15.5.2024 | Svátek má Žofie


Diskuse k článku

EKOLOGIE: Zvrácený sociální experiment 2

Na příspěvek Zvrácený sociální experiment, ve kterém jsem před pár týdny zde na Psu upozorňoval na skutečnost, že „záchrana Zeměkoule“ povede ke snížení životní úrovně širokých vrstev obyvatelstva, se mi mimo souhlasných dostalo taky pár nesouhlasných reakcí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Valenta 7.3.2017 10:41

Re: Doufám, že zelené šílenství už brzo skončí

To Vaše "zelené šílenství" je dost vágní pojem i když je pravda, že slabší povahy mohou mít při pohledu na některé důsledky lidské činnosti, špatnou náladu či dokonce psychické problémy. To ale platí pro každou oblast bez výjimky.

P. Vaňura 7.3.2017 10:41

Jelikož nás zákon 180/2005Sb stál už více, než kolik

se rozkradlo při divoké privatizaci a při známé podpoře, kterou zelení prokazují přílivu migrantů neexistuje dnes horší ideologie. Zatím to překonává jen Severní Korea, protože rudozelený režim v Kambodži už skončil. Pol Pot byl spíše zelený, nežli komunista, Stalina by totiž ani ve snu nenapadlo zlikvidovat města.

M. Prokop 7.3.2017 10:40

Re: já bych ty elektromobily nezatracoval

Nezatracujte, ovšem ani nedotujte (odpouštěním daní etc.).

Pak se jasně ukáže.

Nic proti LEDkám, používám je tam, kam se hodí, ale nezapomínejte na ten zákaz žárovek. Pokud byste měl pravdu, že "Dnes už si koupí klasickou žárovku je blbec", byl zákaz ZBYTEČNÝ.

M. Prokop 7.3.2017 10:37

Re: Doufám, že zelené šílenství už brzo skončí

1. byste

2. Článek je o šílenství oranžově zeleném, drahém, protivném, zbytečném. Napište článek o jiném šílenství a uvidíme odezvu.

M. Prokop 7.3.2017 10:35

Re: Vývoj lidstva má mnoho cest,

Ukáže se ledacos, ale usilovným příkaznictvím a dotováním nesmyslů později, než by bylo možné.

M. Šejna 7.3.2017 10:29

pane Khaile

ano, spletl jsem se. Inteligent to pochopil, že jsem měl na mysli 5 tisíc. Prudící troll z tohoto mého překlepu ale vytvoří samostatný poučující komentář.

M. Šejna 7.3.2017 10:25

Houžňáku

rozdíl mezi bitem a bytem znám. Netuším, kde jste přišel na to, že to nerozlišuji. Ve velikosti písmenek? Tak to vám stačí málo k vyslovování tak ostrých hodnocení.

Paměť počítače je pamět počítače. Duhou věcí je operační paměť. O té jsem ale nepsal. Pokud bych o ní psal, napsal bych slovo OPERAČNÍ.

Lituji studenty, které učíte, pokud jste takovýto učitelský troll a buzerujete je kvůli každému detailu.

M. Těhanová 7.3.2017 10:05

Re: pane Houžňáku

Ale svítíte asi 35 hodin denně

M. Těhanová 7.3.2017 10:01

Re: Doufám, že zelené šílenství už brzo skončí

To bylo na pana Radu a jeho reakci na vás.

J. Lepka 7.3.2017 9:56

Re: Němci vydávající předpisy k povinnému zateplení

Pane Rado, právě jste mi objasnil, proč se vaše církev tak vehementně snaží eliminovat matematiku z běžného života. Vy se radši ani nezmíníte o energetické náročnosti ty děrované cihly nebo minerální vatu vyrobit. Je to stejná písnička jako s biopalivy, jejichž výroba je i energeticky těžce prodělečná.

Prostě slovo ekologa je svaté a nesmí se o něm pochybovat že? Víte kde jsem to naposledy slyšel?

D. Nowodny 7.3.2017 9:53

Hm

a co " prdění a kálení člověčenstva" ??

S. Donát 7.3.2017 9:50

Re: Doufám, že zelené šílenství už brzo skončí

Nic takového jsem nenapsal. Každý fanatismus je zlo. Ten zelený považuji v současné době nejnebezpečnější.

J. Lepka 7.3.2017 9:50

Re: Co se asi tak stane když nic neuděláme?

Tak vemte kalacha a jděte to řešit do rozvojového světa, protože ten váš model přežití je matička naše planeta schopna zajistit tak maximálně miliardě lidí. A jelikož jsme tak asi 7-10x přemnožený druh, je to vaše plácání vskutku jen mlácení prázdné slámy. A ještě k tomu, jak říká klasik "na špatném hrobě", tuplem když si vaše starosti cca třičtvrtiny populace jaksi nepřipouští. Ergo, my jak blbci se budeme omezovat i v kvalitě životě, cpát nesmyslné sumy do nevyzkoušených a pravděpodobně nemožných technologií, jen aby se nám zbytek světa vysmál???

F. Houžňák 7.3.2017 9:43

Já vím, že jste chytrý jako tři vopice,

ale kdybyste si nevymýšlel svoje "fakta", byl byste chytrý jako vopice čtyři. Taky si pletete bity a byty, a pojem "paměť počítače" používáte stylem, prozrazujícím člověka nepříliš v počítačích zběhlého, ujasněte si to, nejlépe formou dlouhodobého dálkového studia. Mezitím si najděte na englické či německé wikipedii (můžete i v serióznějších zdrojích, ale zrovna tohle tam mají dobře), jaké jsou energetické kapacity fyzikálně možných elektrochemických systémů baterií. Porovnejte to pak s kapacitou litru nafty a pak už jenom žasněte. Připomínáte mi generála z jedné Feynmanovy knížky, co chtěl naspod tanku přimontovat lopatku. Ale aspoň je s vámi sranda.

P. Khail 7.3.2017 9:38

Re: pane Houžňáku

Pane Šejno, když tedy umíte ty základy matematiky, měl byste si všimnout, že "5000 tisíc Kč" je 5000x1000=5000000 Kč a rozhodně to není možné při spotřebách 23 tisíc a 17 tisíc (mimochodem chybí vám tady údaj o jaké jednotky se jedná).

M. Šejna 7.3.2017 9:31

Re: pane Houžňáku

svítím v domě 7+1 s dvougaráží.

M. Šejna 7.3.2017 9:30

pane Houžnáku

za všechny ledky jsem vydal asi 8 tisíc. Před 3 roky. Za tři roky úspora 15 tisíc, a to ani nemusím vyučovat na škole matematiku, abych si spočítal, že se to vyplatilo.

M. Těhanová 7.3.2017 9:30

Re: pane Houžňáku

A to svítíte na zámku?

M. Šejna 7.3.2017 9:27

pane Houžňáku

fyzikální zákony sice platí, ale Vám uniká, že technologický pokrok se snaží využít veškeré možnosti fyzikálních zákonů. Zatím v tom má lidstvo dost velké rezervy.

Pro jistotu Vám připomenu, že ještě v roce1997 jsem měl doma počítač s kapacitou paměti 0,5 Gb. Tehdy si také mnoho skeptiků myslelo, že dnešní kapacita 1000 GB odporuje fyzikálním zákonům.

M. Těhanová 7.3.2017 9:27

Re: já bych ty elektromobily nezatracoval

A kolik takových aut by jezdilo? Kdo by na něco takového měl? No, po zákazu benzinu a nafty, by se opravdu planetě ulevilo! A "nevzdělaná lůza", jak tady někteří občas říkají, by mohla chodit pěšky, že ano?

F. Houžňák 7.3.2017 9:24

Já ale základy matematiky umím, dokonce

přiučuji jeden takový kurs užité matematiky na vysoké škole. A taky jsem chemický inženýr a proto vím docela slušně, jak to s těmi baterkami je, líp než běžný účetní. A kolik jste za ty LEDky vydal, to jste taky napsal? 5000 tisíc uspořil, to jste teda klasa. Běháte taky domů místo za tramvají za taxíkem? Vy doma spotřebováváte elektriku jenom na svícení? A perete na valše? To je prý strašně zdravé.

M. Valenta 7.3.2017 9:20

Vývoj lidstva má mnoho cest,

z nichž mnohé jsou slepé. Elektro-auto je asi jen mezistupeň a možná, že se ukáže, že výhodnější než pasivní domy je otužilost. Mezitím čas utíká a při současném boji člověka proti planetě je jisté, že narazíme. Lidská filosofie nejprve vše zničit a pak napravovat je komická.

M. Šejna 7.3.2017 9:20

pane Houžňáku

já jsem opravdu nadšenec. A skeptiky, z nichž většina neumí ani základy matematiky, nepřesvědčím. Jejich problém, nikoli můj.

Minulý týden se mi tady vysmívali tihle skeptici, když jsem napsal, že díky výměně edisonek za ledky jsem uspořil ročně na svícení kolem 5000 tisíc kč. Upozorňují, že roční spotřebu elekřiny jsem měl dřívě 23 tisíc a dnes kolem 17 tisíc.

F. Houžňák 7.3.2017 9:18

Samozřejmě, "Potin" mě za takovéhle příspěvky

platí zlatými rublíky.

F. Houžňák 7.3.2017 9:16

Lithium snad ani nedojde, tvrdí lidé od fochu,

ale v pokrokových "lithiových" baterkách hraje zásadní roli kobalt (o tom se ale nemluví, to je fuj těžký a reakcionářský kov, to by kazilo imáge), a s tím jsou prý nějaké kapacitní problémy.

M. Těhanová 7.3.2017 9:16

Re: Doufám, že zelené šílenství už brzo skončí

Můžete upřesnit, jaká jiná "šílenství" máte na mysli? Myslíte doufám přelidnění planety, šílená idea neustálého růstu, multikulturalismus, či co?

F. Houžňák 7.3.2017 9:12

Jistě, to vy ale taky, máte auto? A co tam máte za baterii?

Nejspíš "olověnou". Nebo jezdíte pokrokovým elektrickým autem plným kobaltu? A fyzikální zákony platí, pokud vám to ušlo, pro všechny systémy na úschovu (elektrické) energie. Jste jiného názoru?

P. Rada 7.3.2017 9:11

Re: Doufám, že zelené šílenství už brzo skončí

Měl by jste umět vysvětlit proč Vám vadí právě jen to "zelené šílenství"?

Jiné formy "šílenství" snad pokládáte za blahodárné?

P. Rada 7.3.2017 9:08

Re: Němci vydávající předpisy k povinnému zateplení

Do Evropské unie se skrze polystyren navážíte dost hloupě už proto, že tepelně izolovat lze i minerální vatou, děrovanými cihlami atd..

Fakt je ten, že každá budova s fyzikálního principu vykazuje optimum v nákladovosti a to dnes u rod domků leží někde u tepelného odporu odpovídajícímu cca 15 až 20cm onoho Vámi zmíněného fasádního polystyrénu. Normativně určený údaj je ale číselně vyjádřená energetická ztráta w/m2. K. Materiál a další je možné měnit podobně jak celou strukturu, rozlehlost, umístění stavby, její vzduchotecniku atd.

To, že se v nákladech na vytápění doposud řadíme mezi skanzeny v EU a že takový stav vyhovuje hlavně teplárenským společnostem je s míry jejich tržeb zřejmé. Zarážející je , že takovouto národní hloupostí kdy jeden druhému taháme peníze s kapes a ty pak odtékají jinam - ztrácíme i svébytnost. Potinovskému režimu který nás krmí plynem... ale taková hloupost zřejmě vyhovuje. O to Vám společně s ním vůči EU snad jde?

S. Donát 7.3.2017 9:07

Doufám, že zelené šílenství už brzo skončí

je to větší nebezpečí pro Evropu, než Rusko a uprchlíci dohromady.