6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jk 23.7.2007 12:47

Re: Re: Re: Přiznávám : jsem židumil

  Nemluvil jsem o nacistech obecně, ale konkrétně o Hitlerovi.

VLK 24.7.2007 14:53

Re: Re: Re: Re: Přiznávám : jsem židumil

Ze by Hitler co by hlava vlady nevedel, ze jeho ministerstvo zahranici pise protestni noty proti premieram v divadle v sousedni zemi? To bych se divil. A ty seznamy, koho u nas v prvni vlne zatknout, ty mel na stole urcite taky. A stejne tak se mu pozdeji muselo donest o jejich pusobeni v Hlasu Ameriky.

A velitele SS na fronte nevedeli, co jsou koncentraky, ze? To by bylo asi stejne duveryhodne tvrzeni, jako to Vase.

Nejsou vsichni tak bezvyznamni, jak si myslite, jk.

nosál 23.7.2007 14:29

Re: Přiznávám : jsem židumil

Také já miluji židovský humor a sílu a inteligenci. A k těm poznámkám,jak Hitler nevěděl nic o W+V  VŮBEC  o Češích - vážení, ono se to málo ví,ale jen v málo knihách najdete tolik urážek všeho českého, jak v Mein Kampf. Hitler myslím nenáviděl Čechy víc než Židy. Ovšem Češi byli dělníci z fabrik a ty aspoň na počátku potřeboval.... Jo a další čechobijec byl Marx. Přečtěte si jeho spisky. A pak se nebudete divit , odkudže vzali různí pisálkové a "pfilosofové" nenávist k všemu českému,jak jso Češi prý blbí a nevzdělaní ,jak stále píší v noviniách... No , v tom se vyznali už soudruzi Hitler a Marx, oba z německého myšlenkového prostředí, milánkové ..

J.G. Pašek 23.7.2007 15:03

Re: Re: Přiznávám : jsem židumil

Hitler měl pifku a Čechy, kteří žili ve Vídni, kde nějaký čas neúspěšný Hitler také žil . . . . . Češi ve Vídni byli hodně zaměstnáni v novinách a prej prznili gramatiku a slovosled německého jazyka  . . . . s čím vyrukoval až když se stal Herr Hitler kancléř . . . .

Jarda 23.7.2007 17:32

Re: Re: Přiznávám : jsem židumil

Priteli Nosale, i ja miluji zidovsky humor,silu a inteligenci. Precteni Hitlerova "Mein Kamf" jsem videl Hitlerovy "nazory ci myslenky" jinak. Priznam se, ze neumim nemecky, tedy jsem tuto bibli nacizmu cetl v anglictine, original neznam, nevim jak moc se lisi. Byla by o tom zajimava samostatne diskuze, o Mein Kampf. vsude je patrna nenavist ke vsemu odlisnemu, Kdyz mlady Adolf videl po prvni ortodoxniho pejzateho Zida zmocnila se ho "rage" cesky zurivost, tolik tedy k jeho videni a nazoru na Zida; zuriva nenavist. Dale pise, ze se povazuje za nemecky mluviciho Rakusana a obava se vrustajiciho vlivu slovanskeho (poctem byli silnejsi nez ti nemecky mluvici). Ze vsech rakouskych Slovanu se jen o Cesich zminuje jmenem a zejmena se zminuje o cechizaci Rakouska, ziskavaji stale vice dulezitych uradu a vlivu. Dr Karel Kramar byl mistopredsedou rakouskeho parlamentu tedy druhym muzem parlamentu, o tom se Hitler nezminuje, o tom udobi pred prvni svetovou zajimave pise Jiri Stribrny ve sve knize "Soud Kramare nad Benesem" to jen tak na okraj, zajimave je, ze tato kniha mohla vyjit jen v obdibi druhe republiky, nehodila se ani Benesovi, ani nem. okupantum, ani pozdeji komunistum. Ale zpet k Mein Kamf, to, ze se Hitler "obava" cechizace nezni vubec jako urazka spis jako respekt,  tech urazek se Hitler pozdeji az byl fyrerem dopustil bezpocet, obvzlaste kdyz se zastaval "utlacovanych" Sudetaku. V roce 1923-24 kdyz sedel v lapaku a psal svoje vyznani se nas Cechu spis obaval i kdyz rise rakouska uz byla 5 let po smrti.

Pert 23.7.2007 15:34

Re: Kdyby ale neexistovali Židé...

Nebyl by ani Ježíš, že?

orbit 24.7.2007 16:26

Re: Re: Kdyby ale neexistovali Židé...

ne, nebyl.  Ovsem to by asi na veci nic nezmenilo - on totiz zustal ZIDEM  o o nove nabozenstvi zajem nemel.  Presny opak - byl za zachovavani BIBLE  jak ji chapali zide (nekolik malych vychylek) a jeho bratr Jakub v jeho tradici pokracoval. 

Nove nabozenstvi = KRESTANSTVI  je dilo Saula z Tarsu (Sv. Pavla) a z nejvetsi casi Vladce Rimske Rise KONSTANTINA. Ten zrusil zidovske svatky a sobotu (jsou dodrzovany v Novem Zakone) a zavedl pohanske svatky a nedeli podle pohanske kultury.   Jsou tam dodnes.

bohuš 23.7.2007 0:32

Podle mě jen šest.

Tu Arafatovu nobelovku bych nepčítal. Takže jenom šest!

P.S.

O těch šesti skoro nic nevím, tak se budu muset poučit, abych neumřel hloupý.

Mejla 23.7.2007 7:21

Tuším za literaturu apod.

.

Josina 23.7.2007 8:06

Re: Tuším za literaturu apod.

Ale bylo jich víc, snad dvacet, jenže v oborech jako fyzika, na které jsem absoulutně tupá. Jednou jsem to počítala. Ale byli to ˇ6idé z celého světa, nejen z Izraele

autor 23.7.2007 9:12

Re: Re: Tuším za literaturu apod.

Dovoluji si Vás pozvat na svůj web, kde je za tímto fejetonem přesný seznam islámských i židovských nositelů Nobelových cen...

http://bretislav-olser.enface.cz

Mejla 23.7.2007 11:21

Autore, Vaši ruští židovští oligarchové - myslíte ty komunisty, komsomolce a zločince typu Chodorkovského a spol. ?

Inu, přehlídka pracovitých lidí, kam se na ně hrabe Baťa nebo Henry Ford, že ?

autor 23.7.2007 12:01

Re: Autore, Vaši ruští židovští oligarchové - myslíte ty komunisty, komsomolce a zločince typu Chodorkovského a spol. ?

Jo, všichni židovští oligarchové jsou moji. Minulý týden jsem je adoptoval...

MF 23.7.2007 8:28

Re: Podle mě jen šest.

Já vím jenom o Arafatovi. A to je ostuda.

Josina 23.7.2007 8:42

Re: Re: Podle mě jen šest.

To je bohužel politika. Ono, když si člověk probere seznam Nobelovek, tam najde hodně lidí, se kterými by nechtěl sedět u stolu. V mírové je to křiklavé, ale ona i ta literatura: třeba za války Šolochov! Šolochov, kdo toho čte a váží si ho! Ale bylo třeba povzbudit hrdinného rudého spojence, že? Taky nikdy neprošel Graham Greene: 1) byl katolík, 2) měl milenku.

jk 23.7.2007 9:07

Re: Re: Re: Podle mě jen šest.

  Josino, jsi na omylu. Šolochov dostal Nobelovu cenu za literaturu v roce 1965, a to už, počítám-li dobře, bylo 20 roků po válce.  Nečteš-li Šolochova ty nebo lidé v tvém okolí, neznamená to, že ho nečte nikdo. Kolik lidí si ho váží, to opravdu nevím, ale dost lidí si váží literárních kvalit jeho prací.

Jirka 23.7.2007 10:39

Re: Re: Re: Re: Podle mě jen šest.

Šolochov si Nobelovku zaslouží...

lucina 24.7.2007 13:37

Re: Re: Re: Re: Re: Podle mě jen šest.

Podle nedávných zpráv Šolochov byl nastrčený bolševik, za kterého psala celá dílna intelektuálů.