29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Hana 6.6.2008 9:18

Je to tak jednoduché

Když budu chtít jít na koncert třeba Stinga nebo na představení divadla z Londýna apod.zaplatím dost drahé vstupenky ,a ještě k tomu je těžké je sehnat , težce by se ale také scháněli  i kdyby cena byla menší .Z toho plyne jedno ,lidi budou chodit do divadel a na koncerty  i za větší peníz a nevím proč se tady pořád píše a mluví o tom , že čím dražší vstupenka , tím méně kultůrnější divad. kus nebo koncert , to je nesmysl

Houmr 6.6.2008 9:14

Dotace jsou sprosté slovo.

A kdo se jich dožaduje je sprosťák.;-P

Petr Benes 6.6.2008 8:51

kulturni rozhled nitenky!

tak to je presne! :-D

vita 6.6.2008 9:16

Re: kulturni rozhled nitenky!

No, co taky čekat od šéfredaktora mužské obdoby Elle?!?

analfabet 6.6.2008 8:48

herci sami sebe diskredituji

Diskutujici se zde prevazne domnivaji, ze by si mel hrat kazdy za svoje. Dobra, ale tomu politika ODS nijak neodpovida. I Richter vezme balik penez a rozdeli jej, akorat z techto penez dotuje "divadla", jez slouzi k vydelavani penez majitelum.

Ovsem za herce je mi trapno, zejmena za p. Sucheho. Takhle skemrat, vtrhnout na radnici jako luza apod. Samozrejme, ze timto postupem prijdou o podporu i mnohych kulturnich jedincu. Tezko se jejich pozice obhajuje.

To ovsem nic nemeni na tom, ze jsou veci, ktere je dotovat nutno, pokud maji existovat, nebot si a priori na sebe nemohou vydelat. Napriklad zadny symfonicky orchestr by se bez podpory mesta/statu neuzivil, pokud by nebyl orchestrem pro turisty, kteri chteji slyset Vivaldiho a Largo z Novosvetske. 

F2 6.6.2008 9:11

Re: herci sami sebe diskredituji

Jak a kdo odliší divadla a "divadla" ?

vita 6.6.2008 9:17

Re: Re: herci sami sebe diskredituji

Vzal jste mi to z klábosnice!

martina 6.6.2008 11:14

Re: Re: herci sami sebe diskredituji

výdyť ty prachy dostanou a všichni, je ta 3 divadla méň, tak ať se zařéděj jinak a příště budou mít zas víc, dranty se dávat budou i nadále

aljav 6.6.2008 11:42

Re: herci sami sebe diskredituji

ten první odstavec je nesmysl. Nám nevadí dotace jako takové, ale to že někdo ji dostane a někdo ne. A když se tedy dají všem tak ti jedni nám začnou říkat že nevíme co je to kultura a že oni to vědí !

až na základě chování těch ochotníků, začali padat názory na zrušení dotcí ! Ale to se nestane ! Radnice zvýšila proti loňsku balík na dotace asi o 100Mio ! A o tom divadelníci vůbec nemluví !

Udiven 6.6.2008 8:46

Proč tolik závisti? Příště prosím k věci.

kk 6.6.2008 8:44

A co tzv. divadelníci z Magistrátu dělali jiného?

Díky jim se mohl každý přesvědčit, kdo to ta kulturní fronta - obyčejná nenasytná lůza.  Obdobně jako v tzv. TV rebelii poznat, co za svoloč vlastně bojovníci za svobodu slova jsou.

Co se týče košile, autor textu zná ceny košil z vietnamských tržišť.

quax 6.6.2008 8:42

Nějak jsem nepochopil

co je vlastně zásadní.Vadí autorovi košile, její cena nebo mu vadí Bémovy výdělky?Nebo spíš situace v kultuře - pak ale nemá ztrácet čas psaním o košilích a má jít k věci.

Jarmil 6.6.2008 8:36

Košile

Hajl zbohatlická, má košili za tři tisíce, vám poudám, to nemůže být dobrý člověk. Každý ví, že k pivu jde jen oranžová za padesát korun.

strejda 6.6.2008 10:15

Re: Košile

No tak Jarmile, hrát si na hosta putyky v drahém oblečení svědčí o tom, že dotyčný není kompetentní k tomu aby hrál divadlo. Patrně tomu nerozumí.

Starý J. 6.6.2008 15:05

Re: Re: Košile

Takže předpokládáte, že 1) Bém chce být herec, 2) má na radnici zvláštní šatník oblečení, podle toho, kdo zrovna přijde protestovat.

Sid 6.6.2008 8:34

FHM - casopis pro snoby!

Mel jsem moznost nahlednout a pochopil jsem, ze FHM  je casopis pro snoby! Neco jako pokus o Playboye, ale jen vice reklam, auta oblezena holkama v bikinach a unich neodborny popis, neco jako: "jezdi to rychle a ma to cerveny lak"

Pro samou reklamu (kazda strana) se to neda cist, a ono ani neni co cist...

Neni divu, ze se snob redaktor vyzna ve znackovych kosilich. Me byt takova pitomost unikla....

Jenda 6.6.2008 16:42

Re: FHM - casopis pro snoby!

U techhle casopisu nechapu proc se vubec s nejakyma clankama obtezuji. Tam jde stejne jen o ty holky v bikinkach.

BuBu 6.6.2008 8:19

Naši komedianti . . .

. . . neumějí nic jiného než chlastat . . . souložit (muži), případně chlastat . . . a lézt z postele do postele jako štěnice (ženy) - a to vše výměnou za (většinou) pseudoukulturu . . . čekajíc s nataženýma rukama na daňové poplatníky !

Holt - když na ně nikdo nechodí . . . tak ať se jdou živit poctivou prací (jestli vůbec mají potuchu - co to je) !!!

Pan redaktor se nám vrátil svým článkem do dob soudruhů Jakeše a Husáka ! Tam se hrálo také "na city" . . . přes majetek a úspěch !

Parádní ubožák !;-(Rv

Ondras 6.6.2008 11:11

Re: Naši komedianti . . .

Vašnosti, ve stylu Jakeše a jemu podobných soudruhů je naopak Váš příspěvek. Už chybí jen zaprodanci a samozvanci. Některé oblasti kultury je holt nutno dotovat, nemají-li zdechnout. Rozhodně nejsem levičák, ale Neviditelná ruka zde opravdu nemůže vyřešit vše. Já třeba nechodím na operu či balet (prostě mi tyto žánry nic neříkají), ale taky se nevztekám, že i tam jdou dotace z mých daní, chápu, že pro jiné je to to pravé.

Nehledě k tomu, že zde je ten problém, že divadla s jistou tradicí, která jaksi dopředu počítala s určitým rozpočtem (platným řadu let), dostala téměř ze dne na den utrum. Ty prachy totiž budou vyplaceny stejně, ale jaksi kamsi jinam. A kdyby pan radní chodil v umaštěných džínách a vytahaném svetru, pak by to prostě byl obyčejný buran. U metrosexuála, tvářícího se "hoch nóbl", to prostě trčí ještě víc. Totéž platí pro primátora. Vážil jsem si jej a stále ještě vážím, ale mám pocit, že ve vrcholných funkcích asi nakonec zblbne každý. Viz meganápad s Olympiádou v Praze - bohudík, že tenhle nesmysl padl.

BuBu 6.6.2008 11:23

Re: Re: Nechápu - v jakých souvislostech . . .

. . . jste použil příměr z dob Jakeše "zaprodanci a samozvanci" na mne - ale rozhodně nikdy nebudu souhlasit s formou protestu, jakou "provozují" naši komedianti ! To za prvé !

A za druhé - s nataženou rukou by mohli na vládu či na města přijít i další "nespokojenci" . . . . . kteří by si to zasloužili i mnohem více - než komediatská pakáž !

P.S. A s tou olympiádu - to byl od Béma opravdu kreténský nápad !

Ondras 6.6.2008 11:45

Re: Re: Re: Nechápu - v jakých souvislostech . . .

1/ ten příměr mě napadl, že ještě chybí k Vašemu výroku: ". . . neumějí nic jiného než chlastat . . . souložit (muži), případně chlastat . . . a lézt z postele do postele jako štěnice (ženy) - a to vše výměnou za (většinou) pseudoukulturu . . . tak ať se jdou živit poctivou prací (jestli vůbec mají potuchu - co to je) !!!", nemluvě o výrazech jako "komediantská pakáž". Možná byste se divil, kolik práce ta "kultůra" obnáší. Tak se tak nečilte, že pro Vás patrně není. Vy i já platíme jistě na spoustu věcí, které nám mohou být ukradené.

2/ ... další nespokojenci - opakuji: zde je ten problém, že divadla s jistou tradicí, která jaksi dopředu počítala s určitým rozpočtem (platným řadu let), dostala téměř ze dne na den utrum. Ty prachy totiž budou vyplaceny stejně, ale jaksi kamsi jinam.

3/ S formou protestu nemusím zcela souhlasit, když ono by to třeba jinak vyšumělo do ztracena.

Glosator 6.6.2008 12:55

"Divadla s tradicí" nebo "divadla, která dnes už nemají divákovi co říct"???

To je jen jiný popis TÉHOŽ. Ta dnešní "komerční divadla" budou za 30 let také "tradice," a některá patrně už budou také jenom tradice.

Co byl pře 40 lety Semafor, také "líbivá zábava a komerce."

Glosator 6.6.2008 12:49

Citát z klasika

"Kde přítomnost jak dítě pozastesklá, /co dávná sláva, byť v ní démant hrál/je za korábem jenom brázda lesklá/

a dále

"Je sláva otců krásný šperk pro syny, ale kdo chceš ctěn být, dobuď si cti sám."

Z minulých zásluh nelze žít věčně.

Glosator 6.6.2008 13:04

Re: Re: Naši komedianti . . .

1) "Ten nesmysl s olympiádou" nepadl, málokdo čekal, že jej město dostane na první pokus.

2) Olympiáda je dnes PODNIKATELSKÝ ZÁMĚR, který se může ale také nemusí podařit. Vyjímku tvoří některé země, pro které je to hlavně věc pretiže (Čína). Mnoho měst ale na olympiádě vydělalo, mnoho prodělalo nebo to bylo nula od nuly pojde.

3) Nepřímý propagandistický efekt olympiády pro turistiku se obecně špatně vyčísluje a tak se často nezapočítává.

Předseda 6.6.2008 13:07

Re: Re: Naši komedianti . . .

Bohužel - nepadl. Jen se o 4 roky oddálil :(

Věra 6.6.2008 13:07

Re: Re: Naši komedianti . . .

Vážený "Ondras", lépe bych to nenapsala. Souhlasím s vámi. i když v tom řevu okolo vidím, že jsme zatím sami dva.R^;-)

Vont 6.6.2008 12:52

Re: Naši komedianti . . .

Už mne ani nepřekvapuje jak primitivní je diskuze na téma kultura. Asi by bylo nejlepší dát maximální příspěvek Lucii Bílé. Taky už čekám kdy si pražáci zjistí např. na Praze 6 co je Bém zač. Asociál a sprosťák s poměrně dobrou volební koncepcí, kterou mu voliči polykají a není jim pomoci. Jen mne mrzí proč mám s nimi trpět . 

michal001 6.6.2008 8:18

Pane autor, když mě

moje práce neuživí, jest se třeba zamyslet nad sebou samým, jestli nedělám něco špatně a ne křičet, že chci nějaký dotace. Být po mém, zruším veškeré dotace na cokoliv. Stejně se jedná jen o přehazování peněz lidí  z hromádky na hromádku...

zloch 6.6.2008 8:18

Šéfredaktor

je závistivý hlupák. Jenom hlupák poukazuje na to, co kdo nosí a hlavně co to stojí. Vzbuzování závisti je jednotná "zbraň" levice. Co to je vlastně za časopis?

Petr Benes 6.6.2008 8:49

Re: Šéfredaktor

No to je zde typicke! Hned jak nekdo poukaze na nejakou zlodejnu nebo snobskou traparnu, tak pry zavidi. Co prosim vas je na tom k zavideni? Kus hadru za blby 3 tisice? To myslite, ze by autor na to nemel? Nebo soudite podle sebe? :-P