29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

EKOLOGIE: Zvrácený sociální experiment 2

Na příspěvek Zvrácený sociální experiment, ve kterém jsem před pár týdny zde na Psu upozorňoval na skutečnost, že „záchrana Zeměkoule“ povede ke snížení životní úrovně širokých vrstev obyvatelstva, se mi mimo souhlasných dostalo taky pár nesouhlasných reakcí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Novák 2.4.2017 12:24

Potíž je, že zelená blbost ani ta rudá se vymýtit nedá

Je potřeba s ní ale neustále vést boj, aby neovládla svět. EU je bohužel cestou k jejím posílení a šíření, ikdyž ta česká hloupost si taky vede dobře...

P. Smatlak 8.3.2017 0:51

Re: Vývoj lidstva má mnoho cest,

Pavel Rada Nebudu tě už peskovat ale co je mi platné,že šetřím a topím tak maxlmálně do 21 stupNú a někdy ani tři dny nezapnu radiátor ústř.topení když čím více šetřím tak podle nových propčtů pla\tím stále více.A to soused ještě,protože pracuje v Nšmesku odjede a má i v mrazech otevřenou větračku a je takových magorů dost.Máme měřidla tepla,termoventily a je to k ničemu,kdzž mi napočítají stejně nejměně 60 % i když topím oproti jiným rokům daleko měně s výjimkou letoška kdy byli větší mrazy.Je to skoro jako za komančů,kdy platili všichni skoro stejně ať topili nebo ne.A to máme nová okna.zateplený dům a i střechu.Takže ty měřáky a ventily jsou k ničemu a sprominutím na a asi víš co.Ano souhlasím aby se něco platilo,zvláště když sousedi netopí ale ne tolik.Dříve to bylo len 40 %COŽ JE OBJEKTIVNÍ ale dneska jak píši nejméně 60.Za ty regulátory spotřeby tepla jsou to jen vyhozené finance a kšefty pro výrobce.A kdyby tu byla zima jako v severských státech tak bychom se nedoplatili při ceně tepla.A tak je to tu a ne jen u nás ve všem.Vše je podřízenoo jen ziiskům bez ohledu na lidi .A teplo a veškeré energie jsou a nutné takže platit to musíme,protože bez nich bychom byli jako v dávnověku zatímco na ostatním jako je jídlo ,oblékání,mobilech,autech se se dá ušetřit a můžeme to ovlivnit ale u energií moc ne,protožže to jsou základní potřeby k životu u kterých to nejde ovlivnit.

J. Brunner 7.3.2017 23:38

Re: Češi si spíše myslí, že ekostopa je výmysl magorů,

Pan Rada už to všechno má natvrdo "zadrátované" v hlavě.

J. Brunner 7.3.2017 23:35

Re: Vývoj lidstva má mnoho cest,

Ostatně úřední zákaz žárovek byl také zbytečný, úspornější zdroje by se prosadily stejně. Jen by to chvíli trvalo. Takže si tím jen EU snížila oblíbenost.

J. Brunner 7.3.2017 23:24

Re: Němci si zvolili Hitlera ze zoufalství nad nemohoucností

Myslím, že máte pravdu. Diktátoři i silní autoritativní lidé vždy vyrostou ze zbyrokratizované, rozumné funkce ztrácející demokracie. Nelíbí se mi to, ale nechci si zavírat oči.

P. Vaňura 7.3.2017 22:09

Proč si to myslíte? Pokud by v Rusku byl demokratičtější

režim, snáze by hned na začátku mohl spolupracovat s Francií a GB. Tu "nepřirozenou frontu nepřátel Říše" (c) J. Goebbels vytvořil totiž sám Hitler tak, že její členy postupně napadl.

J. Novak 7.3.2017 21:34

Re: Mimochodem, vzhledem k nebývalému ekonomickému

...vyvíjely... :-) ... chybička se vloudí...

J. Novak 7.3.2017 21:32

Re: Mimochodem, vzhledem k nebývalému ekonomickému

To máte pravdu, dějiny by se asi vyvíjeli jinak a pokud byste se narodil, tak možná jako německý otrok na Sibiři.

J. Novak 7.3.2017 20:33

Re: výkřiky do tmy

Elektroauto ale vypouští emise místo z výfuku jinde, z komína elektrárny. A také v Číně u výrobce baterií a při těžbě lithia.

J. Novak 7.3.2017 20:30

Redukce počtu obyvatel Země

Řekl bych, že ta přijde sama po vítězství multikulturalistů následovaném rozšířením Islámu po většině území. Protože to bude následováno úpadkem technologií, potravinovou krizí, hladomorem, epidemiemi chorob a v důsledku toho samozřejmě drastickým snížením počtu obyvatel na Zemi. Mimochodem - Orwell - 1984 docela sedí na islámskou společnost a stát.

J. Lepka 7.3.2017 20:23

Re: Co se asi tak stane když nic neuděláme?

Jako obvykle, pane Rado, já o voze, vy o koze. Ovšem u zapálených fanatiků to už nepřekvapuje.

P. Vaňura 7.3.2017 19:55

Němci si zvolili Hitlera ze zoufalství nad nemohoucností

demokratických politiků. A jeho současník Roosevelt na to reagoval ve smyslu "musíme konat, nebo to u nás dopadne jako v Německu." Pověsných počátečních 100 dní Rooseveltovy vlády nazývají historici dobou, kdy měl fakticky stejné pravomoce, jako za války. Proč si myslíte, že v německé armádě platil "fuhrerprinzip" který Hitler zavedl jako obecný způsob vlády? Tento princip obecně, např. v podobě jmenování diktátora ve starověkém Římě na počátku republiky, měl jediný cíl, rychlé rozhodování tam, kde hrozí nebezpečí z prodlení (to, čemu Němci říkali Fuhrerprinzip se v naší armádě nazývalo "nedílná velitelská pravomoc"). Je paradoxem, že nejlepší atomoví vědci z řady zemé, které Spojené státy za války shromáždili pro vývoj atomové pumy, obdivovali na důstojnících se kterými spolupracovali jednu věc, totiž to, že byli schopni dospět k rozhodnutí ve stanoveném čase.

Pokud někdo připustí nefunkční byrokratický režim, přímo si koleduje o nastolení diktatury. Němci dali Hitlerovi téměř absolutní moc a neuvědomili si, že se ho nedokáží zbavit, pokud zmagoří, což se stalo. Kupodivu, toto neplatilo pro Mussoliniho, který byl v rámci režimu sesazen Velkou fašistickou radou. Jeho "osvobození" Hitlerovými parašutisty ho ovšem nasměrovalo k potupnému konci.

P. Vaňura 7.3.2017 19:33

Češi si spíše myslí, že ekostopa je výmysl magorů,

kteří by měli raději dělat něco užitečného. Znáte ten příběh o pasáčkovi, který pro zábavu křičel "je tady vlk...?"

P. Vaňura 7.3.2017 19:28

Pokud by zelení v katastrofální dopady růstu koncentrací

CO2 SAMI VĚŘILI, museli by podpořit jadernou energetiku. Protože tak ale nečiní, pokládám je za naprosto nedůvěryhodné.

A ty idioty, co by nás nejraději odzbrojili bych stavěl rovnou ke zdi za velezradu.

Já mám recept na řešení problémů, ale samozřejmě naprosto politicky nekorektní. Jakéholiv rozumné jednání je dnes "politicky nekorektní," protože politici v Bruselu nejsou nic jiného, než banda nebezpečných šílenců!

P. Vaňura 7.3.2017 19:15

Roku 1937 psal tehdejší tisk, že zásoby ropy stačí jen

na 25 let!

B. Rybák 7.3.2017 19:11

Re: Já vím, že jste chytrý jako tři vopice,

Přesně tak! Na elektrochemický přenos jednoho elektronu je potřeba hmotnost kationtu (aniontu) dělená jeho mocenstvím!

V. Husák 7.3.2017 18:59

Re: já bych ty elektromobily nezatracoval

Já bych je zase klidně zatratil, protože na světě není dostatek mědi potřebné k výrobě stovek miliónů elektromotorů.

F. Houžňák 7.3.2017 18:18

Už jste si to v té wikipedii přečetl? Já chápu,

planě řečnit o ničem je jednodušší než zapnout mozek. To není podle mě, ale podle fyziky. Ale zkuste si někde nechat odhlasovat, že baterky prostě tu hustotu energie mají větší než nafta, a všecko bude v cajku. Už jste si pořídil elektromobil značky Tesla nebo jenom tak blbě kecáte, že si ho má pořídit někdo jiný? Taky znám jednoho takového, vyzpěvuje o přednostech elektromobilů, ale sám jezdí Fabií na benzín.

S. Donát 7.3.2017 18:05

Re: Doufám, že zelené šílenství už brzo skončí

S prvním odstavcem souhlasím. Důležité je ale složení toho energetického mixu. Co se týká nové JE, obámám se, že máte pravdu též.

P. Rada 7.3.2017 17:17

Re: Tady není řeč o normách, umožňujících soužití, ale

Argumentace dokonce válečným totalitním zřízením - to je o tom jaký jste uvnitř demokrat.

P. Rada 7.3.2017 17:12

Re: Jsou to právě zelení?

Něco i na tom vlivu prosazování rovnosti pohlaví před zákonem možná bude - i když EU a "Zelení" zdaleka není jedno a totéž a navíc jste pominul prokazatelné statistické potvrzení metabolické teorie.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Gender_mainstreaming

Islám toto opravdu vidí naopak. Co si o rovnoprávnosti ale asi myslí Vaše žena?

P. Rada 7.3.2017 16:59

Re: Kde jsem pozoroval katastrofální stav vzduchu?

Pokud pane Vanuro honotíte svůj svět jen čichem - nedivím se, že Vám to dává pozitivní výsledky. Na pováženou je až ta generalizace vyvozená s nesouvisejících jednotlivostí.

Ale zajímalo by mě v té souvislosti jestli také od lékařů či autoopravářů ... očekáváte podobnou metodiku a argumentaci čichem když má dojít na vyhodnocení "zdravotního stavu" dotyčného systému?

P. Rada 7.3.2017 16:52

Re: Ekologická situace se výrazně zlepšuje???

Ano LOKÁLNĚ se NĚKDE svět změnil k lepšímu. JINDE a hlavně GLOBÁLNĚ však ztratil a dál ztrácí svou celkovou stabilitu.

Dříve proto stačilo třeba na Ostravsku zrušit některé provozy a jiné nahradit čistšími. Dnes odumírají korálové útesy bez náhrady a nikdo nedokáže proces zvrátit odstavením jen lokálního provozu. Od roku 2000 proto také stagnuje výlov ryb s volného oceánu (roste jen výtěžnost pobřežních umělých sádek) a celoplanetárně jsou daleko více rozhozené metabolismy všech biogenních prvků.

Uhlíku je v atmosféře o 40%více, aktivního dusíku v biosféře dvojnásobek a ložisek fosforu má intenzivní zemědělství dost tak do poloviny století - řeky ho poté všechen odnesou pro nás už nedostupně do oceánů. kdo toto nechápe, nevnímá... neměl by alespon dávat najevo, že o ekologii nic neví. - jinak jde o předvádění hloupostí a ignorace poznání jak naběžícím pásu. Problém ale tkví nikoli v hlouposti jedinců ale v budoucích důsledcích. "Soudný den" je tedy nejspíš blíže jak v letech dřívějších a strkání hlavy do písku ignorantství na tom nic nezmění. http://www.zsch.cz/news/bude-nedostatek-fosforecnych-hnojiv-/

https://echo24.cz/a/iTUm9/proc-strkame-hlavu-do-pisku-kdyz-je-nebezpeci-tak-zjevne

https://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/359667-soudny-den-se-priblizil-tvrdi-atomovi-vedci-je-za-tri-minuty-dvanact.html

P. Vaňura 7.3.2017 16:42

Jsou to právě zelení, kteří se snaží "vyvázat" ženy

z povinnosti rodit děti. Nakonec přijmeme islám, který toto zarazí, z prostého pudu sebezáchovy...

P. Rada 7.3.2017 16:30

Re: Redukce obyvatel země je nevyhnutelná

Na redukci obyvatel vyspělých zemí už "příroda" pracuje ale aniž o tom zžejmě pan Ráž cokoliv ví. Pokud by se podíval na demografický vývoj, mohl by si všimnout analogie kdy se vzrůstající měrnou spotřebou klesá natalita společnosti. Viz metabolická teorie biologie.

http://casopis.vesmir.cz/clanek/metabolicka-teorie-biologie-aneb-nova-teorie-vseho-ziveho

Pro všechny savce včetně člověka totiž platí statisticky zjištěná závislost poklesu natality s indexem na mínus jedna třetina vzhledem k růstu konzumu energií. Neprojeví se to asi hned, ale o to neoddiskutovatelněji. Podívejte se na celosvětový demografický vývoj a porovnejte si to s obrázkem rozložení ekostopy: ..... https://cs.wikipedia.org/wiki/Sv%C4%9Btov%C3%A1_populace

https://cs.wikipedia.org/wiki/Ekologick%C3%A1_stopa

Navíc tomu pomáháme stresem a reklamou která s matek dělá víc líbivý sexuální objekt a výkonnou pracovní sílu která žene kola konzumu pro konzum a spotřeby pro spotřebu. Takto si sami, nenápadně ale o ztrátu přírodních zdrojů v místě působení důkladněji, připravujeme konec svého vlastního civilizačního okruhu. Sočení na ekologii od ekologistů na tom nic nezmění.

M. Šejna 7.3.2017 16:27

kdyby Egon Musk poslouchal rady Houžňáka

kdyby Egon Musk poslouchal rady Houžňáka, nikdy by nevznikl elektromobil Tesla. Nevznikla by ani česká technologie he3da.

To je stejně neuvěřitelné, kolik hlupáků, investujících miliardy do výroby elektromobilů a nových bateríí, se ve světě najde, když je přece podle Houžňáka jasné, že se to nikdy nevyrovna spalovacím motorům.

Nakonec ani meteority nemohou existovat protože vážení vědátoři z jisté akademie věd se už v 18 století shodli, že z nebe padat kameny nemohou a tudíž nepadají. Stejně tak se podobní "akademici" Houžňakova typu vyjádřili, že člověk nikdy nemůže létat na strojích těžších vzduchu.

P. Vaňura 7.3.2017 16:19

Mýlíte se, ekologie je věda o vzájemném vztahu živých

tvorů navzájem a jejich neživého prostředí na určitém místě (biotopu). Je to "tvrdá" vědní disciplína. Ekologismus má s vědou společné asi tolik, jako vědecký komunismus, to máte pravdu. Ostatně, dost "zelená" byla už NSDAP a Hitler s Himmlerem byli velcí milovníci zvířat...

A. Alda 7.3.2017 16:19

Ekologická situace se výrazně zlepšuje.

Když jsem v letech před vstupem vojsk otevřel v Ostravě na ulici noviny, do 10 minut se nedaly číst, kolik se na nich usadilo sazí.

V sedmdesátých letech byl návrat z vandu do města bolestivý, protože při výstupu z vlaku najednou všechno děsně smrdělo.

V osmdesátých letech hynuly lesy - aniž by za to mohlo ekoteroristické ochraňování zlých brouků.

Dnes se výrazně zvýšila rozloha lesů, ve městech to nesmrdí, lidé dokonce třídí odpad, na obloze létá spousta ptáků (vyjma chocholoušů, ti k mému zármutku zmizeli) - tolik, že si to z děství rozhodně napamatuji.

Svět se změnil k lepšímu. Výrazně.

P. Rada 7.3.2017 16:14

Re: výkřiky do tmy?

Pan Ráž si zřejmě plete výkyvy počasí s průměrným celoplanetárním klimatem. Tak náhlá změna složení atmosféry, oceánů a změny biodiverzity kterou vyvolal nástup Antropocénu zde totiž nebyla minimálně posledních 55milionů let kdy teplota planety vyskočila v důsledku skleníkového efektu za 20tis let o 5C. Dnes to ale hrozí během jednoho století!

Idiotismus je - když už - nezateplit si dům ani na zimu ani proti důsledkům letních veder a v obou případech za to jak platit vyššími náklady - tak nechávat doplácet okolí které externality topných či chladicích procesů jen tím víc zatěžují. Ekostopu už tak jako tak překračují obyvatelé ČR v průměru 3.5x a "idiotsky" si přitom asi myslí, že planeta je nafukovací.

Předvedl to i autor který takové primitivy zřejmě představuje když emise jednotlivých zemí neuvedl v přepočtu na hlavu ale souborně porovnal imise EU a Číny - jen aby mu vyšlo, že má relativně čisté ruce i když opak je pravdě blíže.

P. Vaňura 7.3.2017 16:14

Kde jsem pozoroval katastrofální stav vzduchu?

Mohu vyjmenovat. Několikrát, když jsem šel kolem domu, kde topili mizerným uhlím, to ostatně do menší míry vnímám i dnes v menších městech. Pokud jde o auta, Drážďany, centrum, kde vedl hlavní provoz, léto 1981. Naprosto nesrovnatelné s čímkoliv dnes.

Mimochodem, málo co je tak ošklivé, jako řady větrníků, dokonce i v těch "klimaticky ideálních destinacích..."

Jinak, pokud jste dělník v malé vesnici a do práce to máte 10 km, tak se bez auta téměř neobejdete. A pokud tam bude kvůli dopravní obslužnosti jezdit autobus pro 5 cestujících, je to z hlediska exhalací totéž, jako když autem jede jeden. A ten autobus se těžko přizpůsobí všem a často jede delší trasou, než by jelo to auto.