27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

DANĚ: Nové a ještě novější

Přestavte si, že byste za každou knihu, kterou máte doma, museli každý rok, zaplatit ještě speciální knižní daň. Její výše by se počítala podle počtu stran a ratingu kvality autora. I když jste již předtím knihu samozřejmě koupili za zdaněné peníze. Absurdní?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kalina 8.2.2023 8:48

Ten nápad na zvýšení daně z nemovitosti považuji za prasácký a vyděračský. Ty kdo to zavedou nebudu už nikdy volit. Nejsem nějaký investor, který sleduje pohyb cen nemovitostí, cen zlata, uměleckých předmětů abych dokázal při poklesu levněji nakoupit a při růstu ceny prodat. Normálně jsem si našetřil zdaněné peníze, koupil nemovitost a zaplatil daň, platím daň z nemovitosti a oni ji chtějí ještě zvýšit?? Vždyť je to vydírání. Těžko se nemovitosti zbavíte. Takové ty rad: diverzifikujte, část tam a část sem je dobré, ale: peníze na účtu mizí ač číslo je stejné, za nemovitost se bude platiti více. Ti co tady píší o pohybech cen a jak se co kam přelije nikdy nenapíší to zásadní: to platí jen pro ty první , rychlejší a chytřejší. Hromadný prodej nemovitostí jejich cenu zvýší, a hromadný nákup cenu zvýší. Prostě nemůžou to udělat všichni A JEŠTĚ VÝHODNĚ. Stát by měl dbát, aby tady aspoň něco nějakou chvíli platilo a v situaci, kdy jsem inflací okrádán v přímém přenosu by si měl nechat zajít choutky na další PROVOKACE.

Jestli stát potřebuje více peněz

AŤ NEJDŘÍVE ZRUŠÍ DOTACE a pak se uvidí.

J. Kavalír 8.2.2023 8:41

No a o to snad právě jde - co nejvíc lidí závislých na sociálních dávkách

F. De Winter 8.2.2023 8:27

Daň z hlavy už máme. Máte mezery ve vzdělání. Jmenuje se daň z odpadu. :-P

L. Hančar 8.2.2023 8:20

Korespondenční volbou? Jako vtip dobrý!

L. Hančar 8.2.2023 8:18

V naší vesničce střediskové narvali zastupitelé daň z nemovitostí na maximum možného. A stalo se to, co se stane všude: byli opět zvoleni. Jak je to možné? Mají svůj soustavně korumpovaný fanklub ( od slova fanatický ) sportovních hasičů a NIKDO rovný a schopný se neodváží vstoupit do politické žumpy, natož se nechat napsat byť na poslední místo jakékoli kandidátky. Je to marný, je to marný, je to marný!

R. Gramblička 8.2.2023 8:02

vydržte a dozvíte se to

V. Novak 8.2.2023 7:58

Nakolik je pětikolní vláda pravicová, nevím - ale Piráti jsou hodě nalevo od středu. Aspoň v tom smyslu, jak se dnešní levice bere.

Takže je možná pravolevá...

L. Harvánek 8.2.2023 7:50

A tak celým výsledkem zvýšení daně z nemovitostí bude to, že vláda (pokud celá daň zůstane obcím a ony si svůj nárok budou hájit), bude vyplácet další či zvýšené sociální dávky, na které si bude muset půjčit. A pokud se MF podaří si svůj podíl ze zvýšení urvat, stejně ho bude muset rozdělit těm, kterým vzrostou životní náklady. Takže užitek nebude mít nikdo, ale tentokrát se vlk nenažere a koza bude také fuč.

P. Skřivan 8.2.2023 7:39

Volič slepence určitě slyšel i na toto:

Fiala: Daně zvyšovat nebudeme a zavedeme i daňovou brzdu

No ponechme stranou že jsme asi svědky desinformace a zaměřme se na to důležité. Tedy vše co odvádí pozornost od naprosto neschopné vlády. Neúspěchy můžeme hodit na válku ve které dle některých už jsme. Můžeme sáhodlouze mluvit o greendealu který musíme chápat jako výzvu... volně přeleženo naženeme vás do chudoby ale naše chyba to není myslíme to dobře.

No každý kdo se prokousal základní školou toto vše chápe podpora slepence tedy musí vycházet od méně chápajících a těch co slyší jen na antibabiš.

A dovolím si jednu predikci: Neschopnost vlády spolu s recesí která nás pravděpodobně čeká přivede Babiše zpět do vlády.

T. Diblík 8.2.2023 7:34

Rád bych uvedl, že není nic takového jako cesta doleva nebo doprava. Je jen cesta vzhůru nebo dolů - [vzhůru] prastarý sen člověka po maximální osobní svobodě v souladu s právními předpisy a veřejným pořádkem, nebo dolů do mraveniště totalitarismu. A bez ohledu na ryzí charaktery a humanitární motivy, těch, kteří by vyměnili svou svobodu za bezpečnost, byli by to oni kteří by zahájili tento sestupný kurz.

Ronald Reagan

F. Navrátil 8.2.2023 7:11

Pětikolka není pravostředová vláda. To ji jen tak lichotí mediální troubové. Součástí vlády jsou například Piráti, kteří jsou vlastně anarchistická levicová úchylka. Proti nim jsou komunisté tradiční konzervativní stranou. Také ostatní prvky fialové vlády jsou probruselské, tedy tzv. levicoví liberálové, což je zdegenerovaná salónní odrůda marxismu.

P. Dvořák 8.2.2023 7:04

No vždyť tam mám uvozovky :-)

P. Dvořák 8.2.2023 7:03

Vy jste fakt přesvědčený o tom, že daň z nemovitostí může snížit cenu nemovitostí a tím i zlevnit bydlení? Tak možná měsíc, nebo i tři. Ale pak to vyletí zase nahoru.

Jinak řečeno, podle vaší teorie zvýšené náklady majitel nepřenese na kupujícího nebo nájemníka, ale založí charitu ;-D

R. Langer 8.2.2023 7:02

Jenom klasický levičácký bratrovražedný boj. Po vymýcení vnějšího nepřítele přechází ve vnitrostranický. ;-)

P. Dvořák 8.2.2023 6:58

NSDAP byla "pravicová" aspoň v tom, že hodlala zatočit s komunisty :-)

J. Novak 8.2.2023 6:55

Jo

J. Novak 8.2.2023 6:54

Ptoblem je v nenazrane vlade, ne v danich.

M. Pecina 8.2.2023 6:32

Řešení je namísto daně z nemovitosti zavést daň z hlavy. A dále by se měly zrušit všechny daňové výjimky a nesmyslné dárečky pro vyvolené.

F. De Winter 8.2.2023 6:29

R^

P. Boublíková 8.2.2023 6:14

Současná vláda je levicová až za ušima, a říkat si může jak chce.

J. Novak 8.2.2023 5:54

Tak, tak.

J. Novak 8.2.2023 5:54

Tak, tak.

J. Novak 8.2.2023 5:53

Autor je ten, kdo to vystihl.

J. Novak 8.2.2023 5:53

Autor je ten, kdo to vystihl.

R. Langer 8.2.2023 5:40

Proč se pořád píšou ty nesmysly o tom, že současná rudozelená bolševicko-fasistická vláda má něco společného s politikou středu, či dokonce s pravicí? Ta je pravicová asi jako NSDAP. :-P

J. Strakoš 8.2.2023 5:15

Ano, někde jsem dokonce četl názor nějakého vládního experta, který pravdivě uváděl, že z daně z nemovitosti se těžce vykrucuje, tak ji mohou zvýšit.

J. Strakoš 8.2.2023 5:13

Ano, slyšel jsem o investorech, kteří nakoupí investiční byty a nikdo v nich nebydlí. Takoví opravdu přicházejí o zisk z nájmů a pochybuji, že daň z nemovitosti bude tak vysoká, že se rozhodnout byty dále nedržet.

Zbytek investičních bytů se pronajímá a tam se daň projeví ihned, jakmile to bude možné - zvýší se nájem.

O nějakém snížení si může nájemník leda tak zdát. A že by se investor rozhodl platit daň za nájemníka je velmi naivní.

J. Strakoš 8.2.2023 5:08

Vidím to podobně jako autor - vláda vymyslí zvýšení daní a zároveň část výběru přerozdělí pomocí (sociálních) fondů zpět, navýší počet úředníků a pochválí se. Viz emisní povolenky a sociální fond. Opozice bude pištět, ale kdyby byla u moci udělá to samé.

Od doby nevyrovnaného, zadluženého rozpočtu a členství v EU je levice a pravice naší vlády pouhou iluzí - prosazování ideí je pryč, jediné, o co jde, je se udržet u koryta.

J. Huml 8.2.2023 4:37

Autor je - KDO?

M. Grundmann 8.2.2023 2:24

Cena nájmů závisí pouze na nabídce a poptávce a nikoliv na nákladech majitele. Stejně tak jako úroky z vkladů nebo úvěrů mohou být nižší než inflace.

Daň z nemovitostí může například snížit cenu nemovitostí a tím nakonec i zlevnit bydlení. Například tím, že odradí investory kupovat investiční byty.