3.5.2024 | Svátek má Alexej


MLSOTNÍK: Houby

15.9.2017

Jelikož nemám po ruce les, občas houby koupím. Jako tuhle žampiony portobello, to jsou ty s širokou hnědou hlavičkou. A nejradši si je upravím tak, jak jsem kdysi odkoukala od Zdeňka Pohlreicha: oprásknu je narychlo na másle, posolím a opepřím, zaliju panákem dobrého bílého vína a za pár minutek stáhnu z ohně. Zasypu nakrájenou zelenou petrželkou, promíchnu ji se sosem a hned podávám.

Je to vynikající - lahodné a jednoduché, rozhodně to jde i s hříbky. Doporučuji!

Jaké jsou vaše oblíbené recepty z hub? Umějí vaši psi hledat a aportovat houby? Co případně zajímavého z lesa přinesli?

Přeji dobrou chuť, ať už budete vařit cokoliv.

Foto: pepek633, Wikimedia

Lika Neviditelný pes



KONTAKT na Liku z redakce Zvířetníku je zde více... 
ARCHIV ZVÍŘETNÍKU od února 2010 do prosince 2013 najdete na stránkách Dagmar Ruščákové DeDeník
HLEDÁTE POMOC PRO NALEZENOU VEVERKU?
Vše potřebné zjistíte zde...
Víte, jak správně psát - a to nejen na Zvířetník? Podívejte se do Nápovědníku !