26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

EVROPA: Proč je Green Deal úplný nesmysl

Když Češi sníží svoji spotřebu vody, budou mít více vody vyprahlé indické státy? Když se bude v Rusku více kácet, zastaví to odlesňování Amazonie? V žádném případě, to je každému jasné. Bruselský Green Deal však tvrdí opak.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Rada 24.7.2021 9:45

"Šílenství" je ztrátě rozumového úsudku. Ta se třeba projevuje tak, že je ničím nepodloženými penězi porovnáváno neudržitelné s nedořešeným. Právě "šílenec" ale může udělat s tohoto marasmu problémů jednoznačný závěr kterému sám věří.

J. Pankovic 24.7.2021 9:55

...nebo tŕeba tim, źe neustàle opakuje stejné nesmysly ;-)

A. Renjascu 24.7.2021 11:34

Můžete nám pane Rado vysvětlit smysl vašeho příspěvku?

Tím nedořešeným máte na mysli zbytečné převážení půltunové baterie a nebo otrockou práci afrických dětí pro naše ideologické pohodlí (ti uvědomělí pionýři si koupí kávu či čokoládu Fair Trade a pak nasednou do svého dotovaného elektrovozu poháněného životy několika afrických dětí) či likvidaci Krušných hor, kde je sice lithium, ale v koncentraci 10kg/t na rozdíl od Venezuely, kde je lithium v koncentraci 100kg/t. Prosazování nedořešené, přírodě i lidem nepřátelské technologie pomocí dotací je zvrhlost, která je možná jen ve společnosti, která smrdí totalitou a korupcí zájmových osob či monopoly v pozadí...

P. Rada 24.7.2021 14:02

Pane Renjascu nedořešením dnešního stavu konstrukcí mám na mysli možnosti v konstrukci draku, pohonů, vývoj akumulátorů (Li-S, Na-ion, Ca-ion...), zlepšení efektivity rekuperace při brždění, recyklaci všech konstrukčních materiálů, rozvoj dobíjecích stanic, technických řešení i legislativy atd.

O půltunové baterii jsem nic nepsal - tak nevím co Vy máte ma mysli. Realitou u dnešních Li-ion je cca 300Wh/kg ale už jsou ve vývoji aku s hustotou 500Wh/kg (Li-S) a teoretický předpoklad je 900Wh/kg (Li-O2) což už by mohlo být dostatečné i pro některé typy letadel.

"Půltunové" proto mohou naopak být už celé elektromobily - tedy cca 4x méně hmotné než dnešní Škoda Superb. Jako příklad nadějné konstrukce osobního elektromobilu lze uvést např Apteru, která se sama dobíjí od integrovaných slunečních článků... :

https://www.aptera.us/

J. Pankovic 24.7.2021 15:19

Jiste!!

Kapesni baterie s nekonečnou kapacitou a perpetuum mobile - toť jasnà budoucnost:-):-)

A. Renjascu 24.7.2021 16:08

Jinými slovy tato technologie stále není dořešená a přesto se násilím prosazuje. Vývoj v oblasti draku či rekuperace žádný převratný vývoj v řádu desítek procent nečeká, recyklace je stále nedostatečná s velkým množstvím nebezpečného odpadu, nabíjecí stanice nestíhá ani bohaté Norsko či Německo o devastaci přírody při těžbě lithia a kobaltu či otrocké práce dětí z rozvojových zemí, kteří tak musí svými životy plnit sen pár levicových fanatiků v bohatých zemích ani nemluvě. Vy si vyberete z elektrifikace vždy jen pár třešinek na dortu a všechny exkrementy ignoruje teď doufajíc, že do nich šlápne někdo jiný.

J. Novák 24.7.2021 9:00

Green deal není jen úplný nesmysl, ale je to i další neoliberální zločin. Brusel nenávidím stejně, jako jsem kdysi nenáviděl Moskvu.

P. Čech 24.7.2021 9:03

Snad se tomu nedivíte? Evropská unie je totiž tímtéž, čím byla svého času Rada vzájemné hospodářské pomoci. Zejména proto, že byla řízena nesmyslnou politikou a ne tou hospodářskou činností.

O. Karen 24.7.2021 9:20

EU je horší než RVHP.

P. Čech 24.7.2021 11:40

Myslím si, že horší není. Ovšem je úplně stejná, diktátorská a řídící se nesmyslnou politikou namísto té skutečně hospodářské činnosti.

P. Rada 24.7.2021 9:37

Dokazujete tak akorát, že bez nenávisti nedokážete žít. Kvituji ale s povděkem přiznání, že jste vlasně nadále totalitně smýšlející "Moskvu" nenávidět zřejmě přestal a začal naopak nenávidět liberálnější evropské směry.

Mocensky založené "Moskvě" zřejmě podobně jak Vám vadí, že se v Evropě otevřeně už nesočí tolik jako dříve a nad konfrontačními začaly převládat linerálnější směry. Některým možná až vadí , že už více jak půlstoletí se v evropě neválčilo a proto taky se zde méně zbrojí až zabíjí.

...............................

Úděl lidstva je, že ze zeleného světa vzešlo. Dnes to ale došlo až tak daleko, že mnozí jedinci i přesrozvinutou informatiku natolik zapomínají na svou bytostnou podstatu, že na ni nevraživě egoistycky sočí. To přesto, že lze dokázat fakt, jak jen 10% buněk organismu i těch sočících zlounů nese lidskou genetickou pečet. S hlediska nesené informace pak tvoří doposud ta ryze lidská sotva procento s celku.

Těch 10% člověka ale konzumuje 99% energie a to egu zatemnuje poznání kam patří a co je proto jeho rozvojovým prostředím a takto "údělem".

L. Kyslinger 24.7.2021 10:01

Těch 10% člověka ale konzumuje 99% energie a to egu zatemnuje poznání kam patří a co je proto jeho rozvojovým prostředím a takto "údělem..." Tedy to prý napsal homo sapiens sapiens čili člověk dvakrát moudrý – pro boha copak nám životní prostředí poskytuje nějakou energii? Mimo zanedbatelného množství – celosvětově do 5 % – je výroba energie (ná níž závisí rozvoj a pokrok) jenom výsledkem činnosti člověka. Polovzdělance, kteří píší, že někdo „egoistycky sočí“ a poučují ostatní, to je tedy opravdu výdobytek postsametového věku.

J. Vorlický 24.7.2021 13:15

Myslím, že smysl filosofie, víry, pana Rady a jemu podobných lze dovodit z jeho prohlášení: Úděl lidstva je, že ze zeleného světa vzešlo. Úděl, povinnost, určení, osud.

Vzhledem k tomu, že jsme od samého začátku začali přetvářet zelený svět k obrazu svému ( co je nám ale přirozené a čímž se zatím lišíme od všeho ostatního, co zelený svět obsahuje, nebo co z něj vzešlo), je myslím zřejmé, že se pana Rada domnívá, že jsme se svému osudu, povinnosti, zpronevěřili, protože zelený svět byl něco nad námi krásného, správného. A to nám lidem přece nemůže jen tak projít!!

No a příroda- zelený svět (jehož součástí jsme my stejně jako ryby ve vodě a zvěř v lese) naši činnost/nečinnost vesele ignoruje; dělá si co chce! Tornáda, záplavy, zemětřesení jsou jen výstupy přírody, slovy pana Rady zeleného světa. Tyto výstupy nejsou zaměřené proti nám, protože jimi trpí všechno ostatní, pakliže utrpení je to správné slovo. No a pan Rada zřejmě z nedostatku jiné bohulibé činnosti trpí představou, když už se zelený svět nechce ozvat sám, musí ho on a jemu podobní zastoupit. Je to prostě jen další náboženství. Byly doby, kdy opravdoví věřící se pro svoji víru mrskali a nosili pod kabátem hrubě košile. Nechť se pan Rada a jeho souputníci řídí jejich příkladem - pak možná na svoji stranu strhne více z nás.

Budiš světlo! Náš úděl tedy není, že jsme vzešli ze zeleného světa, ale svět k kterého jsme vzešli, měnit jako správný hospodář k obrazu svému. A to jistě nespočívá v tom, že zaplavíme zemi železobetonovými větrníky a podobně, abychom si mohli svítit a topit.

V. Chrastina 24.7.2021 10:01

Nejste v tomto ohledu sám, pane Nováku - mráz doslova přichází z Bruselu. A naše pátá kolona, Piráti a spol, tito eurohujerští kolaboranti tomu vyděračskému zelenému šílenství radostně tleskají. Měli bychom jim to ve volbách spočítat. Hlasujme jen pro toho, kdo se dokáže Bruselu postavit. Tož tak!!

J. Jurax 24.7.2021 14:17

Souhlas.

Jenom - kdože u nás z politických subjektů, jež smíme volit, je ochoten a schopen se bruseli postavit?

Co vím, tak žádný z uvedených subjektů nenazývá Green Deal olbřímí peachovinou, jíž evidentně je a jíž je třeba se nekompromisně postavit.

J. Pankovic 24.7.2021 8:56

Bruselsky Green Deal je ûplny nesmysl hlavne proto, źe to ŕidi śilenci !!

To nemûže nedopadnou śpatnee;-(

P. Čech 24.7.2021 8:44

Bruselský green deal je nesmysl, ostatně jako vše, co z Bruselu pochází. A nejen z Bruselu. Lidé jsou tlačeni k tomu, aby odstraňovali následky své existence a nikoliv příčiny, jak by tomu mělo být. Tou jedinou a základní příčinou všeho nedobrého co se kolem nás děje je skutečnost, že člověk, jako živočišný druh se nekontrolovaně množí jako myši. Samozřejmě šetření vodou v Evropě nezvýší její množství v Indii. Co ale zajistí dostatek pitné vody je nejméně desetinásobné snížení počtu obyvatel Indie. A tak je tomu všude na světě, kde se lidé chovají nezodpovědně a nekontrolovaně se množí dokonce geometrickou řadou. Cesta z toho ven existuje a nastínila a prováděla ji před časem Čína. Bohužel s tím téměř přestala a vydala se cestou opačnou. Cestou, která nikam smysluplně nevede. Pokud podle mne lidé chtějí nadále obývat planetu Zemi, musí zásadně změnit své dosavadní návyky v oblasti rozmnožování, zejména opustit všelijaké náboženské zvyklosti, které snad v době svého vzniku ani tak neškodily ale které v současnosti škodí zásadně. Chce to prosadit politiku jednoho dítěte v rodině a to nejméně na dobu 100 let. Potom, až počet lidských jedinců na planetě Zemi klesne pod úroveň cca 1,8 miliardy, lze uvažovat o politice 2 dětí v rodině. Nikdy ne více. A o tom to je.

O. Karen 24.7.2021 8:57

Rozmnožování lze snížit osvědčenými způsoby: 1. pracovní povinnost - ldi zaměstnejte po většinu dne po většinu života (praktikováno nejdéle v Evropě). 2. po práci jim dejte zábavu, 3. vzdělání žen, aby pochopily, jak používat anyikoncepci. 4. vytvořte sociální a zdravotní systém, aby lidi nebrali větší množství dětí jako svoji pojistku na stáří.

P. Čech 24.7.2021 9:07

To dnes již podle mne nestačí, pane Karene. To by mohlo fungovat pouze při 1,6 miliardy lidí na celé planetě Zemi. Takovýmito zásahy se počet lidských jedinců bude jen nezvyšovat, nikoliv snižovat. A to snižování je tím hlavním, co musí nastat. Aspoň v nejbližších 100 letech. Teprve potom mohou nastoupit vaše návrhy.

O. Karen 24.7.2021 9:19

V Evropě prý počet domácího obyvatelstva klesá. Aspoň to tvrdí zastánci dovozu muslimů, prý za nás budou pracovat (ti muslimové).

J. Pankovic 24.7.2021 9:58

Pro pravoverného muslima je pràce hàram, hŕich. Zato je v poŕàdku bràt penize od kàfirû za to, źe je nezabijuR^

P. Čech 24.7.2021 11:48

Byl jste někdy v nějaké muslimské zemi, pane Karene? Já ano. V Tunisku, Maroku, Egyptě,a Alžíru. Muslimy jsem tam skutečně pracovat neviděl. Tady, pokud nebudeme počítat do pracování obchodování. Mlácení hlavou do země, to ano, na to je užije, v tom se opravdu vyžívají několikrát za den podle toho, jak na věžích mešit vyje muezín.

O. Karen 24.7.2021 12:28

Já netvrdím, že muslimové budou pracovat. A už vůbec si to nemyslím.

J. Jurax 24.7.2021 14:25

Jo.

A kdo tam tedy pracuje? V dotyčných státech není tolik nemuslimů, aby pravověrné uživili.

P. Čech 24.7.2021 16:29

Oni přece pracovat nepotřebují. Parazitují na pracujících nemuslimech a na liberálních hlupácích z celého světa, kteří je podporují svou, zejména finanční, "pomocí".

J. Jurax 24.7.2021 20:19

Tak to jsem si oddechl. Právě baštím rajčata z Maroka, ovšem protože nerad muslimy, hořkla mi v ústech, že jsou od nich. Ale když je vypěstovali a sklidili výhradně nemuslimové nebo finanční pomoc od nevěřících, jsem v klidu.

P. Čech 25.7.2021 9:02

No vidíte, a jsme u toho. Proč baštíte rajčata z Maroka, když u nás zrovna teď rajčata dozrávají a lze je jednoduše koupit. Ovšem nikoliv v supemarketech, kde červené kuličky pod názvem rajčata prodávají. Kuličky bez chuti a vůně ovšem všechny stejného průměru a stejného barevného odstínu podle norem EU.

J. Jurax 25.7.2021 9:47

No, psal jsem o něčem jiném - totiž když jest tvrzeno, že muslimové nepracují, kdo ta rajčata atd. :-) ... uhejbáte hezky ... :-)

F. Kusák 24.7.2021 8:38

Pan Rada tady píše o extenzivním rozvoji uzavřeného systému. Já s ním v podstatě souhlasím, nicméně mně vadí, a řeknu to jednoduše a konkrétně, schizofrenie EU. Jádro jim vadí, plyn nikoliv. Závislost Česka v dodávce technologie na Rusku nebo Číně vadí (dost absurdní, když máme dvě jaderky s ruskou technologií), ale podivná firma Westinghouse, kde nevíme ani komu vlastně patří, nevadí. Když se podíváme na pavučinu systému plynovodů v Evropě je každému jasné, jak jsou státy v centrální Evropě na ruském plynu závislé, a při tom vadí NS 2. Taky absurdní. A u nás jako kdyby se ty absurdity ještě množily, hlavně v senátu, který reprezentuje jen minimum voličů. Všichni vyřváváme co nechceme, ale nikdo neřekne, co potřebujeme, kdy a jak. A to je podstatou budoucích problémů u nás, a bohužel, nejen v energetice.

O. Karen 24.7.2021 8:49

EU vytváří naprosto zbtečné problémy, protože ji řídí hlupáci. Podívejte se na Leynovou nebo Jourovou. Větší bblbky aby pohledal. Kdyby ty stovky miliard Eur místo zbytečného boje proti CO2 dali např. na osídlení Marsu, tak je to sice taky v podstatě zbytečné, ale z nových technologií by se ledacos využilo i na Zemi nemluvě o pozvednutí evropského průmyslu a vědy. Skládat baterie pro elektromobily není žádný high-tech a Evropě to v rozvoji nijak nepomůže.