27.6.2024 | Svátek má Ladislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
občan 25.9.2009 9:05

Pan Vlk tentokrát trochu ulétl

Čtu články pana Vlka docela rád, ale tentokrát je hodně subjektivní a věci moc nerozumí. Jeho představa, že by pseudo firma Housing&Construction něco postavila natož dálnici je velmi úsměvná. To byl naprosto jasný (a úspěšný) podvod či spíše podraz na český stát, jehož výsledkem bylo, že stát "někomu" zaplatil 660 milonů Kč "pokuty". Na to, že česká kancelář H&C která měla asi 6 zaměstnanců  (samé právníky) a fungovala asi 1,5 roku, to byl docela úspěšný byznys plán, nemyslíte?

Historik 25.9.2009 9:51

Re: Pan Vlk tentokrát trochu ulétl

Občane, to nemůžete posoudit, pokud nemáte důkazy, že to odstoupení státu od smlouvy bylo předem plánováno, ne-li dohodnuto.

Štváč 25.9.2009 9:03

Vlku,

údajně patříte mezi velké pitomce a údajně jste český nácek. Kam se se stavbou dálnic na nás hrabou Němci a celá Evropa. S takovým bambulou jako jste vy a vaše hradní modla, bysme mohli skončit na chvostu Evropy. Ne ale údajně. Skutečně.

Hanyz01 25.9.2009 8:58

Tak nevím...

na jednu stranu má autor pravdu s tím, že všemožné ekofašos spolky stavbu dálnice prodražuj (příklad s pí Havránkovou je ale úplně mimo, kdyby se na začátku stát a jeho úředníci chovali alespoň trochu slušně a dodrželi, na čem s se tou paní dohodli, tak už mohla být dálnice dávno dokončena).

Na druhou stranu tvrdit, že korupce při stavbě dálnic neexistuje a stavbu neprodražuje, neb nebyla policií prošetřována a soudem odsouzena (protože se závěry policie, pane Vlku, by se musel ještě ztotožnit soud - presumpce neviny Vám jistě něco říká), to je v české realitě velmi naivní. Pracuji u velkého výrobce stavebního materiálu a dodáváme kromě jiného i na stavby dálnic atp a mohu vám říci, že cenové kartely je to nejmenší, k čemu při podobných stavbách dochází.

Ještě k vašemu vysvětlení těch předražených dálnic - studie, na kterou se odvoláváte, byla pokud vím provedena letos v létě, nebo na jaře, kdežto o předražených českých dálnicích se píše léta. Koneckonců, nikdo Vám nebrání si o informace do Německa, Švýcarska, či Rakouska napsat a srovnat to s tím, co uvádí oficiálně ŘSD.

Mirka 25.9.2009 8:48

Není tento článek zaplacený?

yx 25.9.2009 8:50

Re: Není tento článek zaplacený?

je:-D:-D:-D

Pavel41 25.9.2009 10:13

Re: Není tento článek zaplacený?

Řek bych - ne, naopak - k nezaplacení!

M. Zima 25.9.2009 8:28

Pane Vlk,

v soutěži o Pohár české konfuzity jste opět zabodoval. Momenty, jako Vaše studium holandských tunelů, představují hvězdné okamžiky neffovské žurnalistiky.

yx 25.9.2009 8:36

Re: Pane Vlk,

Zato vy jste nezabodoval. Stále nevíte, že při oslovování používáme 5. pád, takže pane Vlku, jasné pane Zimo? A jinak stále stejně kecy, co?Rv

M. Zima 25.9.2009 8:53

kdybych tomu senilovi říkal "pane Vlku", připadal bych si jako Karkulka. Vám, s mozečkem Jeníka to nevadí, ale mě se to nějak příčí.

yx 25.9.2009 8:54

Re: kdybych tomu senilovi říkal "pane Vlku", připadal bych si jako Karkulka. Vám, s mozečkem Jeníka to nevadí, ale mě se to nějak příčí.

kdybyste nějaký mozek měl, neříkal byste nikomu "senil", pane ZimoRv

Georgius 25.9.2009 8:58

Re: kdybych tomu senilovi říkal "pane Vlku", připadal bych si jako Karkulka. Vám, s mozečkem Jeníka to nevadí, ale mě se to nějak příčí.

Zima je génius, všudebylvšechnoznávšechnoviděl a něco dokonce i dvakrát!

Roman 25.9.2009 9:02

Re: Pane Vlk,

pane Vlku st. to co jste tady teď vysypal, jsou opravdu strašlivosti neuvěřitelné, a asi se musíte "za každou cenu" nestydatě vyventilovat. Samozřejmě, že jsou u nás dálnice totálně předražené, stačí si projít pár stránek na internetu jenom chtít a budete mít ochotu se tím opravdu zabývat, tak hned budete mít jasno.  Vše je zapříčiněno totálně a záměrně velmi špatně nastaveným (zařizuej vláda a schvaluji parlament - tam je problém) a hlavně NEPRŮHLEDNÝM systémem na zadáváni státních zakázek speciálně ve stavebnictví a nejvíce se to právě týká silnic a dálnic. Arogance ŘSD je strašlivá, neprůhlednost výběrových řízení, stále jedny a ty samé stavební firmy (ty největší) pořád dokola, které to nakonec realizují,  je napohled viditelný. Jsou to obyčejné počty 1+1. Panuje tam vzájemná dohoda, navyšování už schválených rozpočtů o další desítky procent, bez jakéhokoliv postihu a penále - PROČ protože jsou do toho namočení všichni a vědí o tom, bez rozdílu vlevo nebo vpravo to se týká politiků. Jediné řešení je prostě  ŘSD  ten obrovský chlív totálně vylít od ředitele  po střední vedení, zadávat zakázky i rakouským a německým a také soukromým stavebním firmám a invesotrům a to byste viděli, jak se staví za ceny o  25 - 30% nižší a co je hlavní i kvalitněji. A hlavně drží také za odvedenou práci záruku, že za rok doslova za rok bude povrch totálně rozježděný a zničený, s tím že opět mají české stavební firmy ty velké zajištěnou práci na rekonstrukci.  Opravdu si nejprve ověřte realitu a fakta a pak něco smysluplného pište, jinak to nemá vůbec žádný smysl to co píšete.

M. Zima 25.9.2009 10:28

Vlk, Neff a většina českých pisálků považují fakta za rušící faktor.

honzak 25.9.2009 10:19

Re: Pane Vlk,

dneska je vycházka ze šaškecu už od 8? Neošidil jsi snídani, vševěde?

hlava22 25.9.2009 8:01

Lékárničky.

taky jsem si říkal, jak je možné, že v jiných státech je stavba podobných věcí jednoduší a zákony na ochranu přírody chrání přírodu a přitom neumožňují kverulantům otravovat. A proč se u nás nevymyslí něco podobného. Jenže na ministerstvo dopravy má důležitější úkoly - například určovat, kolik a jakých flastrů má být v lékárničce. Pak se nedivme.

Poloněmec 25.9.2009 8:59

Re: Lékárničky.

Mýlíte se, liniové stavby, a nejenom liniové, de facto povoluje Ministerstvo životního prostředí.

P.S. Má se šetřit, co takhle MŽP spojit s Ministerstvem pro místní rozvoj?

hlava22 25.9.2009 9:03

Re: Lékárničky.

já nemluvím o povolování, já mluvím o ošetření problematiky. A je mi jedno, který klotový rukáv má problém na starosti.

Poloněmec 25.9.2009 9:49

Re: Lékárničky.

Obojí je součást správního práva.

Mikro 25.9.2009 8:01

srovnání ?

Pane Vlku, teď jste ale opravdu úplně mimo realitu. Jeden maličký příklad: opravdu si myslíte, že stavět dálnici v Alpách je jednodušší a tím levnější než u nás?? Proboha, probuďte se a třeba si promluvte s někým ze stavební firmy, jak to u nás chodí...

honzak 25.9.2009 8:06

Re: srovnání ?

Technologicky to bude v Alpách dražší. Zato u nás budou dražší úplatky. Otázkou je, kolik je rozdíl.

MF 25.9.2009 8:21

Re: srovnání ?

A on něco takového tvrdí?

frantík 25.9.2009 8:26

Re: srovnání ?

a vy jste ten článek četl? aha, otázka zní: porozuměl?

yx 25.9.2009 8:37

Re: srovnání ?

kde jste v tom článku něco takového našel? Přečtěte si to ještě jednou a pomalu!!!!

Poloněmec 25.9.2009 8:51

Re: srovnání ?

Z hlediska stavebního práva je to opravdu jednoduší.

Historik 25.9.2009 9:54

Re: srovnání ?

To ale autor vůbec netvrdí. On jenom píše, že účet, který stát za dálnici zaplatí je nižší.

Standa 25.9.2009 7:58

Skvělý a výstižný článek!

Kdo viděl včera v TV z PSP soudružku Jakubkovou, má myslím naprosto jasno, odkud tyhle kampaně "o drahých dálnicích" vycházejí. Naštěstí už se pravdoláskysti s ekoteroristy tolik nedruží a našli si nové idoly... 

Mejla 25.9.2009 7:54

Vlk je génius přes všechno, ale v životě nepostavil ani kozí chlívek.

Mohl by si také uvědomit, že řada rychlokvašených multimilionářů jako Řebíček, Chládek, Tintěra atd. pohádkově zbohatla na státních dopravních zakázkách. Nejlepší je ovšem Vlkův rozbor strojního parku, kdy si asi neuvědomil, jak velkou část zakázek např. Skanska staví tím, že ždímá subdodavatele, aniž by vytvořila jakoukoliv přidanou hodnotu.

yx 25.9.2009 8:39

Re: Vlk je génius přes všechno, ale v životě nepostavil ani kozí chlívek.

No, na to, aby člověk viděl, co se děje ve stavebnictví, ještě nemusí nic postavit, ani ten kozí chlívek. Jinak, kdybyste si ten článek přečetl pořádně, možná byste tam právě informace, o kterých tady mluvíte, našel!!

Předseda 25.9.2009 7:33

Dálnici

kolem HK chci (jezdím často do Náchoda), ale jednoznačně držím palce paní Havránkové, protože konečně všemocní arogantní úředníci narazili na kámen.