16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Kiri 21.4.2009 15:27

Re: slovo "demokratická"

Biolíh, Kakaová aféra, komunista Kraus, Unipetrol, Pět na stole v českých, Byt StanislavaGrosse , Podnikání Šárky Grossové, Tajný policejní tým Mlýn, Podezřelé zakázky na policejním prezidiu, Mlátička Pavel Přibyl, Lidový dům, Ředitelování Tvrdíka v ČSA, Střet zájmů ministra Zgarby, Spekulace s pozemky za ministra Zgarby, Fencl pozemky pod dálnice, Mlékárny Madeta, Skandál kolem soudce, Jiřího Berky, Diag Human, Dálnice D47, Grippeny, Zpronevěra fondu z EU,Čepro, IPB,Arbitráž s CME, Skandály Karla Srby, Internet do škol, Tunelování podniku Liberta, Kavan agent StB, Přikryl agent StB, příště mohu pokračovat. 

Landys 21.4.2009 13:05

Teď už hledím do budoucnosti s naprostým optimismem ...

:-)Do teď jsem měl určité obavy z toho co tady bude, až to tu za chvíli převezmou  sociální demokraté. To jsem ovšem ještě neměl důležitou informaci, že tito jedinci od výrobních pásů a lopat, dokázali zorganizovat tak perfektním zůsobem celosvětovou krizi. A jak chytře a promyšleně. Prozíravě začali nejdřív u největších imperialistů - řízeným způsobem zlikvidovali nejdřív hypoteční sektor, pak to rozjeli v banovním systému, následoval finanční jako celek, a teď to budou fedrovat do reálné ekonomiky. Kdo by si to byl ještě nedávno pomyslil - do teď prý jen neuvažující primitivové. Teď už nemám nejmenší obavu, že by nedokázali řídit i tu naši malou, nepříliš významnou zemičku. To přeci musí dokázat každý blb. Teď už  jsem  tedy v naprostém klidu, a odchod nějakého Mirka a jeho povedené družiny, mě nechává naprosto bez zájmu. Aspoň budou mít čas na tu sebereflexi, jak správně radí autor. V tomto má jako nečlen ODS naprostou pravdu. A na závěr ještě vstyčený R^ pro naše (bývalé) jedničky :-)

mira 21.4.2009 14:19

Re: Teď už hledím do budoucnosti s naprostým optimismem ...

Hypoteční sektor podminovaly "sociální" hypotéky "obyčejným" lidem se státní podporou či garancí, lidem, kteří je ale často neplatí.

Poskytli jim je lidé stejně nezodpovědní, jako současní sociální demokraté: tedy lidé, kteří měli za zády peníze od daňových poplatníků v podobě nejrůznějších podpůrných fondů, rozpočtů atd. Tedy měkké peníze, které vydělal někdo jiný, a kterému byly v souladu se zákonem (dobový paradox), ULOUPENY.

Politika a ČSSD zvlášť se hemží specialisty na takto uloupené peníze, za všechny v ABC pořadí: Puchejř, Rath, Sobotka, Špidla, Škromach,... myslím, že to bohatě stačí.

Mirek s Mirkem se aspoň malinko pokusili přibrzdit.

Dotaz: máte podobný slovník, jako mxleninista a globální expert ČSSD přes hokynařinu, Jiří Havel, je to náhoda, nebo jste to Vy?

Ypsilon 21.4.2009 16:17

Re: Teď už hledím do budoucnosti s naprostým optimismem ...

Hypotéční úvěry pro málo bonitní klientelu zřejmě  byly v USA spouštěčem krize. Ovšem nikoliv její příčinou. Rizikové hypotéky samy o sobě neměly šanci napáchat paseku těchto rozměrů.Teprve "salámování" rizikových hypoték do dobře vyhlížejích finančních balíčků, kdy už se nikdo nevyznal v tom, co v něm vlastně je zabaleno a vesele se na tento šmejd půjčovalo dál víc a radostněji...Jen když jsou ZISKY, od podomních dealerů hypoték i spotřebních úvěrů, přes konstruktéry "nových,sqělých bankovních produktů "až k bankovním špičkám a ratingovým agenturám....Selhaly kontrolní funkce systému.  Drobní dlužníci skončí na ulici, bankovní špičky se zlatými padáky..

střádal 21.4.2009 16:26

Re: Teď už hledím do budoucnosti s naprostým optimismem ...

nezapomíná se nato,že drobný dlužník si tu půjčku nemusel brát ?

Ypsilon 21.4.2009 17:12

Re: Teď už hledím do budoucnosti s naprostým optimismem ...

To sice nemusel. Jenže....řada lidí i se zcela poctivým zaměstnámím žije z ruky do úst a pokud se jim doma vysype pračka, v době kdy žijí s malými dětmi z jednoho platu....A pak tatínek přijde o práci...

A nějak zapomínáte na to, že existují celá bankovní a reklamní odvětví, která se vám nějakou tu půjčku snaží doslova vnutit, stejně jako prací prášek či jogutr. Vám nepřistávají v mailu nebo domovní schránce "výhodné "nabídky půjček, kreditních karet a podobného šmejdu. Po reinkarnaci bych chtěl být "v příštím životě" pouze a jedině exekutorem;-P

mira 21.4.2009 16:50

Re: Teď už hledím do budoucnosti s naprostým optimismem ...

Zisk chce každý, i Vy. Nebo píšete z chodníku Na Můstku?

P.S.: Mezi makléři jsou jistě cynici, kterým neradno věřit dobrý den. Proti "sociálně" smýšlející politkům (zákonem legalizovaným lupičům, jejichž "obrat" se jen v ČR počítá ve stovkách miliard ROČNĚ) jsou to břídilové.

Ypsilon 21.4.2009 17:21

Re: Teď už hledím do budoucnosti s naprostým optimismem ...

Pokud pokládáte výdaje na průběžný důchodový systém (s více než 300 mld. ročně je to výrazně nejvyšší výdaj státního soc. systému) za politickou loupež tak Vám asi není pomoci Rv.

Standa 21.4.2009 12:20

Rozpočet

na začátku 38mld schodek nyní se mluví o 180mld - zvláštní, že to nečpělo demagogií.

vojcek 21.4.2009 12:54

Re: Rozpočet

38mld bylo jaksi před příchodem krize

Modrá volička 21.4.2009 11:49

Myslím, že se té demagogii musíme bránit:

Já doporučuji následující bilboardy:

Bilboard s panem Topolánkem a paní Pavlou Topolánkovou a hned vedle s panem topolánkem a  slečnou Talmanovou

Bilboard s textem: na levý hák odpovíme pravým hákem

Bilboard s panem Ujfalušim a Barošem....

anubis 21.4.2009 11:58

Re: Myslím, že se té demagogii musíme bránit:

A co takhle bilbord s panem Ráthem s manželkou a hned vedle s Ráthem a milenkou ?

Text si dosaďte sama.

Ypsilon 21.4.2009 15:55

Re: Myslím, že se té demagogii musíme bránit:

Myjme  politikům hlavy za POLITICKÉ kiksy a to tak, že veelmi důkladně. Jejich rozvody, milenky, nemanželské či nějak nevydařené děti jsou jejich RYZE SOUKROMÉ problémy a  občanům je do nich STEJNÉ kulové jako do podobných problémů souseda. I politik (všech barev stranického trička ) je člověk a má právo na svoje soukromí;-€

karas 21.4.2009 17:34

Re: Myslím, že se té demagogii musíme bránit:

...další s jiřím Benitem Paroubkem s manželkou a vedle s milenkou...

mpscz 21.4.2009 11:39

Přesné

ale vysvětlete to volYčům ČSSD.

Kiri 21.4.2009 15:29

Re: Přesné

Stačí aby si přečetli následující:   

Nemůžete se rozhodnout, koho volit?   Račte si vážení přečíst nezávislé pojednání na  http://volby.kategorie.cz a potom se rozhodněte, chcete-li, aby vám vládl pan Lenivý nebo pan Snaživý.  A obzvláště si vryjte do paměti tam uvedený graf, jehož podklady dodalo Ministerstvo financí za vlády pana Sobotky z ČSSD !

Landys 21.4.2009 11:18

Proč autor považoval za nutné sdělit, že není členem ODS ? Já nejsem žádný člen, a ve vlastním názoru mi to nepřekáží

:-(Jsem si docela jist, že autor nebude až tak hloupý, jak to tady napsal. Asi cítil jen potřebu, jako nevolič ČSSD, taky něčím přispět, když ty jejich potvory preference ne a ne klesat.

Tak pane, pro lepší pochopení problému - řeč se vede o tom, že není zrovna morální a ctnostné, když někdo docela drze usiluje o to, aby se důsledky krize přenášely výlučně jen na obyčejné lidi. A co jiného je snižování daní z příjmu právnických osob (vyšperkované teď ještě odpuštěním DP z nových zajisté jen lidových vozítek) - a to vše v situaci, kdy se stát nechce zadlužovat a ještě musí něco našetřit na své záchranné plány. Samozřejmě se ještě osekají i sociální dávky, takže chudáci se budou ještě víc zadlužovat. Když se dělí zisk, sejdou se u stolu desítky, když se platí dluhy, naženou se k pokladnám miliony (samozřejmě lidí), aby to rukou společnou a nerozdílnou zaplatili. Tady se už na nějaké kastování nehledí.

A zrovna nejlíp ani nevypadá, když si kapitáni finančních elit před tím, než ty své padlé, původně zlatonosné doly, předají lidem na talíři k plné dispozici - na odchod si z žalu nad tou ztrátou vyplatí ani ne zlaté, ale přímo platinové padáky.

O tomto se vedou diskuse, zanícený pane autore !!

Landys 21.4.2009 11:52

A autore, ještě prosím o drobná vysvětlení ...

:-(Správně konstatujete, že nás se žádná krize nedotkla. Správně to už odhadli dříve i Topolánek s Kalouskem, a ten panikář Paroubek málem seděl za šíření polašné zprávy o blížící se krizi. Ta se nám naštěstí vyhnula velkým obloukem, nějaké procentní růstové nebo nerůstové body, nebo nějaké deficity bratru 150 nebo 175 miliard (tyto cifry lítaly  vzduchem při nedělní diskusi Kalouska s Paroubkem), jsou takové detaily, které nestojí vůbec za řeč. Akorát někteří zaměstnavtelé jsou nějak pomýlení. Jeden přišel s posmutnělým výrazem za zaměstnanci, že prý když je ta celosvětová krize, musí jim snížit o polovinu prémie. Zatím prý na 3 měsíce, a pak se uvidí. Druhý zaměstnavatel a zároveň spolumajitel jiné firmy, si svolal zaměstnance, a s ještě větším útrpným výrazem ve svém strhaném obličeji jim navrhnul, ža když je teď tak zle, je ochoten si přechodně snížit svůj stotisícový plat na polovinu, a že stejné by očekával od každého loajálního zaměstnance.  A můj známý teď usilovně přemýšlý, jak efektivně naloží se svými zbylými deseti tisíci, aby nebyl za neloajálního nenažrance.

A ještě drobné vysvětlení k té nízké zadluženosti po ODS. To jste měl na mysli to předávání ekonomiky ve vynikající kondici při pádu Klausovy vláda v devadesátých letech, kdy musela ČSSD následně ještě nasypat ty těžké miliardy do bank ? Za kladné informace předem děkuji !!

ladik53 21.4.2009 12:28

Re: A autore, ještě prosím o drobná vysvětlení ...

Naprosto souhlasím, ten článek je opravdu špatně, zřejmě na politickou objednávku. Jen skrytý dluh ve třech největších bankách (tzv. Velká trojka) byl téměř 400 miliard korun. A autor píše o dobré ekonomice po Klausovi.

JIri Musil 22.4.2009 18:32

Re: A autore, ještě prosím o drobná vysvětlení ...

Ja nepisi o dobré ekonomice po Klausovi. Myslim, ze jsem to dostatecne zduraznil tim, ze nejsem clenem ODS. Ja pisu pouze o jedinem heslu CSSD a to jako naprosto svobodna osoba

vojcek 21.4.2009 12:56

Re: A autore, ještě prosím o drobná vysvětlení ...

Jsi hlupák. Jinak bys neomílal dokola Topolánkovy a Kalouskovy výroky. Ano měli pravdu, FINANČNÍ krize se nám vyhnula. Nebo snad krachovaly nějaké banky? Hospodářská krize je něco jiného a když neumíš odlišit ani tohle, tak nemá cenu se s tebou vůbec bavit.

ladik53 21.4.2009 16:08

Re: A autore, ještě prosím o drobná vysvětlení ...

Finanční krize se nám nevyhnula. Finance a ekonomika jedno jest.

JIri Musil 22.4.2009 19:02

Re: A autore, ještě prosím o drobná vysvětlení ...

Vyhnulo se nam krachovani bank a nalivani ohromnych penez na zachranu. Pokud by ovsem lide tehdy na podzim zpanikarili, tak vezmou banky utokem a krachy bank by se nam take nevyhnuly.

DRuha otazka jsou samozrejme priciny. Jednak nizke zadluzeni obyvatelstva a firem ale take zkusenosti z bankovni krize v devadesatych

pra 21.4.2009 13:41

Re: A autore, ještě prosím o drobná vysvětlení ...

Dluh 600 mld Kč začátkem 90.let byl vytvořen- vytunelován našimi pracujícími vedenými odboráři, kteří s malou produktivitou práce vyráběli neprodejné výrobky a požadovali zvyšování platů a udržení těchto neproduktivních pracovních míst.

Bohužel, zde nebyl žádný Pinochet, který by komunisticko-odborářské teroristy postavil mimo zákon a patřičně s nimi jako s teroristy naložil.

Kiri 21.4.2009 15:31

Co zapříčinili komunisti..............

Biolíh, Kakaová aféra, komunista Kraus, Unipetrol, Pět na stole v českých, Byt StanislavaGrosse , Podnikání Šárky Grossové, Tajný policejní tým Mlýn, Podezřelé zakázky na policejním prezidiu, Mlátička Pavel Přibyl, Lidový dům, Ředitelování Tvrdíka v ČSA, Střet zájmů ministra Zgarby, Spekulace s pozemky za ministra Zgarby, Fencl pozemky pod dálnice, Mlékárny Madeta, Skandál kolem soudce, Jiřího Berky, Diag Human, Dálnice D47, Grippeny, Zpronevěra fondu z EU,Čepro, IPB,Arbitráž s CME, Skandály Karla Srby, Internet do škol, Tunelování podniku Liberta, Kavan agent StB, Přikryl agent StB, příště mohu pokračovat. 

JIri Musil 22.4.2009 18:49

Re: Proč autor považoval za nutné sdělit, že není členem ODS ? Já nejsem žádný člen, a ve vlastním názoru mi to nepřekáží

Clanek je pouze o jedinem heslu CSSD. Dale je trosku o tom, ze priciny krize take mohou byt v moralni rovine. Pricemz pod pojmem moralnim je v clanku vysvetleno takove chovani, kde si kazdy nese pne odpovednost za sve ciny. V tom clanku je take napsano to, ze 70 letym vyvojem zapadoevropskeho a americkeho socialismu doslo k zapomeni toho zakladniho na cem byla moderni evropska dynamicka spolecnost vystavena.

Lide si neinterpretuji svobodu jako odpovednost za sebe sama (tedy svrchovanost), ale jak pravo na to ci ono. Treba take na pravidelny bonus, trinacty duchod, platinovy padak,...

Heslo CSSD mi prijde, ze Socialni dem. odmita videt tuto moralni rovinu a jen by rada cpala libive penize do chrtanu nezodpovednym (tudis nesvrchovanym, ci nesvobodnym) volicum pod vidinou jakesi socialni spravedlnosti atd...

Tak o tom by mela byt diskuze vedena na tomto serveru po precteni textu meho clanku pane Landysi

 

hloupý, tlustý a závistivý 21.4.2009 10:50

Le Monde, píšeš nesmysl

ti nejlépe placení dostávají plat za odvedenou práci. Nadávat mohou nevzdělaní, líní a závistiví. Mnoho lidí nadává na premie šéfa ČEZu. Pravdou však je, že firmu řídí dobře a firma roste a zvyšuje své zisky. Schválně, zkus se podívat na žebříček největších firem světa a podívej se na to, jak se posouvá ČEZ vzhůru za posledních několik let. Pak ti možná dojde, že prémie jsou mnohdy odůvodněné. Nějaký dělník, který má pracovní dobu 8 hodin a z toho 7 hodin sedí na bagru a pije pivo opravdu nemůže mít stejný plat jako manažeři a šéfové rostoucích firem. A daňové "úlevy" jsou o tom, že bohatí lidé zaplatí s nižším procentem stejně mnohem větší peníze, než nějaký flákač.

Sumo 21.4.2009 12:18

Re: Le Monde, píšeš nesmysl

souhlasím, až na jednu připomínku, ČEZ jako fakticky monopolní společnost netvoří zisky v konkurenčním prostředí, pak ovšem vyvstává otázka jestli jde o dobré výsledky a hospodaření, nebo jen o prosté neúměrné zdražování. Je rozdíl v dobrém využití zdrojů a tím ve tvorbě zisku, a v bezbřehém výběru peněz, z nichž lze uhradit cokoliv, a špatné hospodaření skrýt za zprávu o ročním zisku.

vojcek 21.4.2009 12:58

Re: Le Monde, píšeš nesmysl

ale ČEZ expanduje i do ciziny kde se mu daří a kde zdaleka monopolní postavení nemá.

Herakleitos 21.4.2009 12:18

Re: Le Monde, píšeš nesmysl

Když bude řídit Čez blb, výsledek bude stejný!Všechny podružné podpůrné provozy jsou vyřazené. Vše se řeší dodavateli. Tomu odpovídá potom i výše ceny.Žádné starosti a více peněz!:-/