5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
zdeněk 25.9.2006 18:33

Re: todle me pobavilo asi nejvic

Nečerpala háhodou z tohoto pramenu :

http://www.blisty.cz/2005/4/11/art22867.html

Ghost 25.9.2006 19:19

Re: Re: todle me pobavilo asi nejvic

mozne to je,ale protoze ani tady ani tam neni uvedeno y ceho cerpali, tam jsem navic nenasel ani autora tak je to pro me o nicem a radsi si prectu nejake dejiny ranneho stredoveku nebo podobne

richard 25.9.2006 16:08

New York, 3000 mrtvých, Beslan cca 300 mrtvých, Bombaj, Bali,, Madrid cca

200 mrtvých, Londýn a Dillí 50 mrtvých, Thajsko 1700 mrtvých, Kašmír desetitisíce mrtvých, Súdán a Biafra milióny mrtvých, genocida Arménů 1, 5 miliónu mrtvých, Indie jen za vlády Velkých Mogulů cca 50 až 70 miliónů mrtvých, zničené kultury v Egyptě, severní Africe, Sýrií, Anatolií, Mesopotámií, Persií a střední Asií - nesčetné milóny a milióny mrtvých, v Egyptě např. muslimové vyvraždili 90% původního obyvtelstva, potomků těch, co stavěli pyramidy. Staletá okupace Pyrenejského a Balkánského polostrova opět nesčetné milióny povražděných, zavedení otroctví do Afriky v 8.století, stejně jako bylo otroctví znovuobnoveno v Evropě tam, kde ho křesťané odstranili (Pyreneje a Balkán). Otrokářství, genocida, křižování, kůlování, upalování, devširme a džízja. Žádně jiné náboženství nemá na svědomí tolik lidských životů a tolik lidského utrpení jako islám. A žádná jiná náboženská kniha nemá celých 100 veršů, kde vyzývá k vraždění jinověrců, pouze Korán. A žádné jiné náboženství nedokáže být tak panovačné a prolhané jako islám. Zamést před vlastním prahem si měli spíše muslimové, než se začali cítit poraněni pravdiými slovy středověkého byzantského císaře, současníka vyvraž´dování obyvatelstva své říše muslimskými tureckými dobyvateli o jejich Proroku. Mohamed totiž kromě zákonného manželství s devítiletou Ajšou přinesl do historie opravdu jen meč a krev.

jana 25.9.2006 16:58

Re: New York, 3000 mrtvých, Beslan cca 300 mrtvých, Bombaj, Bali,, Madrid cca

nesmysl,katolici maji na svedomi vice mrtvych a rozpoutanych valek nez islamisti.Ajse nebylo 9, ale prvni zakonita Mohamedova manzelka byla uz starsi bohata vdova, ktera

Mohameda  zivila, aby nemusel pracovat a mohl si  vymejslet, stejne jako u  Marxe - toho zivila jeho manzelka hrabenka von Lippe.

richard 25.9.2006 17:16

Re: Re: New York, 3000 mrtvých, Beslan cca 300 mrtvých, Bombaj, Bali,, Madrid cca

Katolíci jsou ve srovnání s muslimy neškodní - říkám ve srovnání s muslimy, ne že by byli opravdu neškodní. Jinak Ajšénce bylo 9, když souložila s Prorokem....k téhle události doporučuji Bibli, Korán, dějiny;-D;-D;-Dté slečně muselo být devět, víš....;-D;-D;-D hrátky s devítkou by neprošly ani v 7.století, tak by to za normálních okolností vynechali...ale Ajšénka se musela dostat do dějin kvůli Panně Marií, z jakých důvodů, na to přijdeš sama když si něco náboženského i světského nastuduješ.

jana 25.9.2006 17:46

Re: Re: Re: New York, 3000 mrtvých, Beslan cca 300 mrtvých, Bombaj, Bali,, Madrid cca

Mohamed mel celkem 19 manzelek, ale ta prvni  nebyla 9leta Ajsa, jak jeden napsal, ale 2x starsi vdova. Nevim, zda se trestal  ve stredoveku  sex s detmi, ale manzelce KarlaIV bylo 13, kdyz se s ni jako 62lety starec ozenil.

Pamětník 25.9.2006 18:49

Re: Re: Re: Re: Jano, nemáte pravdu

Karel IV. zemřel ve věku 62 let (1316-1378). Naposledy se oženil v r. 1363 s Alžbětou Pomořanskou, která byla o třicet let mladší.

Když tedy budeme počítat v r. 1363 bylo císařovi Karlu IV. 47 let a Alžbětě Pomořanské 17 let. 

Pamštník 25.9.2006 19:12

Re: Re: Re: Re: Re: Jano, nemáte pravdu

A ještě něco.

Když už se tak těch muslimů zastáváte, zkuste se řídit jejich zásadami. Mluvte, až dostanete svolení od muže a potom krátce a pravdivě.

jana 25.9.2006 20:27

Re: Re: Re: Re: Re: Jano, nemáte pravdu

Pomoranska se narodila 1347(pry, presne se to nevi), takze i kdyz ji udelali nekteri mravni historici starsi ,bylo  ji  16. V 62 umrel, ne se zenil, to jsem se spletla. Ale ve stredoveku byl muz ve 47 uz starec a nemel zuby a mel tezky  revma.

zdeněk 25.9.2006 21:15

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jano, nemáte pravdu

Prostě jste neměla pravdu ,tak si to přiznejte. ;-P

RZ 25.9.2006 22:06

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jano, nemáte pravdu

Omyl, nízký průměrný věk ve středověku nebyl způsoben rychlým stárnutím, ale velkou dětskou úmrtností, válkami a nedostatečnou lék. péčí. Kdo přežil, mohl se dožít vysokého věku v dobrém zdrav. stavu.

Pamětník 26.9.2006 9:42

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jano, nemáte pravdu

Zajímavé je, že spolu měli 3 děti. Jedno z nich byl i císař Zikmund, u nás nenáviděný v Evropě ceněný. Takže s tou stařeckou neschopností Karla IV. se asi také mýlíte.

Calgarian 25.9.2006 15:59

Farar Ondrej

A nezapomejme na farare Ondreje, ktery dostal 15 000 let ocistce za to, ze  poslal dopis svemu bratru do Australie (Haskuv Dekameron humoru a satiry). To bylo dilo svateho Augustina, ktery prohlasil, ze vira v protinozce je kacirstvi.

Hnyk 25.9.2006 15:39

Madam by chtěla cenzurovat papeže?

I pro mne, jako nevěřícího, je zajímavé se dozvědět, že už ve středověku měl jeden císař velice rozumný názor na Islám. Což paní autorce ušlo - totiž, že papež citoval slova byzantského císaře a nekomentoval Korán. A jinak by paní autorka mohla laskavě vzít na vědomí, že Vatikán už začal zametat před vlastním prahem - na rozdíl od fundamentalistických islamistů. Vzít na vědomí tento fakt by paní autorce značně rozšířilo vzdělání a ušetřilo by jí blamáže při komentování současných událostí. 

vládík 25.9.2006 15:01

SMUTNÉ

Autorka uvádí fakta (i když s jistým cílem vybraná). A čtenáři pouze plivou slinu.

Je to obdobné, jako vnitropolitická diskuse:

Příznivec ČSSD považuje věc za vyřízenou, nazve-li "nevěrce"  >>modrými ptáky<<.

Obdobně příznivec ODS  nazve toho  "nesprávného"  >>pablbkovec<<. A je vyřízeno.

Ano, ti, kdo potřebují víru (a obtěžuje je myšlení), ti nemohou jednak jinak.

Ghost 25.9.2006 15:14

Re: SMUTNÉ

V 11. století byly zahájeny křížové výpravy proti kacířům, které se však obrátily i proti židům: ti museli nosit odznak hanby, měli zakázán styk s křesťany, byli zbaveni majetku a nahnáni do ghet (takže Hitler v tom neměl prvenství!).

Toto nejsou zadna fakta ale prekroucene dejiny. - nevim kde to pani autorka cetla ale krome nekolika pogromu behem prechodu armad krizovych vyprav pres uzemi evropy - a to neorganizovanych pogromu (proste stado je tupe a hloupe) - se zadne excesy proti zidum nedely - jakmile to vudci vyprav zjistili okamzite tomu zamezili.

v 11 stoleti nebyly zadne krizove vypravy proti kacirum - ale krizove vypravy za znovuziskani svate zeme a boziho hrobu - nemelo to s kacirstvim nic spolecneho - nedochazelo k zadnemu nasilnemu obraceni na viru, nebyla to zadna misionarska vyprva - jedinym cilem bylo znovunavraceni svate zeme do krestanskych rukou

zdeněk 25.9.2006 15:17

Re: Re: SMUTNÉ

Jsem na vaší straně ale jaksi zapomínáte na dřívější křížové výpravy proti pohanským Prusům a pobaltským národům, to byli misionářské výpravy.

Ghost 25.9.2006 15:22

Re: Re: Re: SMUTNÉ

dřívější křížové výpravy - tomu nerozumim prvni krizova vyprava byla ustavena v Clermontu r.1095 - pred tim zadna krizova vyprava nebyla

zdeněk 25.9.2006 15:27

Re: Re: Re: Re: SMUTNÉ

tak omluva - výpravy proti prusům se zůčastnil Přemysl Otakar II a byla v letech 1254-55 tedy byla až potom.

Ghost 25.9.2006 15:33

Re: Re: Re: Re: Re: SMUTNÉ

Ano - pred tim se v te veci vuci Prusum angazoval napr. sv.Vojtech - ale to byly skutecne spis mirve mise - sice jim porazel pohanske modly ale nerozhodne nepritahl s armadou - podle toho konec koncu dopad :-)

proti litvinum a dalsim narodum ve vychodnim prusku pak mnohem pozdeji bojova;li nemecti rytiri - ale tam ani tak neslo o krizove vypravy jako spis o to kdo ta uzemi ovladne - polsky kral nebo rad - v te veci se celkem angazoval Vaclav IV.

Jeho ded a otec taky parkrat zajeli na ta uzemi obracet na viru - ale byly to jen male vypravy - zrejme slo o budovani pozice pro ziskani cisarske koruny - proste aby byli "angazovani" - samozrejme to nechci zlechcovat - slo o nasili kterym sirili krstanstvi - ale to bylo mnohem pozdeji nez v 11. stoleti.

Ghost 25.9.2006 15:47

Re: Re: Re: Re: Re: SMUTNÉ

Jeste doplnim ze podle me asi prvni krizove tazeni proti KACIRUM bylo tazeni proti Albigenskym vyhlasene tusim r.1208 (boje se pak tahli az do poloviny stoleti)

To podle me byla skutecne krizova vyprava vyhlasena proti kacirum - konec koncu kacir je odvozen od jejich jineho nazvu Katar

Ja 25.9.2006 15:50

Re: SMUTNÉ

Autorka uvádí fakta? Čili co podporuje můj názor, to jsou fakta. Z vaší poslední věty usuzuji, že Vaše víra v autorku je neochvějná a tím pádem by Vás historie nebo nedejbože myšlení obtěžovaly.

P.S.

Toto je jen kopie způsobu argumentace.

Robina SM 25.9.2006 14:45

bez komentáře

Američan Rick Mathes navštívil přednášku, na které hovořili zástupci katolické, protestantské a muslimské víry. Po přednášce se R Mathes zeptal imáma: “Prosím, opravte mě, pokud se mýlím, ale je to tak, že většina imámů vyhlásila nevěřícím na celém světě svatou válku?A že zavražděním nevěřícího bude věřící mít zajištěno místo v nebi?" Imám odpověděl bez zaváhání: “ Ano." “Dáváte tedy přednost Aláhovi, který vám nařizuje, abyste mě zabil a mohl za to jít do nebe, nebo byste dal přednost Ježíší, který mi říká, abych vás miloval, a právě proto se do nebe dostal?”R.Mathes se odpovědi nedočkal.

 

Rolen 25.9.2006 14:38

Zásadní chyba článku

Článek obsahuje jednu zásadní chybu, která je ale velmi rozšířená. První je tvrzení, že křesťanská církev byla v minulosti také teroristická a proto má teď držet zobák. Toto zdůvodnění je ale chybné, mluvit můžete (a kritizovat) vždy. A proč by ne? Protože si to přeje autorka? Navíc papež sám teroristou není, může tedy kritizovat i v souladu s argumentací autorky. Článek obsahuje i další chybu, tj. diskusi co obsahuje či neobsahuje Korán. O to tu přeci ale nejde! Problém je současná praxe islámu – tj. plození a podpora násilí, brutality, nenávisti, zaostalosti a hlouposti. A o tom byla i papežova poznámka. Či-li diskuse o minulosti (kdo co hnusného kdo provedl) a mudrování o interpretaci Koránu, to je to, co se líbí islámským fundamentalistům. O čem chci ale diskutovat já, je jejich dnešní chování a politika a jejich současné zločiny.

vládík 25.9.2006 14:52

Re: Zásadní chyba článku

Možná máte pravdu. Jenže podle stejné úvahy je třeba vzít v potaz, kolik muslimů je skutečně teroristy (podobenství: kolik z demonstrantů v Budapešti bylo teroristů, bojujících s policií a zapalujících auta).

Pamětník 25.9.2006 14:36

Výzva všem historikům

Vážení dějepisci,

pokuste se, prosím, napsat pokud možno objektivní dějiny Evropy a Českých zemí. Výklad českých dějin se o mnoho neliší od pohádek a pověstí a navíc se měnil vždy po společenském třesku. (Ve 20. století vždy po přibližně dvaceti letech.)

Podobné nesmysly, jako je příspěvek paní Junkové, jsou výsledkem výkladu dějin v tomto státě od r. 1918.

Ghost 25.9.2006 14:27

Kazdy ma pravo

Kazdy ma pravo kritizovat nejenom islam a mohameda a je nam p.d po tom jestli se to nekomu libi nebo ne - nemusite s tim vykladem souhlasit nemusi se vam libit muzete o tom polemizovat diskutovat atd. ale to je tak vsechno co s tim muzete delat.

Islam se nikdy ani za zivota Mohameda nesiril nejakym kazanim ale mecem - dodnes nechapu proc lide kritizuji krizove vypravy do palestiny, kdyz slo jen o to ziskat zpet to co muslimove zbranemi dobili.

vládík 25.9.2006 14:54

Máme právo

Pojďme bojovat o Slezsko. Jde jen o to získat zpět, co  ná (Mařce Tereze) Prušáci zbraněmi sebrali.

zdeněk 25.9.2006 14:56

Re: Máme právo

problém je ten že v  bývalém Slezsku už nežijí němci ale poláci. takže nevím kdo a jak by takový výboj obhajoval.

Je ale pravda že se uvažovalo o navrácení Kladska. Bohužel neúspěšně.

Ghost 25.9.2006 15:04

Re: Máme právo

Nevim co se vam na mem nazoru nelibi - muslimove ziskali palestinu na vychodorimske risi - krizaci ji chteli ziskat zpet - co je na tom spatneho? nemoralniho?

Pozdeji muslimove porazili celou Byzanc (zakonceno obsazenim Konstantinopole) a tahli dal do Evropy - dostali se az k Vidni a na jih Polska.

Nikomu nevadi reconquista - navraceni iberskeho poloostrova do rukou krestanu behem stredoveku (bez toho by dnes nebylo asi ani Spaneslko ani Portugalsko)- pritom je to velice podobne jako krizove vypravy do palestiny - jen s jinym vysledkem.