16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jirka 19.6.2008 11:47

Boha jeho

No tak si Bém sundal sako. Měl kvůli Staňkovi honem shánět nějakou podřadnou košili a převlíknout se?

R. J. 6.6.2008 18:50

To je síla

Rozklikl jsem odkaz na časopis pana "šéfredaktora",teda to jsou s:r:a:č:k:y,jak si ten pakůň může brát do svých nevymáchaných úst slovo "kultura",to je teda drzost .

josef krouman 6.6.2008 16:43

čistokrevná drzost

dejte prachy, my vám pak možná něco zahrajem. Ještě donedávna žádné dotace nebyly a šlo to. Není třeba se tím vzrušovat, ať jsou neklidnít řeba celej rok ...

glosátor 6.6.2008 15:44

ódeesáci

se na radnicích chovají jako arogantní  prasata, Praha není vyjímkou. Z nedávné reportáže  na ČT o poměrech kolem privatizace kamencového jezera v Chomutově   se  mi skutečně zvedal pajšl. Známé jsou jejich excesy v Karlových Varech, Liberci, Brně atd.  Laskaví čtenáři jistě připojí názvy dalších měst postižených modrou rakovinou, která je ekonomicky vyžírá zevnitř.

josef krouman 6.6.2008 16:44

Re: ódeesáci

rakovina je dotační politika jako taková. Spotřebovává zdroje, vede ke korupci a nabízí nám služby nevalné kvality o které nestojíme.

Veničan 6.6.2008 21:00

Re: Re: ódeesáci

.. a tyto služby nejenom nabízí, ale nutí je kupovat. A komu se to nelíbí je odessák, rakovina a podobně. Inu komunisti nejsou jenom příslušníci strany velkého rudého bratra, ale je to i způsob myšlení.

drak 6.6.2008 22:14

Re: ódeesáci

:-DGlosátore, vystiženo přesně, je to banda nenažranců a ještě při tom mlaskají!!!;-O

P.I.Tomec 6.6.2008 15:30

Luděk Staněk

Měl jsem "čest " se s ním několikrát potkat. Je to přesně ten povrchní typ, který se především zajímá o módní trendy, hadry, auta... Jako manažer nic moc. Však také pod jeho " vedením " skončila  před léty  česká mutace magazínu Rolling Stone.

PetrK 6.6.2008 16:08

Re: Tak teď je mi to jasné.

Pan Staněk by si rád hrál na metrosexuála, jen mu k tomu chybí peníze, a protože je neumí vydělat, hlasitě závidí.

Starý J. 6.6.2008 15:00

Re: analfabet (je mi líto, ten nick si sám zvolil)

...I Richter vezme balik penez a rozdeli jej, akorat z techto penez dotuje "divadla", jez slouzi k vydelavani penez majitelum....

Abych se přiznal, nerozumím Vám. Když třeba dostane dotaci Semafor, o kterém se hodně mluví a který také protestuje proti novému rozdělování dotací (ale Suchého uznávám), tak dotace neslouží k vydělávání pněz majitelům? Nebo již zmiňované divadlo Kašpar? 

Kopřiva 6.6.2008 19:02

Re: Re: analfabet (je mi líto, ten nick si sám zvolil)

Slyšel jsem p.Suchého v televizi.Prohlásil, že ekonomice nerozumí.Že se na to bude muset podívat a šetřít.Tak ať dělá do umění a na řízení divadla si veme odborníka.Malý příklad.Když jsem byl v Brně na baletu Raymonda, tak nás kontrolovaly dvě děvčata,.Na balkoně na každé straně po jedné uváděčce.V Ostravě v NDM, u každých dveří jedná paní, která trhá lístky.Přál bych si, aby ekonomiku řídili ekonomové a umění dělali umělci.Proč má každé divadlo stály soubor?Proč si nenasmlouvají herce na určitá představení?Dnešní stav je určitě pohodový.Podotýkam, že do divadla i na koncerty chodím pravidelně.

baltahsar 8.6.2008 2:19

Re: Re: Re: analfabet (je mi líto, ten nick si sám zvolil)

Hm, a neni to něco podobnýho, jako když si výrobní firma radši drží soubor stálých zaměstnanců, než aby si na každou zakázku najímala soustružníky s živnosťákem na smlouvu o dílo? Ono to totiž s sebou nese vesměs i jisté dezorganizační a komunikační obtíže, nemít stálej team.

drak 6.6.2008 22:19

Re: Re: analfabet (je mi líto, ten nick si sám zvolil)

:-DPánové, vstupenka do semaforu stojí 18O kč , je tam, omezený počet míst, vstupenka na přiblblý muzikál, který skádá muzikant bez nalosti not 6OO kč a míst  několikanásobek. Může jít důchodce za ty peníze 2 x měsíčně na muzikál?    A tak tedy klasiku zrušme a vraťme se na stromy!!!;-O

Pavel Kořenský 8.6.2008 1:35

Re: Re: Re: analfabet (je mi líto, ten nick si sám zvolil)

No, pokud má Semafor stále vyprodáno kvůli "omezenému počtu míst", tak by měl patrně také zdražit.

A pokud má muzikál prázdno a vstupenky za 600 Kč jim nikdo moc nekupuje, měli by nejspíš zlevnit nebo přestat hrát.

Ale ani jeden z nich by se neměl domáhat libovolných dotací. A důchodce do toho laskavě nepleťte, to s tím nemá co dělat.

pajdak 6.6.2008 14:54

ODS budou v Praze brzo volit jen mafiani

ODS budou v Praze  brzo volit jen mafiani:-/

Starý J. 6.6.2008 15:01

Re: ODS budou v Praze brzo volit jen mafiani

Vy diskutujete o dotacích, nebo nám sdělujete svůj politický názor? Myslíte, že to někoho zajímá?

PROKOP BUBEN 6.6.2008 15:16

Re: Re: ODS budou v Praze brzo volit jen mafiani

No zdá se, že toto označení s problémem velmi souvisí......Stříbrorád Burgermaeister není rozhodně ve svých aktivitách sám......

Starý J. 6.6.2008 14:48

Opravdu příšerný článek

..nic na tom nezmění debaty o tom, zda jsou divadelníci ve svých protestech hysteričtí přes míru, nebo ne..

Tlupa vtrhne na schůzi magistrátu, chovají se jako .. a ono prý "nic na tom nezmění"! Že byla Béma reakce právě na  chování oné tlupy, to autora vůbec nezajímá. Nevěřím, že se skutečně jednalo o herce a opravdové divadelníky, protože na jejich protesty se již dávno nabalily ty správné "živly" z kruhů politických provokatérů. Stejně tak problém Kaplického knihovny je již jen a jen politická záležitost a Kaplického knihovnu teď prosazují ne milovníci moderní architektury, ale i ti, co to slovo nedokáží ani vyslovit, natož aby o architektuře něco věděli.

A smát se spojení Paroubek - Kaplický? Ano, je to k smíchu a nesmějí se jenom ti, co snad v Paroubkovi záhadně objevili právě ten neutuchající kulturní zájem a touhu dopřát národu to "správné nadčasové umění" a ve své politické zaslepenosti zcela přehlédli do očí bijící  nekonečný pragmatický kalkul a politickou vychytralost Paroubka.

Možná by bylo zajímavé zjistit, jakou žádost panu šéfredektorovi magistrát zamítl, zda i on a jeho list nepatří k těm, na které se ta správná "dotace v patřičné výši" nedostala. Myslím, že e moc mýlit nebudu! Vím kolik vášní plane při každém "porcování dotačního medvěda" mezi "umělci" různých oborů. Vždyť přece vždy právě to jejich "umění" je to nadčasové, na rozdíl od braku a kýče těch, co na grant dosáhli! Přečetl jsem si znění oné petice, kterou již podepsalo přes dvacet tisíc lidí a opravdu jsem z ní nevyčetl důvod, proč zrovna autoři té petice jsou ti praví a proč ne ti druzí. A to jsem si myslel, že naprostý laik nejsem. Ví skutečně těch dvacet tisíc, o co jde, nebo to jsou jen "voliči jiné partaje, než té, která na dotacích sedí"?

No a že i bývalá hlava nejvyšší nabádá nevolit ODS? Nic nového pod sluncem! Dělala to i v době, kdy o granty nešlo, dělala to vždy. A proč by to neměla dělat nyní, když navíc nejvíc postiženo se cítí divadlo Archa? Nic vám to neříká?

Kajda 6.6.2008 16:17

Re: Opravdu příšerný článek

Není co dodatR^R^R^

Fišta 6.6.2008 23:56

Re: Re: Opravdu příšerný článek

http://www.youtube.com/watch?v=Tvn4LJNpXCU&eur

0T0T0 6.6.2008 17:30

Re: Opravdu příšerný článek

R^

pirat 6.6.2008 14:18

FHM bude asi další dobré bydlo z dotací co ?

když jsem o něm nikdy neslyšel a pan šéfredaktor kváká takové hovadiny, že panu co obhajuje kultůůůru nevadí ti co tam dělali kravál a ukazovaly prostředníčky.... (nebo tak dle pana šéfredaktora má vypadat kultura ?)

jakovy 6.6.2008 14:13

A co to je to FHM ?

Rv

balthasar 6.6.2008 14:55

Re: A co to je to FHM ?

Takovej časopis .. o kultůře ;-D

Starý J. 6.6.2008 15:10

Re: Re: A co to je to FHM ?

Díky za odkaz! Už se nedivím a už mě ani nepřekvapuje obsah a styl článku pana šéfredaktora. Předpokládám, že tento "časopis" dotaci nedostal (jinak by to bylo na tvrdý protest, jak nakládá radnice s dotacemi) a pak se nedivím, že má pan šéfredaktor Richtera, co sedí na dotacích, plné zuby!

balthasar 6.6.2008 17:03

Re: Re: Re: A co to je to FHM ?

Tož mister Brezina dělá v čemsi hodně podobnym, já bych je zas tolik neodsuzoval .. třeba Kořán byl špatnym šéfredaktorem Plejboje a ještě horšim primátorem, ale jeho překlady americké literatury jsou perfektní. Richtera mam někde u prdεle, protože nedělám v divadle, a považulu je za šašky voba. Voni určitě tyhle magazíny čtou, když se podle nich i voblíkaj, a šmíra to byla fakt hrozná ;-)

krab 6.6.2008 13:32

nevecnej osobni utok bez argumentu - klasika divadelnich zebraku

argumenty autora: znackova kosile z parizske za 3 kapriky, pivo v ruce, reklamni spot na Kucharovou (coz je lez, byl to reklamni spot na Prahu s vyuzitim Miss World, jejiz honorar by rozhodne byl mnohem vyssi kdyby nechodila s Richterem), spojeni Kaplickeho s Paroubkem...

chybi jedinej argument v cem je nova politika udelovani penez z nasilne vybranych dani spatna.

Klasicka pisnicka: navalte prachy, delam umeni, pozna se to tak ze ja to rikam, beze me byste byli nekulturni barbari.

Takovejm ja rikam: NASRAT!!

Kajda 6.6.2008 16:21

Re: nevecnej osobni utok bez argumentu - klasika divadelnich zebraku

;-DR^

Emil XX 6.6.2008 16:58

Dá se to dělat a také se to dělá sofistikovaněji - když pan A ríká, že pan A je skvělý, je to moc průhledné

Ale úplně stačí, když pan A říká, že skvělý je pan B a pan B na oplátku říká, že skvělý je pan A. Pánové A i B se pak navíc mohou prohlásit za bojovníky za nejvyšší dobro, vždyť to dokonce říká pan A i pan B, takže je o tom "všeobecná shoda."