26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

EVROPA: Dostáváme 100 miliard ročně, tak držte ústa

V souvislosti s odchodem Velké Británie z Evropské unie se rozhořely debaty o členství České republiky a vůbec o formátu budoucího fungování evropské spolupráce.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Selinger 8.7.2016 16:12

Re: Nechtěl bych žít v zemi, kde by vládli "Svobodní",

Já ano. Já bych nechtěl žít v ČSAR ( Česká Socialistická Agrofertní Republika ) a kde by volby vyhrávali Kratochvílové

R. Langer 8.7.2016 11:08

Článek je velmi dobrý,

ale co je to platné, když u nás ve volbách zvítězí bývalý konfident STB a zároveň největší příjemce eurodotací v celé republice, a to jak ve své podnikatelské, tak ve své soukromé sféře, který se za to nejen nestydí, ale ještě to předkládá jako svůj úspěšný podnikatelský záměr? Myslíte, že vláda vedená takovým člověkem bude mít nějaký zájem na oprošťování se od evropských dotací? A myslíte, že to lidem vůbec dochází? :-(

Z. Lapil 8.7.2016 11:31

Re: Článek je velmi dobrý,

Myslím, že to lidem dochází. V téhle debatě je nás takových většina. Platné to je tím, že existuje povědomí, jakkoliv menšinové, že něco (možná - viz páně Fridrichův nesouhlas přímo vášnivý) není správné.

Viz komunismus. Problém (hladomory, politické popravy, gulagy...) byl v době, kdy zpochybňování jeho správnosti bylo tabu. Ve chvíli, kdy Gorbačov "vyhlásil glasnosť", se celý systém, několik desítek let "nekonzultovaný s lidem", rozložil. Nevím, co by se stalo, kdyby Stalin nebyl tak krvavý tyran, ale počítám, že by bylo přinejmenším méně mrtvých. Možná by z něj byl nějaký dobový Putin: demokracie je dnes v Rusku taková oblečená/neoblečená, ale když někdo potřebuje někoho zlikvidovat, ani to nezkouší okecat tím, že je to vůle lidu, nýbrž VÍ, že se dopouští vraždy. Že očekává beztrestnost, to je sice smutné, ale proti Berijovi to JE lepší. A myslím, že i trvanlivější.

P. Čech 8.7.2016 12:34

Re: Článek je velmi dobrý,

U nás ve volbách nevítězí žádný konfident Stb a to ze dvou důvodů. Za prvé byl mocí soudní zproštěn obvinění ze spolupráce s Stb a za druhé, u nás nejsou do poslanecké sněmovny voleny osoby, ale politické strany a hnutí. Tomuto člověku lze vyčítat jediné. Konkrétně to, že byl členem opovrženíhodné a zločinecké organizace - KSČ. Že přijímá dotace EU a nejen ty mu vůbec nelze vyčítat. Ono totiž hloupý kdo dává, hloupější, kdo nebere. Na eurodotace může dosáhnout každý, vč. Vás a mne. Že to neděláme je jen naše hloupost. Oprošťování se od evropských dotací k ničemu nevede. Je nutno je obecně zrušit. Tím ovšem zrušíme socialistickou Evropskou unii. Taky dobře.

R. Langer 8.7.2016 12:40

Re: Článek je velmi dobrý,

Hm, a kdo tedy podle vás konkrétně ty dotace včetně té socialistické vlastně Evropské unie zruší? Ti, co z nich mají příjem?

V. Kain 8.7.2016 12:42

Re: Článek je velmi dobrý,

Svědectví o bezúhonosti dvou estébáků?Jste pane Čechu při smyslech?A co těch 50 milionků které měly být použity na podporu malého a středního podnikání?Kdepak skončily? Takže takový pan Babiš je pro naší zem velice nebezpečný,což ovšem takovým jako jste vy nedochází.

P. Lenc 8.7.2016 13:36

Re: Článek je velmi dobrý,

On pan Čech má vůbec zvláštní názory.

L. Novák 8.7.2016 22:54

Re: Článek je velmi dobrý,

:-)

S. Donát 8.7.2016 10:44

Dobrý článek

souhlasím. Dotace jsou zlo, křiví trh a bylo by dobré je zrušit. Na všech úrovních, ne jen na té evropské.

R. Hanuš 8.7.2016 12:16

Re: Dobrý článek

Vůbec nevíte o čem mluvíte. Cena potravin vyrobených v Evropě jen díky klimatu a morfologii krajiny je dvojnásobně dražší než obdobná produkce v Maghrebu, USA, Kanadě či Argentině. Pokud by zemědělství v Evropě nebylo dotované, zkrachuje kompletně během půl roku (Navíc dotace zůstávají v Evropě a jen cirkulují). A kde pak Evropa vezme ten Bilion Euro na nákup potravin mimo Evropu? No, nezbyde vám než se jíst pást pane Donát.

S. Donát 8.7.2016 12:19

Re: Dobrý článek

A jak se to dělalo v době před EU? Když ještě dotace nebyly? Lidé se pásli? Mimochodem, pane Hanuši, oslovujeme a voláme pátým pádem :)

M. Valenta 8.7.2016 14:09

Žádný výmysl EU,

Pane Donát, každý stát v Evropě dotuje vlastní zemědělskou produkci nebo alespoň některé její části. (Dokonce už i ve starém Egyptě určovali úředníci výkupní ceny obilí, podle toho zdali hrozila válka nebo třeba podle hladiny Nilu)

S. Donát 8.7.2016 14:48

Re: Žádný výmysl EU,

A nebylo by lepší zemědělce nedotovat a jejich produkty vykupovat za tržní ceny? Třeba by si lidé víc vážili jídla a méně plýtvali. Přiznám se, že v oboru zemědělství a dotací do něj nejsem vzdělán, tak se ptám. Moje zkušenosti končí u záhonku s ředkvičkami rajčaty :-). V každém případě vidím jistý rozdíl mezi masivními dotacemi a regulacemi současné EU a určování výkupních cen ve starém Egyptě.

J. Hejmala 8.7.2016 14:37

Re: Dobrý článek

Donat ? to je rady porady a radio Jerevan Donat je totiz zakuklenej Vyvadil

J. Svoboda 8.7.2016 12:32

Re: Dobrý článek

Zaplať pámbu pane Hanuši, ještě, že tu máme lidi, kteří tomu rozumějí tak, jako vy.

Jen kdybych na vás měl dát, podle kvality vašeho projevu bych si vás sakra prověřil.

Z. Frys 8.7.2016 14:16

Otec

Majora Majora byl střízlivý bohabojný muž, který pokládal za největší vtip, když mohl zapřít svůj věk. Kolohnátský farmář, bohabojný, svobodymilovný, zákonů dbalý drsný individualista, přesvědčený o tom, že každá vládní podpora, pokud se ovšem netýká farmářů, zavání socialismem. Jeho specialitou byla vojtěška, na jejímž nepěstování velmi vydělával. Vláda mu velice dobře platila za každý metrák vojtěšky, který nevypěstoval. Čím víc vojtěšky nesklidil, tím víc peněz od vlády dostal, a každý halíř, který si takto nevydělal, vynakládal na nákup dalších pozemků, aby mohl množství nesklizené vojtěšky stále zvyšovat. Pokud šlo o nepěstování vojtěšky, nedopřával si tatínek Majora Majora ani chvilky oddechu. O dlouhých zimních večerech zůstával doma a neopravoval žádné postroje, a den co den vyskakoval k polednímu čile z postele, aby se přesvědčil, že pole zůstávají neobdělaná. Do půdy investoval velmi promyšleně a brzy nepěstoval více vojtěšky než kterýkoli jiný farmář z okresu...

S. Donát 8.7.2016 14:43

Re: Otec

Jak pravdivé na to, kdy ta kniha vznikla :-)

L. Novák 8.7.2016 22:57

Re: Otec

Pěkné! :-)

J. Růžička 8.7.2016 10:00

Dotace jsou čiré zlo

a semeniště korupce. Znehodnocují a pokřivují podnikatelské prostředí, zavazují nás jako stát k poslušnosti vůči zlovůli fantazmagorických příkazů a nařízení neomarsistických eurounijních dobroserů, zběhlým českým šíbrům slouží k odklánění peněz do stranických pokladen. Kdosi níže blahořečí Slovensko...a že tedy čehůni nestěhují se do čobolska, nestudují tam a nepracují a je tomu přesně naopak...

K. Janyška 8.7.2016 10:00

Seru vám

na kradené peníze... Dzp.

Z. Lapil 8.7.2016 10:54

Re: Seru vám

I na ty, které ukradli vám osobně? Protože, počítám-li dobře, 44miliard je skoro 4,5 tisíce na každého z deseti miliónů občanů, včetně kojenců. Mně by se docela hodily.

J. Svoboda 8.7.2016 11:12

Re: Seru vám

Pane Lapile, není třeba se patlat v maličkostech. Těch 4 500 Kč je maličkost proti tomu, o co celkem ve skutečnosti jde. Ty peníze by se nám určitě hodily všem.

Myslím, že hlavně teď je doba, kdy bychom měli řešit, nebo snažit se řešit podstatné věci, které neřešeny povedou k dalším a masivnějším ztrátám.

P. Lenc 8.7.2016 9:29

Dík

za pravdivý článek, bohužel, pro některé nejen zbytečný, ale v podstatě "nebezpečný".A nejlépe je do odsudku zamontovat ODS.A pokud pane Gabriele st. tak závidíte Slovákům, tak mně nejde do hlavy to množství Slováků co u nás pracují, studují a zůstávají.Zvláštní.A ještě zvláštnější je, že se totéž neděje z české strany, když je to Slovensko nám takovým příkladem.

P. Čech 8.7.2016 10:30

Re: Dík

Znám více Čechů, kteří žijí na Slovensku. Stejně jako Slováci, žijící v ČR jsou to lidé, kteří se nikdy nesmířili s nezákonným rozbitím společného československého státu. Nezákonného proto, že se tak stalo v zásadním rozporu s tehdy platným, ústavním zákonem č.327/1991 sb. Zákonem, který byl zásadně porušen a nebo přinejmenším nezákonně obejit pouze proto, aby několik mocichtivých jedinců (Václav Klaus, Ján Čarnogurský, Vladimír Mečiar , Jan Stráský) mělo do budoucna zajištěn přístup k vysokým státním a politickým funkcím. Povídání o tom, že to chtěli Slováci je lež. Poikud by to totiž byla pravda, nebylo nutno obcházet výše zmíněný zákon a mělo být uspořádáno referendum či referenda o dané věci. Jedině tak by se ukázalo, co chtěli Slováci (jejich demokratická většina), co chtěli Češi a Moravané a co chtěli a nakonec i protizákonně prosadili politici.

L. Novák 8.7.2016 11:00

Re: Dík

Vy jste jak flašinetář... :-P

P. Čech 8.7.2016 11:59

Re: Dík

Musím být. Zejména proto, že velmi málo lidí ví o existenci tohoto ústavního zákona a ti co o něm ví, jej nečetli. Jinak by totiž nemohli mlčet a nebo dokonce se tvářit, jako by neexistoval.

R. Langer 8.7.2016 12:35

Re: Dík

Jenomže o žádném ústavním zákonu to tehdy nebylo. Prostě nebylo. Bylo to o tom, že Slováci se prostě odtrhnout chtěli, a vaše teorie na tom nic nezmění. A jak říkám, pamatuju se na to velice dobře.

P. Čech 8.7.2016 19:07

Re: Dík

Bohužel musím zase být jako ten kolovrátek. Pokud kdokoliv tvrdí, že něco nějak bylo a nemá to ničím podložené, je to jen tvrzení. Tvrzení mé proti Vašemu. Nic více a nic méně. Zda mám pravdu já, že pouze někteří Slováci se chtěli odtrhnout a nebo Vy, že většina Slováků se chtěla odtrhnout, mohlo rozhodnout jedině referendum. Nic jiného. Prtávě proto jeho konání v případě této věci předepisoval právě zmíněný ústavní zákon. Na co se pamatujete Vy nebo na druhé straně já, není vůbec relevantní.

L. Novák 8.7.2016 23:00

Re: Dík

Slováci mají právo na sebeurčení a my jim do toho nemáme co kecat! Kdy už tohle konečně pochopíte?

R. Langer 8.7.2016 11:12

Re: Dík

Už toho prosím vás nechte, já si dobře pamatuju, co Slováci tehdy chtěli a jak to dávali najevo. Nemáte pravdu.