4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

ENERGIE: Trhá mi to srdce!

Popravdě řečeno, po tom, co o tom slyším z televizní obrazovky, se občas i chvěji a vhání mi to slzy do očí. Takovou nespravedlnost přece nemůžeme dopustit! Co bychom to byli za demogratycký (to „g“ a „y“ jsou tam schválně) stát a spravedlivou společnost? Kdybychom dopustili, aby naši soukromí akcionáři ČEZu, dodavatelů plynu, jaderných i uhelných elektráren a majitelů OBZ (Občasných zdrojů energie), byznysových hráčů na pražské i lipské energetické burze, nedostali své tvrdě zasloužené peníze.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Langer 1.10.2022 6:48

Fixace plynu, aha...

Tak abyste se ještě HODNĚ nedivil... ;-D

P. Rada 1.10.2022 7:29

Pane Šejno projevujete zaujatost a krátkou pamět. Opakovaně jsem zde totiž i pro Vás uváděl, že s důvodů dlouholetého růstu využívání vlastních OZE (teplovodní i fotovoltaický solár + zateplení, rekuperace...) jsem dnes autonomější a zejména energeticky podstatně méně závislý na výkyvech cen i toho zbylého, nutně nakupovaného či až společensky sdíleného jak průměrný malospotřebitel.

Tomu, že dnes např. chleba už stojí prakticky dvojnásobek oproti lonsku... se pochopitelně nevyhnu ale při vědomí, že společnost už dlouhodobě překračuje ekostopu a navíc byla rok v pandemii a je už půlrok skoro ve válečném stavu, to ve mě nevyvolává takovou náhlou nevoli až zlost, jak u Vás či jiných konzumě zabředlých do zlostné bezohlednosti.

R. Langer 1.10.2022 12:08

Nelži zase, prolhaný Zelený bolševiku, lžeš jako když Rudé právo tiskne. ;-€

J. Krásenský 1.10.2022 6:00

Potrefený husák rada se ozval. A byli jste to právě vy, kteří pomohli zničit svobodný trh a nastavit nedostatkové hospodaření s energiemi, které umožňuje dodavatelům tisíci procentní zisky, zatímco spotřebitelé se mají uskrovnit a mrznout,... a nestydět se žádat o dávky sociální podpory. Toto není svobodný trh. Ještě za starého mocnářství i za první republiky, byly zisky nad dvacet procent protizákonné, spadaly pod definici lichvy. Chápu, že chrochtáte blahem, když pro nekřesťanské ceny energií krachují firmy. Nejde vám o lidi, naopak desetiletí plánujete depopulaci Země. Inu zločinci. A s tou závistí jděte do háje. Obhajujete neobhajitelné.

P. Rada 1.10.2022 8:21

Pokud zde někdo "chrochtá blahem" pak je to spíše pan Krásenský kterému se lživost stala ve vypjaté situaci blahodárností.

I. Hermanek 1.10.2022 10:34

Mistr lzivosti Rada opět perlí

R. Langer 1.10.2022 12:03

Prolhanec prolhaná promluvil. :-P

R. Langer 1.10.2022 6:50

Ty jeden prolhaný Zelený bolševický zmetku, ty jsi opravdu totální odpad společnosti. Ale doufám, že už na vás konečně dojde, soudruzi! ;-€

M. Pivoda 1.10.2022 8:21

Langer má stereotypní styl uvažování: Kdo chce dýchat čistý vzduch (na planetě Zemi), je prolhaný komunista.

R. Langer 1.10.2022 12:07

Ne, ten kdo jenom MLUVÍ o tom, že chce dýchat čistý vzduch (na planetě Zemi), a proto VŠICHNI ostatní MUSÍ dělat to a to, JE PROLHANÝ KOMUNISTA.

A to nijak neokecáš, ty naše malá hloupoučká UI. Ale chápu, že tomu nerozumíš, na to totiž nemáš dostatečnou kapacitu. :-P