4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Radek J. 15.1.2007 11:17

Re: Re: To je jistě záslužné, odhalit škůdce

Podal jste to optimistickyR^, sklenice je zpola plná. Koeficient využití u Temelína je na moderní elektrárnu dost mizerný. Což je špatná zpráva pro akcie ČEZu, z hlediska bezpečnosti zatím tyto problémy neznamenají dohormady nic.

jonáš 15.1.2007 18:20

Re: Re: To je jistě záslužné, odhalit škůdce

Na základě znalosti, že rok má 365 dní .. ne 200. ;-)

Jiří Tyc 15.1.2007 11:15

Re: To je jistě záslužné, odhalit škůdce

Nebyla to vrozená skromnost, ale nedá se prostě všechno vtěsnat do jednoho článku. Pan Železný už napsal, jak je to s těmy výměnami paliva. Když vyměňujete jednou za 18 měsíců, musíte mí aktivní zónu tzv. víc "nadupanou". Tedy větší obohacení paliva, víc tzv. vyhořívajících absorbátorů, tvoří se Vám zpravidla více tritia atd. Naopak za tři roky ušetříte jednu odstávku a všechen možný frmol kolem toho. Odstavovat po 160 ti dnech ptovozu se nevyplatí. Ale jaderná bezpečnost je nadřazena zisku. Úplné vyřešení problémů s palivem je na Temelíně podle mého názoru otázkou ještě tak dvou až tří let. Vzhledem k tomu, že má elektrárna životnost cca 60 let, tak se to stále ještě bohatě vyplatí.

Hezký den!

jonáš 15.1.2007 18:19

Re: Re: To je jistě záslužné, odhalit škůdce

No prosim, teď to ještě takhle, možná trochu víc po lopatě vysvětlit panu Pavlovcovi a mme Kuchtové, a bude to za těch pět šest let v poho .. :o)  jen mě vrtá hlavou, proč se to takhle jasně a jednoduše člověk ani na stránkách SÚJB ani ČEZ nedočte .. nemluvě o běžných novinách. Ale to jsem tvrdil už před pěti lety v tom bábolu kolem dostavby, že prostě zanedbáváte pozitivní PR. Většina obav mezi lidma totiž plyne z obyčejný nevědomosti. Rovněž díky za odpověď a hezký večer .. den je pryč. :-)