29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pet'a 5.11.2008 12:15

ad "Mení se dnes v Americe situace?"

Musím reagovat na slova pana profesora Heřmanského ohledně stavby nových bloků v Americe. Nevím, kde vzal své informace, ale od takové "kapacity" bych čekala serioznější a přinejmenším ověřené informace. Prosím, není nic jednoduššího, než sledovat tiskové zprávy, pokud už chci být znalý věci. Na jaře letošního roku americká Georgia Power a Westinghouse Electric Company, LLC podepsali kontrakt na výstavbu 2 bloků typu AP1000 - 8. dubna 2008: tisková zpráva o podepsání kontraktu viz web odkaz

http://www.georgiapower.com/news/iframe_pressroom.asp a další kontrakt mezi americkou SCE&G a Westinghouse na výstavbu dalších 2 bloků AP1000 byl podepsán 27 květena 2008:

http://www.sceg.com/en/news-room/current-news/sceg-santee-cooper-to-build-nuclear-units.htm. Takže, pokud zase já vím tak objednávky byly podepsány dvě - celkem se tedy staví 4 nové bloky! To je myslím dostačující důkaz, že se nová generace reaktorů 3. generace v USA staví.

Ludva 2.11.2008 9:31

Co nezařídili komunisté, to tady není

JE Dukovany, Temelín, to je ještě výsledek práce komunistického režimu. Jsem zvědavý, kdy něco vytvoří současný režim, pokud nepočítám komplikace, které přinesla Temelínu změna technologie z ruské na americkou. Zatím jenom vidíme hádky a rozhodnutí typu mrtvého brouka. Dávno už se měly stavět Blahutovice, tady se to ovšem dá vysvětlit záměrem udělat ze Severní Moravy Zapadákov republiky.

joe 3.11.2008 8:30

Re: Co nezařídili komunisté, to tady není

Kdyby komunismus nezařídili Černobyl, mohly se v posledních dvaceti letech stavět jaderné elektrárny po celém světě. V Temelíně zůstala ruská technologie, ale změnil se řídící systém a palivo.

joe 2.11.2008 0:45

ještě adresa

http://www.reaktorvr1.eu/

jdostalm 29.10.2008 21:57

Malá chybka s jiskrou optimismu

Pravděpodobnost havárie s tavením paliva a současným porušením ochranné

obálky je u třetí generace podle výpočtů 10 na minus osmou reaktorroků.

Zjednodušeně řečeno to znamená, že k úniku radiace může teoreticky

dojít, pokud tisíc reaktorů poběží sto let.

No mne to vychází sto let pro milión reaktorů nebo pro tisíc reaktorů stotisíc let.

para 29.10.2008 22:03

Re: Malá chybka s jiskrou optimismu

Gratuluji! - zas někdo kdo čte pečlivěj jak já;-D

Minutus 29.10.2008 22:16

Re: Malá chybka s jiskrou optimismu

Napsal jste to první..

novak 29.10.2008 21:11

Dostavba ETE 34 a další jaderky jediný způsob energetické suverenity

uhlí dochází jaderky nechceme, plyn a ropu nemáme, vitr velmi málo cca 800hod/rok a nahodile, solární energetika v české kotlině mlhy a oblačnost pod 700 hod/rok=nerentabilní. Přesto Pačesova politické kom$ise říká že po roce 2030 budeme potřebovat nové jaderky. Chápe ještě někdo více český absurdistán, zemi která po roce 2000 z 90% postavila a uvedla dorpovozu v EU dva bloky. To jsme národohospodářští hlupci nové JE nestavíme (Bursík vydírá vládu a celou ekonomiku - jinde vyděrači v base, v ČR místopředseda Vlády!!!) Tomu Brusel tleská, protože má jednoho konkurenta zcela vyřízeného -drahé energie ničí ekonomiku a době recese se každé prac.místo hodí. Moudré perspektivní rozhodnutí  Odpovědného premiéra zní: V rámci posílení energetické suverenity ČR byla zahájena dnešním dnem dostavba 3. a 4. bloku ETE shodné technologie využívající synergických efektů 1.a 2. bloku. Namísto toho náš premiér fackuje drzé reportéry a Pačesova komise mu lže a chce ohrozit nejen energetickou bezpečnost, ale i zhoršit život občanů ČR v důsledku vysokých cen elektřiny.  Proč nám vláda ČR ZTĚŽUJE PODMÍNKY PRO UPLATNĚNÍ ČESKÝCH VÝROBKŮ NA MEZINÁRODNÍCH TRZÍCH, způsobené VYSOKÝMI vlastními NÁKLADY výroby??? Zřejmě má zájem zahubit českou ekonomiku a vytvořit experimentální prostor uprostřed EU. Jinak si žádný energetik a národohospodář vysvětlit neodpovědné postoje a  protispolečenské nálady vyjádřené skutky ČR. Bezohledné ignorantství členů vlády ČR překrucující závažné rozpory v SEK oproti skutečnosti a zvyšující Obecné ohrožení rozpadem elektrizační soustavy a vyčerpání fosilních zdrojů je závažným stavem, který je trvale zlehčován. Politici nám veřejně lžou v tak strategických odvětvích jakým je energetika, bezpečnost i prosperita společnosti chudé na přírodní energetické suroviny. Ani jiné cenější suroviny kromě sklářského písku či vápence pro cement enmáme. Živíme se ZPRCOVANIM surovin a dodávek technologických celků na klíč. Proč nestavíme vlastní JADERKU? Bursík je zločinec!!!  

PP2 29.10.2008 21:18

Re: Dostavba ETE 34 a další jaderky jediný způsob energetické suverenity

      R^

para 29.10.2008 21:44

Re: Dostavba ETE 34 a další jaderky jediný způsob energetické suverenity

Jo PP2 taky to tak vidím - jen se nebojím dodat způsob obtížný, zatím dlouhodobě nedořešený a v žádném případě samospásný. Bude se toho muset změnit velice moc.:-/

Jura Jurax 29.10.2008 21:20

Re: Dostavba ETE 34 a další jaderky jediný způsob energetické suverenity

Bursík vydírá vládu a celou ekonomiku - jinde vyděrači v base, v ČR místopředseda Vlády!!! ... až na to Vlády  je tahle sentence dokonalá ;-D;-D;-D ovšem Bursík je pragmatik, praví vyděrači jsou Kuchta, Stropnický a takoví podobní, co je má ve straně ... :-/

novak 29.10.2008 21:27

Re: Dostavba ETE 34 a další jaderky jediný způsob energetické suverenity

Bursík měl nbratra obchodním ředitelem RWE Transgas a prosadil v plyn jako obnovitelný zdroj energie namísto ozářeného jaderného paliva, které bude využito v příštích generacích reaktorů to v ČR je zemní plyn. Chcete větší důkaz o zločiném jednání politiků (zíkonodárců) v PS ČR.

Jura Jurax 29.10.2008 21:50

Re: Dostavba ETE 34 a další jaderky jediný způsob energetické suverenity

prosadil v plyn jako obnovitelný zdroj energie namísto ozářeného jaderného paliva, které bude využito v příštích generacích reaktorů to v ČR je zemní plyn. 8-o No, kdybyste věnoval trošku pozornosti formulaci svých myšlenek ... ale když to dekóduju, tak souhlas ... a politikové vůbec mají schopnost vybrat bezkonkurenčně nejblbější variantu čehokoliv a ještě se na tom napakovat :-/

para 29.10.2008 22:01

Re: Dostavba ETE 34 a další jaderky jediný způsob energetické suverenity

Nevím Juro  jeli to "pakování" obecná vlastnost politiků - my tu na NP děláme také svým způsobem politiku - leží nám přeci na srdci spravování věcí veřejných a tím dostupnost energií pro občany jistě je. Distancuji se ale v tom případě od toho, že bych se na něčem "pakoval".;-)

para 29.10.2008 21:41

Re: Dostavba ETE 34 a další jaderky jediný způsob energetické suverenity

Novaku proč se ve světě prakticky  nestavějí JE? O tom kdo je zločinec a kdo ne jsi schopen vyslovovat kategorické soudy ale jak se mi to jeví tak o situaci v energetice toho moc nevíš. Což si koupit deváté číslo letošního Vesmíru Je tam dost podrobný rozbor možností v energetice. Jestli je ti těch pár korun líto koukni jak jsou na tom se zdrojema ve světě: http://www.theoildrum.com/tag/charles_hall Nemusíš to ani celé číst - postačí porozumět bublinovému grafu a pojmu energetické návratnosti. Když si trochu zastuduješ věřím, že Tě to ochrání před zbytečným osočováním mnoha, kteří si s naší situací nevědí rady ale s důvodů podstatných o kterých zjevně nemáš dobrou představu. Přeji hodně trpělivosti.;-)

drak 29.10.2008 22:00

Re: Dostavba ETE 34 a další jaderky jediný způsob energetické suverenity

Toť velmi prosté. Voliči s IQ tykve, jichž je bohužel většina, se jaderných elektráren bojí. Politik, který je omezen horizontem 4 let, na to prostě kašle, protože nemá důvod jít proti voličům, jimž vděčí za své korýtko a velkoryse přenechává řešení problémů, které nastanou až za 4 roky a později těm, co přijdou po něm. Nic složitého a nic záhadného. Mírně nadprůměrně inteligentní dědičný monarcha by se samořejmě staral mnohem lépe, ale ty už bohužel nemáme. Zato tu mám všelijakou škodnou, jako jsou Stropnický, Kuchtová a jiní, kteří vydíraje ostatní partnery v koalici blokují kroky vedoucí správným směrem, to jest rozvoj jaderné energetiky.

para 29.10.2008 22:07

Re: Dostavba ETE 34 a další jaderky jediný způsob energetické suverenity

Jo Draku o IQ asi víš své - ale ty odkazy co jsem nadhodil jsi asi vynechal - vid? Zato jsi nevynechal co ti leží v žaludku - to Ti asi pomáhá ale na "škodnou" to bohužel nestačí.:-(

novak 30.10.2008 0:01

Re: Dostavba ETE 34 a další jaderky jediný způsob energetické suverenity

známe-li tech.ověřený způsob získání neemisním způsobem elektřinu z štěpné reakce jaderného materiálu a za 15 TWh spotřebujeme jenom 150 tun U3O8 (ozáříme) Tak mi řekněte proč v současné době oteplování proces, který nezvyšuje  emise a vyrábí elektřinu i ekonomicky 0,06 USD/kWh, tak proč nemá zelenou a podporu např. Bursíka? Protože je zkorumpován jako nikdo na zemi - to je český vyvrhel politické scénky, a Topolánek mu leze do řiti, aby mohl vládnou. Co chceme více totální black out na týden a životy v ohrožení, pak se do strategického odvětví přestanou mazat právníci a tlučhubové. Práce pod napětím je jiná zodpovědnost než tlachy vyděračů ve vládě!!! 

para 30.10.2008 9:22

Re: Dostavba ETE 34 a další jaderky jediný způsob energetické suverenity

Já ten "tech ověřený způsob" neznám - resp nevím přesně který proces tím míníte - můžete sem prosím dát odkaz? Děkuji.

NevericiTomas 29.10.2008 20:12

Jdu se podivat jestli je tu zima...

D.M. 29.10.2008 19:23

CEZ dobre plati, ze Brezino

Pane Brezino, kolik Vam nyni zaplatil CEZ za PR akcicku a fingovany rozhovor ;-D

franta 29.10.2008 20:49

Re: CEZ dobre plati, ze Brezino

http://aktualne.centrum.cz/domaci/soudy-a-pravo/clanek.phtml?id=451373

Pane D.M. z Matfyzu, co kdybyste si nejdriv precetl tohle nez zacnete lhat jako Milos Zeman? Ale vy lzete schvalne, ze?:-)). A nebo Brezinu mozna soudite podle sebe. Clovece, ze vy jste placen Jihoceskou Kuchtou za boj proti Temelinu? Kolik jste od ni dostal za tuhle prolhanou reakci:-))

novak 29.10.2008 21:22

Re: CEZ dobre plati, ze Brezino

Kuchtová má dítě s hornorakouským zeleným, chcete ještě vetší komedii v ČR, i přes postel a rodičovství  se vytvořila protijaderná aliance placená Arevou a Siemensem. Proč???Proč platí Havel SZ? Protože je někým placen, nebo je tak hloupý? Obojí je pravda! Hlupáci se potřebují vyjádřit ke všemu, i když tomu vůbec nerozumí. To je český absurdistán, proto si  prodá Gross Unipetrol za roční zisk 13 mld.Kč, nyní stojí ropa 60 USD a benzín v ČR 28,-Kč. Selhání výkonné moci v ČR i zákonodárné natož soudní! Chce to reset systému a pořádnou krizi!

Jura Jurax 29.10.2008 21:11

Re: CEZ dobre plati, ze Brezino

Milé D.M, dnes jste ráčilo napsat doslova: Autor: D.M. IP: 85.207.166.xxx Datum: 29.10.2008 10:22 Vadi mi, ze za penize CEZ-u papouskuje jejich kydy a dela jim PR.

A já Vám odpověděl: Autor: Jura Jurax IP: 62.168.44.xxx Datum: 29.10.2008 10:28 Kydněte sem konkrétní kyd z článku - ať všickni uzří, co je u Vás kydem ... Ale bohužel doteď jste mi nesdělilo ten konkrétní kyd z článku ... stále zůstávám nepoučen ;-( a hlodá ve mně podezření, že kecáte ;-)

 

 

alamo 29.10.2008 18:47

autorovi: tá otázka je zlá

"chcete aby vám arabác (alebo putin) odstrihli ropu?"  väčšina ľudí, tak "vysokú politiku" nepochopí

musíte sa spýtať : "chcete väčšinu, vašich peňazí vysoliť za elektrinu, plyn a benzín?"

alamo 29.10.2008 18:47

autorovi: tá otázka je zlá

"chcete aby vám arabác (alebo putin) odstrihli ropu?"  v'ačšina ľudí, tak "vysokú politiku" nepochopí

musíte sa spýtať : "chcete väčšinu, vašich peňazí vysoliť za elektrinu, plyn a benzín?"

D.M. 29.10.2008 17:51

pro hlupaky

Jen dodatek pro hlupaky" jeden jaderny reaktor stoji i primo v Praze - Troji. Proc se k nemu neprivazuji aktiviste, kdyz behem povodni 2001 hrozila obrovska havarie. I nyni se tento reakor naleza v zatopove zone Vltavy :-D. Konecne se snad podari vymazat Prahu i s jejimi modroptaky z povrchu Zeme.!!

para 29.10.2008 18:30

Re: pro hlupaky

Kéž by to mohlo být tak, že by celá JE napájející město mohla být bezpečně někde unnitř. Dřívější městské elektrárny byly zrušeny a ted Praha celou svou podstatou visí jen na pár špagátcích. :-( 

D.M. 29.10.2008 19:22

Re: pro hlupaky

Mysli, ze jsi nic nepochopil. Psal jsem o tom, ze v Praze je fungujici jaderny reaktor a kupodivu se k nemu zadni zeleni aktiviste neprivazuji. Asi o nem nic nevi:-D

para 29.10.2008 21:03

Re: pro hlupaky

Ale pochopil - máme v Praze experimentální jak reaktor štěpnej tak tokamak fůzní. Drobní aktivisté mi ale nyní nevadí až tak abych na to reagoval /malé děti se na svých hloupostech musí poučit samy/. Problém fanatismu je ale věc jiná. Tam mi to vadí podobně jak šíření polopravdy či jen vědomé a účelové autocenzurování poznatků od profesionálních žurnalistů. :-(