10.5.2024 | Svátek má Blažena


Diskuse k článku

EVROPA: Proč je Green Deal úplný nesmysl

Když Češi sníží svoji spotřebu vody, budou mít více vody vyprahlé indické státy? Když se bude v Rusku více kácet, zastaví to odlesňování Amazonie? V žádném případě, to je každému jasné. Bruselský Green Deal však tvrdí opak.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Mokrý 25.7.2021 8:51

Tak jest !

Š. Hašek 25.7.2021 9:12

Souhlas!!!

Zjednoduším: V okolí pozoruji, že si mlaďoši pletou desetinné čárky. Exponenty ani neznají, a potom jim vychází, že virem zemřela již desetina republiky/světa. A atmosféra (CO2) kolem Země má hmotnost malinko větší, než ten v Aréně O2. Při koncertu.

A všechny vynálezy byly vynalezeny pocitem při probuzení a pokecáváním v kavárně. Pocitem a lidskoprávně.

V. Braun 25.7.2021 21:05

V době kdy jsem maturoval byla matematika jen volitelným maturitním předmětem. Naše matikářka, mimochodem výborná, prohlásila "chraň vás pánbůh si ji někdo napsat". Také jsme si všichni místo toho zvolili elektrická měření.

No a nezdálo se, že by se v té době systém vzdělávání hroutil.

P. Rada 25.7.2021 9:59

Předně politici se řídí snahou v politice zůstat a k tomu v demokracii potřebují voliče. To ale vede naopak k tomu, že své voliče si hledívolebně krátkodobě hýčkat a nepopulární nutné kroky proto oddalovat.

Pochybnosti v geofyzice permafrostu lze rozptýlit měřením doby narůstání/ rozpadu permafrostového masivu. Ty nejmasivnější celky mají svou mocnost, teploty tání, skupenské teplo, rozměry a další nezbyrttné parametry jsou tedy vesměs známé. Z toho lze výpočtem odhadnout střední dobu setrvání dotyčných útvarů.

Navíc lze pozorovat, že některé už se v souladu s analogickou předpovědí rozpadají - kdežto ty hlubší a masivnější zřejmě setrvají dlouhá desetitisíciletí až statisíciletí. To je ale doba delší než všechny minulé doby meziledové - kdežto na druhou stranu další doba ledová nejbližší statisíciletí už dnes při 400ppm a více nehrozí (podle chování kimatu v konci třetihor) - proto naopak - hrozí rozpad významné části permafrostu a posílení vývoje oteplování o silnou kladnou zpětnou vazbu.

https://phys.org/news/2021-04-cave-deposits-shift-permafrost-years.html

P. Čech 25.7.2021 13:02

"Předně politici se řídí snahou v politice zůstat a k tomu v demokracii potřebují voliče".

Tak tady jste úplně mimo, pane Rado. U nás k tomu politici nepotřebují voliče vůbec, protože voliči je nevolí. Volí jejich politické strany (viz volební zákon) a proto ti politici potřebují své politické strany a hnutí. Nikoliv voliče.

Pokud ovšem připustíme to, co neustále tvrdím, konkrétně že v ČR žádná demokracie není, potom máte pravdu.

P. Čech 25.7.2021 9:28

Vy víte, pane Rado, jak blízko svému rozpadu byl permafrost třeba před 2,5 miliony let? Na základě jakých důkazů tak soudíte? Asi stejných, jaké používají dnešní "vědci".

P. Rada 25.7.2021 10:06

Průkazů je více a shodují se. Paleoklimatologie např. vypovídá o průběhu průměrné globální teploty:

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/5f/All_palaeotemps.svg

S tohoto průběhu je zřejmé, že permafrost nejvíce narůstal právě v období kvartéru když se planeta často propadala do dob ledových a měla setrvalé polární čepičky. Tato epocha dnes prakticky nevratně končí.

P. Čech 25.7.2021 16:28

Paleoklimatologie s e d o m n í v á pane Rado, nikoliv vypovídá.

V. Šťastný 25.7.2021 6:40

Jenže článek je o tom, že Evropa sama to neovlivní, takže byste svou agitku měl obrátit směrem k Číně a Indii.

P. Rada 25.7.2021 10:15

Článek zavádějícím způsobem pomíjí, že roste celosvětový zájem klimatický vývoj zpomalit. Článek také nevyhodnocuje rizika a velikosti negativních dopadů, které ale nejvíce rostou právě v Asii kteá je i takto motivovaná nejvíce.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/presne-dle-predpokladu-vedcu-povodne-evropa-zaziva-cim-dal-casteji-169901

https://denikreferendum.cz/clanek/32716-rust-spotreby-fosilnich-paliv-musi-ihned-skoncit-uvadi-prelomova-zprava-iea

P. Čech 25.7.2021 8:29

Potíž je v tom pane Braune, že lidé jsou politiky a médii neustále přesvědčováni o tom, že dokáží poroučet větru, dešti. Tato lidská povýšenost a nadutost je opravdu až zarážející. Začalo to již názvem, který pro lidi jejich "vědci" vymysleli a zavedli. Homo sapiens - člověk rozumný. Jaká názorová drzost! Od doby, kdy člověk slezl ze stromu prokazuje jen jediné. Že není žádný homo sapiens, ale podle chování jeho jedinců homo non sapiens. Obecně se zdá, navzdory názorům všelijakých "vědců", že planeta Země a její příroda se dokáže účinně bránit eskapádám člověka jako živočišného druhu počínaje devastací jejího vývojového fondu a konče jeho nekontrolovaným množením, které vede jen k jedinému. K zániku živočišného druhu, drze nazývaného právě těmi "vědci" homo sapiens. Existují zde jisté náznaky, že k tomu na planetě Zemi v minulosti již asi došlo. Člověk tak vstupuje podruhé či dokonce poněkolikáté do stejné řeky veden svými "vědci".

P. Milan 25.7.2021 9:13

Z prozkoumaných závislostí lze činit různé závěry, některé i pro někoho velmi výnosné.

Takže sedí jen to " Na naše debaty zde příroda zvysoka kašle ".

A na debaty v Bruseli, Paříži a kde všude se za cenu uhlíkové stopy slézají alarmisté, taky.

P. Molík 25.7.2021 12:59

Přírodní zákony jsou silnější, zeměkoule se nepřestane otáčet kvůli hlouposti aktivisticky aktivních ekologických a především iniciativně blbnoucích agitátorů ve prospěch nesmyslného projektu "Zelený úděl".

J. Ptáček 24.7.2021 22:02

Dle pana Součka Čína nebo Indie vypouští mnohem více CO2 než Česko (;-D). Jenže přepočítáno na hlavu jsme před Čínou i Indií. To by se slušilo napsat.

A. Renjascu 24.7.2021 22:21

Máte k dispozici nějakou statistiku? Čína měla v roce 2019 cca 40t na obyvatele a ČR 9,8t a Indie asi bude taktéž výrazně před námi

V. Braun 24.7.2021 22:25

Čína má 8,12 tuny na obyvatele, kde jste vzal těch 40 je mi záhadou.

Koláčový graf je níže na stránce, měřítko je třeba přepnout na Per capita.

https://edgar.jrc.ec.europa.eu/

A. Renjascu 24.7.2021 23:33

Ok přehlédl jsem se a zaměnil za celkovou produkci, ve skutečnosti to bylo 10,1 t.

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/cina-vypusteni-sklenikove-plyny-rozvinute-zeme.A210507_151251_zahranicni_misl

P. Rada 24.7.2021 22:53

https://chmibrno.org/blog/2018/12/08/co2-emise-podle-zemi/

J. Vintr 24.7.2021 23:10

Myslíte, že účinky toho strašného globálního oteplení se také budou rozdělovat na hlavu?

J. Ptáček 24.7.2021 23:22

A jak to chcete jinak počítat ???

R. Langer 25.7.2021 6:39

A proč ne dohromady? Jaký to má vliv, počítat to na hlavu?

I. Mertl 24.7.2021 23:27

Hrome, to je logika - pan Renjascu povídá co ho napadne a pan Vintr vede diskuzi způsobem o-koze-o-voze. K Vaší "inteligentní" otázce: To víte že ne, hlupáku, ale nebude-li nikdo dělat nic, dopadne lidská civilizace s velkou pravděpodobností špatně. Někdo začít musí, a dnes si to už většina světa Čínu nevyjímaje uvědomuje a s různou intenzitou koná. Zda to bude stačit, těžko dnes říci, ale debilitou se nic nenapraví. Naštěstí pánové Renajscuové, Vintrové, Ševčíkové a Klausové to nemohou nijak ovlivnit, stejně jako já, třeba.

J. Vintr 24.7.2021 23:54

Je to přesně stejná logika jako rozdělování "emisí" neškodného CO2 na hlavu. Pokud by byla pravda ta evidentní hloupost, že CO2 ovlivňuje klima, tak tomu klimatu bude úplně fuk, kolik toho kdo vyprodukoval na hlavu.

P. Rada 25.7.2021 4:21

Evidentní hlouposti píšete Vy a doložit je lze rozpory s realitou. Fyzikálně ověřitelně je CO2 významný skleníkový plyn a to se ví už prakticky století. Dnes se vše jen dál upřesnuje a právě demagogové dál používají výrazy jako "neškodný CO2".

Už od dob Paracelsa přitom rozum lidský písemě budoucím formuloval, že škodlivost je vždy až mírou koncentrace - nikoliv jen existence.

J. Vintr 25.7.2021 8:53

Ano, ta poslední věta platí. Skleníkový efekt CO2 sice existuje, ale jeho vliv na klima je zcela tanebatelný.

J. Pankovic 25.7.2021 21:30

Rada je na "evidentni blbost" nejvetśi expert v levém rameni Mléčné dràhy :-)

V. Braun 24.7.2021 21:47

Tak opět demagogie pana Součka. Kromě USA a EU se nikde emise nesnižují? Ale snižují, a to v dalších rozvinutých zemích, když pominu UK, které již není členem EU, tak emise snižuje třeba Japonsko.

Čína emise nijak neomezuje? Ale omezuje, vzhledem k růstu ekonomiky emise rostou o dost pomaleji a i Čína má plány na úplné otočení vývoje a snižování emisí. A hlavně Green Deal má mechanismus započítání emisí u zboží z dovozu, aby již nešlo jednoduše rušit výroby v EU a přesouvat je třeba do Číny.

P. Čech 25.7.2021 8:56

Green deal je celkově nesmysl, stejně jako téměř vše co pochází od politiků Evropské unie. Jde o naprosto hloupé povyšování jednoho problému nad ostatní a odklon od skutečně závažné, jediné příčiny problémů všech. Tou příčinou je nekontrolované množení lidských jedinců a s tím spojená jejich spotřeba omezených zásob dýchatelného vzduchu a pitné vody. Jejich produkce odpadu, který následně opět umenšuje množství vzduchu, vody a potravy. Je to jako "pes jitrničku sežral" a výsledkem nemůže být nic jiného než zánik lidského živočišného druhu v tom lepším případě. V tom případě horším zánik planety Země.

V. Braun 25.7.2021 21:12

Takže co navrhujete, má EU zavést politiku jednoho dítěte?

J. Hybler 24.7.2021 21:42

To, že Zelení Khmérové z beneluxu vymysleli a prosazují fyzikální nesmysly , není se co divit (boj o snížení CO2 o 10% nad Evropou...).... Co je ale na pováženou,že většina zástupců států EU stále chválí "krásné šaty na nahém králi" To je k nevíře !!! Vrchol neznalosti základních fyzikálních zákonů nebo pokrytectví .. obojí je nepřijatelné pro většinu střízlivě uvažujících lidí !!! Tož co včil ??? Buď bude po říjnu jasno i našim špičkám, že král je nahý, jinak daltonisté, nechte si poradit, která je opravdu žlutá...