26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
šaša 28.9.2006 11:13

běda!

Většina těch príspěvků svědčí o slabosti ducha, katastrofálním nedostatku znalostí a vzdělání, některé o vážných poruchách osobnosti , případně někteří prostě nesnášejí autorku a budou nadávat, ať napíše, co napíše. Ano,  n a d  á v a t! Jsou sprostí a vulgární, což svědčí o nich samých. Je to smutné, jaký vzorek populace se tu předvádí, naštěstí nemá žádnou váhu.To nejsou lidé, s nimiž je možno věcně diskutovat.

Kdyby se tak měli podepsat, to by ztichli, ani pusu by neotevřeli, vědouce, že by si uřízli ostudu.....

Jenomže na skutečnostech nic nezměníš.

jezevec 26.9.2006 0:32

Veřejná výzva pro paní autorku

Napište prosím podobný soupis ohledně násilné až perverzní historie islámu, koránu, a jeho představitelů v minulosti.

Fsadím se o lahev své nejlepší whisky, že:

1) nenaleznete ve své zbabělé dušince odvahu takový text napsat

2) pokud naleznete - pak nenaleznete vydavatele, který by se nebál tech hodných demokratických umírněných muslimů, a takový text uveřejnil.

Zkuste si to - a možná pochopíte rozdíl mezi násilnou povahou křesťanství a islámu.

Bedřich 25.9.2006 20:04

Vážená paní Junková

Nemyslím, že budete číst mojí reakci, ale budiž. V první řadě se mýlíte ve výkladu rčení "Zametej před vlastním prahem". Toto rčení v této souvislosti je jaksi mimo. Žiju v roce 2006 a v souvislosti s dnešní realitou světa islámu je mi celkem lhostejné, co dělala církev např. ve 14. století. To je otázka pro historiky, ale v žádném případě to není relevantní k reaci islámského světa na slova papeže. Je to stejné, jako byste mi vytýkala, že nemám napomínat sousedovic kluka který nám bude házet kameny do okna s tím, že můj děda byl ve stejném věku ještě větší spratek. Každá organizace, stát nebo národ má ve své historii okamžiky na které nemůže být hrdý a nejraději by na ně zapoměl. Problém není v jedné papežově větě, ještě vytržené z kontextu. Problém je v hysterické reakci islámského světa.

Šerlok Homeless 25.9.2006 20:24

Re: Vážená paní Junková

Navíc - majitelé jediné a té správné pravdy, kteří vědí lépe než my sami, co je pro nás dobré a snaží se to prosadit mocí, se nyní soustřeďují úplně jinde, než ve Vatikánu.

J.G. Pašek 25.9.2006 21:47

Re: Vážená paní Junková

R^R^R^

Robina SM 25.9.2006 23:55

Re: Re: Vážená paní Junková

Nejsmutnější na vašem článku je vaše až chorobná nenávist k papežům, ilustrovaná vraždami, znásilňováním, kastrací, krvesmilstvem s dcerou i vlastní babičkou atd. K tomu už opravdu není co dodat.

psiché 26.9.2006 9:16

Re: Re: Re: Vážená paní Junková

madam je zřejmě  jehovistka  che, che.Na  cesty  nebere  sebou  foťák  ale  komiks  a  tygříka.

šaša 28.9.2006 11:20

Re: Re: Re: Vážená paní Junková

Směšné tvrzení

Šerlok Homeless 25.9.2006 19:56

Autorko, a jakých strašných zločinů se dopustil dnešní papež

že má zametat před vlastním prahem a nemá morální právo se kriticky vyjadřovat ke koránu? 8-o

jana 25.9.2006 20:29

Re: Autorko, a jakých strašných zločinů se dopustil dnešní papež

no, napr. se doposud neomluvil za paleni carodejnic.j

fafni 25.9.2006 20:32

Re: Re: Autorko, a jakých strašných zločinů se dopustil dnešní papež

rekl bych,ze to az tak pani Junkove nevadi,spis to ,ze neni muslim

Jarda 25.9.2006 22:57

Re: Autorko, a jakých strašných zločinů se dopustil dnešní papež

Paní Junková vůbec neví, o čem mluví. Papež se osobně nedopustil žádného urážlivého výroku o islámu, nýbrž jen citoval to, co řekl kdysi dávno v Byzanci jeden císař. Konkretně Manulel II. Palaeologus. Papež nepoužil citát proto, že s nám souhlasí. Chtěl jen, přes slova tohoto císaře, ozřejmit, že určitá interpretace pojmu džihad nelze nijak dát dohromady se snášenlivostí a vzájemným respektem mezi různými náboženstvími. Chtěl upozornit na to, že násilí a víra se vylučují. Také se už omluvil, ne za to, že ten citát použil, ale za to, že jeho slova byla špatně pochopena. I paní Junkovou, jak vidno.

MB. 25.9.2006 19:30

Zasadni absence znalosti

Pani Junkova by si mela pecist cely projev papeze, nikoliv jen jednu vetu vytrzenou z kontextu. Pak by ji mozna doslo, jakou blbost napsala.

Alex 25.9.2006 19:12

S Galileem to přeci bylo hodně jinak,

to by vzdělaná L. Junková měla už dávno vědět. Snadno si tak někdo pomyslí, že i to ostatní jsou hrubě zkreslené a čítankově zkreslené historky...

šaša 28.9.2006 11:26

Re: S Galileem to přeci bylo hodně jinak,

Jinak? A jak tedy? Upálili ho?;-O

Et pur si muove, zašeptal - údajně - potichu, poté , co odvolal.Není nad "znalce" historie :-D8-o

sov 25.9.2006 18:54

Ale no tak...

Zameteno cirkev asi ma, a myslim, ze to autorka tusi. Nebo se chysta nekam do ilegality, kde musi ztravit zbytek zivota, aby ji cirkev nedala do kladby? Kdyby neco podbneho napsala ve svete, ktereho se zastava, tak by zo uz mela mozna za sebou.

Rudolf 25.9.2006 18:48

Už toho mám dost!

Byl jsem dost dlouho "multikulturalista". Když ale rozjaření muslimové pochodovali přes dánské vlajky, začalo mi to nějak vrtat v hlavě. Když se teď "muslimský svět hluboce urazil" došlo mi, že jsem byl celou dobu za vola. Západ v historii neublížil muslimům o nic víc, než muslimové západu. Nemám se za co stydět a už vůbec ne za co omlouvat. Katolík nejsem, ale kdyby se měl papež omlouvat, osobně by se mě to dotklo.

O omluvy tady ale nejde: tady už jde jen o záminky a zdržování. Do kdy? No přece až velký perský bratr bude mít atomovou bombu. Jsem válečnej štváč? ;-D

Hledajíci 25.9.2006 19:04

Re: Už toho mám dost!

Kdo těm rozjařeným muslímům,  kteří žijí v mnoha zemích a mluví různými jazyky, ty Muhammad karikatury a ten citát z byzantského císaře poslal? A hlavně kdo to správně komentoval? Ono hodně  muslímů dokonce nemluví ani arabsky! S karikaturami Muhammad je spojováno jméno známého "mirotvůrce" Daniel Pipes. Papežův projev bez toho citátu z Manuela je theologickou disputací, která by kromě katolických theologů nikoho jiného nezajímala. Výbušnou jí udélalo vytažení tothoto citátu z prostředku projevu a postavení tohoto citátu do popředí. Kdo  na tom měl zájem?

Rudolf 25.9.2006 19:14

ŽIDI! Za všechno můžou Židi!

Říkal to už můj dědeček: za všechno můžou Židi: kdyby jich nebylo, na světě by byl ráj. Určitě to bylo spiknutí, stejně jako 11. září! ;-)

fafni 25.9.2006 20:27

Re: ŽIDI! Za všechno můžou Židi!

Adam a Eva byli Zidi,tedy kazdy je zid;-D

fafni 25.9.2006 20:29

Re: Re: Už toho mám dost!

Kazdy pravoverny prece on line sledu,co se prednasi na Nemecke universite

Hledajíci 25.9.2006 18:44

Velký Mogul

byl titul vládce mongolské ríše, založené ve střední Asii, která se rozšiřilla až do Indie. Jedním z vládců byl Timur-Tamerlan ze Samarkandu, který dokonce porazil osmanského sultána Bayzit v bitvě u Ankary 1402. Manuel II anebo jeho vice-roy dokonce poslali Timurovi dary, na které reagoval Timur požadavkem podřízením Byzance. Takže na tu dobu obvyklé události,   to je likvidování protivníka, obsazení jeho území, drancování atd.. Je nesmyslemˇtyto události vytrhávat z historického contextu, a dokazovat tím správnost a nespránost jednání byzantských císařů, středověkých papežů, Velkých Modulů atd  

Harpyje 25.9.2006 19:26

Re: Velký Mogul

Můžete nám vysvětlit, kdo zde posuzuje jednání byzantských císařů a mughalů?

zdeněk 25.9.2006 18:33

podobný článek je na

http://www.blisty.cz/2005/4/11/art22867.html

Kotas 25.9.2006 18:17

Zametej blablablabla....

Junkova, nejsi nahodou muslimka? Jestli ne, tak proc ten diotsky clanek, podporujici islam?

Jiri 25.9.2006 17:52

Zametat pred vlastnim prahem???

Autorka ma jiste pravdu, kdyz mluvi o potizich s interpretaci koranu - ovsem jestli se nemylim, tak papez necitoval koran. Krome toho papez zametal i pred vlastnim prahem (jestli dobre nebo spatne nevim, ale urcite zametal). Analyzoval ruzna obdobi vyvoje krestanstvi a bylo zcela zjevne, ze nektera z tech obdobi nepovazoval za nejstastnejsi. ALe to nejpodstatnejsi je, ze papez, stejne jako autorka, muze kriticky pohlizet na cokoliv - prestavitele Islamu maji pravo se ozvat  - ovsem zcela urcite ne zpusobem, kterym to delaji. I kdyz ten zpusob, kterym to delaji potvrzuje, ze se citovany cisar zase tak moc nemylil, a ze bohuzel  si jeho slova zachovala platnost i dnes.

Šerlok Homeless 25.9.2006 17:32

Co autorka blbne?

Na jwejí otázku "Ale měl nejvyšší představitel katolické církve vůbec morální právo, aby kriticky pohlédl na korán?"

odpovídám:

Každýmorální právo, aby kriticky pohlédl na cokoliv. A - samozřejmě - každý je oprávněn s jeho kritikou nesouhlasit a formou slušné diskuse mu oponovat.

Šerlok Homeless 25.9.2006 17:44

Re: Co autorka blbne?

Autorko, jakých strašných zločinů se dopustil nynější papež, že nemá morální právo ke kritickému pohledu na korán?

Ghost 25.9.2006 16:48

dalsi usmevna hra dejin

podle autorky :Roku 1520 exkomunikoval papež Luthera, kromě jiného za jeho prohlášení, že upalování kacířů se děje proti vůli boží…

Na tom je zabavne ze Lutherani a protestanti vubec si v upalovani kaciru a carodejnic s cirkvi katolickou vubec nezadali - podle ruznych historickych pojednani dokonce rimskou cirkev s prehledem trumfli.

Ghost 25.9.2006 16:33

todle me pobavilo asi nejvic

1032: byl zvolen papežem jedenáctiletý chlapec Benedikt IX., který v nestoudnosti a zhýralosti dokonce předčil své předchůdce.

tomu rikam historicky argument - s tim se asi da jen tezko polemizovat - docela by me zajimalo z jake popularne naucne pripadne bulvarni literatury pani autorka cerpala :-).