29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jana 29.8.2006 16:40

Re: Přestaňte blbnout!

Husite vyvrazdili vsechny adamity - etnicka cistka.

Gejza 28.8.2006 19:29

Pane Jane Beneši, Vám bylo na konci války deset roků. Určitě jste to vnímal s čistou a nezkalenou chlapeckou duší.

Pan Guenther Grass uvěřil v jinošských letech zločinné ideologické manipulaci nacismu - chcete jej kvůli tomu soudit?Co my víme...? Válečných zločinů se zřejmě nedopustil, trestní oznámení na něj podáno nebylo. Ctěme presumci neviny jako základu civilizovaného právního řádu.

Buhehe chlemst 28.8.2006 16:23

Přestaňte blbnout!

Žižka - to byl nějaký hrdlořez - no a v každém městě se po něm jmenuje ulice, v Praze má památník a sochu větší než Lejnin v Rusku. No a za jeho "vlády" vymřela (= byla vyvražděna jeho božími bojovníky) polovina obyvatelstva zemí českých. A co jako má bejt ??? Je to jen historie.

Aurelius 27.8.2006 1:48

Re: MOJE ABSOLUTNE NEPODLOZENA SPEKULACE.

Tedy predpokládám, ze dobrovolník se hlásí hnán vulí zvítezit za svou spravedlivou vec... A ze to byl levicák? No nacionální socialisti byli levicáci. GG nikdy nezradil.

Pamětník 18.8.2006 9:16

Re: Re: Re: Pane Beneši,

A co takový Vladimír Železný, to je výlupek ctností, není-liž pravda. Smysl pro humor a vzdělání mu samozřejmě nechybí. 

VerkaVerkovata 17.8.2006 23:17

Re: Re: Re: Re: Pane Beneši,

R^R^R^VVV:-D

VerkaVerkovata 17.8.2006 23:14

Re: Re: Re: #

R^R^

VerkaVerkovata 17.8.2006 23:10

Re: Rubrika "KULTURA" ?

Nevadí.;-D;-D;-D;-D;-D;-D Ty jsi mimoň.:-D:-D:-D

Milan 17.8.2006 23:10

Teď zrovna probíhá na ARD

zajímavé interwiev s Grassem. Tak místo mudrování poslouchat!

VerkaVerkovata 17.8.2006 23:08

Re: Re: Nemci drzi pospolu zvlastnim zpusobem

To myslíš vážně, vždy je to známé. Pakt Ribentropp-Molotov s požehnáním Stalina rozdělil sféry vlivu v Polsku, Rusové vlezli do Polska z jedné strany a Němci z druhé strany. Naši blbí komančové věřili, že SSSR jedná čestně proti fašismu, a oni se zatím paktovali, SSSR dodával do Německa strategický materiál!! Litvu, Lotyšsko a Estonsko zabrali tak jak Československo, falešné voilby, potřeba pomoci a hup tam natrvalo, tak jak to umí jen rus. V r. 1940 nebo 41. Taky napadli Finsko, Finové se statečně bránili, přesila rusáků převeliká, ale technika špatná. Předtím nechal Stalin vyvraždit elitu své armáfy. V tom Finsku to byl sovětský debakl. Kam vleze rus, sto let tráva neroste. A kradou jak kavky a nás to stačili taky naučit. Fuj.;-O;-O

VerkaVerkovata 17.8.2006 23:01

Re: Re: Re: Nemci drzi pospolu zvlastnim zpusobem

Trvám na tom, aby byl dnešní Kaliningrad, dříve Koenigsberg, dřive Královec vrácen Koruně České, neb jeho zakladatelem byl Přemysl Otakar II. - král železný a zlatý. A vyšleme tam potapěče, protože tam může být ukryta jantarová komnata z Carského sela!!:-P

VerkaVerkovata 17.8.2006 22:56

Re: Re: Re: Re: Když jsme u těch personálních veletočů,

Lituji, němčinu neovládám. Jako druhá mateřská řeč mi byla vnucena ruština. Německy si přečtu jen bulvární články o nějakém mordu. Entschuldigen Sie, bitte.;-D;-D

exulant 17.8.2006 22:54

Re: Re: Re: Re: k těm SS

Prectete si knihu Stanislava Auskeho o historii ROA kterou vydali Skvoreckych v Kanade.

VerkaVerkovata 17.8.2006 22:51

Re: Re: Re: A kromě toho prvního trapasu, že Reagan se šel poklonit památce SSmanů,

Nejhorší byli rudí komisaři, kteří hnali vojáky na mnohdy zbytečnou smrt. Před bojem vojáci-rusáci podepisovali často i vlastní krví přihlášky do bolševické partaje, aby v součtui ztrát bylo co nejvíce komunistů.  To činil soudruh Brežněv kdesi na Krymu (Malá země). Vzorem by nám měla býti slavkovská mohyla (napoleonské války), kde vedle sebe leží kosti všech, co se bitvy účastnili - i těch nepřátel. Majestát smrti smývá životní viny, ale nikdy nesmí být zapomenuty pohnutky a činy, které způsobily ukrutné lidské utrpení.

VerkaVerkovata 17.8.2006 22:44

Re: Někteří z vás by se měli stydět,hovada

Jsem Moravanka a jsem na svůj kraj hrdá, ale nejsem Moravanka národností. Tou jsem dle Palackéhp Češka rodu moravského, čau, krajani.  A nechtějte se urvat od Čech! :-P:-P:-P>-

Ivan Nový 17.8.2006 21:23

Kde jsou SS budoucnosti?

Nebo myslíte, že lidi přestanou věřit, že socialismus funguje?

Mysch 17.8.2006 21:16

vy o tom neco vite?

tak sem s tim!

nebo jste z jednoho pytle s benesem, co si nasel prilezitost hrdine si kopnout do svetoveho spisovatele, kteremu nesaha ani k chodidlu jeho ploche nohy.

VL 17.8.2006 20:53

Jenom SS?

Možná by bylo také zajímavé, kdyby G. Grass pravdivě popsal své případné vztahy ke KGB, GRU, Stasi, BND a podobně.  Třeba by to bylo, podobně jako u mnoha levicových politiků a intelektůálů SRN velice poutavé čtení.

jana 17.8.2006 19:44

Re: Re: relativita času

Nejen v Nemecku, ze jo?

rafp 17.8.2006 19:35

Někteří z vás by se měli stydět,hovada

Jsem na Moravu hrdý.

rafp 17.8.2006 19:34

Někteří z vás by se měli stydět,hovada

Jsem Moravan a jsem na svou domovinu hrdý.

VL 17.8.2006 19:23

Re: Re: Re: Když jsme u těch personálních veletočů,

Omlouvám se soudruhu maršílovi, přehlédl jsem že odkaz není o SS Schütze Grassovi.

VL 17.8.2006 19:21

Re: Re: Když jsme u těch personálních veletočů,

Založil tam AFSSA (Antifaschisteche Front des SS Angehörige)?

jana 17.8.2006 19:21

Re: A kromě toho prvního trapasu, že Reagan se šel poklonit památce SSmanů,

Jel se poklonit pamatce padlych jako se to dela pred pomnikem neznamemu  vojaku, tak tech 30 SS meli nejdriv vyhrabat a po navsteve zas dat zpatky, nebudte malicherny.

VerkaVerkovata 17.8.2006 19:21

Věrnost

I my jsme kdysi přísahali "Věrni zůstaneme"!!! Co z toho zůstalo? Nesuďme, abychom nebyli souzeni.

VerkaVerkovata 17.8.2006 19:20

Re: Re: Re: Re: Re: Neumím odpouštět - ale....

Pokud znáš některé mé příspěvky, jsou velmi nenávistné vůči komunistům a SSSR. Z této strany nikdy upřímné zamyšlení a omluva nad spáchanými zločina nepřišla. Snad si nemyslíš, že Rasputin sní o demokracii? Já jsem stará a plná nenávisti, ale člověk musí začít od sebe, jaký jsem byl já v 17, co o sobě neříkám dodnes, toužím po slávě? Atd.atd. Přiznání je vždy polehčující okolnost.

Všem, kteří jste mne, babku nesmlouvavou a neústupnou, plnou zlosti a neumění odpustit, pochopili, děkuji. Odsudek je strašně snadný a rychlý, pochopení nesnadné a zdlouhavé. Dílo autora ho do jisté míry očišťuje. Já jsem velmi špatná křesťanka, nikdy bych nenastavila druhou tvář, kdo po mne kamenem, já po něm taky, není ve mně špetka pokory - jsem zkrátka obyčejná babka ve věku, kdy se už snažím chápat, protože i já dělám spoustu kopanců. To až tak s křesťanstvím nesouvisí, spíš s tím, zda se umíme zamyslet především sami nad sebou. Děkuji všem, co mne pochopili.:-D:-D:-DVVR^R^

VL 17.8.2006 19:19

Re: Re: A kromě toho prvního trapasu, že Reagan se šel poklonit památce SSmanů,

Ještě jedna věc, myslíte si, že dneska už to není všem těm rudoarmějcům, vojákům werhmachtu, příslušníkům RAF, politickým komisařům, příslušníkům Waffen SS, SAS, britských comandos atd. kteří padli za války jedno? Na všech stranách byli normální lidé i svině. Obecně ale platilo na obou stranách, že nejhorší byli političtí pracovníci.

jana 17.8.2006 19:17

Re: Re: Re: Když jsme u těch personálních veletočů,

Paulus unterlag allerdings seit seiner Ankunft als "Objekt Terasse" der Überwachung durch die Stasi. Alle seine Bediensteten waren Zuträger der Stasi, seine Post

wurde beobachtet, das Telefon und die Wohnung abgehört. Einflussreiche Positionen wurden ihm in der DDR NICHT übertragen,seine ofizielle Funktion war des  Kriegsgeschichtlichen Forschungsrates an der

Hochschule der Kasernierten Volkspolizei. (Er war u. a. einer der Hauptautoren der Dienstvorschrift der Nationalen Volksarmee

der DDR).

VL 17.8.2006 19:15

Re: A kromě toho prvního trapasu, že Reagan se šel poklonit památce SSmanů,

Pokud vím, tak objížděl z estrádami frontové vojáky. To sice není tak efektní jako útok na bodák, ale v moderní válce s dělostřelectvem a letectvem také rozhodně méně bezpečné než sedět doma. Příkladem může být třeba Glenn Miller a část jeho orchestru.

VL 17.8.2006 19:10

Re: relativita času

Trochu jsem se prohrabal internetem, podle Wikipedie byl u 10 SS Panzerdivision u tanků jako střelec. Dojemné líčení, že si do konce války nevystřelil tedy není příliš pravděpodobné, v takovém případě by skončil u zdi.

V Drážďanech asi také příliš nepobyl. Zájemcům o historii této jednotky doporučuji buď http://www.frundsberg.org/unithistory.htm případně http://www.feldgrau.com/10ss.html .

V Německu se změnilo mnoho lidí, kupříkladu Magda Ritschelová, adoptovaná Friedländerová, provdaná Quandtová, posleze rozvedená a provdaná Geobbelsová prošla  vývojem od klášterní chovanky, přes přátelství s židovskými aktivisty a nošení davidovy hvězdy na krku až po nacistku přesvědčenou až do smrti. Ostatně s velkou pravděpodobností byla poloviční židovkou.