2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Diskuse k článku

PENZE: Důchodová reforma ve Francii

Možností, jak vyřešit ošemetnou situaci s důchodovým systémem v západní společnosti, ve které jsou ženy emancipované od mužů a patriarchát je již dávnou minulostí (nějak moc si nepřejí děti, respektive nemíní se stát továrnou na potomky a ženou v domácnosti jako v dobách minulých, což plně chápu), no a dávají přednost profesionální kariéře, nebo plnému užívání si života radostného, není mnoho.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Laurencikova 23.2.2023 15:21

Zdravy usudek je moje druhe prijmeni. Ale jak zrovna vy to mate poznat, ze?

D. Laurencikova 23.2.2023 15:30

Pan Marak dosud nedokazal najit ani rozdil mezi noci a dnem. Vy zrejme take ne.

D. Laurencikova 23.2.2023 13:47

Mate spinavou fantazii, pane Marak. Ja vidim postavicku, jak mava pri jizde na kole. Vy vidite kohosi "hajlovat"? To je vas problem!

P. Diviš 23.2.2023 13:44

O smítku a břevnu znáte?

"Mezi slušnými lidmi ..." - kéž by jich tu bylo více.

D. Laurencikova 23.2.2023 15:24

Vy myslite nositele te "slusnosti", ktera nestrpi jiny nazor, nez ten vladni, povoleny? Takovych je tady dost. Vy jste jeden z nich.

H. Lukešová 23.2.2023 15:38

Zitra bude první výročí začátku rusko-ukrajinské války, čekám zítra na internetu obzvlášť speciální články, i Česká televize bude pravděpodobně vysílat speciál o tomto konfliktu.

D. Laurencikova 23.2.2023 15:54

Cekejte nanejvys vic hysterie nez obvykle, ale ne opravdu neco noveho. ;-)

P. Diviš 23.2.2023 17:10

Co to je, "nestrpí"?

Že byste po bolševicku zakazovala nesouhlas?

D. Laurencikova 23.2.2023 18:15

Die Frage zu blöd, um beantwortet zu werden.

H. Lukešová 23.2.2023 19:04

Paní Laurenčíková, pravý nacionalista by Vám řekl, že nemáte na českém diskusním serveru psát německy, tj. že NP není německý server... :-) Protože ne každý Čech rozumí německy...

Samozřejmě, že mezi cizí jazyky slovenštinu ani nepočítám, protože ji většina Čechů rozumí, tak jak většina Slováků na druhé straně rozumí česky...

D. Laurencikova 23.2.2023 20:08

To je prece jedno, jakou reci tomuto foristovi odpovim. On neruzumi stejne vubec nicemu. Ale mate pravdu. V nemeckych forech je to dokonce soucasti Netiquetty. V NP zadna Netiquetta neplati. Zadna pravidla slusne komunikace se nekonaji. Jinak by nebylo mozne, nadavat zde lidem do "filcek", "krav" a "devek"apod. Kdyz proti tomuto hulvatstvi nikdo nezasahne, pak muze moji nemcinu nechat stat hned stokrat. Jsem si jista, ze to je podstatne mensi problem. ;-)

H. Lukešová 23.2.2023 20:23

Otázkou je, jak reagovat, urážet je tím stejným způsobem, mluvit s nimi řečí, které rozumí a nebo si zachovat glanc.

Já zatím dávám přednost té druhé možnosti, i když je pravdou, že mě zatím "krávou", "devkou", "filckou" nikdo nenazval, protože se tak často k rusko-ukrajinské válce nevyjadřuji, a neodporuji většinovému mainstreamovému pro-ukrajinskēmu postoji, jinak bych ty nadávky schytala také.

D. Laurencikova 23.2.2023 20:44

Presne tak to je. Ja jsem se take puvodne snazila o to, vsvetlit, diskutovat... To vubec nema smysl. Oni nechteji nic vysvetlit, oni chteji cloveka urazit! Ja je neurazim stejnym zpusobem, pani Lukesova. Mam lepsi vyjadrovaci schopnosti, i kdyz jsem z Cestiny uz desitky let vypadla. I kdyz nekdy skutecne posbiram tu spinu a hodim zpet. Kdyz si nekdo dovoli, nazyvat lidi podle fasistickeho manyru "filckou", pak si musi nechat libit to same. Ani nejde o Rusko-Ukrajinskou valku. Oni tak na nektera jmena reaguji zasadne, bez ohledu na obsah prispevku.

Co se te valky tyka, tak i tady ma kazdy pravo, udelat si na vec svuj vlastni nazor. Ja se nebudu ptat nejakeho hlupaka, jestli a co si smim myslet. Kdyz neni schopen diskutovat, at neleze do verejnych diskuzi. Kdyby diskuze na NP byla moderovana, nemohl by si to dovolit, nadavat nekomu "filcek", "krav" a "devek", jenom proto, ze ma nekdo na vec jiny nahled. Nebo ho postavit pod uroven dobytka, ani nevi proc!

Oni vas neurazeji, pani Lukesova, protoze jim pokazde ustoupite. To ode me cekat nemuzou. At se vyradi, primitivove. Jejich urazky jsou o nich, ne o mne, to tak skutecne je. Kdyz me nekdo nazve "kravou", je to totez, jakoby sam o sobe rekl: Jsem hloupy primitiv. Urazit by vas mohl jenom inteligent a ten to delat nebude. ;-)

H. Lukešová 23.2.2023 20:54

Ano, to máte pravdu, paní Laurenčíková, ale jak jsem Vám psala, rusko-ukrajinská válka se mě osobně nedotýká a citově mě nezasahují urážky Rusů či Ukrajinců, nejsem Ruska ani Ukrajinka Rusko ani Ukrajina nejsou mé oblibené země.

Jo, kdyby někdo znevažoval Židy a Izrael, to by mi vadilo hodně, pak bych se pustila do bitvy, také jsem nějaké bitvy za Izrael vedla, diskutuji zde na NP od roku 2006. Má válka je izraelsko-arabská ne rusko-ukrajinská. Proč bych měla bojovat za Rusy nebo Ukrajince? Já bojuji za Izrael.

D. Laurencikova 23.2.2023 21:04

Ja nebojuji za Rusy! Ani proti Ukrajincum! Ja bojuji, kdyz tak, s nepravdou, cenzurou, propagandou, drzosti, aroganci, hlouposti a sprostotou... Aspon se o to snazim. Principielne! A je jedno, o jake tema jde. :-)

D. Laurencikova 23.2.2023 20:58

Zkuste jim jednou dat kontra a uvidite, co vsechno se o sobe dozvite... Ne, radeji to nezkousejte, pani Lukesova. Na to clovek musi mit nervy, pustit se do krizku se zumpou. "Kommt Zeit , kommt Rat". ;-) Preji Vam dobrou noc.

P. Diviš 23.2.2023 21:02

Slečna Lukešová píše slušně, není třeba být neslušný i v případě nesouhlasu. Naučte se to od ní.

D. Laurencikova 23.2.2023 21:05

Az po vas, pane Divis.

H. Lukešová 23.2.2023 21:10

Shodneme se na hodně věcech, ale zajisté se lišíme v náhledu na politiku Velké Británie ke Svaté zemi, kterou já považuji za antisemitskou, pro-arabskou, VB je do jisté míry spolu-zodpovědná za genocidu evropských Židů za druhé světové války, Vy naopak britskou politiku spíše obhajujete, ale to nevadí, nemusíme mít ve všem stejný názor.

D. Laurencikova 23.2.2023 21:15

Ja jsem v tomto foru zacinala velice slusne, ale od lidi jako jste vy se mi dostalo pravidelne jenom sprostych urazek. Lide jako vy nejsou schopni, dohledat si nejake informace, tak urazeji jejich nositele, kdyz nepasuji do jejich jednoducheho obrazku o svete. Kdyt vy se budete ke mne chovat slusne, tak ja k vam hned dvakrat. Pamatujte si to!

H. Lukešová 23.2.2023 21:21

Tak to Vám dám za pravdu, ke mně se chováte vždy slušně a nikdy jste mě neposlala do háje i přes mé sionistické nadšení, kterému ne každý rozumí a toho si vážím...., ale to jsem Vám již psala.

D. Laurencikova 23.2.2023 21:38

Ja si slusnosti velice vazim. Vy jste take byla ke mne vzdycky slusna, tak nemam duvod reagovat jinak. Se slusnym clovekem se ja VZDYCKY domluvim, pani Lukesova. Na neslusnost reaguju alergicky. Nesnasim ji proste!

Vase sionisticke nadseni mi nejen nevadi ale je mi spis sympaticke, nez naopak. Neznam hodne lidi, kteri maji tak obsahle znalosti nejen zidovske problematiky, ale i soucasne svetove situace, jake mate vy. Hut ab!

M. Mařák 23.2.2023 21:29

Co to je lidé jako Vy? Ústup stranou?

Já jsem na Vás nikdy nebyl sprostý, ostatně nejsem tady sprostý na nikoho z diskutujících. Vulgarita není můj styl.

M. Mařák 23.2.2023 21:32

Pardon, měl jsem zapnutou diskuzi podle času a myslel jsem si mylně, že se jedná reakci na nějaký můj komentář.

D. Laurencikova 23.2.2023 21:44

Tato odpoved nepatrila vam ale panu Divisovi. On dobre vi, proc.

D. Laurencikova 24.2.2023 8:33

Kdyz uz jste se tady chopil role jakehosi arbitra, tak bych vas pozadala, abyste vzdycky zasahl, kdyz tady dojde ze strany L. Novaka, Vaclavikove a mnohych jinych k nejakemu vulgarnimu vypadu misto vecne komunikace. Prispejte k pozvednuti urovne tohoto fora. Vzhledem k tomu, ze tady neni zadna moderace, jinak se to resit neda. Pokud se proti urazlivym vypadum neozvete, nebo vase kritika zustane prisne selektivni, zustanete neverohodny, pane Divis.

P. Diviš 23.2.2023 21:01

To je jedno, jakém jazyce píše blbosti.

D. Laurencikova 23.2.2023 21:10

Az jednou rozpoznate blbost od chytrosti tak rychle zmlknete.

V. Novak 23.2.2023 12:00

Dvacet dnů na projednání něčeho takového jako je penzijní reforma?

Nedivím se opozičnímu obstruování ani masovým nepokojům - to je výsměch a arogance moci. Dost mi to připomíná naše násilné protlačení "druhého klacíku" nebo církevních restitucí momentálně na koni jsoucí pravicí.

P. Diviš 23.2.2023 13:48

Penzijní reformu teprve připravují, IMHO ještě dlouho budou.

Teď se jedná pouze jednorázové omezení valorizace.

Bylo by krásné, kdyby byly důležité věci přijímány po dohodě s pozicí, ale pokud opozice nemá zájem, je občas nutno něco prosadit i bez ní (třeba ty církevní restituce).