26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

EVROPA: Dostáváme 100 miliard ročně, tak držte ústa

V souvislosti s odchodem Velké Británie z Evropské unie se rozhořely debaty o členství České republiky a vůbec o formátu budoucího fungování evropské spolupráce.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
S. Donát 8.7.2016 14:51

Re: A co blbost lidí?

Naopak. Začal jsem s pravidelným a intenzivním treningem a přikupuji brokovnici. Hezký den i Vám :-)

J. Šimek 8.7.2016 15:01

Re: A co blbost lidí?

Co má pitomý volený zástupce obce co společného s chlubením se vyčerpaností EU fondů? Nic, a tím argumentujete :o)

S. Donát 8.7.2016 15:03

Re: A co blbost lidí?

Chlubí se tím třeba vláda. A na pitomé volené zástupce tlačí, aby se měla čím chlubit. "Postavte cokoliv, ale hlavně ty prachy utraťte".

E. Erat 8.7.2016 15:27

Re: A co blbost lidí?

To je jistě pravda.A pak je tu ještě druhé hledisko. Obec třeba potřebuje novou komunikaci, ale na ty není vypsaná dotace. Ovšem dotace je vypsána na cyklostezku, a příspěvek je 90 % z celkové ceny. A tak ten starosta si řekne, aspoň budou mít lidé hezký chodníček, mládež se vyřádí atd. Tím se i lidem trochu zavděčí ,a bude opět zvolen. No, nekup to,když je to tak levné. Dotace jsou cestou do pekel, deformují trh a vedou ke korupci, předražování zakázek atd.

M. Prokop 8.7.2016 15:40

Re: A co blbost lidí?

Ovšemže. Ale vysvětlujte to entitám typu Šimek&Hejmala.

J. Hejmala 8.7.2016 15:44

Re: A co blbost lidí?

Pane Prokope co to zase je?

J. Šimek 8.7.2016 16:28

Re: A co blbost lidí?

Takže popisujete pitomého voleného zástupce, který tam bude dělat brikule i po odchodu z EU :o) Jak tvrdím já, je to o lidech a ne o Bruselu ...

J. Svoboda 8.7.2016 17:26

Re: A co blbost lidí?

Vy šmatlale, ještě vám nedošlo, že v Bruselu jsou zase jen lidé?

A lidé těch nejhorších kvalit, jako například naše eurokomisařka Jourová?

L. Novák 8.7.2016 22:36

Re: A co blbost lidí?

Nebo soudruh Špidla... :-) Nebo "táta pracujícího lidu". :-P

J. Šimek 8.7.2016 16:23

Re: A co blbost lidí?

Vláda tlačí na volené zástupce na obcích - tak tady je jasně vidět, že o věci víte naprosté prd, protože takhle to funguje jen ve vaší holé makovici :o)

S. Donát 8.7.2016 17:40

Re: A co blbost lidí?

OK, poučte mě, trotle :-)

V. Vaclavik 8.7.2016 14:58

Re: A co blbost lidí?

Jenze ted blbym davame prilezitost se ukazat primo na talir. Tak me napada, kdo je tu vlastne ten blby. Jestli ten kdo 'bere', nebo ten, kdo poskytuje.

S. Donát 8.7.2016 15:52

Re: A co blbost lidí?

Ten kdo bere, dle mého názoru. Ten kdo poskytuje je vychcaný, protože neposkytuje ze svého, ale musí to někomu jinému sebrat. A samozřejmě neposkytne vše, co nahrabe, po cestě se "něco málo" poztrácí.

J. Berger 8.7.2016 15:27

Re: A co blbost lidí?

Pane Šimku, máte pravdu. Jenže dotace (když je dostanete) předpokládají spoluúčast. A tak je příspěvek např. 15% na blbost (např. zkrášlení náměstí, předražené cyklostezky atd.), a za těch 15% by se mohly opravit např. silnice (krásným příkladem idiotských dotací je Praha 5 a "květináče na stromy", se kterými si teď nikdo neví pořádně rady a 5 let se s nimi nemůžeme rozloučit, protože bychom vraceli dotaci). Dotace an sich jsou špatné, prostě korumpují. Sem-tam, prosím, po zralém uvážení, na něco extra. Ale v současném rozměru... Vždyť úspěšnost politika se dnes měří tak, jak umí čerpat dotace. To je zcela zrůdné.

J. Šimek 8.7.2016 16:25

Re: A co blbost lidí?

Je naší věcí a čistě jen naší věcí, jestli peníze vyhodíme z okna nebo je využijeme smysluplně a odchod z EU na to nemá nejmenší vliv.

L. Novák 8.7.2016 22:43

Re: A co blbost lidí?

Nesmysl. Když je nemůžeme využít na to, co je nejvíc potřeba, tak se ty peníze vyhodí do kanálu... jenom aby "nepropadly". To je klasické socialistické přerozdělování peněz, které dobře známe z minulosti.

J. Svoboda 8.7.2016 17:21

Re: A co blbost lidí?

Pane Šimku, nevím zda je to ve vašem případě donebevolající hloupost, nebo zloba a hašteřivost, ale je to celkem jedno.

Když chce být starosta znovuzvolen, musí jednodušším lidem ukázat, že něco vybudoval. Když jeho peníze poslali do Bruselu a část z nich se mu vrátila s befelem, co s nimi dělat, co si má počít?

Nedošlo vám ještě, že příležitost, ať si to vy, nebo kdokoliv jiný, přejete, nebo ne, dělá zloděje?

Blbost určitě nezmizí všude, vám asi zůstane, ale jinak se budou lidé chovat k penězům, které mají nějakou cenu pouze po přesunu do jejich kapsy a penězům ,které jim patří z podstaty.

Připadá mi to, že mlátím prázdnou slámu, ale co bych neudělal pro vaše pochopení?

J. Chaloupka 8.7.2016 13:49

Nebojte se, jednou ty cizí peníze dojdou a příjde

opravdová krize, kterou přežijí jen soudržné rodiny. Zatím je to legrace. Ale směr je do pekla, což nás asi nemine. No vzhledem k tomu, že jsme již jedno peklo na rozdíl od západu přežili, tak víme, jak se chovat, abychom přežili i ten náraz Titaniku pardon EU na kru.

Z. Frys 8.7.2016 13:46

Dotaci

či jakékoliv jiné přerozdělování vlastnictví předchází krádež. Krádež neboli vyvlastnění soukromého vlastnictví státem. Stát je ve společnosti tedy největším zlodějem a zdrojem násilí. Přerozdělování takto ukradených prostředků doprovází další zločiny, jichž je stát původcem, např. korupce.

EU se postupně stává fašisticko-socialistickým superstátem, který chce mít pod kontrolou úplně vše. Svoboda je otroctví. SuperEU nás otroctví zbaví totální kontrolou úplně všeho...

Jsou pravděpodobně možné dva scénáře dalšího vývoje: konečná přeměna EU v totalitní superstát orwellovského typu, nebo rozpad EU na autonomní regiony, spoulupracující prostřednictvím volného trhu. Doufám, že se naplní druhá varianta, a že přitom nedojde k násilí (ani to nelze vyloučit).

Etatisté celého světa, vyližte si...*****. Ne, radši chcípnět

L. Novák 8.7.2016 22:48

Re: Dotaci

Ano! :-)

V. Javora 8.7.2016 13:22

Zdůvodnění dotací

Kromě toho co bylo v článku napsáno, vidím ještě jeden důležitý důvod existence dotací. Je to způsob jak jednotlivé země a jejich národy usměrňovat a ovládat nenásilnou cestou, což je levnější, méně nápadné a tak nějak humánnější než použití hrubé síly. V příjemcích dotací se tak generuje pocit vděčnosti vůči Unii a také pocit žádostivosti být nebo zůstat podílníkem na takovém systému. Takto vytvořený a podporovaný obousměrný penězovod také umožňuje na první pohled ne zrovna viditelné a tedy i poměrně nenápadné zisky vládnoucího a přerozdělovacího centra. A to neustále potřebuje set sakra velké spousty peněz, aby své opodstatnění vůči ovládaným zdůvodnilo.

J. Kratochvíl 8.7.2016 11:35

Nechtěl bych žít v zemi, kde by vládli "Svobodní",

Svobodní jsou plni ideologických nesmyslů a jsou horší než komunisti po uchopení moci. Sami ničemu nerozumějí a tím více musí trousit svou úžasnou ideologii. Táhněte do háje.....

S. Donát 8.7.2016 12:14

Re: Nechtěl bych žít v zemi, kde by vládli "Svobodní",

Vidíte, já bych zase v takové zemi žil rád.Ale protože je tu spousta Kratochvílů a podobných, mám asi smůlu.

V. Javora 8.7.2016 13:24

Re: Nechtěl bych žít v zemi, kde by vládli "Svobodní",

Je tedy třeba pracovat na tom, aby smůlu měli Kratochvílové.

S. Donát 8.7.2016 14:41

Re: Nechtěl bych žít v zemi, kde by vládli "Svobodní",

Z mého pohledu jistě, z jejich pohledu nikoliv. A to je věc voleb, že? Ovšem, když se dívám na současné předvolební průzkumy - první tři strany ANO, socani a komanči. Nevím, jestli tohle voní Kratochvílům, ale mě tedy ne. Je mi z toho velmi smutno.

P. Čech 8.7.2016 12:15

Re: Nechtěl bych žít v zemi, kde by vládli "Svobodní",

Nejsem příznivcem SSO, nicméne zde jejich člen má pravdu. Nejde o žádné nesmysly a ideologické již vůbec. Nevím, kolik Vám je let, ani koliv Vám bylo v únoru 1948, kdy komunisti vinou prezidenta Edvarda Beneše ústavní cestou dosáhli moci. Já si to pamatuji, ikdyž jen matně. Horší než komunisté není a nemůže být nikdo a nic. každopádně nejvíce se jim blíží naši socani. "Naši" říkám záměrně, protože naše ČSSD je "bývalých" komunistů plná a také hovoří jejich jazykem.

L. Novák 8.7.2016 22:50

Re: Nechtěl bych žít v zemi, kde by vládli "Svobodní",

Kratochvíl je komouš. To už byste měl z jeho pravidelného vystupování na NP vědět. :-P

J. Svoboda 8.7.2016 12:19

Re: Nechtěl bych žít v zemi, kde by vládli "Svobodní",

Zaplať Bůh, že aspoň někdo, jako např. vy, naopak rozumí všemu, včetně houpacího koně. Leckdo by mohl táhnout do háje a bylo by to přínosné. Mohl byste to být např. vy s přítelem Kalouskem. To jen pro objektivitu a spravedlnost.

O. Uživatel 8.7.2016 13:44

Uživatel požádal o vymazání
M. Prokop 8.7.2016 15:42

Re: Nechtěl bych žít v zemi, kde by vládli "Svobodní",

Kratochvíly jsme poslali do háje v roce 1989 a ejhle, už zase vylézají.