2.7.2024 | Svátek má Patricie


Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Hančar 22.5.2024 6:40

Pozor na prostořekost. Uvedením slova R.... jste s pomocí umělé inteligence spadl do registru čekatelů na pobyt na Guantanámu.

P. Dvořák 22.5.2024 6:54

To i při uvedení slov, na začátku věty začínajících na "Pu".

Třeba Pumpa, Puškvorec, Pulec, Puklina, Pustina, Putna ...... Tato slova se doporučuje používat zásadně uprostřed věty, aby (když už nejdou úplně vynechat) začínala na malé písmeno. :-)

A. Teplý 22.5.2024 0:48

Výstavba finského reaktoru byla zahájena v roce 2005.

Tj. srovnávat jeho cenu s dnešní je značně nepřesné. Jen kvůli inflaci by se cena měla zvýšit o nějakých 40 % - a náklady na výstavbu na tom budou patrně ještě hůř.

A co se týká návratnosti - EU notifikace je od "chytré horákyně", kdy reaktory často nebudou moct běžet na plný výkon (OZE mají přednost).

A předprodej elektřiny bude nesmírně riskantní - protože případné zvýšení cen elektřiny bude pro provozovatele likvidační. Pokud průměrné ceny elektřiny budou dojnásobné oproti futures kontraktu - provozovatel za vyrobenou elektřinu reálně nedostane ani korunu.

R. Langer 22.5.2024 5:51

Furt to ale není 700 miliard za blok, že? A hlavně, neslyšel jste soudruha Fyjalu jak tvrdí, že ceny už jsou stálý, a lidi se maj, a může za to on a jeho vláda? Nechcete snad tvrdit, že ZASE LŽE? ;-D

R. Langer 22.5.2024 5:54

Jo, a pokud PROVOZOVATEL za vyrobenou elektřinu nedostane zaplaceno, tak ji asi někdo UKRADL, a takový ZLODĚJ patří do basy. K čemuž se snad v dohledné době ještě dopracujeme, po té, co pošleme celou EU s jejím Green Dealem DO PRDELE! ;-€