1.5.2024 | Svátek práce


Diskuse k článku

EVROPA: Proč je Green Deal úplný nesmysl

Když Češi sníží svoji spotřebu vody, budou mít více vody vyprahlé indické státy? Když se bude v Rusku více kácet, zastaví to odlesňování Amazonie? V žádném případě, to je každému jasné. Bruselský Green Deal však tvrdí opak.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Lapil 24.7.2021 9:24

Někde tam máte chybu. Dluhy se vyjadřují zápornými čísly.

Ačkoliv - pokud dluh 10 fufníků (-10) zdvojnásobím (-2), vyjde mi (-2)*(-10) = +20, takže to možná máte správně ;-D.

J. Nevrkla 24.7.2021 7:58

Trh a přání zákazníků už nic neznamená. Rozhodující je idea, na jejímž naplnění musíme všichni nadšeně pracovat! Takhle nějak to vypadá v KLDR. Směřujeme tam. Zatím to vypadá na stav bez tíže. Brzy přijde náraz.

V. Mokrý 24.7.2021 8:27

Bohužel !

P. Neubauer 24.7.2021 7:21

Skvělé. Ale co s tím dělat? Nic demokratickéhoe nenapadá. Fanatismus rudozelených je nekonečný. Snad to samo krachne jako Státy socialistické soustavy a hlavně brzy.

P. Dvořák 24.7.2021 8:03

8-o 8-o 8-o

SSSR krachoval nějakých sedmdesát let a ostatní "socialistické" státy v Evropě čtyřicet. A to tady byla alespoň snaha!!! o to, aby ekonomika fungovala. Tudíž se šlo přesně opačným směrem, než je Red-Green Deal.

Bez elektřiny a když náhodou pojede, tak se zablokovanými účty na sociálních sítích se k nějaké demonstraci na Václaváku nikdo nesejde.

Bude to tady taková lehká Kambodža. Ani v Kambodži to ovšem samo od sebe nekrachlo.

F. Navrátil 24.7.2021 7:10

Zadlužování států EU z důvodu zeleného greténismu se řeší zdražováním a tiskem dalších peněz. Bylo by tedy logické a spravedlivé, aby občané a domácnosti platili zvýšení nákladů na energie vlastnoručně vytištěnými penězi.

Š. Zemek 24.7.2021 6:57

Mně ta taktika EU trochu připomíná Havla s tím jeho ukončením výroby tanků. Tu zrušil, aby se nepodílel ne válečných konfliktech. Hle jaký to mírotvorce! Všichni mu tleskali, hlavně největší výrobci a exportéři zbraní. Ale příklad si z něj nevzal nikdo, naopak. Ursula tvrdí, že jsme avantgarda, a že si z nás svět vezme příklad a bude nás následovat. Ho***! To si dřív budu myslet, že nás budou následovat ve Vietnamu, Indii nebo v Africe v používání přileb při jízdě na malých motocyklech.

V. Mokrý 24.7.2021 7:32

R^

Z. Lapil 24.7.2021 9:30

Leda že mi pořád není jasné - on měl Havel nějaký vliv na výrobní programy továren? I kdyby byla pravda, že nějaký zákon (o vývozu nebezpečných předmětů, například) existoval, musel ho schválit parlament...

Nebylo ono to spíš tak, že Varšavská smlouva přestala existovat a NATO měl svých tanků dost? Notabene když zrovna skončila studená válka a nákup "sovětských" tanků na Západě byl asi stejně pravděpodobný, jako nákup těch západních na Východě?

J. Ganaur 24.7.2021 9:37

Tenhle argument bolševici nepřijmou!:-/

J. Jurax 24.7.2021 14:37

No, Havel může za leccos, ale za tohle ne. Výrobu těžkých zbraní převážně podle sovětských licencí, nepříliš moderních, chtěli zastavit už bolševici. Nebyl odbyt, nebyli zákazníci, co by byli ochotni za ně platit. A do toho přišel samet. Havel se na tom jenom svezl, aby získal aureolu mírotvorce.

S. Zemitý 24.7.2021 6:15

Ocel se do EU dováží podle ČeTKy (https://1url.cz/HMELq) z: Číny, Indie, Ruska, Jižní Koreje, Turecka a Ukrajiny .

Oceláři (www.ocelarskaunie.cz/dovoz-oceli-do-cr-a-evropy-na-historickem-maximu): Dovozy ze třetích zemí do EU byly nejvyšší v historii, když dosáhly téměř 40 mil. tun. To z EU činí největšího dovozce oceli na světě.

Množství CO2 exhalací do atmosféry Země připadající na 1t oceli na skladě ve Feroně se asi dost liší podle vzdálenosti, odkud tam byla dovezena: představuji si elektrickou energii pro lokomotivu 6 MW, která táhne do EU vlak s ocelí z Ukrajiny v porovnání s importem z Číny.

Snažím se také představit, jak tuhle lokomotivu mezi Čiernou a Brnem futrujeme v období říjen-duben elektrony z větrníků a FV panelů. Představit, když suchý výpočet říká NESMYSL. Moje fantazijní vybavení je na to fakt nedostatečné.

P. Rada 24.7.2021 7:51

Představa, že v uzavřeném systému lze trvale udržet extenzivní rozvoj se jeví pro vnějšího racionálně uvažujícího pozorovatele jako rozhodně mylná.

Jinak to může vypadat s pohledu přímo zainteresovaného vnitřního subjektu který má podstatně omezenější nadhled, argumentuje budoucím rozvojem technologií ... ale fakticky se dokonce mentálně řídí pohnutkami jak drogově závislý, který si už existenci pocitu blaha bez opakovaných a navíc stále rostoucích dávek neumí vůbec předstatvit.

Pokud by se vnější pozorovatel s takto motivovaným vnitřním subjektem, třeba i jen diskusně setkal a chtěl mu pomoci přežít na základě snižování dávek i změnou na intenzifikační rozvoj, nejspíše by se záhy dostal až do vyloženě konfliktní situace. To tím spíše, pokud by uvnitř systému bylo větší množství extenzivně rozvojově (drogově) závislých, kteří by si při dělbě dávek navíc otevřeně konkurovali, skupinky by se v oprávněnosti nároku na dávku emotivně utvrzovaly a na přeci jen některé trochu odlišně se chovající agresivně sočily. Všem by uvnitř systému namísto rozumu či zdravé intuice spíš velel neakceptovatelný stres kde je droga zjevně okamžitým úlevovým řešením a proto by se ji znovu a znovu dožadovali.

Z vnějšku zřejmý fakt, že těm uvnitř systému jde při pokračování stereotypu o životy, je pro notoricky drogově závislé pravidelně už na přehlíženém okraji zájmů. "Fantazijní vybavení" jedněch i druhých je na takto pokřivenou situaci "fakt nedostatečné". Pěkný den.

J. Pankovic 24.7.2021 8:53

...jako drogove zàvisly tady pûsobi hlavne zeleny magor Rada, ktery tady neustàle otravuje svymi chobotinami;-)

Z. Lapil 24.7.2021 9:37

Jo, asi i souhlas. Ale jak tedy pohánět tu mašinu? Ono je nakonec jedno, jestli veze "z Ruska" ocel nebo rudu A vápenec A uhlí. A elektromobily ani FV panely bez oceli nevyrobíte. Možná z hliníku, ale to není o nic menší sajrajt.

Začne to tím, že ho na tu samou konstrukci potřebujete sice menší kila, ale větší objemy (tuším 3x menší modul pružnosti, takže objemově i tvarově ten samý výrobek má 3x větší deformace).

D. Rajninec 24.7.2021 3:42

Treba bojovať za Green Deal! Zavrieme v EU železiareň a za ušetrený kapitál postavíme železiareň napr. Etiopii ! Samozrejme v ramci akumulácie zisku , bez čistenia emisii ! Každé € dobré!

J. Vintr 24.7.2021 2:57

Měl bych takový návrh. Všichni, kteří věří ve smysluplnost uhlíkové neutrality, přece nemusí čekat až na rok 2050. Za sebe osobně můžou být uhlíkové neutrální třeba hned. A jít tak ostatním příkladem. Takže svléknout do naha (i výroba oblečení má uhlíkovou stopu) a alou pást se na louku!

M. Adler 24.7.2021 4:42

Jenže co potom s tím metanem?!

J. Vintr 24.7.2021 9:41

Žádný strach, to by vyřešila první zima...

V. Mokrý 24.7.2021 5:29

R^ 1*

R. Langer 24.7.2021 6:09

To říkám Zelenému bolševikovi Radovi už od začátku, protože když se jenom tady podíváte na jeho uhlíkovou stopu, tak předběhl polovinu Číňanů o dvě délky zeměkoule. Ale reaguje na to pouze neustálým zvyšováním této stopy. Inu - jak říkám - odporný prolhanec, co káže vodu, ale chlastá víno ve velkém, hajzl jeden. ;-D

P. Rada 24.7.2021 7:13

Nebýt pana Langera tak by se mi těžko hlededal názorný příklad pokrytectví a bezohledné lidské arogance, která stojí za trendy obecného zhoršování životních podmínek na planetě.

To, že se tací lidé mohou v rozporu se zde deklarovanými pravidly takto dlouhodobě projevovat je i vizitkou postojů redakce tohoto portálu.

I. Hermanek 24.7.2021 7:29

Ráda debilní jako vzdy

L. Písařík 24.7.2021 7:36

A víte, pane Rado, že změny, které vzniknou snížením produkce CO2 se projeví nejdřív za 30 let - to tvrdí vaši souvěřící. Logicky - pak změny současné jsou způsobeny událostmi před 30 lety. Pak klimatické změny ještě porostou dalších 30 let a vaše snaha vejde vniveč. Snad byste měl jít do Číny Indie a hlásat svou víru tam ( třeba posvátným krávám), kde je největší produkce vašich plynů ?

T. Hraj 24.7.2021 8:01

Životní podmínky na planetě se ale nezhoršují, pane Rado. Právě naopak. Dramaticky se zlepšují (globálně vzato)! Vždy, když vás na to upozorním, odpovíte něco jako "no, ale brzy se zhoršovat začnou".

V dalším příspěvku ovšem vždy opět tvrdíte, že se zhoršují už nyní.

J. Ganaur 24.7.2021 9:25

Je to magor bez vzdělání!:-(

S. Pavuk 24.7.2021 1:26

Naprostý súhlas s článkom.

Čína vraj plánuje výstavbu desiatok tepelných elektrární na uhlie. Ak je to tak, tak potom podiel EU na vypúšťaní CO2 percentuálne klesne aj keby sme nerobili žiadne opatrenia;-D

D. Rajninec 24.7.2021 3:44

To železo , cement , plasty a iné sajrajty sa niekde musia vyrobiť ! Z čoho by sme stavali ....

J. Vintr 24.7.2021 10:00

Pokud se splní plány těch šílenců, tak v Evropě se už stavět nebude. Nebude za co a dost možná ani nebude mít kdo.....

P. Rada 24.7.2021 0:34

"Úplný nesmysl" - je to co např. právě předvádí Souček. Provnává neudržitelný vývoj s rozvojovým ideálem, měřítkem peněz, které ale nemají už prakticky žádné faktické krytí a dělá s toho všeho vágně pojatého, jednoznačně znějící závěr.