28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

NĚMECKO: Pozvolné prozření z iluze zelené energetiky

Energetika založená na obnovitelných zdrojích energie se nutně stane standardní průmyslovou technologií – a to se všemi negativními důsledky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Volarik 9.2.2015 20:36

Re: Jo, ale ne na mém dvorku....

Sranda to není ale je to celkem dlušně proveditelný projekt. Taky se zdařil. Teď jenom jak ten produkt dostat ke spotřebiteli přes ty kopečky, které jsou tak malebné......

A. Bocek 9.2.2015 7:31

Pár doplňujících poznámek.

1. VE na pobřeží Německa dosahují "Ročního koeficientu využití instalovaného výkonu " nad 40%. Větřáky v Česku však jen do 15% ( jsou tedy 3x větším nesmyslem  než v Němcích a přesto se staví ).

2. Smart Girds jsou zelenými dokonale popsány, ale nějakým způsobem zapoměli na technologické procesy v průmyslu ( HDO je využíváno jen jako dražší spínací hodiny).

3.Měniče FVE jsou bohatým zdrojem vyšších harmonických , které s dalšími zdroji nám vesele likvidují všechny spotřebiče (ostatně v uniii , která předepisuje lití obdobných příměsí do benzínu a nafty mne to nepřekvapuje .

Neb moudří Kocourkovští radní podporují Grázly kteří rozbíjejí okna, díky nim zbohatne sklenář a může příjmout dalšího učedníka , ale díky nim nevydělá krejčík, švícko , hostinský.

I. Dekyský 9.2.2015 1:09

Ano máte pravdu,

jenže stále většímu počtu sluníčkářských blbečků s nulovým technickým vzděláním a s nulovou schopností logického myšlení je to úplně jedno.

B. Volarik 9.2.2015 7:45

Re: Ano máte pravdu,

Zatím je jim to jedno. Z teploučka kavárny a s plným břichem se to dobře sní a spřádá vize zelené planety. Až i zelenáčům v zimě vypnou proud a vsupermarketu nebude žrádlo.....

J. Sinnreich 9.2.2015 0:58

Zeleni bojovnici

Popisovane udalosti v Nemecku jsou typickym prikladem zneuziti technickeho analfabetismu "zachrancu Matky Zeme" a globalniho podvodu se zavadenim OZE. Astronomicke zisky chytrych spolecnosti, znicena krajina a ekonomicky propad zpusobeny drahou a nespolehlivou energii.

J. Jurax 9.2.2015 2:58

Re: Zeleni bojovnici

Zelení blbečkové tohle ovšem nikdy nepochopí - a budou platit ...

L. Písařík 9.2.2015 3:51

Re: Zeleni bojovnici

Omyl, platit budeme my - už platíme.

R. Langer 9.2.2015 11:37

Re: Zeleni bojovnici

Hm, asi tak... :-(