26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

PENZE: Důchodová reforma ve Francii

Možností, jak vyřešit ošemetnou situaci s důchodovým systémem v západní společnosti, ve které jsou ženy emancipované od mužů a patriarchát je již dávnou minulostí (nějak moc si nepřejí děti, respektive nemíní se stát továrnou na potomky a ženou v domácnosti jako v dobách minulých, což plně chápu), no a dávají přednost profesionální kariéře, nebo plnému užívání si života radostného, není mnoho.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
H. Rybnická 23.2.2023 16:22

Do Terezína poslali nacisté také jeho ženu, paní Lily Czech. On zemřel na zápal plic, ona přežila a vrátila se do Brna. Ovšem - byla sice také židovského původu ale rodina se hlásila k německé národnosti. Musela emigrovat, napřed do Anglie, později žila ve Vídni v domově důchodců, tam také zemřela a je pochována. Do CZ se již nevrátila. A jaká to byla parádní ženská a jak s ní v první republice česká radnice města Brna zacházela, o tom se ještě rozepíšu. Ale asi to nezveřejní. trochu by to narušilo naše sebevědomí.

V. Novak 23.2.2023 16:24

Paní měla smůlu - pro Čechy byla Němka a pro Němce Židovka.

V. Petr 23.2.2023 20:07

Ve skutečnosti byla většina Židů na straně Němců proti Čechům. Vztah Čechů k Židům se změnil až když byli Němci pronásledováni.Před několika lety to tady jeden popisoval.

V. Novak 23.2.2023 12:40

Dávky pobírají ti, kterým to stát umožní. Je na státu, aby nevozil zbytečné černé pasažéry (pro superantirasisty "slepé pasažéry", jak se říkalo za První republiky) a nenutil své občany je živit na svůj úkor.

M. Valenta 23.2.2023 8:10

S přemnoženými seniory budou ještě problémy. Tak například můj tchán (83) jde ráno na procházku ( ca 4 km ) se psem, po snídani jde se stejně starými kamarády na tenis a zbytek dne stráví v truhlářské dílně a u televize. Netvrdím, že se jedná o typický příklad, ale málo takových také není.

V. Petr 23.2.2023 8:59

Co tím chtěl básník říci? Problém je s lidmi v produktivním věku na sociálních dávkách!

H. Rybnická 23.2.2023 10:33

A kde vidíte nějaký problém? Pes potřebuje vyvenčit, jinak by to musel udělat někdo jiný z rodiny. Vstup do tenisového hříště nebo klubu musí zaplatit, tím přispívá na plat někoho jiného. V truhlářské dílně určitě dělá něco užitečného. A co je?

S. Ševeček 23.2.2023 12:59

doufám, že - abyste neohrozil demokratický státní rozpočet - chcípnete před nabytím nároku na starobní důchod a váš tchán si v den vašeho pohřbu dá po partičce tenisu něco hoblovaní v dílně a za vaší rakví se bude spokojeně usmívat

V. Novak 23.2.2023 16:19

Jojo - senioři se strašně množí!

Skoro jako trpaslíci!!

A někteří si dokonce dovolují nebýt abonenty LDNek!!!

No Sodoma přímo na komoru!!!!

V. Církva 23.2.2023 7:59

Není nad to řešit důsledky místo příčin! V Evropě je nedostatek dětí, místo výroby se kupuje zboží z Číny, která za odměnu podporuje ruskou okupaci Ukrajiny. Místo aby to mladí řešili a měli tak práci a důchod, podtrhnou ekonomiku tím, že nakoupí čínské solární panely a ještě dál zvýší emise dalším přesunem neefektivní (z důvodu ekoteroristů) výroby do Číny. Do toho přijme Evropa další zaostalé migranty, aby bylo třeba víc peněz z daní na jeich podporu a policii a nebylo na důchody ani na nemocnice.

To je popis reality. nemá smysl se bavit jen o jednom z mnoha důsledků - pozdního odchodu do důchodu.

Ten se mimochodem dá řešit i tak že si člověk může určit po 60ce kdy půjde do důchodu a důchodová částka se určí z toho co člověk zaplatil na daních a může navyšovat čím později člověk do důchodu nastoupí.

Případně se v 60 letech určí zdravotní stav jedince a pak se velikost důchodu určí podle předpokládaného odchodu do důchodu, doby dožití a toho kolik do systému člověk dodal.

M. Mařák 23.2.2023 8:05

"Nedostatek dětí".... To je to, co tady na NP i jinde tvrdím již desítky let. A není to jen problém důchodového systému, ale problém mnohem hlubší, civilizační, řekl bych.

V. Petr 23.2.2023 9:01

To máte pravdu. Je třeba zikvidovat rudozelenou pakáž s jejími 41 pohlavími a propqagací LGBT.

M. Mařák 23.2.2023 9:22

"Je třeba zlikvidovat zlikvidovat rudozelenou pakáž...."

No toto. Jak byste si to představoval? Poslal byste je do plynu a tak jako Vaši předchůdci?

D. Laurencikova 23.2.2023 10:10

Proc byste chtel prikracovat hned k takovym metodam? Staci jim sebrat taktovku z ruky! Proste je nevolit, pane Marak! Nevolit strany, ktere dnes udavaji ton v te "EU-maticce narodu". ;-)

H. Lukešová 23.2.2023 10:15

Jenže všechny jiné než mainstreamové strany, udávající tón "matičky národů EU dobrotivé" jsou nacistické a rasistické. A to je přece fujky...

M. Mařák 23.2.2023 10:19

Vy byste také všechny likvidovala? Doufám, že ne.

H. Lukešová 23.2.2023 10:31

Ne, zcela jistě ne. Jsem proti násilí, vraždám a terorismu, nikdy jsem se nevyjadřovala násilnicky, natolik dobře mě snad z diskusí znáte.

D. Laurencikova 23.2.2023 13:35

Ano, podle toho mainstreamu. Je treba prekonat odpor a risknout ten experiment, volit pro zmenu strany, ktere maji jinou nabidku nez ty mainstreamove. Odvolit je pak muzou vzdycky, ne? ;-)

H. Lukešová 23.2.2023 13:46

Rozhodně. Je ale někdy lepší pomlčet koho volíte, stojí mi za to nechat si nadávat do lůzy, odpadu, hnusu, dezolátů, zkrachovalců, zaprodanců atd. atd...? Volba je tajná, volit si můžu koho chci.

Jak jsem Vám již psala, třeba přijde doba, kdy budu muset zapřít své přesvědčení na veřejnosti, ovšem mé vnitřní já, se nikdy nezmění, budu věrna svým postojům a názorům. Můžu se třeba někdy zohnout, avšak po čase se narovnám.

D. Laurencikova 23.2.2023 14:10

Ta doba uz tady je. Mozna jeste horsi, nez driv. Nevzpominam si, ze by driv, jeste za komunistu bylo nekomu od jeho spoluobcanu nadavano do luzy, odpadu, hnusu, dezolatu, zkrachovalcu zaprodancu atd., kdyz zpochybnil statni propagandu. To je zcela novy fenomen! Driv lidi dokazali propagandu od reality rozlisit. To co dnes tady snad vubec jeste nebylo. Ja mam podezreni ne mobilni telefonky, jestli nepusobi nejaky proces v hlavach lidi, nebo do pitne vody mozna neco davaji....

H. Lukešová 23.2.2023 14:23

To je pravda, mí předci, rodiče a prarodiče proti režimu nikdy nevystupovali, ale věděli, že to, co komunisté hlásali, byly jen lži a propaganda. Jenže chtěli vystudovat, získat normální zaměstnání, avšak troufám si říci, že takových lidí bylo víc.

Můj děda, byl v mládí přesvědčený komunista, v 18 letech velmi věřil v komunistický systém, byla zde totiž druhá světová válka a vítězství Sovětského svazu nad vojsky nacistického Německa, samozřejmě později vystřízlivěl a komunisty nesnášel, věděl, že kdykoliv otevřeli soudruzi ústa, tak lhali, jenže co s tím? Tehdy se nedalo dělat nic.

D. Laurencikova 23.2.2023 15:12

Ano, tenkrat lidi mluvili jinak doma a jinak na verejnosti. Vedeli, ze vlada jim lze, vlada vedela, ze oni to vedi, a oni vedeli, ze vlada vi, ze oni to vedi. Dnes je tomu jinak! Znam hned nekolik lidi, kteri nemuzou obstat doma nebo mezi svymi kolegy, protoze priznali, ze volili Babise! Vcera mi zrovna vypravel jeden soused, ze se citi uz jak za komunismu: "Republiku si rozvracet nedame"! Akorat ted to neprichazi shora, ale ze vsech stran.

H. Lukešová 23.2.2023 15:27

A levicové strany jsou považovány za "pravicové" jako jsou strany SPOLU, zatímco ty skutečně pravicové jsou strany "nacistické"... Okamura je "nacista", stejně tak jak jste psala, je AfD považována za stranu "nacistickou", co hajluje spolu s Pegidou, ale o tom jsme se již bavily.

I francouzský politik alžírsko-židovského původu Éric Zemmour je podle levičáků nacista spolu s Le Penkou...Jen proto, že chtějí, aby Francie zůstala francouzskou, ne islámskou. Jak víme, drtivou většinu antisemitských útoků páchají muslimové a levičáci.

Ze společnosti se vytrácí zdravý rozum, vše je úplně převrácené naruby. Levice podporuje ničení naší civilizace přijímáním muslimských migrantů. A levice je všude stejná, u nás, v Izraeli, České republice, v západní Evropě i v USA. Levičák nemá národnost, ten má internacionálu. Nějaký pan diskutér mi to psal, ale nepamatuji si kdo.

D. Laurencikova 23.2.2023 15:52

Ano, Fiala s petikolkou se identifikuje s evropskou extremni levici a povazuje se ale za pravici, pricemz v EU "pravice" znamena nadavku. On to nevi? V EU nikdo nechce byt pravice, pravice je fuj!

Nelevicove, konzervativni strany jsou kriminalizovany. Marine le Pen ma v mnohem ohledu vlastne levicovy program, stejne jako AfD, protoze levicove strany se davno vykaslaly za zajmy pracujicich a normalnich lidi, a obsluhuji zajmy exotickych mensin.

Kdyz si prectete neco od toho nenavideneho AfD-"Gottseibeiuns" Björna Höcke a neznate autora, tak by si clovek mohl myslet, ze to napsala Mutter Theresa!

Levicak dnes postrada uz nejen narodnost, on nema uz ani pohlavi. Logiku nemel jeste nikdy. ;-)

P. Sura 23.2.2023 11:59

Pane Mařáku, ačkoli s Vámi zhusta souhlasím, zde mám připomínku. Nedostatek dětí není příčinou deficitu důchodových financí. Naopak přebytek dětí, živených systémem sociálních dávek spolu s minimálními odvody jejich rodičů (jinak by na ty dávky nedosáhli) a k tomu značně prodloužená doba mezi studiem a ekonomickou aktivitou jsou jedním z důvodů. Ty děti za to nemohou, vinen je stát, že jim to umožňuje. Už několikrát jsem tu upozorňoval na skutečnost, že žádná vláda není ochotná udělat revizi mandatorních výdajů, popřípadě revizi účelnosti vynakládaných prostředků ze státního rozpočtu. Rád bych někde viděl vládní zdůvodnění především výdajů do "zelených úsporám" a jiných dotací.

S. Ševeček 23.2.2023 17:30

R^

V. Novak 23.2.2023 12:36

K čemu potřebujete víc dětí?

Dřív to bylo jasné - stát potřeboval kanónenfutr a nevolníky do fabrik. No dobře, od poloviny 20. století to už takoví nevolníci nebyli.

Ale základní vojenská služba byla co nepotřebná zlikvidována (takže nejspíš byla opravdu nepotřebná, že) a v co se výroby týče, je spíše většinu času problém s nezaměstnanými, tedy s nadbytkem pracovní síly.

K čemu další? Růst růstu se zabezpečuje i bez nich.

H. Rybnická 23.2.2023 10:37

Děti a následné generace těch "zaostalých migrantů" budou v budoucnu možná řešit důchodové problémy Vašich vzdělaných českých dětí a jejich následných generací. .

P. Sura 23.2.2023 12:08

Na to bych nesázel. Ono to spíš bude naopak, přece jenom je v naší kulturní tradici výdělečná pracovní činnost hlouběji zakořeněná než u současné migrace.

H. Rybnická 23.2.2023 12:28

Nevím co myslíte "naší" kulturou, ale pokud byste se podíval za plot, tam to funguje již přes půl století. A v dějinách lidstva tisíce let.