10.5.2024 | Svátek má Blažena


Diskuse k článku

POLEMIKA: Fosilní lobbisté ohrožují energetickou bezpečnost Česka

Milan Smutný ve svém textu Ekologisti chtějí zavřít dvě elektrárny obvinil Hnutí DUHA a další ekologické organizace z ohrožování energetické bezpečnosti Česka.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Pankovic 22.4.2022 10:10

...ale můžeme na to koukat přes TvojiTrubku, česky Juťjůb, foneticky You Tube ;-)

M. Horák 22.4.2022 10:09

..neboť jej zlikviduje(uhlí) konkurence levných obnovitelných zdrojů. Ano, to nám slibují zelení ideologové už hodně dlouho a zatím se dotuje a dotuje. Hnutí Duha je jedním z mnoha škůdců naší energetiky.

R. Langer 22.4.2022 10:00

Nelži zase, ty prolhané Zelené bolševické hovado. Ty elektrárny se odstavili, a už jsi na to tu byl mnohokrát upozorněn, ty jedno hovado tupé, prolhané! A stejně budeš lhát pořád dál, ty odporný zlodějský škůdce lidstva! ;-€

R. Langer 22.4.2022 9:56

Protože ta pravidla nikdy ani neměla vzniknout, Zelený bolševiku! ;-€

R. Langer 22.4.2022 9:55

Stačilo by je připojit pouze na OZE. Aby si to vyzkoušeli v praxi, jak to funguje... ;-D

R. Langer 22.4.2022 9:54

No, schválně - odkud? ;-D

P. Dvořák 22.4.2022 9:49

Co děláme my je ve vašem přizpůsobeném příkladu pitomost. Samozřejmě že nejlepší je dovézt surovinu a vyprodukovat komplet dokončený výrobek. Ne vyprodukovat odlitek nebo prkno.

J. Krásenský 22.4.2022 9:48

A víte alespoň "odkud se berou" fotovoltaické panely a jaké suroviny jsou potřeba k výstavbě větrných elektráren?

J. Krásenský 22.4.2022 9:46

Jenže na to, abyste platil alespoň těch třicet, si budete muset vydělat. Což platí daleko více o těch sto a padesáti. To, že to zelení blábolilové zanedbávají, ukazuje, že pro ně vznikají "peníze v bankomatech" stejně jako "elektrický proud je ze zásuvky". Abych mohl něco uspořit, musím mít zdroje, ze kterých budu šetřit.

R. Polášek 22.4.2022 9:43

Propagandistický blábol zeleného škodíka lidské společnosti.

P. Kubáč 22.4.2022 9:38

Ajaj chyba. Oprava zní

"Ta která se BRÁNÍ jaderné energetice"

P. Kubáč 22.4.2022 9:37

Otázka která strana sporu ohrožuje energetickou bezpečnost Česka více - má snadnou odpověď.

Ta, která se nebrání Jaderné Energetice.

Nevím jaký je vztah Pavla Tykače k jaderným elektrárnám, ale těším se až Hnutí Duha bude navrhovat výstavbu nových jaderných bloků.

M. Šejna 22.4.2022 9:31

Nejkouzelnejší dotaz na tyhle ekofašistické blby měl včera v TV exministr Havlíček. Když už nemohl vydržet to jejich fanatické blouznění o fotovoltaice a tepelných čerpadlech, tak se jich zeptal, kde by měli obyvatelé bytů postavit u svého bytu to čerpadlo a fotovoltaiku.

Odpověď nedostal. ;-D

R. Meišner 22.4.2022 9:29

autore při vší úctě k vám---nesmíte věřit všemu, co vám kdo nakuká. ---nahrazení ruského plynu do r. 2025?? chacha. z toho dvě třetiny zateplením a tepelnými čerpadly?? prozraďte, jak se třeba montuje takové tepelné čerpadlo na panelákovém sídlišti Jižní město--já to opravdu netuším. --a třetina že bude LNG? a kam si pro něj budete jezdit? garantuji vám, že až si Německo vybuduje terminály ( 3-5 let), veškerý LNG spotřebuje pro sebe--a ještě to nebude stačit. moc vám doporučuji namísto nabiflovaných pohádek také občas trochu přemýšlet. děkuji.

V. Petr 22.4.2022 9:24

Je to pořád o sabotáži Bruselu. Neustále "zpřísňuje" normy tak, aby nakonec nešly splnit.

Je to vidět u aut. V roce 1981 jsem byl v Drážďanech a tam bylo u hlavních tahů nedýchatelno, protože většina aut byly dvoutakty. V Praze to tou dobou někde smrdělo ale nebylo to tak hrozné.

ALE neexistuje zaznamenatelný rozdíl mezi Euro 3 a Euro 6. To chytí jen přístroje.

V. Kučer 22.4.2022 9:21

Zelení aktivisté by si měli zopakovat staré heslo italské renezance. Cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly.

V. Petr 22.4.2022 9:21

Klimatická krize nemohla zmizet, protože to vždycky byla jen zločinná fantasmagorie zelených. Nikdy neexistovala!

K tomu zateplování, mám tu třeba nabídku jedné firmy, vychází to na 700000 Kč na bytovou jednotku.

O tom, jak levněji zateplený barák v GB shořel a zemřelo asi 80 lidí psali v novinách i u nás...

D. Krajíček 22.4.2022 9:18

Vzhledem k tomu, že domácnosti spotřebují 10 % plynu, tak zkapalněné molekuly svobody nebudou stačit, ani kdyby se domácnosti ušetřily k smrti.

V. Kučer 22.4.2022 9:17

Odstavovat uhelky bude možno až budou nahrazeny jádrem. Chybí nám dostavba Temelína.

P. Beneš 22.4.2022 9:17

"...že "od začátku 90 tých let" i daleko dříve, celosvětově slibovali jaderní inženýři dořešení palivového cyklu a zároven energii s JE za ceny dokonce podstatně nižší než jaká byla náladovost v dokonce neodsířených tepelných elektrárnách."

To samé nám teď slibuje OZE loby v podobě levných solárů a úžasně účinných bateriových a vodíkových úložišť.

"Naopak nákladovost OZE klesá - viz vývoj EROEI."

Proč tedy mám na každé faktuře příspěvek na provoz OZE?

"Doposud se konkrétně nezačalo u nás úložiště stavět - zato odhadované náklady na jeho vybudování rostou spolu s cenou stavebních prací rychleji - jak prostředky na jaderném účtu."

Úložiště se u nás dosud nezačalo stavět proto, že se tomu aktivisté vašeho typu úspěšně brání. Je to stejný argument, jako "OZE je dnes levnější, než uhlí", přičemž se už neřekne, že uhlí se zdražuje vinou emisních povolenek, ze kterých se pak OZE dotuje.

Aby bylo jasno - já nejsem odpůrce OZE. Je to určitě zajímavý doplňkový zdroj energie. Jednou možná i hlavní. Jen se k tomu musí dojít vývojem. Ne revolucí, která nadhodnocuje jeho výhody a naprosto bagatelizuje, případně úplně zamlčuje, nevýhody.

F. Kusák 22.4.2022 9:17

Takové řeči mně vadí, protože vše je postaveno nikoliv na faktech, ale na víře, že jedna či druhá strana mluví pravdu. Neznám soudní spis a neznám také argumenty obhajoby ani žaloby, takže pro mě o ničem. Všem těm vládním i zeleným energetikům ovšem vyčítám naprostou nekonkrétnost svých tvrzení. Jako člověk, který se celý život pohyboval ve výrobě vím, že vždy musíte mít záložní možnost, jak problém řešit, a jedna vám nestačí. Prostě, když nastane nějaká situace s jistou mírou pravděpodobnosti, budu dělat to, to, a to. To se po mě, jako výrobákovi vždy chtělo. Pokud jsem nebyl připraven, pak jsem měl vážný problém. To je natolik zásadní, že opak znamená vážné poškození státu. Jinak se dostaneme k ideologickým proklamacím typu "wir schaffen dáš". Snad vláda takový plán má, avšak je povinností premiéra vystoupit a takový plán představit. To platí i jinde, třeba i při obraně státu. Jenže nic, jen fráze a pak represe. Kdo neuvěří a nedej Bože, něco zpochybní, vystavuje se problémům, dokonce i trestněprávním. Tahle vláda opravdu není dobrá. Nic nám totiž nenabízí.

J. Prikner 22.4.2022 9:15

A co ,DUHO , čím budeš svítit a topit, Občasné Zdroje Energie je sice pěkná věc, ale prosaďte je bez dotací. Až budou fungovat bez bdotycí,tak prosím. Jen uvažte, jaký zdroj budeme mít při výpadku. Tak žádná civilizace nemůže fungovat. Že elektrárny známých milionářů mají exhalace mimo normy EU, tak je donuťte k úpravě. Díky našim vládám za 30 let nebyla započata výstavba JE - a to čistě z důvodů částečné privatizace ČEZu a odporu EU.Orbán se s nimi nebavil a bude ji mít do několika let. DUHA jsou státem dotovaní zločinci, žijící na úkor našich daní.

M. Džmuráň 22.4.2022 9:11

Milan Smutný má pravdu bez ohledu na Pavla Tykače a jeho elektrárny. Dílčí relevantní argumenty ohledně těchto elektráren nemohou zakrýt skutečnost, že Hnědá Duha (jak ji hnutí nazývám poté, co zlikvidovalo šumavské lesy) ohrožuje energetickou bezpečnost Česka. A nejen to. Přes dílčí pozitivní kroky např. v oblasti integrace šelem do přírody je jejím kritickým ohrožením, jak jsme se mohli přesvědčit např. na již zmíněné Šumavě.

A. Forman 22.4.2022 9:11

Už jsem vám napsal několikrát, abyste na mne nereagoval, čemu na tom nerozumíte, ekodebile ?

J. Hanzal 22.4.2022 9:09

Těmto zeleným šílencům by se měly v období, řekněme, říjen - duben vypnout všechny energie, tedy krom vody (ta zamrzna sama), aby se ukázalo jak se má správně ekologicky existovat!!

Myslím, ovšem, že by bylo prospěšnější je odpojti od všeho a nadobro!!;-D

J. Nevrkla 22.4.2022 9:09

Autor je neskutečný blabolil. To ještě někdo může brát vážně?

L. Žaloudek 22.4.2022 9:01

Já žiju ekologicky na dluh celý rok (možná kromė Silvestra). Mám sice vlastní studnu i ČOV, ale přesto přírodě určitě beru víc, než dávám.

P. Zlumov 22.4.2022 8:59

Počkejte ..... teď mě tak napadá:

... a nebylo by lepší než vozit X přes půl koule, vyrobit Y rovnou tam, kde se vyrábí X... atd atd,

no a kdo bude chtít, může se tam, kde se to Y vyrábí na to Y dojít, opakuji dojít, podívat. Protože koupit si to nebude mít za co a dojet tam nebude mít čím.

L. Žaloudek 22.4.2022 8:49

Je to jinak: Doteď jste platil 30. Nyní budete muset investovat aspoň 100, abyste nadále platil jen 50.

F. Navrátil 22.4.2022 8:45

Energetické úspory zajistíme opatřeními, na jejichž zavedení a provoz spotřebujeme více energie, než kolik nám uspoří. To je přece logické! A ideologicky nebezpečný plyn z Ruska přestaneme odebírat, protože hrozí vážné nebezpečí, že nám naše vlastní vlády uzavřou kohoutky plynovodu.