1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
?? 21.3.2006 5:09

Re: A co takhle..chtít po lidech zodpovědnost za svůj osud není politicky korektní.

Pokud všechno prožerete a  prochlastáte, tak na stará kolena se stát o vás musí postarat . Pokud se budete starat o sebe sám, a nebudete chtít být s tím výše uvedeným chudákem solidární a rozdělit se s ním, jste asociál !
Vlasta.on 21.3.2006 0:54

Vážený pane,

mám jeden takový skromný dotaz. Co když jsou rodiče postiženi dceramy? Jako např. já? Budou univerzitně vzdělány, nepochybuji že jsou pracovité, leč obávám se, že i ony budou mít děti. A budou je vychovávat, budou snima doma na mateřské. Jejich manžel (připusťme, že budou vdané), bude svým rodičům přispívat a co já? Nebo začneme dcery topit a mít jenom syny?
Ale vážně. Kdybyste vložil dva linky na "Modrou šanci", jeden na důchodovou reformu a druhý na sociální reformu, tak jsme si oba mohli ušetřit to psaní. Teda konkrétně Vy to opisování.
IS 21.3.2006 0:46

rasismus ?

Přířoda způsobila, že asi 16% maželství je bezdětných. Asi 4% populace jsou homosexuálové, kteří také nemohou (nechtějí?) mít děti. Věda zatím neumí vysvětlit, proč je tomu tak, ale zjevně to není až tak bezúčelné, jestliže se daný stav vyskytuje po generace a je zabudován v genetickém kódu.
Určité vysvětlení lze nalézt v bestselleru  R.Dawkinse "Sobecký gen" - bezdětní lidé napomáhají přenosu genů, a proto si je příroda pěstuje. Pak by ovšem měla společnost za tuto službu zaplatit a naopak jim zvýšit důchod. Lze dokonce tvrdit, že soustředěním se na profesní odbornost mohou bezdětní či rozvedení mají více času,aby se věnovali podnikání, připívali k pokroku ve vědě a technice, a tak zvyšovat životní úroveň všech včetně mnohočetné romské rodiny. .    
Je ale i dosti trapné, jestliže právě prošel zákon o registrovaném partnerství a současně tu autor hodlá trestat homosexuály na důchodech, protože by neměli děti. Vzhledem ke genetickému pozadí lze označit takový přístup za rasismu.
Lidská společnsot je složitý vyvíjející se systém, jehož přesná činnsot není zcela poznána ve své komplexitě a nelze  z něho vydělit ani zdánlivě neužitečné jevy, aniž se vystavujeme odplaty přírody. Jedině snad politikové jsou schopni prosazovat zjednodušené pojetí své jediné pravdy.
Strider 21.3.2006 0:42

A co takhle..

Kdyby mel kazdy svuj ucet takze by vedel kolik si naspori a solidarita s rodici by se ponechala na kazdem jedinci.Ano vim ze je to v socialisticke evrope nemozne protoze chtit po lidech aby byli zodpovedni za svuj vlastni osud se nenosi a neni to politicky korektni a nevyhrava to volby.