26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
petr 25.9.2006 8:29

Lydie, to se to využívá svobody, když Vám o ni nikdo v Evropě neusiluje.

Milostivá paní Lydie,

proč jste tento příspěvěk vlastně psala. Jsou důvody, které jste uvedla oprávněním k tomu, aby muslimové vypalovali kostely a vyzývali ke zničení kulturní a demokratické části světa? Máte pocit, či dokonce jistotu, že žít v muslimské části světa, mohla byste se svobodně zastat křesťanů, jejich názoru na svět a jejich způsobu myšlení?

psiché 25.9.2006 10:22

to sivce možná ne

ale  možná  by mě srdečně přijali  do r odiny.  Nesoutěží  spolu totiž  o  první mocenské pozice (ps.bez kreditky,  kamery  a  osobní zbraně  ani ránu).

JH 25.9.2006 8:23

Je to veliká legrace!

Byl jsem vychováván v církevní škole.Vzdělání na vysoké úrovni a učitelé byli velmi rozumní a vzdělaní-školští bratři Jana z La Sale! Kdo zná, ví a potvrdí! Že ale systém církevních vedoucích včetně papežů je podvod,zlodějna a lumpárna prvního řádu nikdo nepochybuje a to zvláště v 21.století. Přes excesy dobra je zkorumpovanost kurie tak nestydatá a černoprdelníci ji neobhájí. Podvod, bezpracný neúměrný zisk to je hlavní píseň dnešního křesťansví, a tatáž nesmiřitelnost jako u machometánů- jen jedna je holt ta "pravá" církev, ti ostatní jsou heretici a kdyby byla jiná doba plály by hranice zase! Pro genetiky,chirurgy,gynekology, všechny ateisty,samozřejmě homosexuály atd.atd. Nestydatá, tupá totalita od svého prvopočátku!

Ondrej 25.9.2006 13:19

Re: Je to veliká legrace!

Neříkáte pravdu, když tvrdíte "... nikdo nepochybuje ".

Přinejmenším já o tom pochybuji. Stejně tak jako pochybuji o tom, že je například naše policie svou podstatou "podvod,zlodějna a lumpárna prvního řádu", ačkoliv se najde jistě řada policistů, kteří lumpy jsou.

Souhlasím s Vaším tvrzením "kdyby byla jiná doba plály by hranice zase!". Jinou dobou ovšem chápu čas, kdy jsou u moci lidé jako Vy.....;-(

Jiří Dvořák 25.9.2006 8:08

Návrh

Místo studia, jak sama uznáváte nepřesných a nejednoznačných pramenů z obou stran (konfliktu), bych Vám navrhoval pobyt  na opačné straně barikády. Vaše následné postřehy by byly jistě zajímavé a nepochybně věrohodnější. 

avi 25.9.2006 8:08

demagogie

Promiňte, ale tato směs legend, polopravd a skutečných historických lapsů mi silně připomíná osvícenecké proticírkevní brožurky z doby vzniku republiky. Co je však horší: muslimové právě teď vyhlašují a vedou válku proti nám, a JEDINÝ muslimský duchovní není schopen říci že nesouhlasí, že jsme lidé jako oni a že máme právo na život. A Vy tu vytahujete hříchy - ať skutečné nebo smyšlené - které před tisícem let spáchali křesťané V ROZPORU se svou vírou.

Vlastimil 25.9.2006 7:57

Paní autorko

je příznačné, že váš výčet nepravostí papežů a Vatikánu končí rokem 1600.

Jenže mohamedánští teroristé páchají své zločiny ve jménu Alláha ještě teď v posledních letech. Já odmítám omlouvání teroristických útoků tím, že ve středověku se v Evropě pod pláštíkem náboženství odehrávala podobná zvěrstva. Stejně tak odmítám tvrzení, že musíme být trpěliví, protože mohamedáni mají za křesťany zpoždění několika set let a musejí z této etapy vyrůst.   

Yarda 25.9.2006 7:53

"Tatí, co je to kostel?"

"to je Boží dům. Jako naše synagoga."

"Boží dům? Ale rabín říkal, že Bůh bydlí na nebesích."

"Na nebesích bydlí. Ale tady má kšefty."

ijáček 25.9.2006 15:35

Re: "Tatí, co je to kostel?"

To jsem slyšel jinak: "Tati, co je to kostel?"

"Synagoga pro pohany."

Borek@Exil 25.9.2006 7:36

aní Junková...to fakt myslíte vážně?

Já nevím, který Korán čtete vyů já používám Dawoodův překlad do Angličtiny, všeobecně považovaný za standard. Zde prosím něco z Koránu, mnou přeloženo do Češtiny, no snažím se. STÚL = 5:51 = Věřící neberte sobě ani Židy ani Křesťany za přátele. Oni se přátelí mezi sebou. Kdokoli vyhledává jejich přátelství stane se jedním z jejich množství. Bůh nevede zlo konající....tak to je o toleranci, hehe. A teď trochu o svaté válce:KRÁVA = 2:216= Bojování je pro tebe závazné, byť se ti to nelíbí. Ale ty můžeš nenávidět něco co je pro tebe dobré, a milovat něco co je pro tebe špatné. Bůh ví, ale ty nevíš. POKÁNÍ=9:123= Věřící, konejte váku na nevěřících kteří přebývají kolem vás. Jednejte s nimi tvrdě. Vězte že Bůh je spravedlivý. ...tak co, je to ten samý Korán nebo nějaký jiný?

žabák 25.9.2006 7:25

Paní autorko,

muzeum a palác v Istanbulu se jmenují Topkapi.

poletti 25.9.2006 7:18

Proroci

Autorka plete hrušky s jablky.Nejde přece o papeže, ale o základy víry.Křesťanství následuje proroka Ježíše, který nabádal k odpuštění a lásce mezi lidmi, no a prorok Mohamed? Je třeba číst jeho skutky. Není to veselé čtení. V Bibli stojí " Podle skutků poznáte je".

JH 25.9.2006 8:34

Re: Proroci

Je dnes ještě vůbec možné, že někdo věří těm blábolům o Kristu? Vždyť každý ví jak je to doopravdy- nesmiřitelnost,špiclování,okrádání, podvody halené do mnohomluvných litanií o dobru, které ovšem přijde jen a jen tehdy, když těm nesmyslům budeš bezmezně věřit a hlavně je podporovat. Máš-li,tedy i finančně-"na dobré skutky"!!!

poletti 25.9.2006 9:59

Re: Re: Proroci

 

 Celá kulturní Evropa stojí a padá s učením Ježíšovým. Kdo ztratil víru neměl žádnou. Muslimové a jejich hlavní prorok Mohamed na to jdou věru jinak. Učením je boj proti zbytku světa.Nelítostný nekřesťanský boj a teror. Toho si snad povšimnout musel každý, tedy i ten,  kdo nevěří v Krista.

VLK 25.9.2006 13:25

Re: Re: Proroci

"nesmiřitelnost,špiclování,okrádání, podvody halené do mnohomluvných litanií o dobru, které ovšem přijde jen a jen tehdy, když těm nesmyslům budeš bezmezně věřit a " odpalis se uprostred nevericich.

Veselý 25.9.2006 6:59

Už to zde psali jiní

autorka rychleji píše než myslí. Použití jejích představ by znamenalo likvidaci svobody slova.

MF 25.9.2006 9:26

Re: Už to zde psali jiní

Autorka spíš moc nemyslí.

Jiri Janecek - Seattle USA 25.9.2006 4:05

analyticke, ligicke, infomracni -

jeden z mala clanku na psu ktery jsem prectel od zacatku do konce ...a nenasel jsem tam JEDNO sproste slovo -

Co papezovi nekde vyhledali a dali mu do jeho prednasky urcite nebylo z akademickeho zajmu, ale politickeho. Zacali se otevirat archivy z nacismu - kde Vatikan nema nejcistsi svedomi - antisemitism katoliku je bezny - tak se musela hodit kurka islamophobum ..

Harpyje 25.9.2006 10:06

Re: analyticke, ligicke, infomracni -

Pane Janečku, nebylo by Vám na škodu, kdybyste se alespoň povrchně informoval o papeži. Původně universitní profesor, nemá určitě zapotřebí aby mu někdo něco vyhledal, jak se mylně domníváte. Vaše spekulace o souvislosti s otevřením vatikánských archívů jsou směšné a ničím nepodložené, a je příznačné, že jako jeden z mála čtenářů souhlasíte s tímto blábolem, který není ani analytický, ani logický a ani informační (předpokládám, že to bylo ono co jste chtěl říct).

emil 25.9.2006 10:10

Re: Re: analyticke, ligicke, infomracni -

Souhlasím, že v článku nebylo sprosté slovo. To ještě neznamená, že článek je dobrý. Raději čtu článek myslícího autora o něčem byť se sprostým slovem, než hloupý a plytký článek , jako je tento.

VLK 25.9.2006 13:36

Re: Re: analyticke, ligicke, infomracni -

On je Janecek specialista na vyhledavani... Clanku bez sprostych slov tu je. On si to plete s diskusema, ty jsou velmi casto sprostych vyrazu plne. On se casto plete... U te Lidy je sympaticke to, ze to na rozdil od Janecka je z jeji hlavy.... A taky ze je to cesky, coz Janecek taky neumi....

Prave jsem se Janecka ctyrikrat pokusil urazit. Neni tam ale ani jedno sproste slovo. Bude se mu to libit?

Me se ten clanek nelibi, prestoze v nem neni jedine sproste slovo. A to presto, ze nejsu katolik, nejsu verici a nejsu xenofob. Je totiz neobjektivni snuzkou nesouvisejicich faktu a zamerne jednostranne vedenych uvah, ktera az hranici se lzi.

Karel Černý 25.9.2006 3:00

Potrefená ...

Víte, paní Junková, papež ve své přednášce na univerzitě v Řeznu nekritizoval Mohameda. Tuto dezinterpretaci údajně použili ti, kteří v Somálsku zabili starší ženu, která byla a je katolickou řeholnicí. V té zemi byla misionářkou a podle svých sil pomáhala hojit ty rány, které jsou pro mě hrozivé pouze z doslechu a už jen dobrovolný pobyt v takových podmínkách považuji za náročnou činnost. A teď bych si mohl dát práci a udělat podobný seznam skutků těch nepřeložitelně neuchopitelných ušlechtilců, u nás se svého času mluvilo o lidech zvláštního ražení, odvíjejících se od této lži. Pak vám vpálit, že vy se na té lži a jejích plodech také podílíte.

 Vidím, že vaše nechuť a nedůvěra v papeže je historicky podložená a tak považujete zřejmě za ztrátu času seznámit se s textem přednášky o které jste přejala výše zmíněný nepravdivý závěr.

 Můj závěr je jiný. Tento papež v této přednášce kritizuje nás, naši neschopnost nahlížet pravý smysl života. Nikoli pro to, aby nás zabil, či jakkoli jinak s námi nemravně obcoval, ale právě pro to, aby nás zbavil zabíjejícího nezájmu o život nebo, chcete-li, zájmu o zvrácený život. A to je, podle mé víry, jeho těžké a náročné poslání, jako je to poslání každého kdo může a musí pro pravý život svědčit.

Pokud se mýlím a vy text přednášky znáte a toto je vaše reakce na něj, jedná se o kejhání potrefené... Ale tím konstatováním nechci ani vás zbavit naděje.

Maiden 25.9.2006 5:58

Re: Potrefená ...

Na zaklade tohoto clanku usuzuji, ze je skoro nasi moralni povinnosti postavit koncentraky jako nemci za valky a pokracovat v opacnem gardu. Jestli je kudla mezi zebra (podle autorky) tou spravnou reakci na CITAT, tak se asi narodila v nespravne dobe.

Albert 25.9.2006 1:25

Ještě ke kritice církve

Škoda že je to tak blbě napsané. Kritizovat katolíky jsem si zde dovolil například já, několikrát, a byl jsem dosti kritizován, a to i přesto, že jsem na rozdíl od Junkové uvedl fakta. Šlo tenkrát například o postoj španělských kardinálů k antikoncepci. Katolickou církev je třeba tepat, to je jasné, třeba už jen pro ten název. Ratzinger mluví o ekumenii, ale pro něj to znamená sjednotit věřící ne ve víře, ale v katolicismu. Už ten název sám je čirá arogance. Katolická znamená všeobecná. Oni by nikdy nepřiznali, že jsou jednou z mnoha, oni jsou TA církev. Tepat a kritizovat. Ale tímhle článkem? Cui bono? - ptáme se my vzdělanci. Komu tím prospějete, když si lidi řeknou: ti kritici církve jsou pěkní troubové...

Flasi 25.9.2006 1:19

Ale ale

Procpak nechce pani Junkova vlastni medicinu? Jakym pravem se o papeze a katolickou cirkev otira predstavitelka naroda Cechu, ktery ma v historii tolik otresneho vrazdeni? Nechce si zamest pred vlastnim prahem? Pred prahem, ktery je od doby Premyslovcu pres husitstvi az po Sudetske Nemce a lagry padesatych let polity krvi? A nezapomenme jak se ten cesky dobytek choval pred necelymi 100 lety v Uhrach. Kazdy si muze precist v nijak nezaujate a dokumentarni knizce Osudy dobreho vojaka Svejka. Je o neco malo serioznejsi, nez nektere argumenty pani Junkove :-)

Je vubec na svete nekdo, kdo ma pravo nekoho kritizovat?

Míra 25.9.2006 6:17

Re: Ale ale

poslyšte, mluvíte li o ,, českém dobytku, bylo by nejlépe, aby jste si sbalil svých pár švestek a táhl někam jinam, nejlépe do .....Z Vašeho článku čiší jenom nenávist a je z něj patrné, že Vaše znalosti historie jsou mizivé.

Flasi 25.9.2006 7:57

Re: Re: Ale ale

Chcete snad poprit, ze saper Vodicka zmlatil hromadu nevinnych Madaru? Je to sice jenom povest, ale snad je to historicka pravda.

Nebo chcete zpochynovat, ze clovek, ktery zacne jednani s Madarem tim, ze mu da pres hubu, neni dobytek, co?

F.A.Kekule 25.9.2006 8:31

Re: Re: Re: Ale ale

Já už myslel, že jsi vůl a ty jsi zatím srandista. Tak promiň.

JH 25.9.2006 8:39

Re: Ale ale

To je zase sprostot, když někdo s flanďákama nesouhlasí!!!

J.G. Pašek 25.9.2006 1:07

Doufám, že paní Junková si dá tolik záležet napsat, bez předpojatosti, v její následující vědecké disertaci . . .

neplechy mohamedánů od  Mohameda a obvzláště za posledních 5 let . . . . . fér je fér.