.com/10ss.html .

V Německu se změnilo mnoho lidí, kupříkladu Magda Ritschelová, adoptovaná Friedländerová, provdaná Quandtová, posleze rozvedená a provdaná Geobbelsová prošla  vývojem od klášterní chovanky, přes přátelství s židovskými aktivisty a nošení davidovy hvězdy na krku až po nacistku přesvědčenou až do smrti. Ostatně s velkou pravděpodobností byla poloviční židovkou.

jana 17.8.2006 19:44

Re: Re: relativita času

Nejen v Nemecku, ze jo?

Hanyz 17.8.2006 12:18

Jak se Češi dostali do wehrmachtu

Jak se Češi dostali do wehrmachtu - viz

http://bruntal.net/view.php?cisloclanku=2005102401

ok 17.8.2006 12:06

Nemci drzi pospolu zvlastnim zpusobem

Nemci drzi pospolu zvlastnim zpusobem - doslova za vsech okolnosti, "i ve zlocinu pospolu", etika a krestanske hodnoty jdou stranou, kdyz jde o Nemecko a nemeckou narodni sounalezitost. A tenhle Grassuv pripad do toho velmi presne pasuje.

Ostatne ve svych pozdnejsich knizkach jede po dnes modni vlne nemeckeho sebelitovani, poukazuje na "zlociny" Rusu ve Vychodnim Prusku a relativizuje vinu Nemcu. Zapomina na to, ze Rusove se ve Vychodnim Prusku ocitli pouze v dusledku valky, a meli za sebou cerstvou zkusenost s nemeckou vyhlazovaci valkou v Belorusku i jinde.

Plechovy bubinek je SUPER kniha i film, Grass je ovsem stejny oportunista jako cesti komunisticti spisovatele - silne mi pripomina Kunderu a jeho "etiku". Spousta slov, a realita je nekde uplne jinde ;-D Rv

Charlie 17.8.2006 13:15

Re: Nemci drzi pospolu zvlastnim zpusobem

Jak se Rusové ocitli ve východní polovině Polska a ve svobodných pobaltských republikách ?  Myslím tím ještě před 2.sv. válkou ? A jak se ocitli ve Finsku ?

ok 17.8.2006 14:37

Re: Re: Nemci drzi pospolu zvlastnim zpusobem

No dobre, tak po lopate: jiste meli konkretni zkusenost s vypalenymi vesnicemi, kterymi prochazeli. Myslim tim konkretni jednotlivci. Takze meli proc se mstit, at se nam to libi nebo ne, a muzeme stokrat poucovat, ze to bylo barbarske.

Imperialni ruskou politiku tim rozhodne neomlouvam. A dnesni stav Vychodniho Pruska je dost zvlastni, kdyz uz ho nechteli vracet Nemcum, mohli ho rozdelit mezi Polsko a Litvu... Takhle to bude porad podivne nefunkcni provizorium.

VerkaVerkovata 17.8.2006 23:01

Re: Re: Re: Nemci drzi pospolu zvlastnim zpusobem

Trvám na tom, aby byl dnešní Kaliningrad, dříve Koenigsberg, dřive Královec vrácen Koruně České, neb jeho zakladatelem byl Přemysl Otakar II. - král železný a zlatý. A vyšleme tam potapěče, protože tam může být ukryta jantarová komnata z Carského sela!!:-P

Jura Jurax 17.8.2006 16:38

Re: Re: Nemci drzi pospolu zvlastnim zpusobem

Nicméně specielně ve Východním Prusku se sověti ocitli skutečně až v důsledku války nazývané  jimi Velká vlastenecká - a o Východním Prusku je řeč ...

VerkaVerkovata 17.8.2006 23:08

Re: Re: Nemci drzi pospolu zvlastnim zpusobem

To myslíš vážně, vždy je to známé. Pakt Ribentropp-Molotov s požehnáním Stalina rozdělil sféry vlivu v Polsku, Rusové vlezli do Polska z jedné strany a Němci z druhé strany. Naši blbí komančové věřili, že SSSR jedná čestně proti fašismu, a oni se zatím paktovali, SSSR dodával do Německa strategický materiál!! Litvu, Lotyšsko a Estonsko zabrali tak jak Československo, falešné voilby, potřeba pomoci a hup tam natrvalo, tak jak to umí jen rus. V r. 1940 nebo 41. Taky napadli Finsko, Finové se statečně bránili, přesila rusáků převeliká, ale technika špatná. Předtím nechal Stalin vyvraždit elitu své armáfy. V tom Finsku to byl sovětský debakl. Kam vleze rus, sto let tráva neroste. A kradou jak kavky a nás to stačili taky naučit. Fuj.;-O;-O

Petr 17.8.2006 11:50

Díky panu Benešovi

Vážený pane Beneš, znám vaše knížky i životní postoje a je velká škoda, že takových lidí je v tomhle národě tak málo a většina skončila někde v zahraničí, kde konečně nalezli zemi, ke které mohli být loajální, jak jste nedávno řekl. K téhle zemi prostě loajální být nelze.

banah 17.8.2006 12:50

Re: Díky panu Benešovi

Přesné, teto zemi nelze být loajální. Tuto zemi a převážnou věršinu v ní, lze jen nenávidět.

Pryč z českého schweinehundelandu.

www racek 17.8.2006 15:11

Re: Re: Díky panu Benešovi

no, vždy se najdou nějaké ... co nejsou ke své zemi loyajální ...Rv

Jura Jurax 17.8.2006 16:41

Re: Re: Díky panu Benešovi

Jojo, máte-li tento názor, tak táhněte ... co s Vámi tady v tom českém schweinehundelandu, že ano ... ještě že jsem Moravan ... ale stejně mám cukání Vás poslat pod záda tam, co je tma ...

VerkaVerkovata 17.8.2006 19:08

Re: Re: Díky panu Benešovi

Svou vlast musíš milovat, jako své rodiče, i když třeba nestojí za mnoho, a učinit vše, aby v ní bylo lépe. Stát se aktivním občanem! Kálet do vlastního hnízda je odsouzeníhodné a nedělá to žádný národ na zemi. Češi mají slavnou historii, mají i své prohry, ale nenávidět ji může jen velmi křivý a vychytralý člověk, který čeká okamžitý prospěch. Odstěhuj se, škoda Tě nebude!RvRv

jana 17.8.2006 11:15

#

Me zrovna nastvalo, ze se ten rudo-hnedy  pokrytec navazel taky do Adenaura, jak nekdo napsal. Adenauer byl primatorem mesta Köln,kdyz prevzali moc nacisti, stacilo pochopit , vstoupit do NSDAP a zustal by u lizu. Neucinil tak a byl zahnan do ustrani. Po valce jel do Francie, Izraele..., vskutku neprijemne  bremeno kajicnika , ktere si na sva stara  bedra nalozil.Taky v r. 1955, kdy jel do SSSR prosit, aby pustili valecne zajatce domu, musel si nechat libit nafoukanost soudruha Chruscova, ktery dokonce na neho sproste  rval.Nechci vedet, kolik ten rudej parchant  mel na svedomi nevinnych obeti(nemyslim valecnych), vzdy stal  po boku Stalina a vsecky cistky prezil.

 

Andy 17.8.2006 11:31

Re: #

naštvalo vás taky, že se Pavel Kohout navážel po okupaci do STB ?

LOJR 17.8.2006 11:40

Re: Re: #

Pokud vím, něco takového netvrdí ani Kohout, ani jeho autorizovaný životopisec Kosatík. Mohu se zeptat na pramen tohoto tvrzení? A navíc, alespoň pokud je mi známo, Kohout nebyl zaměstnancem STB. Kdyby režim nechal Kohouta na pokoji, on by klidně dodržoval potřebnou autocenzuru, vydával na Západě a všichni by byli v klidu. Režimní idioti udělali z Kohouta nepřítele režimu a donutili ho emigrovat, aniž by to bylo zapotřebí. Zrovna on je živoucí doklad amatérismu STB v "boji s vnitřním nepřítelem", kdy se nepřítel udělá z občánka, který ve skutečnosti žádným nepřítelem režimu není.

Andy 17.8.2006 11:50

Re: Re: Re: #

Lojre, co máte na mysli ? Asi vám nerozumím. P. Kohout v každém svém díle poté, co prohlédl osidla zla zvaného komunismus, věnoval tématu tajné komunistické policie nejednu větu. Sám se do STB přitom zamlada přihlásil a vysloveně se jim vnucoval. Kosatík to popisuje ve vámi zmíněné knize- STB z něj moc nadšená nebyla. Zaměstnanec STB nebyl- ale to asi není to podstatné, nebo je ?

S druhou částí vašeho příspěvku částečně souhlasím. Kosatíkova kniha je pro mne nezanedbatelným pramenem informací a vše ukazuje, že P.K. v touze vyniknout se stal nepřítelem velmi ochotně. Co bylo skutečnou motivací, to nevíte ani vy, ani já, asi ani Kosatík.

LOJR 17.8.2006 12:34

Re: Re: Re: Re: #

No já jsem chtěl říct, že snad ani Kohout nikde netvrdí, že by se navážel do STB.

www racek 17.8.2006 15:15

Re: Re: Re: Re: Re: #

no, lojre, souhlas. ona vůbec většina osmašedesátníků se jen spletla při volbě strany ... když nastal převrat, najednou jsem všichni zjistili, že tihle stateční odpůrci režimu chtěli jen budovat socialismus s lepšími lidmi, ti, kamaráde, byli naivnější než sám jakeš. měl jsem tu čest se s pár seznámit. ten režim fakt perzekuoval nevinné ... takový dubček ... he he he

Andy 17.8.2006 17:43

Re: Re: Re: Re: Re: #

?co to má společného s podstatou příspěvku ?

Hanka S. 17.8.2006 12:06

Re: Re: #

Soudruh Kohout naštve spolehlivě vždy.

ok 17.8.2006 12:09

Re: Re: #

No nevim, podle me je Kohout dost jiny pripad, je to jeden z mala komunistickych spisovatelu, kteremu verim, ze "prohledl". Je to chytry racionalne myslici clovek.

Topolánek 17.8.2006 12:23

Re: Re: Re: #

a proč to nevěříte Grassovi ?  To je taky hodně chytrý člověk. A popravdě, asi racionálnější než uzel emocí zvaný Pavel Kohout.

Nechci ho nějak zběsile obhajovat, ale jeho vina je opravdu jen v tom dlouhém mlčení o své angažovanosti za 2.SV, v ničem jiném.

 

ok 17.8.2006 12:27

Re: Re: Re: Re: #

Jeho vina je pokrytectvi - celozivotni antifasista "na vystavovani" cely zivot zatajuje dost zasadni (i kdyz v jeho proipade odpustitelny a odcineny) skraloup.

VerkaVerkovata 17.8.2006 23:14

Re: Re: Re: #

R^R^

Charlie 17.8.2006 13:17

Máte naprostou pravdu Jano !

R^

I-Worm 17.8.2006 11:14

Pro pana Grasse je plus

že se necpe do politiky, jako mnozí jiní.

ok 17.8.2006 12:12

Re: Pro pana Grasse je plus

Ale on je v politice. Vlastne byl ;-D 

Byl to "angazovany umelec".

Nemci ho meli na vystavovani, jako dukaz, ze existovali nemecti antifasiste - a on ted udela tohle!