29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
vita 6.6.2008 9:15

Re: Re: Šéfredaktor

No samozřejmě!

Závidí přece jen ti, kteří hájí názory nám nemilé.

Ti Naši by se k ničemu takovému nesnížili, ani kdyby opakovali "milióny bere!". A Pan Šéfredaktor časopisu pro majetné - no kdo by toho mohl podezřívat?

Jindra 6.6.2008 8:12

Bozicku, ze se pan redaktor

v mode vyzna...

Jakypak dneska asi ma na sobe tanga...

Hana 6.6.2008 7:59

ZNAČKOVÁ KOŠILE

Značkové džínsy byly kritizovány za totality a tedˇ jsou na řadě už i značkové košile a je mi moc líto autora této kritiky. Když jsem se dívala na šoty v TV ,tak jsem to vnímala úplně jinak , nekultůrně se chovající se tzv. umělce se vztyčenými prostředničky a o oblečení a vzhledu ani nemluvě,ale to mi nevadí ,to je jejich právo na to jak chtějí vypadat , ale já bych jim za toto nekultůrní chování nedala ani korunu .

PROKOP BUBEN 6.6.2008 8:11

Re: ZNAČKOVÁ KOŠILE

A co korunu na vaší  hlavičku, pokud by byla ze zlata - a nebo by stačila jen modrá.....

BuBu 6.6.2008 8:24

Re: Re: Za to Ty máš od narození . . .

. . . (Y) rudou . . . . . jako pavián - Ty Šmejde bolševická !

PROKOP BUBEN 6.6.2008 9:08

Re: Re: Re: Za to Ty máš od narození . . .

Člověče - nestrašte - bubu - dudliky, budliky.....

jakovy 6.6.2008 14:40

Re: Re: Re: Za to Ty máš od narození . . .

BuBu, nechte chudáka Prokoplého. On asi za to nemůže, že, Prokoplý?

memo 6.6.2008 8:19

Re: ZNAČKOVÁ KOŠILE

samozrejme, ze primator hlavniho mesta musi chodit v kosili od timtonu...;-€

medvěd 6.6.2008 7:26

skoncujme s nárokovým dotováním žívé kultury , ta dobrá za kterou divák jde to nepotřebuje a ta špatná si to nezaslouží.

dělení kultury tzv. na komerční a nekomerční jak se o to pokoušejí nekteří divdelníci je blábol . každá kukltura je komerční , protože se dělá( resp. má dělat pro diváky ). A divák není blbec a ví co se mu líbí a  co ho osloví a za to si rád zaplatí a taková¨divadla žijí a prosperují . Pokud  si někteří divadelnící ještě stále myslí že jsou něco jako poslové světla  a že snad mají za úkol vést diváka k nějakým vyšším kulturním metám, a dělají inscenace které oni považují za vysokou kulturu (ale diváci na ně nechodí protože se jim nelíbí , nebo prostě dělají insenace drahé bezohledu na ekonomiku provozu ,  tak se šeredně mýlí.  Ano ať si klidně realizují své umělecké vize  ale za své jako hobby  a živí se třeba i něčím jiným co je uživí. Určitě bych podporoval muzea. knihovny, galerie ,a rovněž  opravy i modernizaci  historických divadelních budov ale ne náklady na vlastní  provoz  divadel, na ten si musí ten který divadelní ansámbl vydělat sám.  A  pokud je některé   opravdu tak vynikající a diváky oceňované inscenace , že si dejme tomu zaslouží zvláštní ocenění , jsou tu přece různé ceny např. Thálie a pod.  kde by mohly být takové  vynikající incenace oceněné cenou poroty ,dotovány  nějakou státní či regionální dotací , ale  jakýkoliv automatický nárok na dotace a granty  je pro kvalitu kultury  škodlivý a z principu  nesmyslný .                

František I. 6.6.2008 7:54

Re: skoncujme s nárokovým dotováním žívé kultury , ta dobrá za kterou divák jde to nepotřebuje a ta špatná si to nezaslouží.

Pane medvěde, víte vy, co panu šéfredaktorovi z oněch grantů kápne? Tak proč by se za své komediantské hyenky s nahou řití nepostavil. Vždyť jde jenom o prachy. To, že Blobák přešel k socanům ODS nejspíš více pomůže, než uškodí. Vidět tu jeho hrůzu na Letné, byla skutečně děsivá představa. Jsem zvědavý, zda doposavaď dostávají grant i Literární listy.....

Frank 6.6.2008 6:58

Šéfredaktor FHM má starost o komedianty nebo o voliče ODS?

Nebo o obojí? A nejsou tak náhodou kašpaři i ti, co natahují svoje pařáty? Béma nemusím, ale co má společného jeho košile s řešením problémů komediantů, kteří chtějí dotace. Daniela Kolářová po převratu řekla o zájezdech do pražských divadel, jako o "házení perel sviním". Ale když ty komediantské perly chtějí od těch sviní penízky, je už v pořádku? Suchý v TV mimo jiné řekl, že do jeho divadla chodí kvalitní diváci. Jak se to pozná? Podle toho, že chodí do jeho divadla? Tak ať si připlatí a Suchý nesomruje po těch, kteří do jeho divadla nechodí a vůbec jim to nechybí. A pokud mu to nebude stačit, tak sbohem a šáteček. Takových, kteří se tady vydávají za tu pravou kulturu, by se našlo. Ale která to je? O tom by neměl rozhodovat radní, Suchý, ani šéfredaktor nějakého plátku, ale diváci.

PROKOP BUBEN 6.6.2008 7:15

Re: Šéfredaktor FHM má starost o komedianty nebo o voliče ODS?

Není to asi tak jednoduché......Komedianti a umělci vůbec byli většinou podporováni mecenáši a mnozí papežové, králové a později průmyslníci i když jim bylo možná i razeno pozvedli umělce mezi velmi bohaté jedince......Buenorati byl v podstatě velmi bohatý,Mozart vlastnil kočár i služebnictvo, podobně, jako Rubens, někteří jmění promrhali, jako Rembrandt a Kramář vlasnil snad nejhodnotnější soukromou sbírku v Čechách - atd. atp.......Nechat rozhodovat LID o hodnotě umění je zatím utopií.....LID zde snášel a některý i vzýval bolševické úchyly......Je zajímavé, jak mnozí naši zbohatlíci opovrhují i kvalifikovanými dělníky a mnohdy i jedinci snažícími se žít slušně a na druhé straně se ohánějí právě LIDEM.......

badaxe 6.6.2008 7:27

Re: Re: Šéfredaktor FHM má starost o komedianty nebo o voliče ODS?

Prokope ono to že někdo podporoval někoho, ale bylo DOBROVOLNÉ, tedy ten papež, velmož nebo kupec podporoval toho kdo se mu líbil a v zásadě ho bral jako svého "zaměstnance" a pokud se mu jeho produkce nelíbila odkopl ho jako děravou botu. podporovaný měl výhodu že se nemusel ohlížet na vkus nikoho než svého "pána". Jiní (nepodporovaní) psali, malovali skládali... dle vkusu publika a snažili se o druhou verzi tedy o to vybrat množství drobných příspěvků od mnoha lidí a samozřejmě se museli trefit do jejich vkusu. Ani jeden způsob není lepší nebo horší, oba dávají díla kvalitní i brak. Ale vždy to bylo tak že pokud něco chci (tedy peníze) musím si je zaslloužit tím co dělám a ne jekem že mé "umění" je to pravé a musí být podpořeno.

František I. 6.6.2008 7:47

Re: Re: Re: Šéfredaktor FHM má starost o komedianty nebo o voliče ODS?

Badaxi, to jste Blbena nepochopil. On vám tu naznačuje,že by o to, co je kultůrní, měla rozhodovat komise. Nejlépe ta, ve které by byl členem. Jenom ona by určila, co je kvalitní a na co se může lid koukat bez újmy na zdraví či vstřebané vědecké filosofie. A samozřejmě aby připlulo několik milionků potajomky z grantů i do jeho kapsičky. (To je taková bohužel nejen sockomoušká specialitka.) Je znát, jak asi pán dříve vytyčoval linii popřípadě dával direktivy. Nu což, jemu a jemu podobným maličko sklaplo a pan šéfredaktor toho strašného plátku zase bude mít poměrně hodně témat k fundovaným úvodníkům. Pěkný den.;-D

Hrad 6.6.2008 7:58

Re: Re: Re: Re: Šéfredaktor FHM má starost o komedianty nebo o voliče ODS?

A proto ať se dál hromadí na výpadovkách směrem na západ sádroví trpaslíci. Hlavně žádná regulace, dotace a jiné ce..... Pane už 200 let je známo, že revoluce zdola je vzpoura méněcenosti. Tak ať žije SVOBODA. Tu si, když ji vybojuje"plebs" , rychle "svobodně" přivlastní "elita". To zase naznačujete vy.  Čert spolky vytvořil(komise, G8... WTO...) ale jich nemiloval.

Přeji vám takové počasí, jaké si zasloužíte, a máte rád.  

Jenda 6.6.2008 16:36

Re: Re: Re: Re: Re: Šéfredaktor FHM má starost o komedianty nebo o voliče ODS?

Spravne! Zakazeme trpajzliky! Sadrovy jedny odporny!

PROKOP BUBEN 6.6.2008 8:09

Re: Re: Re: Šéfredaktor FHM má starost o komedianty nebo o voliče ODS?

Nemám mnoho proti, ovšem v dnešní době je stát - ONÍM NEJMOCNĚJŠÍM, když svého času museli šlechtici vyzbrojovat i armádu a byli mnohdy takovým státem ve státě......Dovolil jsem si jemně poukázat, že naši rychlokvašní zbohatlíci mohou nakupovat spekulativně - Železný, ale většinou mají k umění - LIDOVÝ vztah.....Zkrátka mezi lidovou slavností s dechulkou či popíkem, pivkem, klobásou a košilí bytˇ i značkovou a konzertem a divadlem, bytˇ PROŠPIKOVANÝM SNOBY - JE ROZDÍL patrný......

Koloděj 6.6.2008 11:16

Re: Re: Šéfredaktor FHM má starost o komedianty nebo o voliče ODS?

My nejsme LID!  Žáden lid nevidím,  kdo je LID! My jsme lidé, občané. 

Vyvolení se ohájení lidem, aby zdůvodnili, že ONI jsou vyvolení. Občan je nejdůležitějším prvkem demokracie ! Dotace  nejsou nárokové, zastupitelská demokracie je kategorie, která má svá pravidla. Ti vyvovolení,  by si měli přečíst něco z občanské nauky, aby si doplnili vzděláni, co je demokracie.  Já si zvolím kultiru, konečně mi není vnucován lístek ROH, abych podpořila divadlo, které bylo na objednávku!! Kulturní fronta jako nátlaková skupina, fuj!

Fugas 6.6.2008 8:49

Re: Šéfredaktor FHM má starost o komedianty nebo o voliče ODS?

Pan Suchý má Semafor jako eseróčko, což je společnost založená podle obchdního zákoníku za účelem podnikání (spisová značka C 87215 u obchdního soudu v Praze, jednatel Jiří Suchý, základní kapitál 200 tisíc Kč). Mě by se taky líbilo podnikat a mít v zádech jistotu melounu měsíčně. Když vydělávám a mám zisk, nikomu do toho nic není, když nevydělávám, Magistráte dej mi peníze! Když to neumím, jdu od toho, nehrnu se do podnikání a nechám se zaměstnat v příspěvkovce.

cb 6.6.2008 6:41

Copak autore

zavidite kosili? Sam musite chodit ve vietnamske flanelce z trznice?

Zeměžluč 6.6.2008 6:58

Re: Copak autore

Pan Bém měl především zůstat v Himalájích a tam mohl, ze sebe dělat Jettiho třeba do skonání světa. Když ze sebe dělá blba je úplně jedno, že má značkovu košili a Vy jste mohl poznat, že článeček je o něčem jiném. Tak pitomou reakci jsem ještě v životě nečetl, příště si rozmyslete co napíšete vydáváte tím totiž o sobě jisté svědectví a je uplně jedno, že se schováte za anonym. Jestli nosíte podobnou košili jako pan Bém, tak vás upozorňuji, že ani košile za 10 000,. Kč nezemaskuje ten exkrement, který máte v hlavě místo mozku.

cb 6.6.2008 7:07

Re: Re: Copak autore

Vazeny blbe Zemezluci, me je jedno, jakou kosili nosi Bem, ale autorovi ne, kdyz o tom pise clanek.

PROKOP BUBEN 6.6.2008 7:17

Re: Re: Re: Copak autore

Další typický modrokošiláč......Hloupý a arogantní.....

šimon klein 6.6.2008 7:33

Re: Re: Re: Re: Copak autore

máte pravdu, ten redaktůrek je opravdu hloupý a arogantní....výkon výtržníků na radnici ve své aroganci mě přesvědčil, že by si už konečně jednou v životě měli naučit vydělávat peníze prací a nikoliv výtržnostmi....a je vidět, že si pan redaktůrek také nežije špatně, když se orientuje v tak drahém textilu, že?.....určitě si na to vydělává klopotnou prací a nikoliv potažmo z daní....

PROKOP BUBEN 6.6.2008 8:19

Re: Re: Re: Re: Re: Copak autore

No taková to radnice, podobně jako mnohé jiné mají kliku, že je občané už nevyházeli ven z okna k popelnicím.....

František I. 6.6.2008 7:36

Re: Re: Re: Re: Copak autore

To ještě blbší Blben může těžko posoudit. Ten svede naštěstí jen plivat kolem a odírat si chrup skřípěním...;-D;-D

badaxe 6.6.2008 7:20

Re: Re: Copak autore

Ztebežluči proč soudíte že i ostatní mají v hlavách to co vy?

Kolombo 6.6.2008 8:43

Re: Re: Copak autore

Kultůrní člověk se nezapře Zeměžluči. Chce to prachy, dotace a zase prachy, považuje se za elitu, srší z něj nenávist a sprostej je jako dlaždič. Proč  proboha dávat prachy zrovna takovým? Každý si musí na živobytí vydělat,

Mejla 6.6.2008 6:11

Co je to FHM ? Nějaký Gay klub ?

.

eTony 6.6.2008 6:09

prokristapána,

co tohle mělo znamenat ???