19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

EVROPA: Proč je Green Deal úplný nesmysl

Když Češi sníží svoji spotřebu vody, budou mít více vody vyprahlé indické státy? Když se bude v Rusku více kácet, zastaví to odlesňování Amazonie? V žádném případě, to je každému jasné. Bruselský Green Deal však tvrdí opak.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Rada 25.7.2021 14:32

Je pro Vás podvodem, že na bási obnovitelných zdrojů a recyklacích živin žili i Vaši rodiče, prarodiče... ?

Š. Hašek 25.7.2021 15:22

Moji předkové vždycky žili na bási lithia, létali ladit carbon letadlama, jedli mrkev vypěstovanou 1000 km daleko, dali na rady študentek divadelní fakulty, ....... . tedy mě z toho laskavě vynechte!!!

Vnášejte ale dále na toto pole další (nejlépe obnovitelná) themata.

Kdyby nějaký pan Watt a nějaký nálezce antracitu věděli, jak to tady dokur ..... !!! A ten da Vinci měl přemýšlet o čmelácích na ministrestvech v Praze, že?

Elektroauto se dá stopro kompostovat, Vy chytrej. Rozemele se to a posype drcenýma počítačema z ekoministerstev brusele.

Zkráceno, není návodem ani směrnicí.

P. Milan 25.7.2021 17:22

Jestli vy jste vylezl někde z džungle, tak moji rodiče ani prarodiče ne.

J. Pankovic 25.7.2021 20:42

Rada nevylezl z džungle, ten je pŕimo z praOceànu... a uź tehdy varoval krytolebce: " Nelez na tu souś, sic budeś zhuben jedovatym Oxigénem!!!!"

.... a vidite, krytolebec vyhynul, ale Rada... :-):-)

M. Boháček 25.7.2021 10:40

Ako tak sledujem debatu a reakcie p. Radu, tak takýchto eko bojovníkov napojiť na sieť, povedať, že CO2 je neškodný plyn - a máme bio-eko produkciu elektriny.

:-)

P. Rada 25.7.2021 11:26

Sousede máte v dnešním parném dni dost naivní představu, že mám sil nadbytek a kdybych i měl, že je rád vyplýtvám v boji za Váš blahobyt na úkor svých zásad a možností.

Zkuste se raději postarat o sebezásobení na období méně příznivé a nefantazírovat na téma, že život na dluh zas znovu a znovu projde jak předtím a když - tak klín se zas dá vytlouct klínem na úkor co možná hloupějšího souseda.

Potlachání už bylo dost - jdu něco dělat... pěkný den všem.

J. Pankovic 25.7.2021 11:50

Mladśi Edda nàs vśechny nabàdà, bojovat proti ledovym obrûm.

Nejsi Lokiho syn ?

Loki jet bûh lźi a tvoje pravdomluvost?

Vsadiś svoji levou ruku, zè nelźeś ??

P. Molík 25.7.2021 12:53

Díky existenci CO2 vznikl život na Zemi.

P. Rada 25.7.2021 14:31

To jste si to dost, dost, dost zjednodušil. Vodu, fosfor... vynechal, teploty pominul...

Proč nezvážit, že CO2 je součástí ovzduší prakticy všech planet - a život tam o sobě vědět nedává?

Zkusil jste si odpovědět na Fermiho paradox?

Š. Hašek 25.7.2021 15:27

Zkusil jste si odpovědět na otázku, jestli Greta a Bursík .......... jestli jsou blbí? To je taky paradox, že jo?

Já už si odpověděl.

Mám dobrou uhlíkovou stopu, hodně to vždycky zvednou hovězí španělský ptáčky. A víčka od piva - všecky je totiž neházím do kontejneru na ocel.

Zdar!

V. Kolman 25.7.2021 22:29

Jistě pane Hašku z víček od piva napřed odstraníte umělohmotné těsnění, které vyhodíte do plastů a teprve potom čistý korunkový uzávěr hodíte do kovů:-).

Dyš tadlencta ekológie, tak bezezbytku:-).

J. Pankovic 25.7.2021 21:01

Śkoda, źe se nedà vyrobit elektŕina z lidské blbosti. Jeji zàsoby jsou, zdà se, nevyčerpatelné:-):-):-)

V. Braun 24.7.2021 22:08

Právě teď je na Prima Zoom zajímavý pořad o změnách na Sibiři, včetně tání permafrostu s příznačným názvem Na tenkém ledě. Na naše debaty zde příroda zvysoka kašle a řídí se procesy, do kterých my lidé zasahujeme jako neználci. A když věda pokročí a některé závislosti prozkoumá tak se stejně najdou lidé typu pana Součka, a kupodivu většiny zdejších diskutujících, kteří raději strčí hlavu do písku, v případě pana Součka zřejmě do uhlí.

P. Rada 24.7.2021 22:36

Ano jen upřesnuji, že problematika tání permafrostu se v klimatologii považuje za časovanou bomu klimatického systému už pěkných pár desítek let. Permafrost totiž v posledních 3milionech let nebyl nikdy tak blízko svému rozpadu jak se k němu blížíme dnes a proto po celou tu dobu pod sebou jako pod pokličkou zadržuje metan a CO2 v množství které zhruba stonásobně převyšuje celoroční celosvětové imise. Pokud by k tomuto došlo - pak už na lidských imisích opravdu nesejde a na lidských životech jak by smet.

J. Vintr 24.7.2021 23:07

No vidíte, my si tady z nařízení EU budeme dávat nohu za krk a on si jen tak roztaje permafrost a všechna naše snaha přijde vniveč. Nebylo by lepší vykašlat se na uhlíkovou dietu a užívat si normálního života, než přijde ta strašná neodvratná katastrofa, která nás všechny zahubí?

P. Rada 25.7.2021 4:12

Pane Vintr vidím to (s pominutím hloupého hecu) jinak a scénáře popisované dlouhá desetiletí to upřesnují. Takže doposud může dojít na různé scénáře. Zatím ještě podle toho jak hodně a na jak dlouho si lidstvo dá "nohu za krk". Ty se budou různit v rozmezí být a nebýt pro miliardy lidí.

Jinak řečeno na sérii lidských počinů (míře kumulativních imisí dodnes a v budoucnu) závisí podle jakého průměrného scénáře bude dál vývoj klimatu celé tisíce let probíhat. Možností je tedy celá řada - a Vy jsete si zřejmě cynicky posměšně vybral až civilizačně krajní "neodvratnou katastrofu". Našim následníkům se některý z nich pravděpdobnostně naplní. Záleží i na dnešních rozhodnutích:

https://ac.blog.sme.sk/c/402152/ako-bude-vyzerat-svet-o-10-000-rokov-zalezi-na-dnesnych-rozhodnutiach.html

J. Vintr 25.7.2021 8:57

Já uznávám, že lidstvo si možná zahrává s trpělivostí přirody a možná si koleduje o pořádný průšvih. Ale zcela určitě to nezpůsobí "emise" neškodného CO2.

P. Rada 25.7.2021 9:37

Pane Vintr výrok "zcela určitě" platí tak akorát v exaktních vědách a nebo víceméně zpětně. Zpětně lze s vysokou pravděpodobností vysledovat i změny klimatu, změny sožení atmosféry... a když toto vše s vysokou pravděpodobností sedí s poznáním exaktních věd a jejich předpovědí - pak se hovoří o kvalifokovaném pravděpodobnostním vyjádření.

Takto se dnes dá vyčíslit např. na 99%, že antropogenně uvolnovaný CO2 dnes dominantně ovlivnuje vývoj pozemského klimatu ....

Pojem škodlivost k takovému popisu není třeba. Když už, tak prospěšnost/škodlivost jsou pojmy vázané ke koncentraci a suběktivní situaci .... - nikoliv k chemicko-fyzikální podstatě.

J. Pankovic 25.7.2021 21:26

Zato pûvod lźi aź ke koŕenûm vysledovat nelze:-(

P. Čech 25.7.2021 8:38

Ono by stačilo, pane Vintre, nezabývat se hloupostmi, vznikajícími na stolech lidských "vědců" a snažit se pohlédnout do lidské historie. Snažit se pochopit jisté lidské děje, které v minulosti nastaly a bohužel nám zde zanechaly pouze indicie. Vymýšlet si důkazy, což dělají právě ti "vedci" opravdu nikam nevede. A navíc je nutno si přiznat, že člověk je výtvorem přírodních zákonů a že podle toho se má chovat. A nebo že by byl v dávné minulosti vytvořen genetickými manipulacemi mimozemských civilizací jimž už tehdy začal říkat "bohové"? Možností, jimž se naši "vědci" odmítají nadutě zabývat je jistě více.

P. Rada 25.7.2021 9:43

Podsouvat nadutost vědcům můžete - konec konců jsou to také lidé. Bez důkazů je ale nerozumné až egoisticky hloupé, nadutost podsouvat celému vědnímu oboru.

Spekulujete o vědním poznání nebo máte důkaz, že je falešné?

P. Čech 25.7.2021 11:34

Důkaz leží např. v muzeu v Chollule v Mexiku. Tam "vedci" (archeologové) tvrdí, že tamní pyramida byla postavena na přelomu letopočtu. V jedné vitríně. Hned ve vedlejší vitríně jsou z té doby nalezené kostěné hroty šípů. Ptám se. Jak je možno postavit s pomocí kostěných nástrojů kamennou pyramidu?

P. Rada 25.7.2021 14:42

Pyramidu lze postavit rukama ale připouštím, že jednotlivých nejasností je v lidské historii dost a dost. Nejasnost ale není dokladem - natož důkazem.

Fakt je ale rozhodně ten, že geneticky jsme označkováni jako neobvykle homogenní druh (přisuzuje se to selekcí populací po výbuchu supervulkánu Toba) a že civilizace se rozmohly na světě nezávisle na sobě ale právě v době (před cca 7 tisíci roky) kdy už několik tisíc let panovalo relativně ustálené klima a rozmáhaly se lesy. S tím je ted konec.

P. Čech 25.7.2021 16:24

Viděl jste pyramidu v Chollule?? Je objemově větší než Chufevova v Egyptě. Na jejím vrchoku postavili Španělé kostel. Je postavena z kamenných kvádrů, které jsou opracované. Znovu se ptám: "Jak je možno opracovat kámen kostěnými nástroji"?

V. Novák 25.7.2021 18:22

Kamennými nástroji to jde. Akorát to musíte umět.

P. Čech 25.7.2021 19:27

Kamennými ano. V místě, o kterém mluvím je plno sopečného skla (nedaleko je sopka Popokatepetl), ze kterého lze vyrobit ostré hroty šípů a netřeba je vyrábět z kostí.

I. Mertl 25.7.2021 10:37

Koukněme, "vedec" Čech! Vedle přímé demokracie ještě genetické manipulace mimozemských civilizací. Co se tady pod Součkem člověk všechno nedoví!

S. Sedlák 25.7.2021 6:20

Velmi a to velmi o těch vašich 3 milionech pochybuji. Pokud bych to i připustil, tak to stěží může být prostou teplotou na Zemi, která evidentně byla před několika sty lety vyšší, než dnes. Pak přišla malá doba ledová a bylo zle.

Smysl článku je ale jiný. Evropa se svojí produkcí na úrovni podílu 7%, při stále klesajícím podílu počtu obyvatel, který je futrován barbarskou imigrací, nemůže s touto situací nic dělat. Nemůže ani přežít. Počet obyvatel v Africe vzrostl od roku 1900 20x. V Asii 5x, v Evropě o 25%.

Nejhorší na věci je, že o zásadních otázkách rozhodují lidé, kteří celý život strávili v politice a jejich znalosti v technických oborem jsou na úrovni pětiletého děcka. Jedině tak si lze vysvětlit jejich podpora elektrovoltaiky, větrníků a v poslední době onen děs - elektromobilita. Pomáhají si i dokonce takovými nápady, jako je zrušení výuky fyziky na základních školách.

V. Mokrý 25.7.2021 8:06

R^R^R^ [>-] !!

P. Čech 25.7.2021 8:45

Začalo to již debatou o zrušení maturit z matematiky, hlavním to vědeckým oborem z něhož vše vychází. Ono jde o to, že bez matematiky není logika. A právě ta našim politikům a potažmo novinářům zásadně chybí. Je to jasně vidět na výsledcích jejich "práce". Jeden kopanec, jeden zásadně špatný zákon za druhým. To nemůže vést k ničemu jinému než k obecnému kolapsu systému. Dříve či později, ale přece.