6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
lllllolipop 13.12.2008 11:20

nic

;-P:-P;-PVVR^!!!super ale kde ten článek je ????

inkognito 16.12.2007 18:58

duvod proč mít rád židy

ahoj,chci jen říct že mi připadá nespravedlivé nemít rad židy když oni sami ti nic neudělali, je to stejné jako by si nějaký afričan řikal ti běloši jsou divní  na jejich pleti je všechno vidět atd.!

Zdislav Wegner 1.8.2007 10:01

Máte pravdu - tohle je to nejlepší! Díky!!!

Byvaly Ostravak 28.7.2007 9:06

Re: Němci se dodnes omlouvají za nacionální socialismus. Kdopak se omluví za internacionální socialismus ?

Ponevadz italska mafie byla mnohem silnejsi,nez zidovska-musime nyni nenavidet vsechny Taliany?

Byvaly Ostravak 28.7.2007 8:56

Re: Re: Re: Re: žasnu nad objevem pana Olšera:

Dnes bychom mohli rici,ze byl reformni Zid-ne ortodoxni.Kazdopadne Zidem byl!

Byvaly Ostravak 28.7.2007 8:42

Re: Basen Petra Bezruce:

Svarna Hanka mi pripominaji me milovane Bezkydy.Petr Bezruc byl velkym basnikem a bardem-Zidy ale nemel rad a byl antisemitou.Ve Starych Hamrech u kostelika.ktery je jeste mimo prehradu,je jeho socha. 

Byvaly Ostravak 28.7.2007 8:33

Re: Nicméně doufám.

Bretislav Olser v Izraeli byl nekolikrat a napsal o Izraeli a o ceskych Zidech v Izraeli nekolik zajimavych knih.Stoji za to si je koupit.

chazar 26.7.2007 8:38

Re: Ten židovský smysl pro humor

Zrejme myslis Chazary - coz byli pravdepodobne tatarske kmeny ktere jako snad jediny "externy" narod prijali judaismus, samozrejme z politickych duvodu, podobnych jako kdyz na uzemi Velke moravy pozvali byzantskou cyrilometodejskou misi.

j éká 25.7.2007 20:51

Re: Izraelské zákony v porovnání s Chamurabiho zákoníkem byly rozumnější a spravedlivější.

No, nic světoborného, že lidstvo za tisíc let udělalo také nějaký pokrok.

j éká 25.7.2007 20:46

Re: Re: Článek je milý, ale proč se stále rozlišuje a generalizuje

Vyrazili z města ur, courali se po světě a teprve na hoře Sinaj dal Bůh Mojžíšovi desatero, které za ním přinesl v kabeli ze Sumeru? Jděte už s těma biblickejma pohádkama někam. Biblický Hospodin je typickým bohem daného místa, jako většina bohů té doby. V Bibli lze hledat určité morální hodnoty. Zdůrazněji hledat. Bible možná zachycuje nějaké historické události, ale zásadně se nedrží chronologie, protože sleduje ideologické cíle. Chtějí-li se židé vymezovat na genetickém základě jsou s tím trapní a s nimi všichni co v tomto jim fandí. Němci to prověřili v praxi.

Již mnoho podvodníků pochopilo, že vykládat Bibli je dobrý kšeft a že nejlépe se oblbuje smyšlenkami, které nelze ani potvrdit a nelze je snadno ani vyvracet.

jk 25.7.2007 20:18

Re: Nicméně doufám.

Humoru se žídé naučili v Čechách.

jk 25.7.2007 16:40

Re: Re: Re: Re: Re: hmm, to desatero, co nám dali ... tak nevím

  VLKu, s uznáním smekám a gratuluji, jsi prostě 1.

sigi 25.7.2007 12:57

Re: Re: Ten židovský smysl pro humor

Pravyý Žid je pouze ten, kdo se narodil z židovské matky... Raso...

VLK 25.7.2007 10:53

Re: Re: Re: Re: hmm, to desatero, co nám dali ... tak nevím

http://cs.wikisource.org/wiki/Bible_%28Kralick%C3%A1%29/Deuteronomium#Kapitola_5.

Ja vedel, ze na internetu je vse. Kdysi pred desetiletimi jsem si to cetl a nejak se mi to nezdalo. A tak jsem si sve vedomosti osvezil a doplnil treba v poznamce k tomuto odkazu:

http://vira.bloguje.cz/352021-desatero.php

No 24.7.2007 18:08

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Obdiv

V té době byl křesťanem ten, kdo se za něj považoval a křest byl něco jako poslední pomazání, tedy Konstantin byl křesťan

No 24.7.2007 18:02

Re: Článek je milý, ale proč se stále rozlišuje a generalizuje

V Čechách se Židé od 10. do 13. století zabývali hlavně obchodem s otroky, otrokářské tržiště bylo na Malé Straně. V 17. století směli za odměnu nakupovat zabavený protestanský majetek, spolu s katolíky. V 19. století se většinově rozhodli používat němčinu, do té doby většinou mluvili jidiš nebo hebrejsky.

 Vyčetl jsem to jedné židovské knihy o dějinách Židů v Čechách.

Fafa 24.7.2007 17:58

Schumachere:

Ja nevim. Treba general Pinochet mel s tim Patagoncem Allendem strasne prace.

No 24.7.2007 17:47

Re: Re: Re: jiná pohádka

Podle Talmudu byl jeho otec římský legionář (Bar)Panther a byl jmenován jako Ha-Notzri (nazarénec, člen náb. skupiny). Neplést si s Nazaretem, jak se všeobecně dělá.

No 24.7.2007 17:28

Re: Re: Re: Re: Re: žasnu nad objevem pana Olšera:

Apokryfní evangelia se dají koupit, vydal je nedávno Vyšehrad.

Fafa 24.7.2007 17:14

Re: Hádanka

No vidite, takova snaha o zdravy zivot a pak jim to natrel ten tlusty alkoholik z Londyna. ;-D

orbit 24.7.2007 17:05

Re: Re: Nebýt Izraele nebylo by tolik nebezpečných islámských fundamentalistů.

Ismam ma dneska 1300 milionu clenu.  V prekladu ISLAM  znamena PODRIDIT SE.  Podridit se cemu?  Bande vrahu, kteri se ptaji:  "Prestopis na Isma anebo ti podzizneme krk?".  Ted se to dela take bombama, je to rychlejsi ale obe se jmenuji TEROR.  Islam SE ROZSIRIL terorem  A UDRZUJE terorem OD JEHO VZNIKU v roce 620 = zhruba po 1400 let. 

Izrael a jine  VYMLUVY  jako USA zahranicni politika ap. jsou jenom snahou ziskat prechodne spojence = antisemity a proi-americany.  Tech je hodne.  Ovsem oni jsou presne tak na seznamu "podriznou jim krk" kdyz se nepodridi STARESINOVI KMENE, ZENY NEBUDOU ZAKRYTE A V HAREMECH, PRUMYSL V CUDU, KAZDY MUZ BUDE MIT BRADU A RVAT "ALLAH ACHBAR" .  Kdo nebude delat, co si preje MULLAH = knez v turbanu, KTERY JEDINY VI, CO ALLAH CHCE, je take na seznamu na trest smrti.   Atd az se rakovina nezastavi anebo nevyrizne  - sezere cely svet.  Ted je 53 valek na Zemi - 50 z nich je utocny Islam proti svym sousedum ...

jk 24.7.2007 17:02

Re: Re: Re: hmm, to desatero, co nám dali ... tak nevím

1. V jednoho Boha věřiti budeš, 2. Nevezmeš jména božího nadarmo, 3. Pomni, abys den sváteční světil, 4. Cti otce svého i matku svou, aby dlouho živ byl a dobře ti bylo na zemi, 5. Nezabiješ, 6. Nesesmilníš, 7. Nepokradeš, 8. Nepromluvíš křivého svědectví proti bližnímu svému, 9. Nepožádáš manželky bližního svého, 10. aniž požádáš statků jeho.

   O nezobrazování živých bytostí tam nic není. Knih Mojžíšových, máš pravdu, je 5 : Genesis, Exodus, Leviticus, Deuteronomium a Numeri. Ta spousta příkazů a zákazů je jen v jedné - Leviticus (dodnes se říká, že nám někdo káže levity). Určitě bychom tam našli zákaz zpodobňovat  Boha, vždyť pravověrní židé nesmějí jeho jméno ani napsat ani vyslovit, proto používají  "maskovací" označení Adonai nebo Eloah, což myslím obojí znamená Pán a do češtiny se někdy překládá jako Hospodin. Na zákaz zobrazování jiných bytostí si nevzpomínám, až budu mít víc času, tak do té knihy zase kouknu, ale pravda je, že jsem dosud v žádné synagoze zobrazení živé bytosti neviděl.

orbit 24.7.2007 16:53

Re: Nejsem odborník v genetice...

naciste se snazili rozlisit GENETICKY  zida od nezida.  Selhali.  Totez se nezdarilo genetikum do dnesniho rana a nezdari se jim to nikdy = protoze ZIDE ani SEMITE  nejsou rasou ale JAZYKOVOU SKUPINOU (podIvej se do slovniku definice SEMITA) PATRICI DO SKUPINY aramejskeho jazyka, KTERYM SE V OBLASTECH, KTERE CITUJES, MLUVILO.  

Vyraz ANTISEMITISMUS  a podobne jsou zalozene na omylu - podobnre jako mnohe jine jazykove vyrazy.  Snad nejznamejsi je, ze SLUNCE VYCHAZI  a ZAPADA  coz je presne takovy nesmysl, dokazany astronomii ale JAZYK SE POUCIT NEDA  

orbit 24.7.2007 16:42

Re: Re: Re: Re: Re: Obdiv

JENOM PROP PORADEK: 

Jezis byl ZIDEM  od narozeni az ppo svoji smrt.  S krestanstvim nema nic spolecneho - nikdy nechtel ZIDOVSTVI  zmenit ani vymenit.  Dokonce podle Noveho Zakona TRVAL NA TOM, ZE VSECHNY ZAKONY MOJZISE SE MUSI DO PISMENE DODRZOVAT.  Krestanstvi vytviril Pavol (Zid Saul z Tarsu)  a pak jej poradne popohanstil 400 let pozdeji KONSTANTIN, pohansky panovnik Rimske rise, ktery ani krestanem nebyl.  Jeho kresstanstvi mame dodnes.  On vymenil zidovske svatky a sobotu za pohanske svatky a nedeli.

To krestanstvi mame dodnes.  Ne to Jesisovo a ani Sv. Pavla.  Kdo mne neveri, at si precte Evangel;ia.

orbit 24.7.2007 16:28

Re: Ten židovský smysl pro humor

Definice SEMITA  je, ze je prislusnikem ARAMEJSKE JAZYKOVE SKUPINY.

Nema s rasou NIC  spolecneho.  Kdo se chce stat zidem, muze po nekolika mesicich studia, obrizce a ponoreni se do tekouci vody.  Kde pak je zde mozna RASA?

orbit 24.7.2007 16:26

Re: Re: Kdyby ale neexistovali Židé...

ne, nebyl.  Ovsem to by asi na veci nic nezmenilo - on totiz zustal ZIDEM  o o nove nabozenstvi zajem nemel.  Presny opak - byl za zachovavani BIBLE  jak ji chapali zide (nekolik malych vychylek) a jeho bratr Jakub v jeho tradici pokracoval. 

Nove nabozenstvi = KRESTANSTVI  je dilo Saula z Tarsu (Sv. Pavla) a z nejvetsi casi Vladce Rimske Rise KONSTANTINA. Ten zrusil zidovske svatky a sobotu (jsou dodrzovany v Novem Zakone) a zavedl pohanske svatky a nedeli podle pohanske kultury.   Jsou tam dodnes.

Hagar 24.7.2007 16:19

Re: Copak je rasismus, pokud jeden obdivuje třeba olympijského vítěze a neshledává nic obdivuhodného na obecním opilci?

Romove jsou predci Izraelitu-Hebrejci?

orbit 24.7.2007 16:07

Re: Příčiny dlouhověkosti obyvatel Izraele jsou

SEMITA je clovek, patrici do aramejske JAZYKOVE SKUPINY. 

SEMITI NEJSOU ZADNOU RASOU  a pideni se po jejich DNA a pod. je pouhy nesmysl.

VLK 24.7.2007 15:33

Re: Re: hmm, to desatero, co nám dali ... tak nevím

Desatero - ktere? To ktere je sepsane ve Starem zakone, nebo to, ktere si z toho upravili krestani az asi po tisici letech? V tom puvodnim totiz bylo i neco o nezobrazovani zivych bytosti.

A proc, kdyz je tak genialni, ho zide rozcuckovali a rozmelnili do dvou ci snad tri knih z peti knih Mojzisovych? Protoze uz i jim nestacilo, bylo nerealne a nevymozitelne. Razem tu mame z tolik vychvalovaneho kratkeho desatera neco podstatne delsiho nez Chamurapiho stela a na druhou stranu neuplnejsiho a nedostacujicnejsiho.

Svarna Hanka 24.7.2007 15:21

Re: Re: Basen Petra Bezruce:

Ryju ryju jako kret - az rozryju na tu bryju cely svet.

Markyz Gero ten ma pero - pise pise Marycce na telo - az dopise dopise tak dopise a se umyje ten stary kmet.