26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

PENZE: Důchodová reforma ve Francii

Možností, jak vyřešit ošemetnou situaci s důchodovým systémem v západní společnosti, ve které jsou ženy emancipované od mužů a patriarchát je již dávnou minulostí (nějak moc si nepřejí děti, respektive nemíní se stát továrnou na potomky a ženou v domácnosti jako v dobách minulých, což plně chápu), no a dávají přednost profesionální kariéře, nebo plnému užívání si života radostného, není mnoho.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Labaj 23.2.2023 4:58

Ten obrázek je skvělý.

Jen by tam v rámci etnické rovnoprávnosti měli by zastoupeni i lidé jiné barvy.

M. Mařák 23.2.2023 8:09

To je tady v pozemním stavebnictví, kde celý život pracuji, celkem realita. Mladé to nezajímá, ještě tak maximálně pracovat v mašině (klimatizace, rádio, topení), nebo dělat po studiích stavbyvedoucího. Fyzicky makat venku už skoro nikdo nechce, tedy kromě nás starých, kteří jsme na to zvyklí, no a cizinců.

F. Žůrek 23.2.2023 2:35

Odjakživa peníze jsou jen pro někoho a pro někoho zase nejsou... Zadlužování a rozkrádání státu je dnes zcela běžnou věcí, tak ať si to odskáčí důchodci...

A o tom to je...

J. Sinnreich 23.2.2023 0:29

Pravice na Zapade (tez v USA ), NIKDY nemuze zvyseni duchodoveho veku prosadit. Politicky se totiz jedna o sebevrazdu. Penize na duchody dojdou, nebo uz jsou vycerpany na zaplatovani socialistickych statnich rozpoctu. Ale vzdy je mozne si penize bud vypujcit , nebo"natisknout". Jakou ovsem budou mit hodnotu dnes nikoho nezajima. Ani mlade lidi, ani duchodce.