Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
Paroubek hejtmanem?
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J. Václavíková 5.7.2011 23:57Re: Umělé maso je tady Není tovární způsob, jak z anorganických surovin vyrobit živiny. A půdu to potřebuje právě proto, že k zabudování energie do chem. vazeb potřebuje fotosyntézu. Tomuhle nesmyslu nevěřím. To je jako perpetuum mobile. |
J. Tolman 6.7.2011 0:03Re: Umělé maso je tady Živyny se dnes dají vyrábět továrně - v pěstírnách, i uprostřed města, v mrakodrapu, se světlovody + speciálním světlem, které má stejné spektrum, jako sluneční světlo. To se již děje a pokud chcete, mohu vám dodat spoustu odkazu na you tube nabo google, kde si to můžete prostudovat. Technologie tu je, pouze ji skloubit do projektu, který bude ziskový. |
J. Václavíková 6.7.2011 0:14Re: Umělé maso je tady To si spíš vsadím na genetické modifikace. |
J. Tolman 6.7.2011 0:12Re: Umělé maso je tady Pokud to bude dražší než na poli, tak se to nebude používat. Ale zkuste si uvědomit, jaké ztráty má výroba potravin na poli. Kolik plodin zničí sucho, kobylky, záplavy a nemoce. Pokud by se zvýroby polních plodin daly vyloučit rozmary počasí, stačí nám zlomek dosavadní plochy potřebné pro zemědělství. Nové pstupy se zatím nezavádějí, protže se máme jak prasata v žitě, jak nám tady jden pán neustále tvrdí. Letos je dokonce nadbytek potravin ve světě. Klasickými metodami vypěstovanými. Dokud tomui tak bude, nerozšíří se ani umělé maso, ani zemědělské mrakodrapy. Ale technologii máme připravenou. |
J. Václavíková 6.7.2011 0:07Re: Umělé maso je tady A stejně to bude dražší než na poli!!! No, nechme to koňovi, ten má větší hlavu. |
O. Kadlec 6.7.2011 0:10Re: Umělé maso je tady Taky si myslím. Dnešní stav už je tristní dost. Já ve skutečnosti sním co mi dají, ale v restauracích když už jdu na oběd nebo večeři, jsme opatrnej, protože to platím. Naštěstí tlak napodobenin na trhu vyvolal reakci - dobří kuchaři vyhledávají původní suroviny. S něčím se ale musím rozloučit: celý život jsem pěstoval rajčata a živil se jimi, a dnes nemám kde. A to co se prodává většinou jsou zase jen červené napodobeniny. Taky jsem byl zvyklý celý život na skutečná vejce. pomalu si odvykám. Člověk si zvykne na všelicos. Je důležitější práce než shánět jídlo. Jen na polabskou vodu, i když je skutečná, si naše rodina nezvykne, kupujeme a pijeme jen jihočeskou. |
J. Václavíková 5.7.2011 23:09Ať se trochu vzdělám, máte tam, na jakém principu to nové odsolovací zařízení funguje? |
J. Tolman 5.7.2011 23:13Re: Ať se trochu vzdělám, Dnes převládá reverzní osmóza. |
M. Martinovská 5.7.2011 23:14Re: Ať se trochu vzdělám, Článek je hned vedle na Psu - ale osmóza, to jsou na mně moc těžké výrazy - a oni to tam moc nepopisují. |
J. Tolman 5.7.2011 23:31Re: Ať se trochu vzdělám, Kdo neví, co je to reverzní osmóza, ví o životě prd. |
J. Tolman 5.7.2011 23:34Re: Ať se trochu vzdělám, Dzp. |
M. Martinovská 5.7.2011 23:36Re: Ať se trochu vzdělám, Tak tak. N. Pes - vaše domácí univerzita, Osmóza a ž k vám domů snadno a rychle. Je to tak - a teď už to trochu vím - prostě se to cedí pod tlakem - rozhodně ale v rozhovoru ten výraz jistě působí skvěle. (Jen tak mimochodem, co říkáte na nejnovější pokusy s reverzní osmózou? Myslím sedmóza a šestóza se neosvědčila.) |
J. Václavíková 5.7.2011 23:40Re: Ať se trochu vzdělám, Cedí pod tlakem.... to se Vám fakt povedlo! :-))) |
M. Martinovská 5.7.2011 23:49Re: Ať se trochu vzdělám, No jo, i zdejší Neviditelná Univarzita má své limity - resp. je limitována chápavostí příjemců vzdělání. Tituly se tu ještě nerozdávaj - ale to je jen otázka času! |
J. Václavíková 5.7.2011 23:52Re: Ať se trochu vzdělám, Ne, mně se to líbí, je to výstižné. |
J. Tolman 5.7.2011 23:46Re: Ať se trochu vzdělám, Omlouvám se za duševní zpozdilost, ale otázce jsem ne zcela porozuměl. |
J. Václavíková 5.7.2011 23:49Re: Ať se trochu vzdělám, K půlnoci přestáváte chápat vtipy? :-) |
J. Tolman 5.7.2011 23:56Re: Ať se trochu vzdělám, Já se přiznám, že jsem v podstatě málo chápavý (palce u nohy mám chápavé, ale to je tak všechno). Na denní době nezáleží. |
J. Václavíková 6.7.2011 0:00Re: Ať se trochu vzdělám, Ta Vaše skromnost by velmi slušela našemu nejvyššímu :-) |
J. Tolman 5.7.2011 23:16Re: Ať se trochu vzdělám, |
J. Tolman 5.7.2011 23:23Re: Ať se trochu vzdělám, Reverzní osmóza je u nás dobře známá ze zdravotnictví, kde se již 30 let používá při dialýze (umělá ledvina). |
J. Tolman 5.7.2011 22:49Pokud jde o odsolování vody tak USA plánují, že do 20 let bude většina měst na jihu (Florida) a jihozápadě (Texas, Kalifornie) vyrábět 30% pitné vody odsolováním a regenerací použité vody. Na západním pobřeží již existují první projekty odsovoacích zařízení, které by měly umožnit zrušení některých přehrad, které zničily některé dříve vyhlášené kaňony. Ale zatím jde o projekty, v Americe momentálně není moc peněz na takové investice. |
M. Prokop 5.7.2011 22:51Re: Pokud jde o odsolování vody Zvláště Kalifornie si poněkud zadělala na průsery potlačováním trhu v energetice, takže věřím že si projektuje nějaké další. |
J. Tolman 5.7.2011 22:59Re: Pokud jde o odsolování vody Kalifornie má stejný problém, jako celé USA. Má sice dobře fungující hospodářství, produkující hafo peněz, ale výdaje má ještě větší. Arnold se to pokoušel zkrotit, ale v boji s oranžovými místními samosprávami moc neuspěl. Ale hlavní energetický program Kalifornie je solární energie a ten jede naplno. Ve využití FV je v USA Kalifornie na prvním místě před Texasem. |
M. Prokop 5.7.2011 23:02Re: Pokud jde o odsolování vody Problém je starší než "Arnie" a ani jemu se ho nezdařilo vyřešit. Limitované prodejní ceny energie mají jediný následek, její nedostatek. FV to pravděpodobně ještě zhorší. |
J. Tolman 5.7.2011 22:26Když už jsem u té osvěty Japonci objevili nové zdroje kovů vzácných zemin, Čína (možná) nebude moci diktovat ceny elektroniky Japonský objev velkého množství kovů vzácných zemin může zachránit prudce se rozvíjející oblast nanotechnologie i polovodičové elektroniky. Jejich takřka výhradním producentem je Čína, která uvedla, že v budoucnu bude prodávat jen to, co sama nespotřebuje. Japonští výzkumníci kovy objevili v bahně oceánu v hloubce 3500 až 6000 metrů v mezinárodních vodách mezi Tahiti a Francouzskou Polynésií. Zásoby jsou odhadovány na 80 až 100 miliard tun. V současné době jich 97 procent produkuje Čína, těží je v železnorudném dole v Bayan Obo. Většinu produkce si chce ponechat. Menší množství produkuje ještě Rusko. |
J. Václavíková 5.7.2011 22:27Re: Když už jsem u té osvěty Teď ještě, jak to odtamtud dostat. |
J. Tolman 5.7.2011 22:30Re: Když už jsem u té osvěty Jsem přesvědčen, že to nebude problém. Problém bude se dohodnout, kdo to má těžit - je to v mezinárodních vodách. Ale myslím, že Japonci jako nálezci budou mít největší právo, ovšem zřejmě nebudou sami. |
J. Václavíková 5.7.2011 22:31Re: Když už jsem u té osvěty Hlavně, že bude narušen monopol. |
M. Prokop 5.7.2011 22:34Re: Když už jsem u té osvěty Žádný monopol neexistuje. Jiní producenti to těžit nechtěli (možná ani nesměli), tak to zbylo na Číňany, kteří situaci využili. |