6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
baci 23.7.2007 14:38

Re: Re: Re: Re: Re: žasnu nad objevem pana Olšera:

mimo kanonická jsou apokryfní,ale to platí pro vše skutky apoštolů,epištoly ale taky pro starý zákon

No 24.7.2007 17:28

Re: Re: Re: Re: Re: žasnu nad objevem pana Olšera:

Apokryfní evangelia se dají koupit, vydal je nedávno Vyšehrad.

herdekbabka 23.7.2007 13:44

Re: Re: Re: Re: žasnu že nevíte,že se jedná pouze o níboženství či víru-

jsou to lidi různých národností ale židovské víry. ju a ježíš - pouze vytvořil novou odnož - křesťanství. Byl - li vůbec. V celé historiii lidstva se občas objevují jedinci kteří si vytvoří jakousi jinou odrůdu náboženství - vzhledem k tomu že Izrael byl vybudován na na podkladě jiného pohledu na víru - tak by i občané státu Vatikán byli národem a vlastně vládnuli mnoha jiným národům. Samozřejmě blbost, ale chcete-li věřit  jednomu musíte převzít i to stejné na stejném principu. Z čehož vyplývá - že lidé vyznávající židovskou víru byli povýšeni na národ úplně neprávem a podvodem. 

Herdekdedek 23.7.2007 14:34

Re: Re: Re: Re: Re: žasnu že nevíte,že se jedná pouze o níboženství či víru-

No ty jsi to rozserila babo herdekova - jako kdyz jsme byli spolu tak i ted plkas blbosti a vis vsechno lepe nez jini. Pletes pate pres devate coz ukazuje tvou nevzdelanost (Oh proc jsem si te vzal?) Narod - vira - historie lidstva - Izrael - Vatikan - zidovska vira - Jezis - odrudy nabozenstvi - ty to vis vechno Herdek babo!  Dost ze jsi mne trapila dva roky - prestan travit a otravovat i tady jine!

Byvaly Ostravak 28.7.2007 8:56

Re: Re: Re: Re: žasnu nad objevem pana Olšera:

Dnes bychom mohli rici,ze byl reformni Zid-ne ortodoxni.Kazdopadne Zidem byl!

sigi 24.7.2007 13:35

Re: Re: Re: žasnu nad objevem pana Olšera:

Jméno Kristus je sice z řečtiny, ale znamená Mesiáš a bylo v Izraeli používáno mnohem dřív, než se vůbec Ježíš narodil. A jelikož si říkal Mesiáš, udělali z něho Ježíše Krista... Jestli nejste pane nadmíru přemoudřelý...

Alois 24.7.2007 8:10

Re: Re: jiná pohádka

Ježíš byl patrně dítětem prostitutky z nečistého, nepřijatelného kmene.Proto jej zvali Nazaretským, odkud pocházelo vše zlé, k čemu se jeho vlastní kmen vymezoval. Nemohl být proto dědicem,ani Izraelitou. Josef dědice potřeboval, proto přestoupil zvyklosti a přijal ho, čímž ohrozil legitimního dědice - takže konkurenční rodina měla důvod kluka zabít. Dál mi připadá, že vzhledem ke svému nepřijetí se choval jako výtržník a brojil proti těm, kdo na jeho spornou legitimitu poukazovali -farizeúm.  Pak se kamarádil se spodinou,otroky,propuštěnci,buntoval mládež a odváděl ji od práce - neví se totiž,že by kdy něco jiného dělal, než žvanil a předváděl propracované kouzelnické triky,které byly u lidí z Babylonu  známé a všeobecně oblíbené. Neobdělával půdu a vychvaloval kejklířský způsob života, naváděl chudé,aby neplatili daně a když zjistil, že má dost posluchačů,stavěl se prorokem,budoval svou partu a za kázání vybíral obětiny -nechával se příznivci vydržovat.  Když občanská neposlušnost chudiny a neodvádění daní naštvalo tamnější vládce, byl pohnán k odpovědnosti ve svém kmeni- a tak musel ustoupit,a prohlásit, že proti daním už buntovat nebude./ co je císařovo,císaři/ ale kazil mládež dál a hýřil,rozvracel komunitu,vydával se za boha a mesiáše - mohl být i trochu schizo,nebo duševně postižený, proto mohl být kmen jeho rmatky na indexu - nebo užíval drogy a už byl mimo- většina normálních tamnějších lidí už ho měla dost, kazil jejich děti a vyvolával nevraživost správců provincie na celou komunitu, takže si ho odsoudili a popravili. Jeho partu také pochytali a trestali, menší výtržníky vyhnali.

No 24.7.2007 17:47

Re: Re: Re: jiná pohádka

Podle Talmudu byl jeho otec římský legionář (Bar)Panther a byl jmenován jako Ha-Notzri (nazarénec, člen náb. skupiny). Neplést si s Nazaretem, jak se všeobecně dělá.

sara 23.7.2007 8:38

tak blbý Šaron nebyl,

to o něm znám lepší:

Konečně se Evropě podařilo dotlačit Arafata a Šarona k jednání. Najednou zazvoní Šaronův mobil, a když ho vezme, uslyší: tik-tak,tik,tak... Rychle ho podá přes stůl Arafatovi: "To je pro vás."

Páťák to zná líp 23.7.2007 8:02

už jste četli bibli?

Právě to dobytí Kanaanu bylo  genocidou popisovanou bez skrupulí v bibli .

Ovšem, pokud na Středním Východě došlo k nukleární explosi (Sodoma, Gomora), tak bylo nutné držet Židy 40 let na poušti a následně vyhubit zdegenerované obyvatelstvo, aby vznikla čistá rasa s genetickým nábojem, schopným generovat Nobelovy ceny. 

Mejla 23.7.2007 7:27

Němci se dodnes omlouvají za nacionální socialismus. Kdopak se omluví za internacionální socialismus ?

Na jedné straně množství Nobelových cen a dalších pozoruhodných činů, na druhé straně prvenství v systematickém vyhlazování určité společenské třídy. Nikdo také nedosáhl takového mistrovství v obchodu s bílým masem, v položení základů moderního organizovaného zločinu - Mayer Lansky, Benjamin "Bugsy" Siegel atd. Skvělým vynálezem je též lichva. Zajímavý výlet do historie poskytnou též básně Petra Bezruče.

Josina 23.7.2007 8:04

Re: Němci se dodnes omlouvají za nacionální socialismus. Kdopak se omluví za internacionální socialismus ?

Historie????

Bohužel do historie lokálního antisemitismu. Zarazilo mě, jak velice je tímto pudovým, nemyslícím pocitem (Žid mluví německy a vysává náš chudý lid - dál úvaha nejde, literatura se soustřeďuje na ubohé, utlačené Slovany) prolnuta literatura přelomu století - od Javořické přes Baara k Šaldovi.

Mejla 23.7.2007 11:09

Josino, no řekněte sama, není krásné, jak s námi, daňovými poplatníky ČR, krásně zametli soudruzi Lauder a Vladimír Mojsejevič Železný ?

Oba jen krkli, mlaskli a utřeli mastné huby. Nás to stálo 15 miliard a uvedení soudruzi vesele sponzorují svoje školy, kde vyrůstá "nový předvoj světa". Ale jak mi na dotaz, zda mu takové peníze nevadí, odpověděl soudruh Jelínek - volně citováno: "Peníze nesmrdí". No kdo by takové filantropy neměl rád ? Pozn.: svými skandinávskými přáteli jsem kritizován za podporu důrazných akcí Izraele proti terorismu.

Alfred 23.7.2007 15:28

Re: Josino, no řekněte sama, není krásné, jak s námi, daňovými poplatníky ČR, krásně zametli soudruzi Lauder a Vladimír Mojsejevič Železný ?

láčete, Mejlo, na špatném hrobě. Železnému sežrali jeho "intelektuální komerční televizi" češi a nežidi. Když v rozporu se svým návrhem zahájil vysílání klasické komerce - kdo nekonal? Totéž v bleděmodrém s Romy. Nadáváme na ně jak parazitují, kradou, vybydlují domy... Copak mají v parlamentu většinu? Donutili nás? Ne. To my jsme ti volové. Děláme si to sami. Nikdo nás nenutí chovat se jako idioti.

Byvaly Ostravak 28.7.2007 9:06

Re: Němci se dodnes omlouvají za nacionální socialismus. Kdopak se omluví za internacionální socialismus ?

Ponevadz italska mafie byla mnohem silnejsi,nez zidovska-musime nyni nenavidet vsechny Taliany?

BERAN 23.7.2007 5:53

Nevidím důvod, proč mám mít rád Židy!!!

Několik dní se na NP vede diskuse o soužití Cikánů s většinovou populací. Je to jistě skupina lidí, kteří mají něco společného, například předky.

O tom, jaké měli předky se mnozí Židé dozvěděli, až když jim je našli socialisté, kteří se na okolní svět dívali RASOVĚ (na rozdíl od jiných, kteří se o něco později na svět dívali třídně).

Mohu mít rád pana Aškenáziho, mohu mít rád pana Demétra, stejně, jako mohu mít rád pana Schile, či Browna. Ale proč bych měl mít rád (nebo mít odpor k) Židy, Měmce, Cikány, Američany, či Papuánce?

S těmi nacionalistickými pověrami se vraťte do 19. století!!

Sarka 23.7.2007 5:55

Ale Berane, on

VAs nekdo k necemu nuti? ;-P;-D

BERAN 23.7.2007 21:45

Re: Ale Berane, on

Ne, ale obtěžuje mne s tím nacionalizmem kdejaký populista:-(

Pozorovatel 23.7.2007 3:06

Tak z tohoto clanku bude

Kopretina mit orgasmus...

jirka.s. 23.7.2007 8:38

Re: Tak z tohoto clanku bude

A septika klepne, zaplať pánbůh, pepka!

Abonent 23.7.2007 0:51

Přiznávám : jsem židumil

Hitler prý jednou nazval Voskovce a Werichem "židumily horší Židů". Já tak nazývám sám sebe, neboť všichni Židé, které jsem doposud potkal (a nebyli to bohužel zatím nositelé Nobelových cen) byli lidé něčím pozoruhodní. Dalo se s nimi vyjít, i když si třeba stáli tvrdě za svým.

A mimochodem, nemohu stále přijít na to, jaká škoda by světu vznikla, kdyby český národ vůbec nikdy neexistoval. Kdyby ale neexistovali Židé... Ani ten internet by nebyl.

doc 23.7.2007 2:19

Re: Přiznávám : jsem židumil

... a také by pravděpodobně nebyla "Velká říjnová" ... !!!!!!  .... a svět by vypadal jinak

jk 23.7.2007 9:17

Re: Přiznávám : jsem židumil

  "Hitler prý nazval....."  -  tak tomu bych nevěřil, neboť Hitler ani nevěděl, že jmenovaní pánové existují, a tudíž neměl potřebu se k nim vyjadřovat. Proč by měl komentovat dva (z jeho hlediska) bezvýznamné komiky v nějakém (z jeho hlediska) zapadlém pražském divadélku. Nepřeceňujme význam panů Voskovce a Wericha, mimo Česko ta jména nikomu nic neříkají.

www racek 23.7.2007 9:23

Re: Re: Přiznávám : jsem židumil

voskovec se jmenoval wasserman ... ten by asi za okupace byl určen jaksi ...:-/

Kolemjdoucí (J.Š.) 23.7.2007 9:35

Re: Re: Re: Přiznávám : jsem židumil

A nebo spíš Wachsmann? Wassermann přece znamená vodník.

jk 23.7.2007 11:40

Re: Re: Re: Přiznávám : jsem židumil

 Ne Wasserman, ale Wachsmann ("voskový muž"), pseudonym si vytvořil tak, že to jméno prostě převedl do češtiny. Podobně jako si dávno před ním jistý pan Vojtěch Fingerhut (náprstek) změnil jméno na Vojta Náprstek.

J.G. Pašek 23.7.2007 14:52

To byl jeho ruský otec, který rodinné jméno změnil z Wachsmann na Voskovec . . .

Židé si přivlastňují Jiřího Voskovce coby žida . . . . podle Norimberských zákonů žid nebyl . . . byl Áriec . . . .

jk 23.7.2007 15:48

Re: To byl jeho ruský otec, který rodinné jméno změnil z Wachsmann na Voskovec . . .

  Voskovcův otec byl vážně z Ruska? No vida, to jsem netušil, na základě toho německy znějícího příjmení by mně to nenapadlo.  Ale vlastně, vždyť už od Petra Velikého zvali carové do Ruska Němce, z nichž mnozí už tam zůstali, takže to zase nic tak překvapivého není.

jeník 23.7.2007 11:54

Re: Re: Re: Přiznávám : jsem židumil

Wassermann byl režisér.

N.A. 23.7.2007 12:21

Re: Re: Přiznávám : jsem židumil

Podcenujete nacisty, dobry muzi. Na seznamu lidi, pro ktere si sli hned po zaboru zbytku Ceskoslovenska byli W+V docela nahore. Po zasluze, pili nacistum krev dlouho pred Mnichovem.  Vzpomente na Osla a stin, pokud pro zmenu toto neco rika Vam...