23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pavell 23.4.2009 7:23

VÝBORNĚ

Skvěle napsané! Děkuji.

A na tom nezmění nic ani goebbelsové píšící v režii Lidového domu jako je Suchoř a spol.

Suchoř 21.4.2009 21:29

takový demagogický pamflet nelze číst dál než do prvního odstavce

Autor tvrdí, že ekonomickou krizi zavinili všichni rovným dílem. Pokud někdo tvrdí že určitá skupina lidí má na ni větší nebo až lví podíl, pak je přinejmenším fašistou a komunistou a ČSSD která to prohlašuje, má být prodchnuta komunistickou ideologií.

Na NP se rojí podobné objednané a zavádějící články. Administrátoři však nedávají prostor ekonomům kteří podstatu ekonomických katastrof umí vysvětlit jinak než zdejší pavlačoví štváči.

Žádné osobní urážky J. Paroubka ani vytahování staletých proletářských hesel, nezmění nic na tom, že ekonomické krize a katastrofy vznikají zadlužováním a nesolventností chudých a zejména, asociální státní politikou. Právě takovou, jaké slepě slouží pisálkové podobných pamfletů a zřejmě také administrace NP. 

:-) 21.4.2009 23:56

Re: takový demagogický pamflet nelze číst dál než do prvního odstavce

ČSSD která to prohlašuje, má být prodchnuta komunistickou ideologií. A není?

Administrátoři však nedávají prostor ekonomům kteří podstatu ekonomických katastrof umí vysvětlit jinak než zdejší pavlačoví štváči. Že by do nedávna obdivovatel Stalina J.Havel?

nezmění nic na tom, že ekonomické krize a katastrofy vznikají zadlužováním a nesolventností chudých a zejména, asociální státní politikou. Bingo! Kdopak nadělal největší dluhy při růstu ekonomiky? Snad né J.Paroubek v čele vlády s tichou podporou komunistů?.

JIri Musil 22.4.2009 18:56

Re: takový demagogický pamflet nelze číst dál než do prvního odstavce

Autor netvrdi, ze krizi zavinili vsichni rovnym dilem. POkud hovori autor o pricinach krize, stavi priciny moralni proti pricinam zpusobenym "asocialni statni politikou"  To je odlisny pohled na priciny krize. Mozna kdybyste ekonomicke ucebnice cetl vice nez do prvniho odstavce tak byste zjistil, ze na otazku co je pricinou hospodarskych krizi neexistuje jednoznacna odpoved.

Autor neurazi ani pana Paroubka ani nevytahuje staleta proletarska hesla

Suchoř 22.4.2009 21:05

Re: takový demagogický pamflet nelze číst dál než do prvního odstavce

odpověď existuje, nikoliv však bezkonfliktní řešení.

Kdosi zde cudně zapomíná na výnosy z privatizace, převážně za vlády ODS. Kvůli schodku státního rozpočtu však banky ani automobilky nekrachují.

JIri Musil 22.4.2009 22:13

Re: takový demagogický pamflet nelze číst dál než do prvního odstavce

Kvůli schodku automobilky nekrachuji. To autor netvrdi. Autor tvrdi, ze pricinou je umely optimismus, ktery vznikl diky erozi zakladnich mmoralnich principu, na kterych moderni evropska spolecnost stoji: Odpovednost za sve ciny. (napriklad ze si pujcim tak, ze mam na splaceni. Pokud na to nemam, tak musi prijit trest.

Dale autor tvrdi, ze v ceske spolecnosti je nejvyznamnejsi politicka sila, ktera  "umely optimismus" rozsiruje je CSSD.

ODS o umelem optimismu minimalne explicitne nehovori. Autor se vsak take od ODS distancuje (minimalne te stare vulgarni ODS)

Suchoř 23.4.2009 8:29

Re: takový demagogický pamflet nelze číst dál než do prvního odstavce

ekonomika stojí a základních životních potřebách, kterými jsou v moderní společnosti i pračky, mobil, auto nebo televize. Zavlékáním kontraproduktivních pojmů o morálce, optimizmu a o odpovědnosti politické strany v těchto směrech, jen mlžíme a dotýkáme se marginální stránky věci.

JIri Musil 23.4.2009 10:34

Re: takový demagogický pamflet nelze číst dál než do prvního odstavce

No a to je prave to, s cim nesouhlasim. Jednak zakladni zivotni potreby nejsou ani pracky, ani mobil, ani ato ani televize. Vsechno vyjmenovane je pouhe luxusni zbozi. Kdo na to ma at si to poridi. Ale kdo na to nema ten si to porizovat nemuze, protoze neexistuje zadne moralni ospravedlneni, aby si to poridit mel. 

Ekonomika je pouze jakesi uceni o tom, ze zdroje na svete jsou omezene a ze je treba s nimi nakladat optimalne. Ekonomika neni uceni, jehoz cilem je podporovat bezbrehy konsumerismus.

Navic ekonomika vychazi z moralnich zasad. Moralni zasady jsou zakladni predpoklady, podle kterych se pak v ruznych ekonomickych smerech vysvetluje jak nejlepe omezene zdroje na nasi planete rozdelovat. A ty moralni zasady mohou byt ruzneho druhu. Napriklad od 19. stoleti se vyvinula ve spolecnosti potreba socialni rovnosti. Spolecnost pak podporuje predistribuovavani omezenych zdroju podle principu socialni rovnosti.

JInou moralni zasadou je odpovednost za sve ciny a altruismus vuci pravidlum spolecnosti. A to je ta zasada na ktere je staven cely tento clanek.

v.d.hugo 21.4.2009 20:51

demagogie ČSSD

Tomu se říká hřebík trefený na hlavičku, naprosto souhlasím.

mráz 21.4.2009 20:14

mamon zbohatlíků

Krize vzniká tím, že ti nejbohatší mají stále málo, hrabou a hrabou, nakoupí podniky konkurentů, zavřou podnik a začínají diktovat a tak to jde do kola. Dále příliš asijských výrobků bylo puštěno na náš trh a naše kvalitní výroba zkrachovala.  Stačilo by, kdyby aspoň jeden milionář pravdivě sdělil nabytí svého majetku. Stát musí stavět silnice, atp.. najímá si na to firmy a firmy jsou stále dražší a šidí kde mohou, stát platí stále více a více. A tím, že některé firmy krachují (nemají ty správné konexe ve státní správě), roste nezaměstnanost a stává se z toho všeho začarovaný kruh. Říkalo se: "socialismus s lidskou tváří" a nyní se říká : "kapitalismus s husí kůží". Proč západ v r.1968 dovolil rusákům nás obsadit? Prý aby se ten socialismus s lidskou tváří,  nerozšířil po celé Evropě. Nyní lze i tomu trochu věřit.  A podzim r.1989, že by legalizace majetku rádoby komunistů? Kdo maximálně zbohatl? Děti komunistů, nebo bývalí komunisti.

:-) 21.4.2009 23:59

Re: mamon zbohatlíků

Tys určitě zrovna vylezl z ledničky, kdes pobýval mnohá léta.

tomfuk 21.4.2009 18:01

Legrace?

Legrace ?Ani náhodou. Historie nikoho nezabije.V roce 1990 po rozpadu RVHP,zůstaly v celé republice počínaje okresy a konče hlavním městem ,továrny s miliony dělníků,techniků,konstruktérů,náměstků,ředitelů bez práce.Spousta staveb socialismu a rozestavěných zahraničních investic Krivij Rogem počínaje a Homsem konče neměly najednou investory.Zbraně  a jejich dodávky byly omezeny.Komunistický internacionalismus podpořený zbraněmi se zhroutil.V české bance byly jen papírky a převoditelné rubly ty se nedaly použít ani na toaletní papír.Co nám bylo platno,že nám dlužil kde kdo SSSR počínaje a Cubou konče.Pohledávky byly a jsou většinou nedobytné.Ekonomičtí profesoři si "vymysleli" kuponovou privatizaci.nalákali nejen 1000 korunové DIKy,ale i zbytkový kapitál náš i nový zahraniční.Na toto období privatizace nelze pohlížet jako co se provádělo v glazé rukavičkách.Důležité ,že miliony zaměstnaných i nezaměstnaných dostávali celkem pravidelně svoji mzdu i když produktivita a zahraničního i domácího  obchodu se držela mírně pod vodou.V tu dobu většina nových bank ,bankou "Moravia"počínaje a bankou "Haná" konče,které financovaly různé privatizace a ať již jakoukoliv příčinou zkrachovaly vlastně zachránily hospodářství.To,že hodně peněz zůstalo různým prominentům za nehty,to je kapitola sama pro sebe,socialistický právní řád jim to umožnil.Právní řád pro kapitalismus ještě nebyl schválen.Po jakéž takéž hospodářském uklidnění a mírné konjuktuře ve světě se  pomocí demagogických hesel dostala po volbách k moci skupina lidí ,kteří na venek se prezentovali jako sociální kurátoři národa,jenže mamon byl a je pro ně ta nejpodstatnější věc.Do politiky přišli nevzdělaní s roztrhanými kalhotami a odcházeli s doktorskými tituly a 60 miliony na kontech.Ten poslední dokonce prezentoval co všechno má.V současné době tato skupina bez legrace polomafiánskými metodami ovládají  PSČR tak i členy.!!

franta 21.4.2009 17:45

Panebože, co je to za vola ?

Jestlipak víte, pane autore, která naše poliická strana má největší dluhy? Můžete hádat třikrát, jen Vám napovím, že to není ČSSD. Ano, správně, je to ta, která nám pořád vykládá jak správně šetřit a nezadlužovat vnuky. To jsou paradoxy, pane Vaněk

jirka.s. 21.4.2009 22:44

Re: Panebože, co je to za vola ?

Jenom tak maně mne napodá: Kolik že to Bufo bufo visí Altnerovi???  ;-P

emersonskej 22.4.2009 11:56

Re: Panebože, co je to za vola ?

;-DR^

:-) 22.4.2009 0:03

Re: Panebože, co je to za vola ?

To víš Frantíku, takové Gripeny, Chemopetrol a nebo prohraná arbitráž něco vynesou ...

Pavell 23.4.2009 7:25

Re: Panebože, co je to za vola ?

Franto, plácáš strašlivé nesmysly.

hank bukowsky 21.4.2009 16:56

autore, pořád budeš opakovat mantry o malém zadlužení

až tomu sám uvěříš. A s tebou ti, co nechtějí mít posledních dvacet let paměť, nýbrž jen do roku 1989 a to jenom kvůli blábolům omlouvajícím současný stav. Po ODS ostali skryté dluhy a potřeba sanace bank, stát těsně před bankrotem. Pořád jen chcete falšovat dějiny, pořád vtloukat do hlav vlastní lži, jímž ani sami nevěříte.

horák 21.4.2009 23:30

Re: autore, pořád budeš opakovat mantry o malém zadlužení

Obdivuhodné, odkud to všechno, pane Bukwski, víte? Jste špičkový ekonom, nebo jen konzument tisíckrát opakovaných keců a keců o "spálené zemi" a "vytunelovaném státě"? Už. si nevzpomínáte na akci Čisté ruce, která skončila do roka a do dne, protože v socialistické vládě už žádné čisté ruce nezbyly? Na našeho Standu s poctivýma očima, opsanou diplomkou a nehorázným kšeftem za 80 nebo 100 milionů?  Tak co jen zvážit fakta: V době konjunktury stamiliardy státního dluhu za vlád ČSSD /před socialistickou vládou nebyly, to přece jde objektivně vyčíslit/. Z čeho pánové hejtmani platí poplatky ve zdravotnictví - asi byly krajské kasy po minulých hejtmanech v pořádku, co? Teď pláčou, že v krizi budou muset krátit krajské rozpočty, ale poplatky budou protiprávně poskytovat dál (ostatně, copak to někomu z pacientů opravdu zvedne životní úroveň?) To bylo palmenných interpelací od pana Ratha, jak je třeby vymáhat dodržování zákonů! Jenom on je nemusí dodržovat, je přece pan gubernátor! No a svržení vlády je prý vina samotné vlády - vládla přece špatně (doposud  jsem nikdy neslyšel v čem, ale na tom přece "prostému člověku" nezáleží, jen když je tepou). No k těm přeběhlíkům - po minulých volbách chtěl pan poslanec Paroubek sám složit vládu, byť prohrál volby. Říkal jasně, že "určitě někoho z koalice přesvědčí, aby hlasoval pro něho!" To by ale nebyl přeběhlík,že?(Úhel pohledu). Ono i ty  volby pro socialisty nějak pan Paroubek prošvihl - socialisti měli navrch ve všech rpůzkumech, ale jeho osoba to nějak zhatila -zkuste se podívat, kolik procent v těch volbách dostal sám Paroubek ve svém volebním kraji - tak tak vyhrál tam, kde jeho předchůdci drtili ODS všechny předchozí volby.Tyhle úvahy ale nejsou pro Vás, přece se nebudete zajímat o fakta, prostě všchno je tak, jak,  nám osvícený hlasatel pravdy se sexy mozkem hlásá. Proč? No přece proto, že to tak řekl a basta.Takže ruku v ruce s KSČ za lepší zítřky.(P.S. jse také "prostý člověk" a ODS jsem nevolil a volit nebudu)

JIri Musil 22.4.2009 18:35

Re: autore, pořád budeš opakovat mantry o malém zadlužení

Na jedné sraně byla sanace bank na druhé straně vyznamné privatizační příjmy.

tom 21.4.2009 16:38

pro autora

Když už Vám neslouží paměť, tak Vám připomenu, že ODS skončila s balíčky a utahováním opasků. Proč? Protože zhasla a umožnila rozkradnout banky, kampeličky, podniky a umožnila miliardové daňové podvody - LTO, líh atd. To se muselo později sanovat a stálo to stovky miliard. To je také část toho dluhu. Tím neříkám, že ČSSD peníze nerozhazovala. ODS je za 18 a ČSSD za 20-2. Pokud se ale dluh neprojí a investuje se například do infrastruktury, je to dluh smysuplný a příští generace ho mohou klidně zaplatit, zbyde jim ta infrastruktura. Rozhodně jsem proti výši sociálních dávek pro lidi, co nehodlají pracovat. Tam dávat poukázky a značně snížit nárokovou částku. ODS nebo ČSSD může volit člověk pouze podle politické orintace jako menší zlo oproti druhé. Ne jako schopnou politickou stranu. O ostatních parlamentních stranách se ani nezmiňuji

Kiri 21.4.2009 15:26

Ještě nevíte koho volit?

Nemůžete se rozhodnout, koho volit?  Račte si vážení přečíst nezávislé pojednání na  http://volby.kategorie.cz a potom se rozhodněte, chcete-li, aby vám vládl pan Lenivý nebo pan Snaživý.  A obzvláště si vryjte do paměti tam uvedený graf, jehož podklady dodalo Ministerstvo financí za vlády pana Sobotky z ČSSD !

Ypsilon 21.4.2009 16:03

Re: Ještě nevíte koho volit?

Kolik Vám platí ze tapetování ?

mira 21.4.2009 16:52

Re: Ještě nevíte koho volit?

A vy vypadáte, že jste nejspíš na soc-dávkách...

Ypsilon 21.4.2009 17:02

Re: Ještě nevíte koho volit?

Děkuji za fundovaný odhad mé finanční situace:-D. Pokud nakouknete o kousek níž tak doslova stejný odkaz tam jmenovaný nick vytapetovat jen v téhle diskuzi, pod úvodníkem je to taky....

ladik53 21.4.2009 17:06

Re: Ještě nevíte koho volit?

A Vy jste mimo. Požádejte autora, který tím grafem už dlouho opravdu tapetuje všechny diskuze na NP, bez ohledu na připomínky, které k němu jsou, aby tam doplnil poslední 3 roky. Jinak to nemá žádnou vypovídací hodnotu. A lidi, kteří mu to žerou se vždycky najdou a nezlobte se, ale jsou to buď nevzdělanci, nebo oslové. Omlouvám se, ale už se to nedá jinak nazvat. Ten graf je tu už po 101.

Ypsilon 21.4.2009 17:17

Re: Ještě nevíte koho volit?

A ještě bych dodal výrok 1. náměstka MF E.Janoty v Otázkách VM asi před měsícem: Privatizace bank nás stála přes 500 mld. Tohoto pána snad nebude podezřívat ze "socanství";-P

Dodo 21.4.2009 14:18

Vaše otázka není legrační

Soc.dem využívá naivních, neznalých, závistivých  i líných především ke SVÉMU zisku. Jejich cíl je stejný s cílem komunistů, liší se pouze razancí. Kde jedni vraždí a kradou, druzí POUZE slibují okrádání bohatších. Oba mají lidi za tupou masu, lid, který slouží jenom jako prostředek a výtah k moci.  

socánek sosánek 21.4.2009 14:14

JIŽ VZHURU PSANCI TÉTO ZEMĚ -

-   ;-O vzhůru do 3.-tího BILIÓNU státního dluhu. Zdroje jsou u podnikatelů, živnostníků, ;-Osoukromých zemědělců, restituentů a ostatních odporných neuvědomělých nekomunistů.;-O:-P

Sobohouš 21.4.2009 13:51

slovo "demokratická"

v názvu socialistů je pouhá zástěrka. Vždyť její členstvo tvoří převážně komunisté a jejich přívrženci!  Paroubek, Rath a pstatní hotentoti, jak otevřou huby, line se z nich levičácká rétorika!;-€(Y)